etek aldim almaz olaydim :(

Kesinlikle katılıyorum önermene. Aile zoruyla kendi bilinçlenmeden sadece örtünme amaçlı baş kapatılıyor, sonrasında absürd manzaralar... Ne yazık ki ülkemizde böyle durumlar çok fazla.

Katiliyorum dediklerine basi kapali olup dar giyenler cok malesef. Eteklere bisi demiyorum begendim kendim ama birden daha fazlasini bekliyorlar artik ama icimden gelmiyor

aynen oyle. o yuzden turban ozgurluktur falan demesinler, cunku bu onerme basortululerin yalnizca bir kismi icin gecerli.

O zaman yıldızımı isterim

Başlığı görünce konu açtım da haberim mi yok acaba dedim. Tam tersi durumdan da ben muzdaribim bugün. Ben de kapalıyım. Bu hafta mülakatım var, kıyafet almaya gittik bugün. Pantolon etek aldım diye de babam bana kızdı üzerine oturan bir şeyler niye almadın bunu giyemezsin diye. Benimki de tam tersi, bir bahane bulup her fırsatta başımı açmamı istiyor. Değiştirelim babaları. Olmaz mı

Ben kapalı bi insan olarak kesinlikle senin hazır olman gerektiğini düşünüyorum.. Ve tesettüre gireceğin zaman ne kocaman şallı bir kafa,ne altta dar pantalon (ya da geniş farktmez) üstüne kollar yarım bi gömlek ne kuyruklu rimeller ne topuklu ayakkabılar ne makyaj ne boyun boğaz gösterme ne de buna benzer şeylerin olmaması gerekiyor.. Lütfen bu türlü şeyler yapmayalım,hazır değilseniz bi müddet bekleyin. Başka insanların hakkına girersiniz.

Tesettür moda değil bi yaşam biçimidir. O nedenler iyi tartılmalı ve sahip çıkılmalı.

Efendimizin giyinmiş çıplaklar sözünün içini biz doldurmayalım.

Velhasıl kardeşim güzel güzel anlat ailene dua et..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hic sevmiyorum boyle baskiyla kapanmalari.
Ilerde zaten kapanmak gibi bir niyetin varsa, oyle soyle. Daha hazir olmadigini, ama o noktaya dogru gittigini, hazir olunca kapanacagini soyle.

Bence ailenin lafıyla kapanmamalısın, babamda bana çok söylerdi kapan diye, hatta beni roman okurken falan görse biraz da din kitabı oku derdi Baskı yaptığı için dediklerini yapmadım, kendi içimden geldiği için namaz kıldım, dini kitap okudum...
Etekleri giyme bence, çünkü her giydiğinde kapanma mevzusu açılır.

Egerki sen istemiyorsan kimse zorla yaptiramaz sana.Hic cekinme konus.Ailen cok bencilce dusunuyor.Karsina al ve konus acikca.Yoksa daha cok ustune gelirler.

evet ozellikle babam cok bencil konusur , annemle babam haca gitmis insanlar babam bazen el alem ne der diyip durur iste hacinin kizina bak derlermis fln , abimin kiz arkadasi vardi oda acikti babam istemezdi hacinin gelinine bak derlermis fln hacinin kizi gelini kapali olurmus.

kavga gurultuye hic donmedi cok sukur ama surekli ikna etmeye calisiyorlar.

kac yasindasin peki?

