Kekler - Pastalar Eti Puf Pastası (Resimli)

harika görunuyorlar eline sağlık canım benim inşallah bende bir gün işten güçten fırsat bulursam yapacamdelikafadulden​

Çoooook güzel görünüyor ellerine sağlık. bende denemek isterim tarifini ama jelatini nerden bulabilirim?

ayy çok gsll yapmak istiorm ama jelatin konusu kafamı karştrdı olmasa olmaz mı bisküvi karelerden mi canm

canım senin tariflerin çok güzel oluyo gerçekten
daha önce denemiştim diğer tariflerinden
bunuda deniycem çok şık görünüyor
jelatin büyük marketlerde yokmudur acaba?

Şeniz
güzel gözüküo ama beni zorlarmı yaparkene bakcez bakam
yerimseniben
Malzemeler varsa inanılmaz basit ve leziz bir pasta.
Yalnız o bardak ölçüleri çay bardağı mı su mu aceeepppp???
Su bardağı..
jelatin olmazsa ne olurki
Kıvamı cıvık olur,tutmaz,donmaz ve durmaz..
harika görunuyorlar eline sağlık canım benim inşallah bende bir gün işten güçten fırsat bulursam yapacamdelikafadulden​
kaydirigubbakcemile5

Çoooook güzel görünüyor ellerine sağlık. bende denemek isterim tarifini ama jelatini nerden bulabilirim?
Aktar ve büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
ayy çok gsll yapmak istiorm ama jelatin konusu kafamı karştrdı olmasa olmaz mı bisküvi karelerden mi canm
Jelatin olmazsa agar agar kullanabilirsiniz mısır çarşısında bulunuyormuş,bitkisel jelatindir..
Bisküvi ise ister kare ister yuvarlak şekli hiç farketmezŞeniz

canım senin tariflerin çok güzel oluyo gerçekten
daha önce denemiştim diğer tariflerinden
bunuda deniycem çok şık görünüyor
jelatin büyük marketlerde yokmudur acaba?

Çok teşekkür ederimyerimseniben
Jelatin artık Türkiye de de üretilmeye başlanmış,güzel bir haber:)
ayrıca yakında jelatin yerine kullanabileceğiniz bir tarif de vereceğimopuyorumnanaktan

bütün sayfaları okumadım sorulmuş mu bilmiyorum ama :kedi: bu jelatinli dolgu marshmallow mu oluyor yoksa? CADIARZU

Bu yaşıma geldim hala etipuf yerim, markete girdiğimde atarım sepete illakii :)) çok güzel görünüyor bayıldım bu tarife. hemen denicemmm.. inşallah becerebilirim

kızlar daha öncede söylemiştim ben denedim ve muhteşem oldu.Geçen gün tekrar yaptım.ılk yaptığım biraz cıvık oldu içi ama geçen yaptığım tam kıvamında oldu,jelatin falan aramanızada gerek yok.Ben dr.outker in pasta jölesini kullandım direk 1 bardak suyla kaynattım.Hemde alelacele yaptım aynı marsmellow gibi oluyo.

pasta jölesimi o da nasıl bişey yahu.. jöle mi kremamı..
bende jelatini nasıl bulurum diyordum.. birde domuzdan üretilenleri okuyunca korktum açıkcası.. hiç araştırmadım. nasıl ayırt edip, nasıl güvenip alınıyor diye düşünürken bu fikir hızır gibi yetişti..
teşekkürler canım..

ama tarifte görüntü de şahane.. ellerine sağlık Libyana'cım..

Son düzenleme:
çok güzel görünüyor canım eline saglık fakat jelatin ne acaba nasıl satılıyor?
Merhaba arkadaşım.
Jelatin hususunda önceki sayfalarda detaylı bilgiler verdim .
Jelatin çok hassas ve son derece dikkat edilmesi gereken hayvansal bir madde.
Güvenilir yerlerden temin etmek gerekiyor hem hınzırdan hem sığırdan yapılıyor (hınzırın tercih edilmesinin sebebi daha maliyetsiz ve daha koyu kıvamlı olması..)
Annem uzun süredir çok iyi tanıdığımız;güvendiğimiz helal JELATİN satan bir aktardan alıyor İzmitte..
Türkiye de de üretilmeye başlandı helal jelatin.. Umarım artık daha kolay temin edebileceğiz..,

Bu yaşıma geldim hala etipuf yerim, markete girdiğimde atarım sepete illakii :)) çok güzel görünüyor bayıldım bu tarife. hemen denicemmm.. inşallah becerebilirim
Şeniz tabi çok basit yeter ki malzemeye dikkat et gülüm
Ben jöle ile hiç denemedim aynı kıvamda mı oluyor merak ettim gerçi pasta jölesi de aynı jelatin gibi -jelatinden yapılıyor-donmasının sebebi JELATİN..
Ama Dr Outker den emin değilim..İçeriğini dikkatlice okumak lazım..
Ellerine sağlık arkadaşım foto çekseydin süper olurdu:ecrin_bebek:

Rica ederim..
Bu jelatin denen madde hemen her gıdada mevcut aslında bu konuda çok azımız bilinçli..
bu halley pastalardan tutun da jelibonlara kadar hepsinde jelatin var..
Hatta bazı firmalar yoğurtta bile kullanıyormuşlmaz:
O yüzden dikkatli ve bilinçli tüketici olmalıyız..
Herkese sevgiler

çok teşekkürler canım.. genel olarak yabancı olduğumuz bir madde olduğundan dolayı jelatin konusunda çok bilgili değiliz. birde hassas olduğumuz konu içinde olunca dediğin gibi daha dikkatli ve bilinçli olmak gerekiyor.. kaldı ki tükettiğimiz et mamülleri satın alırken dahi ben gereken hassasiyeti her zaman göstermeye çalışır, güvendiğim yerlerden satın almaya gayret ederim.. önemli olan bi yerde tabi niyetimizdir de.. bizi bu konuda bilgilendirdiğin ve uyarıların için çok teşekkürler canım.. aktara soracağım bende.. tarifi en kısa zamanda deneyeceğim.. sevgiler canım.. a.s.

Son düzenleme:

canım pasta jölesi toz halde oluyo,sıcak suyla eritince sıvı oluyo donuncada katılaşıyo böyle bişey işte,gerçi libyana açıklamış ama yine aydınlatayım dedim canım.opuyorumnanaktan

Jöle möle yada jelatin kullanmadan sadece muhallebiyle yapsak olmazmı yav.:ecrin_bebek:

:)
SADECE muhallebi ile yaparsak - bildiğimiz puding veya krema olur o..
Bu Eti Puf kıvamında..
aradaki farkı düşün hocam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…