O babam gibi açıkça rahatsızlığını dile getirmiyor ama hep böyle saçma sapan şeylere teşvik etmeye çalışıyor. Tamam açılma ama daha rengarenk giyin, üzerine uzun şeyler giymene gerek yok vs diyor. Siyah bir şey giyersem surat yapıyor. Düğün dernek olduğunda oynamadığım için trip atıyor vs. Bir de bu konu ne zaman açılsa "bana kızının kapandığına sevindin mi diye sorarsan, çok da mutlu olmadım açıkçası ama saygı duyuyorum." şeklinde oluyor yorumu. Ama duyduğu saygı yukarıda söylediğim şekilde işte. Ancak o kadar. :)
Düzeltme: Saçma sapan şeylere teşvik etmeye çalışıyor dedim ama saçma olarak nitelendirdiğim rengarenk giyinmek, kısa giyinmek, düğünlerde oynamak vs değil. Bunları kapalı birinin yapması.
Keske benim ailemde akrabalarimda ben kapanmaya karar verdigim zaman beni yargilamak yerine yanimda olsaydilar...
Cok direndim tesettürüm icin halada direniyorum 4 yıl olmasina ragmen :)
Hatta sagolsun benimkilerde modern kapanmami istiyorlar dar pantalonlar taytlar üzerimede tunik daha güzel olurmus :)
Ailemde hatta sülalemde tek tesettürlü benim ama ben bunu kimse icin degil kendim istedigim icin ve ALLAH icin yaptim ....
Zorla hic bisey olmaz siz hazir oldugunuz zaman kendiniz istediginiz zaman ALLAH rizasi icin yapin ;-)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ne ben ailem istiyor diye kapanim nede sen ailen istiyor diye acil :) gecenlerde tutamadim kendimi , gunahimda bana sevabimda bana diye kizdim hepsi sustu :d
isteyerek kapanma diye bir şey yoktur onca zaman psikolojik baskı yapılsın, kapanmazsan yanarsın diye korkutulsun sonra ayy isteyerek oldu.. dinde olmayan şeyleri neden dayatıyorlar genç kızlara??
ailen seni resmen istemediğin mutlu olmadığın bir şeye itiyor dinde yok böyle şey farzlar namazdır oruçtur namaz kıl demeyen aile kafana çaput sar diye diretiyor neden etrafa dindar görün diye yazık yani şekilcilik almış başını gidiyor.. bir de destekleyenler olmuş burada biri burada kapalıyım açılmam için baskı yapılıyor dese ortalığı ayağa kaldırırsınız hakkını koru diye ee bu da hak değilmi.. yazık
Bence asıl size yazık. Ve lütfen daha düzgün bir üslupla belirtin fikrinizi. Burada bu konuyu okuyan bir sürü tesettürlü üye var ve Allahın ayetini kafaya çaput sarmak diye bahsederek aşağılama hakkını size kimse vermiyor. Dinde olup olmadığını sizinle tartışmayacağım bile zaten... Kimse sizin yada başka bir üyenin kapalı olup olmadığına, neyi yapması gerektiğine karışma hakkına sahip değil elbet ama en azından saygı duymayı bilmek durumundasınız.
Namaz kıl demeyen aile diye bahsetmişsiniz ayrıca ama konu sahibi zaten namaz kıldığını, oruç tuttuğunu söylemiş. Zaten namaz kılıyor olduğu için kılması konusunda yorum yapmıyor olabilir mi ailesi?