21

Ay yok artik oylede olmaz ki :) insan kizini zorla kapatip veya zorla acamaz. kiz olmak pek bi zormus :)

tatlım ailenin yaptığı çok yanlış benmailemde kapalı ama babam bi kere baskı yaptı ben ağladım annem babamla bu konuda tartıştı dedem anneme bir kere bile baskı yapmamış annem kapanmış annemn arkadaşalrının babaları durmadan baskı yapmış şimdi kaç yaşındalar kapanmamışlarda bayağı bi açıklarda bana da babam baskı yaptı şimdi çok kısa şortlar giyiyorum çekici geliyo biliyorum açık giydiğimi ama genede giymiyimde demiyorum işte baskıyla hiç bişey olmuyo yasaklanan şeyler güzel görünüyor

bencede hatta etekleri geri ver

21

Ay yok artik oylede olmaz ki :) insan kizini zorla kapatip veya zorla acamaz. kiz olmak pek bi zormus :)

Aynen öyle canım. Bana göre senin babanın yaptığıyla benim babamın yaptığı aynı şey. Vücudum bana ait ve ne kadarını kime göstereceğime kimden saklayacağıma kendim karar vermek istiyorum. Ama anlamıyor işte.

hmm aslinda ailenin bu kadar muhafazakar olup da seni daha onceden tesetture sokmaya calismamalari takdir edilecek bir sey. cunku minicik kizlar pardosuyle dolaniyor, cok sinirleniyorum o zaman.
ailenin belli deger yargilari var, her ailede oldugu gibi ancak su yasina kadar kapan da kapan diye tutturmamislar o yuzden guzelce konusup aileni ikna edebilecegini dusunuyorum.

katiliyorum yorumuna , bana acik olmanin gunah oldugunu anlatan kapalilara bende sallin altina tulbentleri doldurup sisirmenin sevap olmadigini anlatiyorum , kapanacaksan iyi kapan. ama dedigin gibi hazir hisetmiyorum.

banada abim baskı yapardı anneme" söyle kızın başını örtsün artık" diye
bir oldu sustum iki oldu sustum yok yapamıyorum
ben ne zaman istersemozaman kapanırım birbaşkası istediği için olmazasla dedim
dediğimgibi de oldu yavaş yavaş kafamda bu fikri oturtunca çıktım çarşıya aldım eşarplarımı
abim istedi diye değil ben istedim diye kapandım
iyikide öyleolmuş .....
......
eteklerbelliki çok yakışmış annende üzerinde gördükçe hoşuna gitmiştir
heveslenmiş kızının etek giydiğine
fevri davranıp kalpleriini kırma
içinde gerçekten kapanmakgibi bir niyetin varsa anne babana bunun sen istediğinde olabileceğini söyle
söylediysen bir daha söyle
etekleri giy mutlaka para vermişsin ziyan olmasın
hem sende yavaş yavaş hazırlanırsın kapanma fikrine

Namazi bende icimden geldigi icin kildim orucumu fln tutuyorum her hafta camiye gidiyorum. ama bi kactane etek aldim diye daha fazlasini bekleyip kapanmami istiyolar. Ztn etekleri giymeye cekinmeye basladim bile ilk gunden , uzerimde gorduklerinde kapanma konusu acilir diye.

baskiyla zorlamayla olmuyor iste bu tur seyler , insanin icinden gelmeli , ailesi istedi diye kapanmayi dogru bulmuyorum insan kendi istemeli

evet anlamiyolar malesef. annen ne diyor peki kapali olduguna?

baskiyla zorlamayla olmuyor iste bu tur seyler , insanin icinden gelmeli , ailesi istedi diye kapanmayi dogru bulmuyorum insan kendi istemeli

ve böyle kapanıp sonra açılanları görüyoruz hatta kapalı halleriyle neler yaptıklarını giydiklerini görüyoruz onlardan olmaktan bin kat iyidir bu

Aslinda babam 13 14 yaslarimda basladi kapanabilirsin artik kucuk degilsin demeye ama bukadar baskili demezdi annemde karisma derdi babama ama artik yasim ilerledikce annemde basladi ama napim yapamiyorum daha. benim bi arkadasin eskiden benden daha acik giyinirdi suan kendi istegiyle kapandi yani zorlamayla olmuyor iste

en iyisini yaptin etekleri bende begendim heves ettimde , yazin rahat olur diye dusundum guzellerde ztn ama baskiya gelemiyorum zorlamasinlar beni sogutmasinlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…