etrafımdaki insanların destek olmayışı

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
arkadaşlar ben bi şey yapmak istiyorum bi şekilde "bi şey" yapmak, para kazanmak, uğraş edinmek, kendi ayaklarımın üzerinde durmak. girişimci olarak bi şeyler yapmak istiyorum.
ama etrafımda kimseden destek göremiyorum. kimse ciddiye almıyor. yapabileceğime inanmıyor. özgüvenimi yerle bir ediyolar. bi kaç kez network işlerine girdim, isim vermiyeyim. ya insanlar bundan binlerce lira kazanıyor, şirket başarılı olanların altına araba veriyor. dedim ben de deneyeceğim. annem ayrı yerden, eşim ayrı yerden, kız kardeşim ayrı yerden herkes bi küçümsedi kimse ciddiye bile almadı. sürekli "kolay değil o işler yapamazsın nasıl yapacaksın" yapanlar nasıl yapıyosa sanki.

neyse bugünlerde de instagramda bebek giyim üzerine butik açmak istiyorum. toptan alıp ordan satmak istiyorum veya sipariş üzerine getirtmek. faturalı yasal şekilde yapmak istiyorum. ama o faturayı kesebilmek için galiba şahıs şirketi kurmam gerekiyormuş onun masrafları da 2000 tl civarında tutuyormuş. kimseden destek olmadığı için bu parayı bulabilmem de mümkün değil. ancak başlarda bi süre satış yapıp kazandıklarımı biriktirirsem o şekilde yapabilirim. bu konuda sadece eşim biraz ciddiye aldı dinledi beni ilk kez. biraz. ama ben yapmak istiyorum. bu konuda bilgisi olan var mı? napabilirim nasıl bi yol izleyebilirim? anneme söylemedim, sizce bişeyleri başarana kadar ondan saklayım mı? çünkü yine başlayacak yapamazsın demelere. bu sefer özgüvenim inancım zedelensin istemiyorum.
bu arada isim önerileriniz de varsa alırım.

Olmazlar canım hatta köstek olurlar ben de evde ufak çaplı bi şeyler yapmaya başladım herkes küçümsedi olmaz kim alır ki vs derken beni iyice hırslandırdı inada bindirdim ve gayette oluyor. Sen de takma üstüne git olmazsa olmaz dünyanın sonu değil neticede ama bi yerden başlamalı

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsinizki, eşinize danışırsınız en fazla yani , tutar yada tutmaz en azından denedim dersin

0-3 yaş arası kıyafetler iyi satılıyor özellikle kız elbiseleri cicili bicili oluyor. Iyi fikir

Benim yakın bir arkadaşım çok iyi bir firmaya sekreter olarak girdi. Kıza senden anca sekreter olur, o fiirmada kimler kimler çalışıyor seni niye aldılar, telefona bakmak için mi üniversite okudun işe girdin.... neler dediler bunun gibi tüm hevesi kırıldı. Şuan onlar yüzünden çıkmayı düşünüyor mesela. Artık kim destek oluyor ki?

Bir işe girişmeden önce aklı selim insanlara danışmak ve çoğunluğun fikrini değerlendirmeye almak önemli.
İnsanlar bazen sırf bizi düşündükleri için bazen de kendi basaramadiklarini bizim de basaramayacagimizi düşündükleri için çeşitli yorumlar yaparlar .
En nihayetinde potansiyelinizi en iyi siz bilirsiniz. Başarılar .

Ben de açtım böyle bir konu onu oku istersen yardımcı olur belki

Instagramdan; ahşap sepetler, sunum tepsileri, fincanlar vs satan bir arkadaşım vardı. Maalesef tutturamadı.
Bir başka arkadaşımda toka, çorap, bere gibi bebek aksesuarları satıyor. Çok olmasa da damlıyormuş. Tutturmaya çalışıyor.
Kolay değil ama tutturursan da kazancı çok iyi.. Tutturup siparişe yetişemeyenler bile var.
Görsellik ve takipçi sayısı çok önemli. Ürünlerinize bol etiket yapın. Acemi olduğunuzu belli etmeyin. Ne satacaksanız tam bilmiyorum ama özellikle 0-4 yaş kız bebek kıyafetleri daha çok tutuyor. Farklı modern kıyafetler tercih edin.
Şimdilik annenizde dahil kimseye söylemeyin bence..

Sosyal medyada başarılı olan butiklerin çoğu reel de de var olan butikler genelde. Sosyal medyadan reklamlarını yapıyorlar ama hem internetten hem de reelden satış yapıyorlar diye biliyorum. Sosyal medyadan reklamlarını yaparken mankenlerle çekimler yapıyorlar. Bu nedenle ben hevesinizi kırmak istemem ancak öncelikli olarak ne kadar sermayeye ihtiyacınız var onu iyi araştırın ve belirleyin derim(sadece şahıs şirketi kurmak yetmiyor). Bu işte başarısız olma ihtimalinizin de düşük olmadığını bilin. Eğer başarısız olursanız sermayenizin elinizden uçup gideceğini de bilin. Tüm bunları eşinizle birlikte göze alıyorsanız eğer başkalarının dediklerini umursamayın ve şansınızı deneyin.

Liona Esposito senin durumunu bilemem ama benim etrafımda bu tür iş kurma/işi büyütme konularını benimle-esimle paylaşan kisilerin genelde maddi yönden bizim desteğimizi beklediklerini ,aynı kişilerin maddi bir beklentileri olmadığında zaten gidip bu işi başlattıklarını gördüm.Sana destek olmadığını düşündüğün kisilerin de belki isin maddi boyutuyla ilgili endişeleri vardır.

Hayir maddi yonden ozellikle annemden hic destek beklemiyorum zaten gelirini giderini cok iyi biliyorum veremez istese de. Benim kirildigim nokta yaparsin basarirsin dene dememeleri. Surekli yapamazsin sen nasil yapacaksin cocugunla ilgilen onlarla ugrasacagina. Surekli bu laflar. Acikcasi hic sermayem de yok

Acaba cok ayran gönüllülükmü yaptınız vaktiyle veya işmi batırdınız neden bu kadar karamsarlar ki

Olurda işler istediğiniz gibi gitmez ise, harcadığınız sermaye tamamen sizin olmalı ki, insanlar söz hakkı elde edemesin.

first they will ask you why you do it

then they will ask you how you do it.

bu benim mottolarımdan biri. elalemi dinleseydim ohoo. bu elaleme en yakınlarım da dahil. kulağınızı tıkayın bildiğinizi yapın.
Allahtan isteyen kul olur, kuldan isteyen köle olur. Siz kendinize yetecek bir birey olduğunuzu asla unutmayın.

Şirket kurmak, vergi vs bunlar büyük külfet. Milyon tane kıyafet satan sayfa var. Orjinalin orjinali olması lazım kazanmanız için. Geçmişte iş kurmuş biri olarak söylüyorum bunları. Eğer çevreniz genişse, diğer seçenek olan network işi (markayı tahmin ediyorum) çok çok mantıklı. Çevremden emekli bir öğretmen daire aldı o şekilde. Şirket kurma işlerine girerseniz aileniz haklı çıkar. O kadar diyeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…