- Konu Sahibi perrmanganat
-
20 yıllık evliim ben.alttan aldım olmadı üste çıktım olmadı.ben de küstüm olmadı hiçbirşey yokmuş gibi davrandım olmadı.konuştum güzellikle hiç tınmadı.küsmesi için zaman ve mekan hiç farketmedi.kandil olur bayram olur düğün cenaze olur,allah ne verdiyse artık.bu arada herkese reziliz çünkü belli etmeme huyu da yok.neyse anneme anlattım boşanıcam diye kızım herkesin kötübir huyu var sabret artık mutlu evlilik mi kaldı dedi sabretmeye devam ettim.taki pazardan onun istediği kayısıyı almadık diye küsene kadar(bu arada bu adam 47 yaşında)evde kayınvalidemler de var.bana birşeyler olmaya başladı.resmsn yanardağ gibi kabardı içim ve birden patladı.öyle bir sinir krizi geçirdim ki akıllara ziyan.eşim korkudan neyapacağını şaşırdı.doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.doktora olanları anlatmayacağımı mı sanıyorsun dedim.korkudan dr lafı edemedi bir daha.tabi daha da çaresiz kaldı o zaman..öğlen 3ten gece 12ye kadar aralıksız ağladım.o halde annemi de aradım .ben bu hale geldim daha ne kadar sabretmem lazım diye.tabii annem de çok korktu.oraya mı geleyim başka yere mi gideyim dedim annemin etekler tutuştu.bu arada blöf falan yapmıyordum asla.çok kararlıydım.herkesin derdi kendine büyük muhakkak ama bu küsen eş problemini yaşamayan bilemez,ne kadar ama ne kadar yıpratıcı birşey olduğunu anlayamaz .allah ta yaşatmasın zaten .neyse kayınvalidem de buna bir girişti seni rahat mı tepiyor diye.bunun kaçacak yeri kalmadı.bu olay ramazandan 1 hafta önce oldu.daha çok yeni.eşim henüz küsmeye teşebbüs dahi edemedi ama ilerisi ne olur bilemem tabi.ama tek bildiğim asla katlanmayacağım.sanırım bunu o da anladı ve tıpış tıpış değişti.işin özeti sorunların çözümünde kararlılık çok önemli.fakat o aşamaya gelebilmek te tabi ki kişiye göre değişir ama çok zaman alıyor.allah bu durumda olan herkese yardım etsin.dilerim sizin yanardağ geç harekete geçmez
20 yil mi? Allah sana muthis bir sabir vermis bacimbende hic sevmem kusen ve asik suratla dolasan insanlari. tepkin varsa tepkini koy ama uzatma. nefret ederim birseylerin uzatilmasindan, gelir gecer bir olay neden uzatilir ki bu kadar sanki 3 yasindaki cocuk kayisi almadi diye kusmeler, tovbe estafirullah Allahim gucune gitmesin.
sen gercekten bir patlama yasamissin ve bunu gormus esin, keske cok daha onceden patlamasanda patliyormus gibi yapsaydin. akli basina daha erken gelirdi belki ve sende onca sene bunlara katlanmazdin.
bir cinnet herşeyi çözer derler ya, öyle olmuş
20 sene boyunca herşeye küsen bir eş, hani çocuklar hani bana dondurma alcaktın diye küser ya,
seninde psikolojini mahfetmiş, ne gereği var
30 haziranda evlendim. Ve o günden bu yana eşimin sürekli bu ithamına maruz kalıyorum. Ben vejeteryanim ve dahası ete dokunamıyorum bile. Üstelik hamileyim de ve daha fazla tiksiniyorum. Dün yine bunu dediğinde onun için yaptığım şeyleri anlattım. ''Evini temizliyorum, her gün sana yemek yapıyorum bu fedakarlık değil mi'' dedim, ''yapma o zaman!'' dedi. ve ben de ''tamam'' dedim. Oruçlu olduğu halde de bugün ona yemek falan yapmadım. Kendisi yaptı. Dünden beri sırf bu saçma sapan şey yüzünden konuşmuyoruz.
Küsme huyu beni deli ediyor. Daha bir haftalık evliyken balayından döndüğümüz gün yine böyle saçma salak bir sebepten bana 10 gün küstü.
Hanımlar sizde de var mı böyle problemler? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz? Daha yeni evliyiz ya,40 gün bile olmadı. bizim küsüşen değil sevişen çiftler olmamız gerekmiyor mu?1 hafta iyiysek bir hafta kötüyüz anlamıyorum.
...
unutma kadinlar erkekleri yeni evliyken egitirler
inatla degil sevgi ve saygi ile ...
Canım mümkün değil demedim ben ama belli ki bu arkadaşımız için sürpriz olmuş. Ayrıca hemen hamile kalmış olması neden kocasının nazını çekmesini gerektirsin ki? Esas abes durum burada.
Sanirim en dogru teshisi yaptiniz. Haklisiniz hep boyle mi olacak diye huzursuzum cok. Cocuguma et yedirmemeDaha çok yenisiniz,yemek ya da fedakarlık konusu değil bu aslında,
birbirinize karşı egemenlik savaşı.
İki taraf da panik halinde şu an,ya hep böyle giderse kaygısı.
Ama ikiniz de hatalısınız.Oruçlu eşe kızıp yemek yapmaman hoş değil.
Eşin değil de başka biri bile olsa bütün gün niyetli olarak çalışmış,
yorgun argın gelmiş üstüne kendi yemeğini kendisi hazırlamış.
İnat da bir yere kadar,o yerde vicdan başlamalıydı.
Neyse,et yememeni,tiksinmeni anlarım da merak ettim şimdi,
çocuğun da mı hiç et yiyemiycek:44:
Vejeteryanlık senin seçimin de,çocuğunun bu seçimi yapması için yetişkin olması lazım.
E bu süreçte hiç et tüketmiycek mi:44:
Ailecek et seven insanlar olduğumuz için,dehşete düştüm bi an
Sanirim en dogru teshisi yaptiniz. Haklisiniz hep boyle mi olacak diye huzursuzum cok. Cocuguma et yedirmeme
gibi bir dusuncem yok tabii ki. Allah bir cozum sunar o zamana insAllah.
Bu arada basligi yanlis actigim icin ozur dilerim. Mesele et degil, mesele sacma salak seyle
rden dolayi kususmemiz
Bu arada henuz izinde,calisip yorulma durumu yok yani. Ben de yaz tatilindeyim. 24 saat birbitimizi gormek te
sorun olabilir. Bu arada bugun yemek yapmama ragmen senden fedakarlik istemiyorum sen ye dedi ve su an kendi:2:
yemegini hazirliyor. Daha ne kadar surecek bu¿
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?