etek aldim almaz olaydim :(

ve böyle kapanıp sonra açılanları görüyoruz hatta kapalı halleriyle neler yaptıklarını giydiklerini görüyoruz onlardan olmaktan bin kat iyidir bu

Evet dogru dedin kapali olupta ne haltlar yiyenlerde var , acik olupta masmasum olanda var :)

Anneler de genelde Allah rızası için kapan demiyolar ki. Elalem ne der diye kapanmamızı istiyolar.
Güzelce oturup tesettüre neden girilmesi gerektiğini anlatsalar böyle sorunlar ortaya çıkmazdı.

Anneler de genelde Allah rızası için kapan demiyolar ki. Elalem ne der diye kapanmamızı istiyolar.
Güzelce oturup tesettüre neden girilmesi gerektiğini anlatsalar böyle sorunlar ortaya çıkmazdı.

Bizimkiler bide haci , hacinin kizi boyle olur hacinin kizi soyle olur konusu var bizde daha

Aklima arkadasim geldi 13-14 yasinda ailesinin zoruyla kapandi.
Hep der keşke acik olsam diye.
Geçenlerde pardesu bakiyor bu.
Bende dedim ki su güzelmiş bak bana da yakisir bu falan.
Bana dedi ki kalabalikta
" Sen kaç sene minileri giyip dolandin yemez öyle kapanmak sen kapanamazsin hic "
Ahanda boyle kaldim

ben de dokuzuncu sınıfta kapandım hem de ailem falan istemeden kendim istedim çok istedim hatalar yapmıştım ona sarıldım beni günahtan uzak tutar dedim kapandım sonra ne oldu daha kendimi hazırlamadan kapandığım için iki yıl sonra yapamadığımı fark ettim ve yine kendi isteğimle açıldım ailem sadece saygı duydu yani demem o ki hazır olmadan asla kapanma çünkü sonu mutlaka benimki gibi olacaktır

Asıl sorun ney biliomusun ailen kendi eksikliklerini farketmiş aile yaşantın islamiyete dayalıysa çoçuklukdan başlıcaksın dogruları öğretmeye ör 15 gelince deil ki ole yapmış olsalardı sen bugün kapalıydın sadece ailen için yapman yanlış olur zaten ilk önce Allah rızası için yapmalısın ve bence ailene kızma onlarda üstüne düşeni yapıyolar yapmazlarsa bunun günahını çekerler kız ewladı evlenene kadar anne babanın sorumlugundadır olaylara biraz bole bakki işi inada bindirme hakkında hayırlısı olur inş sunuda söylim eger namazını kılıyosan emin ol kapanmak daha kolay hazır degilim falan bunlar islami karşıtı insanların bilinç altımıza yerleştirdikleri şeylerden ibarettir ve etrafın hazır değilim die düşünme eğer içinde biraz varsa insan oglu kendini her şeye hazırlayabiliyoda bunamı hazırlamıcak yanlış şeyler empoze etme ki bi gün hazır olabilesin demek istiyorum yani güzellikleri iste bulur seni konuya farklı bir taraftan bakmana inş yardımcı olmuşumdur hakkında hayırlısı inş😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

isteyerek kapanma diye bir şey yoktur onca zaman psikolojik baskı yapılsın, kapanmazsan yanarsın diye korkutulsun sonra ayy isteyerek oldu.. dinde olmayan şeyleri neden dayatıyorlar genç kızlara??
ailen seni resmen istemediğin mutlu olmadığın bir şeye itiyor dinde yok böyle şey farzlar namazdır oruçtur namaz kıl demeyen aile kafana çaput sar diye diretiyor neden etrafa dindar görün diye yazık yani şekilcilik almış başını gidiyor.. bir de destekleyenler olmuş burada biri burada kapalıyım açılmam için baskı yapılıyor dese ortalığı ayağa kaldırırsınız hakkını koru diye ee bu da hak değilmi.. yazık

canım kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman kapat. ve sadece Allah rızası için kapan.

