- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi perrmanganat
-
Sayın arkadaşım herkes daha evliliğin ilk zamanlarında korunmayı aklından geçirmez çünkü ilk birlikteliklerde hamile kalmak beklenen bir durum değildir. Hem insan daha evliliğin ilk dönemlerinde (cicim ayları) sevgi beklerken böyle manasız küslüklerle karşılaşınca bu kişi için hoş bir durum olmuyor. Hem zaten eş bile olsa kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil diye düşünüyorum. Çünkü bu kardeşimiz kendinden ne kadar ödün vermişse eşinin de o kadar ödün vermesi lazım. Beyefendi orta yolu bulacağına çocuk gibi küsüp bencillik yapmayı tercih etmiş.
erkekler toplumun kadınlara dayattıgı kadın dediğin fedakar olmalı (veya fedakar olacak olan kadındır )misyonunu o kadar güzel menfaatlerine geldiği gibi kullanıyorlar ki şimdi kendini suclu hissetmenin sebebi bu..aslında bu bir yanılsama..haklıyken haksız hissetmenin sebebi iyi cocuk olma eğilimi ve cogu kadın en son bu ahlak evresine ulasabilirmiş kolberge göre.. (kohlberg in ahlak kuramındaki basamağın bu) sebebi erkeklerin ve ataerkil toplumun farklı düşünmemize hosgörü göstermeyip surat asarak dıslayarak gerektiğinde dayakla bizi hizaya getirmesinde olmasın..
neden ilk birliktelikte hamile kalmak mümkün olmasın
her cinsel birliktelikte hamile kalmak mümkündür sonuçta, ilk olması farketmiyor.
burda cinsellik yaşar yaşamaz hamile kalanı çok gördük.
şu ''kadınlar ev işi yemek yapar ''kuralını kim çıkarmış çok merak ediyorum.kadınların öyle bi zorunluluğu yok anlayın artık.tabi bunu çalışmayan kadınlar için söylemiyorum.
kelebek kesinlikle katılıyorum.. tabi ki kadın ev işi de yapacak, yemek de yapacak.. ha eşi destek olur, yardım eder elinden geldiğince o başka.. o zaman ne mutlu sana... bu kadınlara empoze edilmiş bişey değil.. öyle başlayan, öyle devam eden ve bundan sonra da öyle devam etmesi gereken bişey...çalışsın çalışmasın farkeden bişey yok... çalışan bayanlar kendilerini ona göre ayarlayıp, evinin temizliğini de yapmalı.. aa dur bakayım, ben bugün temizlik yapmayım, kocam yapsın diye düşünürseniz,pislik içinden oturursunuz valla.. ellerinden gelmio anacım, napsınlar...
angryangel erkeklerin kaldıkları öğrenci evini git bi gör bakalım... bi daha adım atmak isticekmisin içeri :)
demek ki dediğin gibi, zenginlermiş, temizlikci tutuolarmış onlar da :) ben erkeklerin öle bal dök yala diyecek kadar, ev temizleyeceğine inanmıorum.. her şeyin en iyisini, en güzelini kadın yapar bence...
20 yıllık evliim ben.alttan aldım olmadı üste çıktım olmadı.ben de küstüm olmadı hiçbirşey yokmuş gibi davrandım olmadı.konuştum güzellikle hiç tınmadı.küsmesi için zaman ve mekan hiç farketmedi.kandil olur bayram olur düğün cenaze olur,allah ne verdiyse artık.bu arada herkese reziliz çünkü belli etmeme huyu da yok.neyse anneme anlattım boşanıcam diye kızım herkesin kötübir huyu var sabret artık mutlu evlilik mi kaldı dedi sabretmeye devam ettim.taki pazardan onun istediği kayısıyı almadık diye küsene kadar(bu arada bu adam 47 yaşında)evde kayınvalidemler de var.bana birşeyler olmaya başladı.resmsn yanardağ gibi kabardı içim ve birden patladı.öyle bir sinir krizi geçirdim ki akıllara ziyan.eşim korkudan neyapacağını şaşırdı.doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.doktora olanları anlatmayacağımı mı sanıyorsun dedim.korkudan dr lafı edemedi bir daha.tabi daha da çaresiz kaldı o zaman..öğlen 3ten gece 12ye kadar aralıksız ağladım.o halde annemi de aradım .ben bu hale geldim daha ne kadar sabretmem lazım diye.tabii annem de çok korktu.oraya mı geleyim başka yere mi gideyim dedim annemin etekler tutuştu.bu arada blöf falan yapmıyordum asla.çok kararlıydım.herkesin derdi kendine büyük muhakkak ama bu küsen eş problemini yaşamayan bilemez,ne kadar ama ne kadar yıpratıcı birşey olduğunu anlayamaz .allah ta yaşatmasın zaten .neyse kayınvalidem de buna bir girişti seni rahat mı tepiyor diye.bunun kaçacak yeri kalmadı.bu olay ramazandan 1 hafta önce oldu.daha çok yeni.eşim henüz küsmeye teşebbüs dahi edemedi ama ilerisi ne olur bilemem tabi.ama tek bildiğim asla katlanmayacağım.sanırım bunu o da anladı ve tıpış tıpış değişti.işin özeti sorunların çözümünde kararlılık çok önemli.fakat o aşamaya gelebilmek te tabi ki kişiye göre değişir ama çok zaman alıyor.allah bu durumda olan herkese yardım etsin.dilerim sizin yanardağ geç harekete geçmez
20 yıllık evliim ben.alttan aldım olmadı üste çıktım olmadı.ben de küstüm olmadı hiçbirşey yokmuş gibi davrandım olmadı.konuştum güzellikle hiç tınmadı.küsmesi için zaman ve mekan hiç farketmedi.kandil olur bayram olur düğün cenaze olur,allah ne verdiyse artık.bu arada herkese reziliz çünkü belli etmeme huyu da yok.neyse anneme anlattım boşanıcam diye kızım herkesin kötübir huyu var sabret artık mutlu evlilik mi kaldı dedi sabretmeye devam ettim.taki pazardan onun istediği kayısıyı almadık diye küsene kadar(bu arada bu adam 47 yaşında)evde kayınvalidemler de var.bana birşeyler olmaya başladı.resmsn yanardağ gibi kabardı içim ve birden patladı.öyle bir sinir krizi geçirdim ki akıllara ziyan.eşim korkudan neyapacağını şaşırdı.doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.doktora olanları anlatmayacağımı mı sanıyorsun dedim.korkudan dr lafı edemedi bir daha.
doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?