Ev Aldık

kesin olmamak ile birlikte tapu sizin adınıza gecti ise sanırım polise gidiyorsunuz. uzun zaman oldu bu konuyu baya araştırmıştım ama inanın detayları unuttum. birde yasalar mevzuatlar 50 kere değişiyor.
internetten bakın elbette vardır. ama işgalci diye tanımlarsanız attırabileceginizi biliyorum. hele aranızda sözlesmede yok. eski ev sahibi ile olan durum ise sizi baglamıyor diye biliyorum... benden bu kadar üzgünüm...

Kontratları yok sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için. Dediklerinizi dikkate alacağım.

Araştırıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

evet aynı durumu yaşayan biri olarak .bizde 4 ay önce aldık evimizi ,sizede hayırlı olsun bu arada .içinde oturan ev sahibi ben 2 ay sonra çıkarım dedi kabul ettik zaten bizde kiradayız ve evde oturmycaktık yani yine kiraya verecektik ,eğer ev bulamazsak kiranızı verir otururuz dediler ben biraz huylandım açıkcası zaten 2 ay ücretsiz oturmalarına müsade etmişim ,avukatı aradım ve tahliye tahhütnamesi imzalat dedi ,tapuyu alırken tahliye tahutnamesi imzalattım ve tarih belirttim ... tarihe kadar çıkamadığınız takdirde diye bir sürü şey yazıyor ve noter ücretine kıyıp noterde yaptırdım başım ağrımaması için .tarihinden 10 gün önce evi boşalttılar çok şükür.sizin tek eksiğiniz bu olmuş ,ayrıca emlakçı ne işe yarıyor , o neden bunları söylemedi size ?şu aşamada yapacağınız tek şey tahhütname olmadığı için evimi işgal ediliyor diye zabıtaya başvuru yapabilirsiniz mağdur olduğunuz için,sizin tapuyla ilgili de sıkıntı var. ev kimin üzerine? tapu müdürlüğü başkasına ait olan bir evi nasıl imzalattı ,parayı hangi yolla ödediniz bunlarda önemli tabi

Kontratları yok sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için. Dediklerinizi dikkate alacağım.
Akrabalarsa eger kendi aralarinda bir kontrat imzalayabilirler. Bence siz bunu goz onunde bulundurarak ayrintili bir ihtar hazirlayin. Noterle gorusurseniz yardimci olur umarim onlar genelde tecrubelidir bu konuda.

İçinde oturan evin asıl sahibi fakat borçlu olduğu için dünürünün üstüne yapmış evi. Şimdi emlakçının akrabası olduğu için bizi bu konuda uyarmadığını düşünüyorum. Biz tapuyu aldık bir sorun yaşar mıyız yine de sizce?
Şimdi bizim bir an önce evi boşalttırmak için nasıl bir yol izlememiz gerek acaba?

Akrabalarsa eger kendi aralarinda bir kontrat imzalayabilirler. Bence siz bunu goz onunde bulundurarak ayrintili bir ihtar hazirlayin. Noterle gorusurseniz yardimci olur umarim onlar genelde tecrubelidir bu konuda.

Evet, notere soracağım sanırım. Teşekkür ederim.

noterden protesto çekip daireyi aldığınızı en kısa sürede boşaltmasını ısteyiniz.Kendisi hala boşaltmak istemiyosa, 6 ay kanuni cıkmama hakkı var evde oturanın mahkemeye verseniz bile, noterden cektiğiniz protesto 6 ayı doldurduğunda otamatik olarak evde oturanı cıkartabiliyosunuz.Eğer bu dediklerimi yapmazsanız işiniz zor.emlakçının akraba olmasıda daha bir miğde bulandırıcı
Sahte olarak kontrat düzenleyen şahıs EVRAKTA SAHTECİLİK DOLANDIRICILIK suçunu işlemiş olur.
ayrıca oturduğu süre içerisinde 1 ayı geçirdiği için icra yoluyla zararınızıda notere söyleyebilirsiniz onuda eklerler

Çok haklısınız. Ben de inanılmaz rahatsız oluyorum şimdi düşündükçe akrabalık olayından. Benim bildiğim kadarıyla kiracı olursa 6 ay çıkması süresi veriliyordu. Bu durumda da mı öyle oluyor ki...

buda içinde bulunan eski ev sahibiyse yapmanız gereken .Ev satışından sonra eski ev sahibinin, evi boşaltması için herhangi bir süresi yok. Taraflar arasında başka bir anlaşma olmaması durumunda eski ev sahibinin evi hemen teslim etmesi gerekiyor.
Buna rağmen eski ev sahibi taşınmazı tahliye etmiyorsa, siz eski malik hakkında "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek savcılığa başvurarak yasal süreç başlatamalısınız.Ayrıca, siz, eski ev sahibinin evi hemen boşaltması için ihtarname çekmelisiniz

kiracı için 1 ay süre içerisinde ihtar çekmeniz gerekirdi 1 ayı doldurduğunuzda sizde kiracıyı kabul etmiş oluyorsunuz.

Çok yardımcı oldunuz gerçekten, çok teşekkür ederim ilginize. :)

ayın 5 ne kadar beklenebilir. sıkıntılı bir durum yok ortada. zira şu an ki eviniz malınız yani. biraz birbirimizi idare etmeliyiz diye düşünüyorum. zira işi inada bindirip ihtarname, mahkeme falan olursa ya karşı tarafa eve zarar verip çıkarsa?? bir şey de yapamazsınız.

Biz acımasız insanlar değiliz zaten. Öncelikli olarak karşılıklı konuştuk böyle böyle diye. Bizim inanılmaz derecede sıkıntımız var, burada detaylara girmedik. Annem panikatak ve taşikardi oldu, ayrıyetten bende de çarpıntı problemi oluştu bu evde. Yani bizim normal bir gürültü, komşu şikayeti yok üst katımızla. O yüzden biz kendimizi zorlayarak bir hafta içinde aldık bu evi. Alırken de anlattık her şeyi, en geç ay sonuna çıkmış olurum dedi biz de tamam dedik. Neredeyse 1 ay vakti vardı. Bize evi alırken ben evimi aldım her şeyim hazır dedi fakat bir öğreniyoruz ki daha geçen hafta ev bakmaya başlamış. Burada idare edilecek bir durum yok. Kendisi de sürekli evden çıkacağı tarihi ileriye atıyor. Siz de takdir edersiniz ki, biz de böyle bir insana güvenemeyip ne yapmamız gerektiğini öğrenmeye çalışıyoruz.

bakın ben sizin için dedim yanlış anlamayın. çıkarken kapı pencere indirseler. yerleri mahvetseler hem masraf hem zaman gidecek yine. oluruna bakın elden geldiğince demek istedim.

bakın ben sizin için dedim yanlış anlamayın. çıkarken kapı pencere indirseler. yerleri mahvetseler hem masraf hem zaman gidecek yine. oluruna bakın elden geldiğince demek istedim.

Şimdi anladım demek istediğinizi. Kusura bakmayın lütfen. :) Haklısınız. Fakat işte biz de ne yapmamız gerektiğini bilemiyoruz...

rica ederim umarım bir an önce çıkarlar ,bu durumlara hiç girmezsiniz.buradada taşındım diye paylaşırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…