Kekler - Pastalar Eti Puf Pastası (Resimli)

süper bir tarif bu. mutlaka deneyeceğim. hem pratik ve masrafsız üstelik pişirmeden tam benlik.
ellerine sağlık. çok mersi paylaştığın için.

bende şimdi yaptım ama jöle kullanmak zorunda kaldım zira jeletin bulamadım buldum da 1 yerde çok pahalı idi maalesef

harika görünüyorr canımm
ellerine sağlıkk
bu konularda çol beceriksizim ama yinede deniyicemm

Ah ben bunu kac kee yapyim dedim ama hep unutuyorum yaa.

Bir daha disari cikinca alayim bari hemen agar agardan.
Cok merak ettim Libo$'um yaaa.

ooooooffffffffffffffff ya ben bu eti pufu beğenmedim.jölesimi az geldi yoksa jöleli olmuyor mu nedir ,yumuşaktı içi..sanki krema yiyorum gibi.jelatinle yapılanı yemediğim için karşılaştırma yapamayacağım maalesef..oooffff malzemem boşa gitti gibi oldu..neyse artık böyle yiyeceğiz ve jelatin bulana kadar da eti puf rüyasına elveda diyeceğiz.((

nesrinim çok güzel oluyor bu jelatinle..ben en az 2-3 kez yaptım bayıla bayıla yedi misafirlerim.tavsiye ederim bir defa da jelatinle dene.çok hafif ve farklı bir pasta..libyme teşekkürler..opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
bulsam deneyeceğimde bulamadım ki.(( daha doğrusu 5gr mına 1 tl istedi 1 yer..başka yerde de yoktu.bende almadım.((

bulsam deneyeceğimde bulamadım ki.(( daha doğrusu 5gr mına 1 tl istedi 1 yer..başka yerde de yoktu.bende almadım.((

jelatini bende öyle aldım cnm bir yaprağı 5 gr dı ve 1tl ydi..sanırım heryerde aynı.agar denilen maddeyi de ben izmirde sorduğum hiçbir yerde bulamadım.tuhaf tuhaf yüzüme baktılar o ney diye??:1ninca: bence özel bir günde çokta pahalı olmaz..diğer malzemelerinin fiyatı gayet uygun çünkü.sadece jelatin biraz pahalı..

ama didemm arkadaşımız 100gr mını 2,5 tl ye almış..gittigidiyordan baktım bir marka 80 gr 3 tl idi..çok pahalı değilmi 5 gr mı 1 tl

ama didemm arkadaşımız 100gr mını 2,5 tl ye almış..gittigidiyordan baktım bir marka 80 gr 3 tl idi..çok pahalı değilmi 5 gr mı 1 tl

aaaaakannehir
doğrudur wallahi ne biliim ben onu buldum ya hepsi de ööle die düşündüm.araştırmak lazım demek..
ama tabi alınan şeyin güvenilirliği de mühim..CADIARZU

:) Ellerine sağlık Dideem arkadaşım.

Evet çikolatalı şanti ile de güzel olur;iyi fikir canım

süper bir tarif bu. mutlaka deneyeceğim. hem pratik ve masrafsız üstelik pişirmeden tam benlik.
ellerine sağlık. çok mersi paylaştığın için.

Rica ederim..

Basit ve muhteşem bir pasta desem abartmam.

harika görünüyorr canımm
ellerine sağlıkk
bu konularda çol beceriksizim ama yinede deniyicemm
Teşekkürler ekinnaz cığım;estagfırullah beceremeyeceğin bir tarafı yok gayet basit yazanları aynen uygularsan sonuç güzel olur arkadaşım :*

Ah ben bunu kac kee yapyim dedim ama hep unutuyorum yaa.

Bir daha disari cikinca alayim bari hemen agar agardan.
Cok merak ettim Libo$'um yaaa.
Evet daha sen yapacaksın ohoooklava:
şeker hamurlarına daldın şimdi hayatta çıkaman

İddialı konuşmayı sevmediğim ve her zaman kaçındığım halde bu pasta için kesin ve net konuşmakta bir sakınca görmüyorum:)
Çünkü şimdiye kadar tadıp da tarifiini ısrarla istemeyen biri hiç olmadı..
Zevkler ve damak tadı farklı olduğu halde annemin bu pastası her zaman davetlerde istenir aranır sorulur.. (tevazudan uzak bir açıklamak oldu biraz ama gerçekler bunlar)
Listede yazan malzemeleri temin eder ; püf noktalara dikkat ederek aynen uygularsanız şaşmaz netice inşallah..

En iyi aşçı: tarife aynen uyan aşçıdır yerimseniben

Ben her zaman jelatinle yaptım lakin bazı arkadaşlar tart jölesi ile güzel olduğunu söylemişti..

