• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Etrafım beni sürekli eleştiren insanlarla dolu

maviruh11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2019
10
16
3
39
Ailem, arkadaşlarım kimse beğenmez beni. Giydiğim kıyafeti, yaptığım yemeği. Araba sürmemi bile beğenmezler. Kendime özgüvenim sıfır. Nefret ediyorum kendimden. Bazen niye varım diye düşünüyorum. Neden yaratılmışım diye düşünüyorum.

Kimin ne dediği umrunuzda olmasın gerçekten. Onun dediğini tak, bunun dediğine üzül ömür geçmiyor. Ben de takarım biraz ama gerçekten çok yıpratıcı. Ben biraz toparladım kendimi ama. Kendinize güvenin ne güzel araba kullanabiliyorsunuz. Beğenmezlerse beğenmesinler siz gidip gelebiliyorsanız daha ne ama değil mi? Ben daha trafiğe çıkamıyorum mesela. 😊
Yine de dayanamıyorum derseniz ve maddi durumunuz uygunsa bir psikoloğa da gidebilirsiniz. Size daha iyi yol gösterebilir.

Herkes eleştiriyorsa ortada bir sorun vardır. Öz eleştiri yapıp herkes tarafından neden eleştirildiğin konusunda kafa yorabilirsin. Varsa bir sorun düzeltirsin ha yoksada seni eleştirenlere yol verirsin hayatına bakarsın.
Çözüm bu kadar basitken bu hayatta neden varım diye triplere girmene gerek yok.

İnsanın önce kendini sevmesi beğenmesi gerek, siz zaten baştan kendinizden nefret etmişsiniz eleştirmek isteyenlerde eleştirir.

Bunu bir süre ben de düşündüm kendimle alakalı. Ama insanların ne dediği, ne düşündüğünü umursamayın. Hayat o zaman daha kolay.
Kendiniz olun, kendinizi olduğunuz gibi sevin. Gerisi önemsiz.

Guclu durun. Sizi elestirdiklerinde kendinizi ozguvenli bir sekilde savunun. Yaptiginizin dogru oldugunu dusunuyorsaniz geri adim atmayın. Ama bu demek degildir ki sizi dusunen insanlari asla umursamayin. Bazi elestiriler yerindedir ve dinlemek gerekir. Anne babaniz sizin iyiliginizi dusunerek elstirebilirler. Onlari dikkate alin

Meyve veren agac taslanirmis kiskaniyor olabilirler mi acaba .onlar seni elestrdiklerinde umursama ve umursamadiginida belli et ben boyle biliyorum ben boyle yapiyorum vs de

Hepimizi eleştiriyorlar. Herkes kendini mükemmel sanıyo etrafını eleştiriyo. Takmayın duymayın kendinize gğvenli durun. Ben biliyorum havası yapın. O zaman kimse ağzını açamıyo

1 kişi ise sürekli eleştiren bilerek yapıyor, gıcıklığına yapıyor diyebiliriz.
Birden fazla ise durup bir düşünmek lazım.

Kişisel gelişim denince insanların gözü korkuyor. Halbuki eğlenceli olabilir.
Yemeğiniz mi eleştiriliyor, çok beğenilmiş yemek tarifleri bulun, tarife birebir uyup yapın.

Araba sürmeniz mi eleştirildi, ooooh atlayın arabaya, sürün, gezin, dolaşın. Bagaja mama koyun, müsait yerlere mama bırakın (ruhunuz beslenir).

Kıyafet mi sıkıntı? Mağazaların kombinlerinden alın.

Çözülmeyecek dert değil bunlar.
Önce kendinizi sevin.

Ailem, arkadaşlarım kimse beğenmez beni. Giydiğim kıyafeti, yaptığım yemeği. Araba sürmemi bile beğenmezler. Kendime özgüvenim sıfır. Nefret ediyorum kendimden. Bazen niye varım diye düşünüyorum. Neden yaratılmışım diye düşünüyorum.
Ama çok basit.

Yemeğimi beğenmeyen bir daha asla elimden bir şey yiyemez.

Şoförlüğümü beğenmeyen arabama ayak basamaz.

Kılığımı beğenmeyen kılımı bile göremez.

Kendini sevmeyen birinin gezegendeki başka bir şeyi sevebikeceğini düşünmüyorum, canım kendim, iyi ki de varım. Gidin kocaman bir dondurma ısmarlayın kendinize, güzel bir kahve için tadını çıkartarak. Sizi beğenmeyen size hasret gitsin. Siz de iyi ki varsınız, aksini düşünen sektirip gidebilir.

Ölümlü dünyada, diğer ölümlülerin fikirlerinin çok da bir kıymeti yok.

Ya bu insanlar boyle gormusler.kadin oldugun icin yapiyorlar bi yandan da.benim annem de ayni durumda ve akrabalar da.sebebi onlar gibi olmamam bence.kuzenim lise mezunu evde oturur yillardir gezer dolasir baba parasi yer.ama bunlara cay demler kek yapar diye ondan iyisi yok.cok guzel kek yapiyomus vasfi keki iyi yapmak.asagilamak degil derdim.sefasi olsun babasinin parasi var yiyor okumak istememis okumuyor bana ne mutlu olsun.annemin tavrini gostermek icin anlatiyorum.ama ben calisirim didinirim beni asagilar durur.ben neden okuyomusum surekli.bu kadar okuyunca ne olacakmisim.kizimin 2 cocugu var kocasi bakiyo cok mutlu diyen de teyzem.
Yani bi erkek bana baksaydi ya da ben erkek cocuk olsaydim bana laf soyleyemezlerdi.ama doktorasini yapan cabalayan kendi ayaklari uzerinde duran -ki is dunyasi erkek hegomanyasi az cok bilen bilir-ben surekli asagi cekiliyorum moralim bozuluyo.o sebeple takmiyorum sen de takma,duyma,gorme.

Back
X