- 30 Kasım 2019
- 6.938
- 13.741
- 198
- Konu Sahibi Siriusnova
-
AynenAhahah komşuya parke yaptırın demek de iyimiş
Gerçekten napsınlar, yürümesinler mi?
Bizim bir odamız ses yalıtımlı. Bizden ses gitmesini önlemek için yaptırdık ama yan dairenin sesi de gelmiyor bize. Yalıtım işe yarar.
Pirim o benimprofil fotoğrafınız cok hos :)
AynenBu siteden öğrendiğim şey ,bir gün ev alırsam kesinlikle en üst kat olacak.
kötü komşudan beter bişey yok allah yardımcınız olsunMerhabalar
2 hafta önce ev aldık. Ev çok bakımsızdı, oda kapılarını değiştirdik, parke yaptırdık, güzelce boyattık, mutfak dolabını yeniledik. Yani çok para harcadık. Biz evi gezdiğimiz zaman üst kattakiler şehir dışındaymış haberimiz yoktu kimse de söylemedi. Bizde ev bakımsız ama en azından gürültü yok , kafamız rahat olsun dedik. Geçenler de üst kattakiler geldi. 5 çocuklu bir aileymiş. Çok aşırı gürültü yapıyorlar. Topuklarını vura vura yürüyorlar. 2 kez çıktım uyardım. Bizim yürüme şeklimiz böyle dediler. Bende acaba zemin seramikleri eskidi o yüzden mi ses çıkarıyor dedim. Tekrar konuştum işte buraya parke yaptırabilir misiniz en azından sesi biraz azaltır dedim. Yaptırmayacaklarını söyledi. Sonra parkenin yarı masrafını biz karşılayalım dedik ona yok dediler. Dayanamıyorsanız gidersiniz dedi. Çok sorunlu bir komşuymuş. Eski ev sahibi zaten bu yüzden satmış diğer komşular söyledi. Çocukların okuluda yok gece 2 ye kadar uyumuyorlar. Yürüdükleri zaman güm güm ses çıkıyor. Üsttekiler uyumadan biz uyuyamıyoruz. Biraz araştırdım ses yalıtımı gürültünün kaynağı nereyse oraya yapılıyormuş, yani üsttekinin zeminine yapılması gerekiyormuş. Biz asma tavan yaptırsak bir faydasını görür müyüz? Çok zor durumdayız tavsiyelerinizi bekliyoruz.
Parke sesi kesmez aksine seramikten daha çok ses cıkarır. Halı keser biraz sesi eger hiç sermiyorlarsa.Daha önce polis çağırmışlar, polis demiş ki ne yapsınlar evlerin de yürümesinler mi, uçarak mı gezsinler demiş. Sadece uyarıp gitmiş
Evet daha önce polis gelmiş kendi evlerin de yürümesinler mi demiş. Lakin inanılmaz ses çıkıyor güm güm diye uyku diye birşey kalmadı. Biz çok iyimser davrandık işte parkenin yarı masrafını verelim dedik. Biraz dik kafalılar.
Aslın da parke altına strafor döşense parke ses yapmaz. Üst kattakiler yarı masrafı kabul etseler işçiliğinide, strafor masrafını da biz öderiz.Parke sesi kesmez aksine seramikten daha çok ses cıkarır. Halı keser biraz sesi eger hiç sermiyorlarsa.
Asma tavanda kesmez maalesef yaptırsanızda faydası olmaz. Yalıtım yaptırmak istiyorsanız o keser anca.
En iyisi son kat ev.
Merhabalar
2 hafta önce ev aldık. Ev çok bakımsızdı, oda kapılarını değiştirdik, parke yaptırdık, güzelce boyattık, mutfak dolabını yeniledik. Yani çok para harcadık. Biz evi gezdiğimiz zaman üst kattakiler şehir dışındaymış haberimiz yoktu kimse de söylemedi. Bizde ev bakımsız ama en azından gürültü yok , kafamız rahat olsun dedik. Geçenler de üst kattakiler geldi. 5 çocuklu bir aileymiş. Çok aşırı gürültü yapıyorlar. Topuklarını vura vura yürüyorlar. 2 kez çıktım uyardım. Bizim yürüme şeklimiz böyle dediler. Bende acaba zemin seramikleri eskidi o yüzden mi ses çıkarıyor dedim. Tekrar konuştum işte buraya parke yaptırabilir misiniz en azından sesi biraz azaltır dedim. Yaptırmayacaklarını söyledi. Sonra parkenin yarı masrafını biz karşılayalım dedik ona yok dediler. Dayanamıyorsanız gidersiniz dedi. Çok sorunlu bir komşuymuş. Eski ev sahibi zaten bu yüzden satmış diğer komşular söyledi. Çocukların okuluda yok gece 2 ye kadar uyumuyorlar. Yürüdükleri zaman güm güm ses çıkıyor. Üsttekiler uyumadan biz uyuyamıyoruz. Biraz araştırdım ses yalıtımı gürültünün kaynağı nereyse oraya yapılıyormuş, yani üsttekinin zeminine yapılması gerekiyormuş. Biz asma tavan yaptırsak bir faydasını görür müyüz? Çok zor durumdayız tavsiyelerinizi bekliyoruz.
Sade asma tavan değil de asma tavanın içine ses yalıtımıda döşense keser bence ama oda masraflı olabilir.İnternetten biraz araştırdım, asma tavan benden giden sesi engellermiş. Daha önce üst kattaki sesi indirgemek için asma tavan yaptıran oldu mu?
Benim evimde asma tavan var üstümde oturanın yürüme sesi olduğu gibi geliyor sesi kesmiyor yani yalitimla beraber yaptırırsanız bilememİnternetten biraz araştırdım, asma tavan benden giden sesi engellermiş. Daha önce üst kattaki sesi indirgemek için asma tavan yaptıran oldu mu?
Arkadaşça yaklaşmaya çalışın. Çocuklara ara ara hediye vs. alın. Belki utanırlar, davranışlarına dikkat ederler. Yürürken ses çıkarıyorlar diye şikayet edecek haliniz yok, zıtlaşmak çözüm olmaz.
Ne yapsınlar? Kavga etseler daha beter olacak.Onlar hiç yapıcı olmazken mi?
Ödüllendirir gibi.
Yürüme şeklimiz böyle nedir yahu.
fark etmez kiBu siteden öğrendiğim şey ,bir gün ev alırsam kesinlikle en üst kat olacak.
Ne yapsınlar? Kavga etseler daha beter olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?