Etraf ne derr🙁🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Beyazmelekk1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
163
98
98
Merhaba,
Ben 16 yaşından bu yana tesettürlüyüm ama uzun zamandır açılmak istiyorum.. çok zor bu benim için.. zamanında kız kardeşimin kapanmasıyla etraf ayıplamasın diye istemeden çok cahilce kapandım fakat 15 yıldır kendimi tesettüre hiç yakın hissetmedim.şu ana kadar etrafın baskısı yüzünden açılma fikrini kendime bile söyleyemedim. Ama artık hayatım istemediğim şekilde yaşamak istemiyorum. Gel gelelim açılmak benim için neden bu kadar zor.. evliyim ve eşimle aramızda büyük sıkıntı olur, çalışma hayatım var açıldığımda insanların bana özenti olarak bakmasını istemiyorum, sakin kendi halinde bir kişiliğim var bundan dolayı bana yakışmayacak bir hareket olacağını düşündüreceğim için bu radikal kararı sırtlayabilirmiyim bilmiyorum, aile yapısı olarak cahil çok malesef konuyla iligili onlarla muhattap olmak istemiyorum, yakın zamanda kız kardeşim açıldı açıkçası onun açılması da bana cesaret verdi ama insanların ona özendiğimi düşünmesini de istemiyorum, kendi memleketimde ev aldım başka şehire gidip orada açılıp gelme şansım da yok...gibi gibi gibi.... ama gerçekten kapalılık bana çok zor geliyor artık.. bu şekilde kapanmanın da dinen bir yararı olmuyor.. lütfen bir yol gösterin başarabilir miyim buna inanmak istiyorum. Bir yandan inkansız olduğunu düşünerek....

Ahhh keşke içimden geldiği gibi yaşayabilsem.. inanın bununla yatıp bununla kalkıyorum ama bir çözüm bulamıyorum. 🙁🙁

Bilemedim, bu inançla alakalı bir şey. İçinden gelmiyorsa bir anlamı da yok bence. Önce içinden gelmediğini anlatmalısın eşine dostuna bence.

Ne yalan söyleyeyim ben de namaza başladıktan sonra tam aksine kapanmak istedim, ama öyle tunik, son moda eşarplar, makyaj tarzında veya tam aksi çarşaf tarzında değil. Daha sade kapalı hanımlarımız var görüyorum onlar gibi. Baya uzun zamandır özeniyorum ama dünya para dünyası. Memur değiliz, babadan tık yok, özelde hem iş bulmak zor hem o işte tutunmak. Bu fikir aklıma düştüğümde de çalışıyordum, öyle bir yerde kapalı bir kadın zor, sonra başka işler derken benim alanımda kapalı kadın zor iş bulur, kapanamadım.

Bilemedim, bu inançla alakalı bir şey. İçinden gelmiyorsa bir anlamı da yok bence. Önce içinden gelmediğini anlatmalısın eşine dostuna bence.

Ne yalan söyleyeyim ben de namaza başladıktan sonra tam aksine kapanmak istedim, ama öyle tunik, son moda eşarplar, makyaj tarzında veya tam aksi çarşaf tarzında değil. Daha sade kapalı hanımlarımız var görüyorum onlar gibi. Baya uzun zamandır özeniyorum ama dünya para dünyası. Memur değiliz, babadan tık yok, özelde hem iş bulmak zor hem o işte tutunmak. Bu fikir aklıma düştüğümde de çalışıyordum, öyle bir yerde kapalı bir kadın zor, sonra başka işler derken benim alanımda kapalı kadın zor iş bulur, kapanamadım.
Kendimi kapalı olarak beğenmiyorum. 2 kız kardeşim var açık ikisi de. Hepsini geçtim kapalı olarak benliğimi hissedemiyorum ve hayattan gezmekten zevk alamıyorum. Gecen bir günümü bana kimse getiremeyecek bunu da biliyorum. Kafama koydum aslında ama daha kimseye bahsedemedim. Nasıl olacak yada olacak mı bilmiyorum...

Kendimi kapalı olarak beğenmiyorum. 2 kız kardeşim var açık ikisi de. Hepsini geçtim kapalı olarak benliğimi hissedemiyorum ve hayattan gezmekten zevk alamıyorum. Gecen bir günümü bana kimse getiremeyecek bunu da biliyorum. Kafama koydum aslında ama daha kimseye bahsedemedim. Nasıl olacak yada olacak mı bilmiyorum...