dikkate bile alma fındık, okullar tatil oldu ya ergen ve troll sürüsü akını başladı
Ya bugun annemle alisverise ciktik , annem bi kactane etek begendi benim denememi istedi bende giydim guzelde durdu uzerimde aldik etekleri , etekler uzun , annem birden sallara bakmaya basladi o etekleri giydinmi kafanida kapatacan fln fistan demeye basladi cvp vermedim bitane sal aldi, icimden neyse camide giyerim dedim (her hafta gidiyorum camiye) eve geldik annem kac kere giydirdi etekleri bana daha sonra geldi eteklerin rengine uygun sallar getirdi bunlar yakisir o eteklere diye , etekleri giyde bakim deyip durdu bende giyiyorum sonra sallarida bi tak diyor takiyorum baksin diye sonra babam geldi oda sevindi uzun etek giydim diye ikisi basladi kiz ol artik kafanida kapatacan demelere fln bende baski yapmayin bu etekleri geri gotururum diye bagirdim , ya kac kere giydirdi o etekleri bana ya , tamam bende begendim yazin guzel olur dedim ama baski yapmaya basladilar artik basimida kapatmami bekliyorlar artik benden ya ben simdi istemiyorum kendime guvenmiyorum yapabilirmiyim bilmiyorum kendim emin oldugum bi zaman kapanmak istiyorum , simdi baskiyla kapanip ilerde pisman olup acilmak istemiyorum neden anlamiyolaro etekleri giymekten korkar oldum simdiden
Muhtemelen senden ahirette sorumlu tutulacakları için endişeleniyorlardır. Ama koskoca kızsın sen. Onlar sana bunu yapman gerektiğini söylemiş, yapıp yapmamak senin elinde artık ve onlardan çıkmış mevzu.
İlk cümlene de katılıyorum canım. Ben ailem için değil Allah rızası için örtündüm, başka bir şey için de açılmayı düşünmüyorum.
bes kere on kere degil yuz kere dusun boyle bisey yapmamak icin.benim de ayni seninki gibi bi ailem var. bi gun etrafimdaki tum arkadaslarim hep beraber kapanma karari aldi.5 kisi birden ayni anda. onlarin ve ailemin gazina geldim.isteyip istemedigimi, hazir olup olmadigimi dusunmeme firsat olmadan bi baktim kapanmisim. bir tek erkek arkadasim biraz daha dusun,biraz daha bekle,iyice kararini ver ben her kararina saygiliyim dedi. ama onu da dinlemedim nedense.
beni en iyi taniyan oydu cunku biliyodu hazir olmadigimi.
diger arkadaslarim bi anda adapte oldular,surekli kendilerine yeni sallar esarplar aliyolardi. ben ise hergun kendimden tiksiniyodum aynaya baktigimda. bu gercekten cok kotu etkiliyo insani. ailemi karsima alip konustum, kapanirken arkamda durdunuz sagolun ama ben bu isi yurutemiyorum bana agir geliyor dedim. acilirken de arkamda durmalarini istedim.durmadilar. destrklemediler. kapanip acilinca lekelenir mi ki insan?
kapanmak da bi karardir acilmak da. sacini boyamak da bi karardir boyamamak da. insanlar neden bunu anlayamiyor bilmiyorum. ailem insanlara ne deriz dediler. insanlarin da cani cehenneme bos bos konusmalarinin da.
ailem haric kimseden ters bi tepki almadim sonrasinda.en azindan yuzume karsi. belki arkamdan konusmuslardir ama kendi gunahlari diyorum. simdi ise noluyor biliyo musun? annem her konuda laf sokuyor.
onun gozunde ona layik olmayan bi evladim. surekli alakasiz yerlerden bile lafi bu konuya getiriyor. canimi oyle bi yakiyor ki. basini actin orani burani da acarsin tam rahat edersine kadar geiriyor lafi.cirkinlesiyor konustukca daha da kalbimi kiriyor. o boyle yaptikca icim daraliyo ama annedir deyip susuyorrum. herseyi acilmama baglamasindan biktim ama disimi sikiyorum.
UZUN OLDU HAKKINI HELAL ET. SANA YASAMIS BIRI OLARAK TAVSIYEM GERCEKTEN COK ISTEDIGINE INANIRSAN VE BUNU ALLAH RIZASI ICIN YAPICAKSAN HIC DURMA YAP.BIZE DE DUA ET. ama soru isaretlerin varken once onlari gider.
işinize gelmedimi troll ergen değilmi burada koloni kurmuşsunuz türban baskısı yapıyorsunuz dinimize yerleşmiş safsataları millete yedirmek için gayretiniz.. millete cehennemden yer biçin emir telakki edin o kadar laf söz sayın sonra kimse kimseye karışamaz diye atıp tutun. ne güzel tezgah kurmuşunuz maşallah.. siz millete karışırsanız ben de size karışırım yok öyle sallamak oturduğunuz yerden. Allah rızası kafayı sarmakla olmaz hanımlar iyi huyla güzel davranışla yardımlaşmayla olur en son ne zaman bir fakire yardım ettiniz zekat verdiniz burada kafasını saranlar dediğim gibi bir fakire yardım etse ortada fakir kalmazdı işiniz gücünüz şekilcilik!!
