Kekler - Pastalar Eti Puf Pastası (Resimli)

delikafadulden delikafadulden delikafadulden
Evet bu da Pınar ıpekci arkadaşımın yaptığı ciciLi bicili Eti Pufalkisalkisalkis
Pasta ondan imzalayıp eklemek bizdenkaydirigubbakcemile3
Ellerine sağlık canım çok hoş olmuş az önce aldım fotoyu,tadı ve kıvamı hakkında ki yorumlarını merak ediyorum..
bayıldım..
sevgiler:sm_cool:

libosum hani sana demistimya arkadaimda jelatin var ben ondan alirim diye
heralde onunki jole, gordugum zaman sorarim onada,
jelatin yerine jole olurmu diye sorcaktim
of ya bu tarifi hemen uygulucam ama iste jelatin bulmak sorun yada hangisi olur kafama takildi

pinaripekci hanimin ellerine saglik cok guzel gorunuyo guzel suslemiste, keske bide dilimleyipte resim cekseydi ozaman daha guzel olurdu
heralde bu tarifi ilk o denedi
ilk ben olurdumfa malum malzeme yok elimde

Daha önce deneyen arkadaşlar oldu sanırım canım,yanlız foto gelmedi..
sen de en yakın ve hayırlı vakitte denersin inş.:*

TADIDA ÇOK GÜZEL OLMUŞTU CANIM AFıYETLE MıDEYE ıNDıRDıKKKKK.kaydirigubbakcemile3BEN BU MARSHMALLOW ıŞıNE BAYILDIM AMA.HALLEY VE ÇOKOMELDE YAPACAIM ıNŞALLAH.FıKıR ETıDEN,ÜLKERDEN MARıFET BıZDEN ÖYLE DEĞıLMı??ÖPÜYORUM ÇOK

:) Ellerine sağlık tekrar Pınarcığım.Marshmallow a büyük küçük herkes bayılıyor,reddedilecek gibi değil ki ama..
Halley de yapıyorum ben yanlız arasına jelatin eklemiyorum,krema ile hoş oluyor ..

DEV GİBİ BİR ÇOKOMEL DÜŞÜNSENE NE HARİKA OLUR.BEN BAYILIRIM ÇOKOMEL E KAFAYA KOYDUM.ALLAHIN İZNİYLE PEK YAKINDA YAPIP EKLEYECEĞİM.

bir eti puf hastası olarak buda ne böyle diyoruuummmm delikafadulden delikafadulden delikafadulden
libyanam boşuna anasına bak kızını al dememişler sende kabiliyet + marifet nereden geliyor anlaşıldı yerimseniben
ellerine sağlık canım,
derhal toz jelatin bulmam lazın ama nerden CADIARZU
senin ailen,arkadaşların,komşuların kısaca etrafındaki herkes yaptığın mamalarından yiyenler size sesleniyorum ne kadar şanslı olduğunuzun farkındamısınız :dilcikar:

:roflol:
Allah iyiliğini versin e mi
yirim seni mendelikafadulden

evet yaa tek takıldığım konu jelatin benimde nerden edinebiliriz var mı fikriniz? ben yapıp ikram etmeyi düşünüyorum çok sevdiğim için bir yemeye başlarsam bir tepsiyi götürürüm

Jelatin artık her yerde kolayca bulunan bir madde ,marketlerden aktarlardan pastacı dükkanlarından
çok kolay edinebilirsiniz..
:)

bende bulamam sanmıstım jelatını ıkı aktara baktım 3uncude buldum.cok şükür yoksa aklımda kalırdı.ama ben toz olarak değil yaprak olarak buldum.6 tanesi 30 gr yapıyordu erıtıp yaptım cok ta guzel oldu.sadece biskuvılerı yanlıslıkla ıslattıgım ıcın kesınce bıraz altı parcalandı onun dısında mukemmeldı.

Ülkemizde jelatin imal eden sanayii yok bütün hammadde avrupadan ithal edilmektedir.
Bu konuyu dini açıdan irdelemek isteyenler şunu düşünmelidirki avrupadaki tüketilen hayvanların deri ve kemiklerinden elde edilen jelatin'in hükmü nedir ?
Malüm avrupada hayvanlar tüketileceği vakit şah damarları kesilmez beyinden şişlenerek veya elektrik şoku verilerek öldürülürler. Bu şekilde öldürülen hayvan islam dini hükümlerine göre mundar olmuş olur ve eti yenmez,Ayrıca üzerine Allah adı ile kesilmeyen hayvanlarda haram hükmündedir. Birde batıda kesilen hayvanların % 70 oranında domuz olduğuna göre artık bu katkı maddesinin %99 u müslüman bir ülkede nasıl kullanılır, bunu kendime sormaktayım. bu iş devletin gerekli birimleri tarafından kontrol altına alınarak tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesi sağlanmalı bu konu üreticilerin insafına bırakılmamalıdır. çünkü inananların korunması anayasadaki hükmü ile dini hayata saygı devletin görevidir.

arkadaşlar benimde tarif çok hoşuma gitti ama dini açıdan helal olması benim için çok önemli bir araştırma yaptım ve kısaca bilgiyi buraya aynen kopyaladım.size kalmış doğal olarak ama içim rahat etmedi okuduğumu paylaşmak istedim.gerçi libyana arkadaşımız alternatifte sunmuş...

YAprak42 bilgiler için teşekkürler ben başta da yazdım ama,jelatin hakkında bilgi edinmek isteyenler en basitinden googling ederek birçok bilgiye ulaşabilirler..
Ayrıca sadece Avrupada değil,Endonezya da Helal sertifakalı jelatinler üretiliyor,kullanırken dikkat etmemiz gerektiğini vurgulamıştım..
Türkiyeye de özenle ve dini kriterlere uygun olarak üretilen bu maddelerden getiriliyor..
Sizin hassasiyetiniz kadar bizler de dikkat ediyoruz bunlara,müsterih olun..
sevgiler

Son düzenleme:
Afiyet olsun gülüm..
:)
biz tarifi verdik ,onaylayan ve arzu eden yapar..

Adana'da oturuyorum marketlere ve çevremdeki aktarlara jelatini sordum ama satmadıklarını söylediler ben bunu nasıl yapabilirim jelatin yerine başlarda jöle demişsin ama eti puf olur mu o zaman aklım karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…