Evlisiniz sanırım, madem durum bu eşinize anlatın önce. Psikolojik olarak istemediğinizi söyleyin.

Başkaları için mi bu hayatı yaşıyorsun elalem ne der aman beni ayıplar diye mi yasiyacaksin bu hayatı nasıl istiyorsan öyle yaşa özgüvenin hep yüksek olsun bu hayatı kaliteli yaşa

Biraz samimi yaşamanızı tavsiye ediyorum. Ben hayata bakış acınızı düzeltmeden açık da olsanız kapalı da olsanız bir şeylerin hiç bir zaman içinize sinmeyecegini düşündüm. Başkalarının baskıyla kapanmışsınız yine aynı baskılarla bu sefer de açılamam diyorsunuz. Her adımınızda birilerinin düşüncesi etken olacaksa, kendinizi bu kadar pasifize edecekseniz iki türlü de bu hayatın tadı çıkmaz. Not: Kapan ya da açıl tavsiyesi değildir.

Biraz samimi yaşamanızı tavsiye ediyorum. Ben hayata bakış acınızı düzeltmeden açık da olsanız kapalı da olsanız bir şeylerin hiç bir zaman içinize sinmeyecegini düşündüm. Başkalarının baskıyla kapanmışsınız yine aynı baskılarla bu sefer de açılamam diyorsunuz. Her adımınızda birilerinin düşüncesi etken olacaksa, kendinizi bu kadar pasifize edecekseniz iki türlü de bu hayatın tadı çıkmaz. Not: Kapan ya da açıl tavsiyesi değildir.
Başkalarının baskısıyla kapandığım için mutlu değilim zaten bu yüzden kapalı olmak istemiyorum. Açık olmak istemem baskıyla alınmış bir karar değil yani.. bunu dile getirememek benim için sıkıntı.

ya bu hayat sizin .. başkaları 15-20 dk konusacak siz ömur boyu yasayacaksınız.. İstemediğiniz bişiyi yapmak ne kadar doğru? yada sevap? zoraki olmuş olacak. siz yapmak istediğinizi yapın. bi laf diyen olursa ağzının payını da verin yada yaklaşım şekline göre hareket edin. zorla kapandım zaten içimden gelmiyordu diyin.. korkmayın az cesaretli olun.. su bulanmadan durulmaz. bazen anlatmak yada anlaşılmak için bu gerekli guzellkle anlamıyorlrsa.. yada en yakınınza dile getırın annenz , kardesnz vs ..

Zaten çocukluktan ilim temeli sağlam atılmadığı için bugün tesettür süslüman işi olmaktan öteye gidemiyor.
Çünkü zeminde akide sorunu var, dolu değil. Ya aile baskısı ile ya da özenme ile kapananlar bir süre sonra açılıyor.
Evli iseniz işiniz iki kat zor, bence böyle devam edin, biliyorum istediğiniz gibi değilsiniz ama diğer türlüsü sizi daha zora sokacak gibi...

Ben de kapalıyım ben de zaman zaman açıklara özeniyorum, yaz geldiğinde ferah ferah giyinmeye, konsere gitmeye mesela :) en çok bunu isterdim.
Ama inancım gereği açılamıyorum, içimde beni durduran şey eşim ya da ailem değil inandığım gerçekler.
Siz nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın bir süre sonra herkes alışır. Ama kardeş kapandı diye kapanıp kardeş açılınca ondan cesaret alıp açılmak istemek bi tuhaf geldi bana açıkçası.

Simdi ben sizden cok farkli bir aile yapisinda buyudum, cok serbest bir fikir ortami olan, rahat ve hic dindar olmayandi. Ama sizle empati kurabilirim cevremde de sizin gibi bu problemi yasayan bir suru insan var. İnanc dedigimiz sey insanin inandigi yaraticiyla kendisi arasinda kalmali. Aysenin fatmanin bilmem nenin dedigi seyi onemseyerek yasanilmaz. Bu hayat sizin hayatiniz, dunyaya br kere geliyoruz. Kendi istediginiz gibi yasayip mutlu olamayacaksaniz yasamanin ne anlami var ki? Esiniz de sizi basortunuz icin sevmedi heralde? Evlendiginize gore sorunlarinizi paylasip dertlerinizi rahatlikla acabildiginiz biri oldugunu varsayiyorum. İlk basta bu fikrinizi yadirgasa da ona icinde bulundugunuz ruh halini ve mutsuzlugunuzu anlattiginizda sizi anlayacagini dusunuyorum.