yazık buradaki genç kızlar da kendi isteğimle olsun diye sanki örtünmek zorundalarmış gibi hissedip doğru zamanı bekliyor. hiç kendinizi üzmeyin. baskılara da gelmeyin.size baskı yapanlar sizi toplumdan soyutlamak isteyenlerdir türbana girin ki hep geride kalın çünkü bugün sizden bunu isteyenler yarın çalışmanızı iyi işler yapmanızı engellemek isterler sen artık örtündün öyle fazla dışarı çıkmak yok derler hadi bırak işi git evlen çocuk yap derler çünkü kadının yeri evidir çocuk bakmaktır bu kafadakilerin iş miş bir başarıya imza atmakmış gereksizdir hedefleriniz hayalleriniz varsa yapacağınız en son şey budur. bu baskılara karşıyım. insanları korkutarak din pazarlıyorsunuz resmen. kendi isteğiyle diyenlere de inanmayın o kadar baskı söz laf korkutmadan sonra kendi isteğiyle olduğunu sanıyor zaar. bunun konuşulması en ufak iması bile baskıdır. bir düşünün niye namaz kıl oruç tut ya da zekat ver diye baskı yapılmıyor neden hep kafayı sarmakla ilgili baskılar var?? herkes namaz mı kılıyor hiç sanmam ama o görünmüyor ya önemi yok maksat sağa sola dindar görünülsün hep şekilcilik hep. zekat ver desen kesesi altın dolu olsa 1 tanesini vermez ama türban taktı diye cennete gideceğini zanneder öyle öğretmişler..
daha din alimleri bile net emin olamıyorken kalkıp kendi hurafelerinizi başkalarına din gereği gibi pazarlıyorsunuz. aileler de buna çanak tutuyor.. ben buna karşıyım. dinde örtünme falan YOKTUR. erkeklerin kadını baskı altına almak için uydurdukları ayetleri kendilerine göre yorumladıkları şeylerdir bunlar o dönemin çöl şartlarını düşünün ayrıca dikkat edin hep erkekler savunur zaten ama aynı herifler kadına şiddette falan sus-pus olurlar amaç kadının hakkı değil ki. maksat kadın toplumdan çekilsin kaç tane türbanlı ve gençlere rol model olacak kadın var?? anca birilerinin karısı olarak yani hep 1 adım geride durmak zorundalar kendi başlarına var olma yok. aman ha yanarlar yoksa.
Allah o ayetini basinda tasimaya herkese nasip etmiyor iste ....
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kafayı örtmek fesatlıktan kurtarmıyor işte görüyorsunuz yukardaki üyeyi kalkmış bana ne diyor?
daha ilk mesajinizdan burada tasa tutulup hakarete ugrayacaginizi biliyordum... bu forumda hep boyle oluyor bu konuda.
Başlığı görünce konu açtım da haberim mi yok acaba dedim.Tam tersi durumdan da ben muzdaribim bugün. Ben de kapalıyım. Bu hafta mülakatım var, kıyafet almaya gittik bugün. Pantolon etek aldım diye de babam bana kızdı üzerine oturan bir şeyler niye almadın bunu giyemezsin diye. Benimki de tam tersi, bir bahane bulup her fırsatta başımı açmamı istiyor. Değiştirelim babaları. Olmaz mı
bende tam bunu söylicektim kendisi kapalı olupta aileleri istemeyen kızlarda var diye sen gene şanslısın arkadaşım :)
bunlar saygı nedir bilmezler gördüğünüz gibi hükümetle birlikte burunları kalktı yoksa sokağa çıkamıyorlardı zamanında başkasına saygı duymayana saygı duyulmaz.. sen millete din dersi verirken saygısızlık olmuyor da ben gerçekleri söyleyince mi sıkntı oluyor. forumda susmayalım üyeler olarak bence yoksa palazlanıyorlar böyle.. başkalarının yaşam tarzına saygı duymayı öğrenecekler ki kendilerine de saygı duyulsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?