ailen istedi diye kapanırsan sonra yolda gördüğümüz başı kapalı ama altta daracık pantolonlar topuklu ayakkabılar yüzde bir ton makyaj dolanan kadınlara benzersin ki ne dini olarak doğru bir şey yapmış olursun ne görüntü olarak. kaldı ki asıl önemli olan başı kapatmak değildir. bu konunun emir olduğuna dair henüz ilahiyatçılar bile kesin bir karara varamamışlardır. önemli olan bedenini kötü gözlerden korumaktır. istiyorsan etekleri yine giy yavaş yavaş alışırsın belki.

ayrıca kapalı olmayanlar da yazın uzun etek giyiyorlar. bence hem şık hem rahat. para vermişsiniz giy yani. ben kapalı değilim ama uzun etekleri seviyorum.

ailene de durumu böyle anlat. kendini hazır hissetmediğini belirt.

Almanyada yasiyorum
disarda o kadar ilginc kapali turkler görüyorum ki
ben kapali degilim ben onlar kadar dikkat cekici ve seksi giyinmiyorum kesinlikle

lütfen icinizden geliyorsa kapanin ve kapali bir bayana uygun sekilde giyinin
ve ailenize bu görüste konusun istiyorum veya istemiyorum diye
bu isler baskiyla olmaz

zorla kapananlarin hali cidden cok fena

Benim arkadasim eskiden benden daha acikti suan kapandi kendi istegiyle , kapali insana uygun kiyafetlerde giyiyor.

Bende yurtdisinda yasadim , ordada var burdada var sadece basi kapali olanlar malesef. baski yapipta daha fazla sogutmamalari lazim istedigimde kendim kapanmak istiyorum bi kactane etek aldim diye hemen herseyin degismesini beklemesinler

Eğer içinizden geliyorsa kapanın sonuçta kapalı olup açıklardan daha kötüleride var ki günümüzde öyle kapalı olup bir sürü bayanlar açık bayanlardan daha süslü o kadar dikkat çekiyorlar ki halime şükrediyorum bazen bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor

evet anlamiyolar malesef. annen ne diyor peki kapali olduguna?

O babam gibi açıkça rahatsızlığını dile getirmiyor ama hep böyle saçma sapan şeylere teşvik etmeye çalışıyor. Tamam açılma ama daha rengarenk giyin, üzerine uzun şeyler giymene gerek yok vs diyor. Siyah bir şey giyersem surat yapıyor. Düğün dernek olduğunda oynamadığım için trip atıyor vs. Bir de bu konu ne zaman açılsa "bana kızının kapandığına sevindin mi diye sorarsan, çok da mutlu olmadım açıkçası ama saygı duyuyorum." şeklinde oluyor yorumu. Ama duyduğu saygı yukarıda söylediğim şekilde işte. Ancak o kadar. :)

Düzeltme: Saçma sapan şeylere teşvik etmeye çalışıyor dedim ama saçma olarak nitelendirdiğim rengarenk giyinmek, kısa giyinmek, düğünlerde oynamak vs değil. Bunları kapalı birinin yapması.

Son düzenleme:
Keske benim ailemde akrabalarimda ben kapanmaya karar verdigim zaman beni yargilamak yerine yanimda olsaydilar...

Cok direndim tesettürüm icin halada direniyorum 4 yıl olmasina ragmen :)

Hatta sagolsun benimkilerde modern kapanmami istiyorlar dar pantalonlar taytlar üzerimede tunik daha güzel olurmus :)

Ailemde hatta sülalemde tek tesettürlü benim ama ben bunu kimse icin degil kendim istedigim icin ve ALLAH icin yaptim ....

Zorla hic bisey olmaz siz hazir oldugunuz zaman kendiniz istediginiz zaman ALLAH rizasi icin yapin ;-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…