Ev aldık ama çok pişmanız

Aynen

Bence yol yakınken satın . İçini de yaptırmışsınız. Emeğinize yazık tabi ama aldığınızdan daha iyi bir fiyata satabilirsiniz. Masrafınız çıkar.

Masraflarin tamamini karşılayıp onların zevkine gore bi yer dosemesi yaptirmaktan baska care yok bence ben de yan komsudan inanilmaz rahatsizim asansor de olmadiginicin evi satip gideceğim. Tapu+nakliye masrafları inanilmaz cok tutuyor. Ust kata yalıtımlı parke döşetmeniz bunların yarısından daha az tutar. Baska hic sorun yoksa evden memnunsaniz kenfi rahatiniz icin yaptirin gitsin

türkiyede apartmanda huzurla yaşamak tamamen şans işi. inanın komşu gürültüsünden kurtulsanız başka bişey çıkıyor. ev almak elaleme kira ödemekten daha mantıklı maddi açıdan ama ha deyince taşınma şansı olmaması çok kötü. komşu gürültüsü yüzünden sadece 2 ay oturup kaçtığımız bir daire vardı mesela. şimdi şu an oturduğumuz yere taşındık, burda da duvarlar berbat, üst kattan yürüme sesi geliyor. ama sadece 1 kişinin öyle güm güm yürümesi oluyor diğerlerinden o ses gelmiyor, 3 kişiler. demek ki hayvan yani. ama ben konuşma seslerini, ne konuştuklarını falan olduğu gibi duyuyorum. biz de ilk taşındık buraya, 1 ay oldu alt komşu geldi dedi ki terlikleriniz çok ses yapıyor. parkelerden dolayı. hiç ikiletmedim, biz böyle yaşıyoruz da demedim. gittim 3 çift altı sünger terlik aldım. ama bana terlik sesi değil de konuşma sesiniz çok geliyor veya tv sesiniz geliyor deseydi kibar bir dille yapacak bişey olmadığından, duvarların inceliğinden falan dem vururdum. zira yüksek sesle konuşup gürültü yapmıyoruz, tv sesini de çok açmıyoruz. ama duvarlar sebebiyle ses geçirgenliği çok, bundan eminim. daha önce parkeli evde yaşamadığım için terliklerin sesinin çok gideceğini düşünmemiştim, gerçekten bilinçsiz bir şeydi o. ama şunu okuyunca düşündüm de, benim terliğim sessiz zaten sorun döşemelerde, konuş ev sahibiyle yalıtım yapsın o zaman bana ne desem komşumun da pek yapacak bir şeyi olmazdı.
hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden.
şu an üst kattakine de çıkıp sizin yürüme sesiniz geliyor demem çok anlamsız, uçayım mı diyecek adam. hatta son 1 haftadır terlik sesi de geliyor bazen ama sürekli olmadığı için bişey demeyi düşünmüyorum. artarsa bakarız ama umarım kimsenin kapısına gitmek zorunda kalmam.
uzak ihtimal ama bir gün ev alırsam en üst kat ya da müstakil olsun isterim.

Eski evim için araştırmıştım, siz tamamen yalıtım yaptirirsiniz orta halli bir ses yalıtımı %20 kesiyormuş sesi. Daha kalitelileri vardi ama fiyatda artıyor tabii. Hem siz hem onlar daha rahat eder ama parke yaptırmayan insan yalıtım hic yaptırmaz. Özellikle şu dönemde kimse oyle şeylere para harcamaz.
Durumunuza cok üzüldüm ama polis fayda etmez bu durumda

Çözümü yok malesef kimseye sonradan görgü, saygı öğretemezsin.
Bende üst komşu yüzünden ilk aldığımız evden taşınıp en üst kat daire aldım.

kötü komşudan beter bişey yok allah yardımcınız olsun

Parke sesi kesmez aksine seramikten daha çok ses cıkarır. Halı keser biraz sesi eger hiç sermiyorlarsa.

Asma tavanda kesmez maalesef yaptırsanızda faydası olmaz. Yalıtım yaptırmak istiyorsanız o keser anca.

En iyisi son kat ev.

İnternetten biraz araştırdım, asma tavan benden giden sesi engellermiş. Daha önce üst kattaki sesi indirgemek için asma tavan yaptıran oldu mu?

Aslın da parke altına strafor döşense parke ses yapmaz. Üst kattakiler yarı masrafı kabul etseler işçiliğinide, strafor masrafını da biz öderiz.
Kesinlikle en üst kat gibisi yokmuş bunu görmüş oldum. Alt katttan gelen sesler tolere edilebiliyor ama üst kattan gelen sesler hiç çekilmiyor. Oda değiştirsem yine sorun devam ediyor.

güldüm kusura bakmayin da sizin durumunuzda brn olsam kendime de gülerdim..Satan kisi bunlar yuzunden satmis size aslinda bir nevi dolandiriciymis yazik..Cok masraf etmissiniz yazik ya..Gercekten üzüldüm..Ama ben olsam satar giderdim..Masrafli evi daha pahaliya satabilirsiniz aldığınızdan

İnternetten biraz araştırdım, asma tavan benden giden sesi engellermiş. Daha önce üst kattaki sesi indirgemek için asma tavan yaptıran oldu mu?
Sade asma tavan değil de asma tavanın içine ses yalıtımıda döşense keser bence ama oda masraflı olabilir.

Gürültü olayından bizde cok çektik 1.kattı ama sadece gürültü yoktu, halı, sofra silkeleme, çöplerini asagı atmaz.

Yukarı katların borusu tıkanırdı banyo suları bizim evden cıkardı iş yaptırmaya gelince biz banyoyu kullanmıyoruz ki sanki evde 5 tane banyo var 1 tane banyo var yukarıdan alt kata su akması daha bir sürü şey yaz yaz bitmez.

Şu an en son kattayım çok rahatmış.

Benim evimde asma tavan var üstümde oturanın yürüme sesi olduğu gibi geliyor sesi kesmiyor yani yalitimla beraber yaptırırsanız bilemem

Onlar hiç yapıcı olmazken mi?
Ödüllendirir gibi.
Yürüme şeklimiz böyle nedir yahu.

Bu siteden öğrendiğim şey ,bir gün ev alırsam kesinlikle en üst kat olacak.
fark etmez ki
annemin evine de alt katından ses geliyor

çocuk hiper aktif-miş galiba (en azından annem öyle herhalde diye teselli ediyor kendini, yoksa düz şımarık da olabilir), babası da manyak
gece 3 sabah 5 çğlen akşam fark etmiyor çığlık çığlığa yıkıyorlar ortalığı. yalnız Allah var kadının hiç sesi gelmiyor ha. İnsem aşağı kadın kapıyı açacak, o kadın mahçup olacak. manyak kocası yüzünden.

toplumda genel kalite sorunumuz var, bir de pandemi, çocuklar evlerde, sinirler gergin...

ev alırsanız mutlaka gündüz gidin evi iyice bi dinleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…