Simdi ben sizden cok farkli bir aile yapisinda buyudum, cok serbest bir fikir ortami olan, rahat ve hic dindar olmayandi. Ama sizle empati kurabilirim cevremde de sizin gibi bu problemi yasayan bir suru insan var. İnanc dedigimiz sey insanin inandigi yaraticiyla kendisi arasinda kalmali. Aysenin fatmanin bilmem nenin dedigi seyi onemseyerek yasanilmaz. Bu hayat sizin hayatiniz, dunyaya br kere geliyoruz. Kendi istediginiz gibi yasayip mutlu olamayacaksaniz yasamanin ne anlami var ki? Esiniz de sizi basortunuz icin sevmedi heralde? Evlendiginize gore sorunlarinizi paylasip dertlerinizi rahatlikla acabildiginiz biri oldugunu varsayiyorum. İlk basta bu fikrinizi yadirgasa da ona icinde bulundugunuz ruh halini ve mutsuzlugunuzu anlattiginizda sizi anlayacagini dusunuyorum.
Eşime bu konuyu anlatabileceğimi hiç sanmıyorum. Çünkü o da ailesine bunu anlatamayacağı için beni dinlemez bile🙁 inanın hayat dolu biriyim aslında ama dışarı çıkmak istemiyorum. Bu konu beğnim için kısır döngü malesef🙁

Bu konuda yapacağın en önemli şey bir anda açılmak. önce saçını aç. sonra zaman içinde giyimin de normal kızlar gibi olur. insanlara da söz düşmez. sen kararının arkasında dur yeter. son dönemde ünlü bazı kadınlar da saçlarını açtılar onlardan ilham alabilirsin.

Sizi ne mutlu edecekse onu yapın bence.İçinizden gelmiyorsa kapalı olmanın bir anlamı yok.Sanki ülkede dinin her koşulu yerine getiriliyomuş da bir kadının kapalı olması mı kalıyormuş.İnsanın kalbi kötülüklere kapalı olsun.
hzab suresi / 59. ayet der ki;
ey peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Kendi içimde kesin karar verdim bi gün yapacağım bunu.. En doğru zaman nedir yada en doğru nasıl yapabilirim bunu düşünüyorum. Normalde çalışma hayatım var ama şu an ücretsiz izindeyim daha 1 yılım var aslında bu zaman sürecinde yapmak benim için en uygun. İnsanlardan uzağım çünkü. Ama en önemlisi eşimi ikna edebilmek. Zaten eşim bu konuda bana destek olsa kimse umrumda olmaz...

Veee sonunda yaptım evettt🤗🤗🤗çokk mutluyumm.. açılmak isteyen arkadaşlar en önemlisi kararlı olmak.. sizin kararlılığınızı ve dik duruşunuzu gören kimse karşınızda duramıyor zaten.. eşime açılacağımı ilk söylediğimde inanamadı ve benden bunu asla beklemediğini böyle birşeyin kesinlikle olmayacağını söyledi. E tabi tartıştık konustuk yeri geldi küstü bana ama ben onu dinlemedim ve açık bir şekilde çıktım dışarı.. yavaş yavaş alıstı bu halime tabi ben de alıstım:)) şimdi eşimin bana söylediği cümle şu"bu kadar kararlı olmasaydın asla kabul etmezdim senin kararlılığını gördüğüm an saygı duymayı tercih ettim" evet arkadaslar hayatın her alanında bu böyledir bence kendinize güvenip dik durmak ve kararlı olmak insanların size saygı duyma mecburiyetini hissettirir...

Merhaba. Ne yaparsan yap nasıl davranırsan davran konusurlar o yuzden canin ne istiyorsa onu yap , nasil yaşamak istiyorsan oyle yasa. Daha fazla da bekleme. Omur geçiyor ve her geçen bizden gidiyor konusanlardan değil. Ben yapamıyorum (ayni konu degil ama benzer cesaret işi) sen yap. Allah kolaylik versin🙏🏻🧡🧡

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X