- 27 Aralık 2016
- 1.909
- 3.121
- 53
- 28
- Konu Sahibi withoutyou
-
Aralarında kira kontratı yoksa evde hiçbirşey değiller.
Siz bence direk resmi yolla ne yapabiliyorsanız yapın.
Ayrıca kontratları varsa bile bu durum sizi ilgilendirmez diye biliyorum
Resmi olarak ikisini arasında halletmesi gereken bir durum normalde. Yeni ev sahibini bağlamaz.
Normalde ev sahibinin kiracısına resmi olarak bunu yapma zorunluluğu var . Ama dünür oldukları için aralarında kontratta yoktur sanıyorum.Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
İhtarname mi çektirmemiz gerek? Nasıl olduğunu biliyor musunuz?
Normalde ev sahibinin kiracısına resmi olarak bunu yapma zorunluluğu var . Ama dünür oldukları için aralarında kontratta yoktur sanıyorum.
Siz ihtarnameyi çekin, elinizde bir evrağınız olsun.
İsterse çıkmasın
Evet evin içindekilereKusura bakmayın, çok bilgisizim ben bu konularda.
Evin içindekine çektireceğiz değil mi? Bir de ihtardan sonra ne kadar bir süre alır evden çıkması acaba?
Evet evin içindekilere
Süresi hakkında bir bilgim yok malesef.
Ama siz biran önce ihtarnameyi çektirin ki , artık süresi her ne kadarsa işlemeye başlasın.
Kiracı bile olsa ev satıldı mı yeni sahibi kiracıyı çıkarabiliyor diye biliyorum. Avukat arkadaşlar daha detaylı bilirler durumu
Evin içindekilerle birebir görüşseniz durumunuzun aciliyetini anlatsanız acaba daha mı iyi olur?
Hayret bişey ya, nerde sıkıntılı insan varsa sizi bulmuş. Ödemeyi yaptınız değil mi?Tabii ki önce onu yaptık zaten. Emlakçı akrabası olduğu için o defalarca konuştu, biz aradık, görüştük konuştuk çok aciliyeti var diye. Ama dediğim gibi sürekli sarkıtıyor tarihi.
Evet ödeme tamam. Tapu da bizde. Yalnızca çıkmasını bekliyoruz. Ve çok haklısınız, çekiyoruz galiba böyle insanları.Hayret bişey ya, nerde sıkıntılı insan varsa sizi bulmuş. Ödemeyi yaptınız değil mi?
O ihtar dava vs girerse iş daha uzar
Şimdi karşıdaki de kendince doğalgazın bağlansın diyor ayın beşi önümüzdeki hafta sonu
İşi inada bindirip daha uzatmak yerine sabretseniz
Dava vs uzun işler benden söylemesi
siz tapuyu kimden devr aldınız ? parayı kime ödeyip nasıl satın aldınız bu evi?Merhaba hanımlar,
Önce kısaca bahsedeyim. Üst katımızda oturanlardan yıllardır çekiyoruz ama öyle böyle bir durum değil, detaylara girmeyeceğim. Yalnızca mahkemelik olduğumuzu ve sürekli polis çağırdığımı söylemem yeterli sanırım.
Şu an oturduğumuz da kendi evimiz fakat öyle bunaldık ve bıktık ki burayı kiraya vereceğiz. Ayın 10'unda yeni bir ev aldık.
Evi alırken sahibi, "Biz evimizi aldık ay sonuna çıkmış oluruz," dedi. Biz de kabul ettik. Bu arada emlakçıyla da akrabalar. Her neyse, biz geçen hafta bir öğrendik ki, daha yeni ev bakmaya başlamış. Neyse bir iki gün içinde bulup almış. Ben ona da pek inanmıyorum da her neyse. O zaman biz de emlakçıya söyledik, çok sıkıntımız var ne zaman çıkar? diye. Ay sonu olan çıkma tarihi ayın 5'ine sarktı. Biz de kabul etmek istemiyoruz. Çünkü zaten Mart'ta YGS var, eşya taşımamız evden çıkmamız kaç gün sürecek Allah bilir. Faturalarına kadar üstüne almış, e çıksın o zaman diyoruz biz de. Şimdi de diyor ki, siz bana bir ay evde oturun dediniz, ay sonuna kadar ancak doğalgazım bağlanırsa çıkarım gibi şeyler söylüyor. Yani biz çıkmayacağını biliyoruz açıkçası. Çünkü evi alırken evin üstünde borç yok dedi fakat evin üstünde de borç çıktı yani güvenemiyoruz.
Benim sorum şu, 30 gün içinde ihtar çekilmesi gerekiyormuş. Eğer evdeki kişi ev sahibiyse hemen çıkarılabiliyormuş. Fakat borçlardan dolayı evi dünürünün üstüne yapmış yani sahibi dünürü olarak gözüküyordu evde oturan kişinin. O zaman evdeki kişi kiracı mı sayılmış oluyor? Eğer evdeki kişi kiracıysa 6 ay süresi varmış galiba çok emin değilim.
Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim şimdiden.
O ihtar dava vs girerse iş daha uzar
Şimdi karşıdaki de kendince doğalgazın bağlansın diyor ayın beşi önümüzdeki hafta sonu
İşi inada bindirip daha uzatmak yerine sabretseniz
Dava vs uzun işler benden söylemesi
siz tapuyu kimden devr aldınız ? parayı kime ödeyip nasıl satın aldınız bu evi?
çünkü bazı durumlarda tapu ahmetin üzerine ama orayı satan mehmet oluyor. sen mehmete parayı veriyosun ama tapu sahibi ben para mara almadım satış yapmadım diyip seni magdur durumuna düşürebiliyorlar. bu yuzden sizin işi anlamadım!! umarım böyle bir magduriyete ugramadan işi çözersiniz.
yada herşey kuralına uygun gitti ise işgalci olarak gösterin polis ve zabıta artık kim gelecekse ynaınızda evdekileri attırın. emlakcıya da güvenmeyin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?