ya aslında siz ev yapımı jelatin tarifi vermişsiniz
EV YAPIMI JELATıN:
Bu tarifi pasta ustu, pastanin keki vs.amacli kullaniyorum.Yani hem ic hem susleme anlaminda...
3/4 cup seker
2 yemek kasigi misir nisastasi
1/2 cup su
1/4 cup kullandiginiz pastada bulunan veya yakisacagini dusundugunuz meyve suyu(limon, portakal,cilek,visne,elma vs.)
4 yumurta sarisi
Bu olculer buyuk boy kelepceli kalipta yapilan bir pasta veya kek icindir.Siz olculerle(ozellikle yumurta) oynayabilirsiniz kullanacaginiz yere gore)
seker,nisasta, ve suyu guzelce kasikla karistirin.Ardindan meyve suyu ilave edin ve tencereyi atese koyarak,karistirmaya ara vermeden orta ateste kalinlasana kadar kaynatin.Sonra atesi kapatin.
Baska bir kapta yumurta sarilarini catalla hafifce cirpin.Bu tenceredeki karisimdan henuz tam manasiyla sogumadan 2 yemek kasigi alip yumurtalarin ustune dokun cabucak karistirin.Bu karisimi yeniden tencereye ilave edin.B kez tenecredeki karisimla ilave ettiginiz yumurtali karisimi birbirine yedirin.Oylece ilinmaya birakin.Ve kullanacaginiz tarifte kullanin daha sonra...
Kullanacaginiz yer eger meyveli bir tarif degilse, meyve suyunu kullanmayin.
Mesela ben marshmallow yaparken sade su kullaniyorum azatilmis olarak meyve suyu yerine..
bunu kullansak olmazmı ki acep..birde yapsak nasıl kullanacağız yani doğrudan malzemenin içinemi atacağız yoksa jelatindeki gibi sıcak suda eritecekmiyiz
birde bu jelatini bazı siteler soğuk suya koyun falan diye yazmış..kaç bardak su?su suğuk mu sıcakmı olacak anlamadım