Umarım sizi yanıltmamışızdır nesrin arkadaşım..

Ellerinize emeğinize sağlık her halukarda..

Bir daha deneyecekseniz lütfen güvenilir olduğuna inandığınız jelatin ile deneyinŞeniz

Eti pufu sevmiyorsanız bunu da sevmezsiniz;ama eti pufu seviyorsanız bu pasta tam sizliktir..
Muptelası olursunuz:)

Fiyatı hususunda net bilgim yok ama biraz pahalı evet..

nesrinim çok güzel oluyor bu jelatinle..ben en az 2-3 kez yaptım bayıla bayıla yedi misafirlerim.tavsiye ederim bir defa da jelatinle dene.çok hafif ve farklı bir pasta..libyme teşekkürler..opuyorumnanaktan
Ellerine sağlık tekrar gülümyerimseniben

Bir de güzel süslemiş ki aman Allahımkaydirigubbakcemile3

yetmemiş kardeşine de yollamış o süslerden püslerden:icecream:

:kedi: dövcem seni.. dur sen dur..

hurmalardan kendi ellerimle yaptığım 5 i bi yerde yollayacağım sanakaydirigubbakcemile3

Nesrin ciğim olabilir arkadaşım..
Pahalı olanlarda daha güvenilir çünkü sığır dan elde ediliyorakannehir

cnm benm keşke gücüm fazlasına yetebilseydi gönlümden neler geçti...ama allah büyük o günlerde gelir...5 i bi yerde mi takar hava mı atarım bende yolla bacım millette bakar delüüüü diye...kaydirigubbakcemile3

libyana cığım bugün bende kararsız kalarak hep alış veriş yaptığım aktardan aldım jelatin yanlız dükkanın sahibi değildi çalışan çocuk vardı sorular sordum çocuk bilmiyorum dedi ben yinede aldım 10 gramı 2 tl ben 30 gram aldım yeterlii sanırım umarım pis kötü bşy almamışımdır benneyaptımki en kısa zamanda deneyeceğim

Yasmin'im güvendiğin yerden alman iyi olmuş ; ama sahibine de sorsaydın için rahat ederdi ..
Şeniz
Malezya'dan getirilenler helal jelatin oluyor genelde.
Bir de agar dediğimiz bitkisel jelatinler var ama onları daha yoğun kullanmanız gerekiyor çünkü kemikten yapılan kadar etkili olmuyor..

30 gram yeterli olur inşallah bir çorba kaşığını silme doldursa güzel olur..

İyice donsun istersen borcam boyutunu biraz küçük tutarsın olmazsa..

-

Jelatini erittiğin bardak biraz ılısın el yakmasın sıcağı çıksın öyle karıştırırsın şanti ile ok..

Akşamdan buz dolabına atarsan sabah enfes olur ..

Kolay gelsin umarım yolunda gider ;beğenirsin

Libyana cığım cevap yazdığın için teşekkürler yolum yine aktarın olduğu tarafa düşer nasılsa ben 10 gram daha alırım sanki senin yazdıklarından az gelir gib anladım hemde dükkanın sahibinide bulursam belirttiğin şeyleri sorarım içim rahat olur tekrar teşekkürler inşallah zemuszemusyapınca resim eklemeye çalışırım

ellerine sağlık aylardır bu pastayı denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum.pastaland diye bi yer var orda baktım toz olanından var ama bu domuz yağı olayı kafamı karıştırdı

Rica ederim arkadaşımkaydirigubbakcemile5
ellerine sağlık aylardır bu pastayı denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum.pastaland diye bi yer var orda baktım toz olanından var ama bu domuz yağı olayı kafamı karıştırdı

Teşekkürler hoşseda..
Hayır;yağ değil kemikten elde ediliyor jelatin .
Sığır kemiğinden olanı temin etmelisin..Helal jelatin etiketi ile Malezya dan getirtiliyor.
Türkiye'de de üretime geçilmiş bildiğim kadarı ile..
Aktarına danış veya PastaLand'de bir sor ;nereden ve ne şekilde getirtiyorsunuz diye..
Emin olursan , gönlüne yatarsa inş. denersin..

Sevgiler

sevgili liboş
tarifi bugun yaptım
süper oldu yaaa
bildiğin eti puf
yalnız üzeri kuru geldi bana benmari bitter çikolata eritip döktüm
bir de bir dahaki sefere tabana bisküvileri rondodan geçirmeden dizcem
teşekkürler kuşum ya,cidden misafirlerim şaşırdı,nasıl yaptın bunu die
ben de libyada yaşayan bir arkadaşımın annesinin sihirli formulu dedim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…