Kekler - Pastalar Eti Puf Pastası (Resimli)

ay bayılırım sütlü tatlılara tarifini aldım
ne güzel sunum yapmışsın ellerine sağlık

ay bayılırım sütlü tatlılara tarifini aldım
ne güzel sunum yapmışsın ellerine sağlık
Çok teşekkürler seyra.
jelatin bildiğimiz aliminyum folyomu oluyor?

hayır jelatin ; bir maddedir.
Tutkal hulasası;dondurucu sertleştirici görevindedir.
Deri ve kemikten elde edilen saf bir proteindir

Ayyy harikaaa görünüyorrr annenin ellerineee sağlıkkkk opuyorumnanaktan

canım sen ne becerikli hatunsun ya.....peki bu kadar güzel mamalar yapıp fiziğini nasıl koruyorsun ççok merak ediyorum....

tarifin gerçekten çok güzel....ama ben yapamayacağım..jelatinim yok....nasıl da canım çekti ama...hazırıyla idare edeceğim artık
....

çooook güzel görünüyor, ellerinize sağlık
jelatini bulabilirsem aktardan bende denemek istiyorum bu hafta.
teşkkürler tarif için..

Ben 1 saat önce bu müthiş pastayı yaptım, şu an dolapta donmaktaaa zemuszemus
iftara kadar yeterince donar sanırım. nasıl sabırsızlanıyorummm :) yaparken bile çok güzel kıvam aldı..

çooook güzel görünüyor, ellerinize sağlık
jelatini bulabilirsem aktardan bende denemek istiyorum bu hafta.
teşkkürler tarif için..

dün akşam yaptım ama dayanaadım bugune, 3-4 saat sonra tadına baktım harikaydıııııııııı
beyaz kısmı kesinlikle eti puf gibi tabir çok doğru çoook beğendim
teşekkürler... :lepi: :lepi: :lepi:

çok çok güzel görüni gerçekten valla hemen yakın bi aktar bulup yapmak istiyorummafoldumben dayanamıyom artık eline sağlıkkkkkkhihoyyyt

ya acaba bu jeletin yerine,hani marketlerde kıvam arttırıcı oluyor ya ondan alıp koysak olmazmı;? gerçi o kıvamı da neyle arttırıyorsa artık:)

Teşekkürler arkadaşlar.
Sizin de ellerinize sağlık.
Nesrin;kıvam artıcı derken krema sertleştirici gibi birşey mi acaba?
bilemiyorum hiç denemedim o şekilde ama bazı arkadaşar pasta jölesi kullanmış o şekilde deneyebilirsin.

evet ondan diyom..dr doretker inmiydi neydi bir markanın var krema sertleştiricisi var..sanırım o da olur.)

bu jelatini 1 su bardağı sıcak suda mı yoksa 1 çay bardağı sıcak sudamı eritiyoruz

ya aslında siz ev yapımı jelatin tarifi vermişsiniz

EV YAPIMI JELATıN:

Bu tarifi pasta ustu, pastanin keki vs.amacli kullaniyorum.Yani hem ic hem susleme anlaminda...

3/4 cup seker
2 yemek kasigi misir nisastasi
1/2 cup su
1/4 cup kullandiginiz pastada bulunan veya yakisacagini dusundugunuz meyve suyu(limon, portakal,cilek,visne,elma vs.)
4 yumurta sarisi

Bu olculer buyuk boy kelepceli kalipta yapilan bir pasta veya kek icindir.Siz olculerle(ozellikle yumurta) oynayabilirsiniz kullanacaginiz yere gore)

seker,nisasta, ve suyu guzelce kasikla karistirin.Ardindan meyve suyu ilave edin ve tencereyi atese koyarak,karistirmaya ara vermeden orta ateste kalinlasana kadar kaynatin.Sonra atesi kapatin.

Baska bir kapta yumurta sarilarini catalla hafifce cirpin.Bu tenceredeki karisimdan henuz tam manasiyla sogumadan 2 yemek kasigi alip yumurtalarin ustune dokun cabucak karistirin.Bu karisimi yeniden tencereye ilave edin.B kez tenecredeki karisimla ilave ettiginiz yumurtali karisimi birbirine yedirin.Oylece ilinmaya birakin.Ve kullanacaginiz tarifte kullanin daha sonra...

Kullanacaginiz yer eger meyveli bir tarif degilse, meyve suyunu kullanmayin.

Mesela ben marshmallow yaparken sade su kullaniyorum azatilmis olarak meyve suyu yerine..

bunu kullansak olmazmı ki acep..birde yapsak nasıl kullanacağız yani doğrudan malzemenin içinemi atacağız yoksa jelatindeki gibi sıcak suda eritecekmiyiz
birde bu jelatini bazı siteler soğuk suya koyun falan diye yazmış..kaç bardak su?su suğuk mu sıcakmı olacak anlamadım

Son düzenleme:
ben bu pastayı öğrendiğimden beri 4 kere yaptım :)))
Çikolatalı krem şantiyle de denedim. Kıvamı daha pudingimsi oluyor sanki, vanilyalı krem şantide bildiğiniz eti puff :))
Libyanaa sen çok yaşaa kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…