- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.579
- 178
Kesinlikle katılıyorum önermene. Aile zoruyla kendi bilinçlenmeden sadece örtünme amaçlı baş kapatılıyor, sonrasında absürd manzaralar... Ne yazık ki ülkemizde böyle durumlar çok fazla.
Katiliyorum dediklerine basi kapali olup dar giyenler cok malesef. Eteklere bisi demiyorum begendim kendim ama birden daha fazlasini bekliyorlar artik ama icimden gelmiyor
aynen oyle. o yuzden turban ozgurluktur falan demesinler, cunku bu onerme basortululerin yalnizca bir kismi icin gecerli.
O zaman yıldızımı isterim
Ya bugun annemle alisverise ciktik , annem bi kactane etek begendi benim denememi istedi bende giydim guzelde durdu uzerimde aldik etekleri , etekler uzun , annem birden sallara bakmaya basladi o etekleri giydinmi kafanida kapatacan fln fistan demeye basladi cvp vermedim bitane sal aldi, icimden neyse camide giyerim dedim (her hafta gidiyorum camiye) eve geldik annem kac kere giydirdi etekleri bana daha sonra geldi eteklerin rengine uygun sallar getirdi bunlar yakisir o eteklere diye , etekleri giyde bakim deyip durdu bende giyiyorum sonra sallarida bi tak diyor takiyorum baksin diye sonra babam geldi oda sevindi uzun etek giydim diye ikisi basladi kiz ol artik kafanida kapatacan demelere fln bende baski yapmayin bu etekleri geri gotururum diye bagirdim , ya kac kere giydirdi o etekleri bana ya , tamam bende begendim yazin guzel olur dedim ama baski yapmaya basladilar artik basimida kapatmami bekliyorlar artik benden ya ben simdi istemiyorum kendime guvenmiyorum yapabilirmiyim bilmiyorum kendim emin oldugum bi zaman kapanmak istiyorum , simdi baskiyla kapanip ilerde pisman olup acilmak istemiyorum neden anlamiyolaro etekleri giymekten korkar oldum simdiden
Egerki sen istemiyorsan kimse zorla yaptiramaz sana.Hic cekinme konus.Ailen cok bencilce dusunuyor.Karsina al ve konus acikca.Yoksa daha cok ustune gelirler.
sen eteklerini yine giy, başını da kendin istediğin zaman kapat. ailenle kavga etmene gerek yok. zorla başını bağlayacak değiller. konuşsunlar sen de sadece hazır değilim şuan de geç. kacga gürültüye dönerse daha yıpratıcı olabilirler, sen sakin ol.
kac yasindasin peki?
Başlığı görünce konu açtım da haberim mi yok acaba dedim.Tam tersi durumdan da ben muzdaribim bugün. Ben de kapalıyım. Bu hafta mülakatım var, kıyafet almaya gittik bugün. Pantolon etek aldım diye de babam bana kızdı üzerine oturan bir şeyler niye almadın bunu giyemezsin diye. Benimki de tam tersi, bir bahane bulup her fırsatta başımı açmamı istiyor. Değiştirelim babaları. Olmaz mı
Bence ailenin lafıyla kapanmamalısın, babamda bana çok söylerdi kapan diye, hatta beni roman okurken falan görse biraz da din kitabı oku derdiBaskı yaptığı için dediklerini yapmadım, kendi içimden geldiği için namaz kıldım, dini kitap okudum...
Etekleri giyme bence, çünkü her giydiğinde kapanma mevzusu açılır.
21
Ay yok artik oylede olmaz ki :) insan kizini zorla kapatip veya zorla acamaz. kiz olmak pek bi zormus :)
Ben kapalı bi insan olarak kesinlikle senin hazır olman gerektiğini düşünüyorum.. Ve tesettüre gireceğin zaman ne kocaman şallı bir kafa,ne altta dar pantalon (ya da geniş farktmez) üstüne kollar yarım bi gömlek ne kuyruklu rimeller ne topuklu ayakkabılar ne makyaj ne boyun boğaz gösterme ne de buna benzer şeylerin olmaması gerekiyor.. Lütfen bu türlü şeyler yapmayalım,hazır değilseniz bi müddet bekleyin. Başka insanların hakkına girersiniz.
Tesettür moda değil bi yaşam biçimidir. O nedenler iyi tartılmalı ve sahip çıkılmalı.
Efendimizin giyinmiş çıplaklar sözünün içini biz doldurmayalım.
Velhasıl kardeşim güzel güzel anlat ailene dua et..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bence ailenin lafıyla kapanmamalısın, babamda bana çok söylerdi kapan diye, hatta beni roman okurken falan görse biraz da din kitabı oku derdiBaskı yaptığı için dediklerini yapmadım, kendi içimden geldiği için namaz kıldım, dini kitap okudum...
Etekleri giyme bence, çünkü her giydiğinde kapanma mevzusu açılır.
tatlım ailenin yaptığı çok yanlış benmailemde kapalı ama babam bi kere baskı yaptı ben ağladım annem babamla bu konuda tartıştı dedem anneme bir kere bile baskı yapmamış annem kapanmış annemn arkadaşalrının babaları durmadan baskı yapmış şimdi kaç yaşındalar kapanmamışlarda bayağı bi açıklarda bana da babam baskı yaptı şimdi çok kısa şortlar giyiyorum çekici geliyo biliyorum açık giydiğimi ama genede giymiyimde demiyorum işte baskıyla hiç bişey olmuyo yasaklanan şeyler güzel görünüyor
Aynen öyle canım. Bana göre senin babanın yaptığıyla benim babamın yaptığı aynı şey. Vücudum bana ait ve ne kadarını kime göstereceğime kimden saklayacağıma kendim karar vermek istiyorum. Ama anlamıyor işte.
baskiyla zorlamayla olmuyor iste bu tur seyler , insanin icinden gelmeli , ailesi istedi diye kapanmayi dogru bulmuyorum insan kendi istemeli
hmm aslinda ailenin bu kadar muhafazakar olup da seni daha onceden tesetture sokmaya calismamalari takdir edilecek bir sey. cunku minicik kizlar pardosuyle dolaniyor, cok sinirleniyorum o zaman.
ailenin belli deger yargilari var, her ailede oldugu gibi ancak su yasina kadar kapan da kapan diye tutturmamislar o yuzden guzelce konusup aileni ikna edebilecegini dusunuyorum.
banada abim baskı yapardı anneme" söyle kızın başını örtsün artık" diye
bir oldu sustum iki oldu sustum yok yapamıyorum
ben ne zaman istersemozaman kapanırım birbaşkası istediği için olmazasla dedim
dediğimgibi de oldu yavaş yavaş kafamda bu fikri oturtunca çıktım çarşıya aldım eşarplarımı
abim istedi diye değil ben istedim diye kapandım
iyikide öyleolmuş .....
......
eteklerbelliki çok yakışmış annende üzerinde gördükçe hoşuna gitmiştir
heveslenmiş kızının etek giydiğine
fevri davranıp kalpleriini kırma
içinde gerçekten kapanmakgibi bir niyetin varsa anne babana bunun sen istediğinde olabileceğini söyle
söylediysen bir daha söyle
etekleri giy mutlaka para vermişsin ziyan olmasın
hem sende yavaş yavaş hazırlanırsın kapanma fikrine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?