Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

Bende nişanlıma benzer teklif getirdim. Evin kredi çekilecek kısmı senin üzerine olsun madem biz öderken, ama kardeşlerim var benim, babamın aldığı evi kendi üzerime mi isteyeyim dedi. kardeşlerinin hakkını koruyan adam benim hakkımı korumama 'paragözlük' olarak baktı..

Toplu ödemeye yanaşacaklarını sanmıyorum. biz parayı biriktirene kadar, 4-5 sene hiç 'hesaplaşma' yapılmayacak. zaten "hesap kitap" derdine bu olay bu kadar çirkinleştirildi.

Allah sonumuzu hayır etsin, ne diyeyim.

canım Allah sabır vesin zor işler. ben keni ailemden örnek vereyim abimler yazın ev aldı ve evin yarısını babam verdi abimler çok istemesine rağmen babam yanlarına gitmedi bile kendiniz oturcaksınız beğenin alın diye. olumlu ya da olumsuz yorumda bile bulunmadı çünkü o evde onlar yaşayacak ve bu para geri ödenmeyecek bile.

siz oturcaksınız o evde ve sizin içinize sinmesi önemli

bu duruma o kadar sinirlendim ki yazmadan edemicem tekrar.

canı normal de bir yuvanın yıkılması taraftarı olmam.

ama senin paranla seni enayi yerine koyuyorlarsa aöıkçası bir daha düşün derim.

ne için evlenilir?

mutlu olmak huzurlu olmak için.

eğer karşı taraf paragöz olup kendi kazandığı parayı senden birlikte harcayacağınız gelecekten esirgiyorsa tekrar düşün derim.

ortak parayla ev alacak çokkkkkk insan var.
sen de bulursun o da bulur.

kendini harap etme. kendi kazandığın paranın peşine düşme sonra.

olsun para göz ol, çok u umurlarında olacak sanki iyi gelin, para sevmeyen gelin olsan.
yine bir şey olur kötü gelin olursun.

hiç olmazsa hakkını savunduğun için kötü gelin ol.

iyi de babası o evi kendine almıyor. ne demek kardeşlerim var kendi üstüme mi isteyeyim ne bu ev ailenin ortak malı mı? nişanlınız kesinlikle uyanık ailesinin baskısı altında bence. eğer yapabiliyorsan oturma o evde hem bu saatten sonra hep aklına gelcek bu mesele huzursuz olcaksın boş yere.ama bahanen tapu üstümüze olmadı değil başka sebepler olsun evi beğenmediğin halde emrivaki ile orayı tutmaları mesela ya da işine veya ailene uzak olması. keşke senin baban borç verebilse size tapu da senin babanın üstüne olsa ya da direk senin. kardeşlerinin meselesi nedir anlayamadım deseydin keşke parayı babana ödycz bu mesele 3müzün meselesi senin evi kendi üstüne istemen kadar doğal bir şey olamaz zaten babanın direk evi senin üstüne yapması gerekir deseydin.açık açık onlar kendilerini garantiye alıyorlar. bence sen nişanlına de ki 'bu ev meselesi bizi böyle huzursuz edecek uzlaşamıyoruz da ben bu durumu kabul edemem böyle mademki ailen bana güvenmiyor boşanırsak ne olur durumlarını düşünüp düşüncede bile evin yarısının bana verilmesine razı olmuyor o zaman kiraya geçelim paranıza zarar veremem bu şekilde bir çekinceniz de kalmaz' ama bunu annen ve baban da yanındayken nişanlınla konuş bence onlar seni hep yalnız görmüşler bir kere de nişanlın aynı duruma düşsün ya da onun ailesi de olsun direk sen yalnız konuşursan nişanlın saçma sapan savunmalar yapabilir ama aileler olunca iki taraf da daha temkinli konuşmak zorunda kalır. paranıza derken onların parası olduğu için değil onların düşüncesinin komikliğini vurgulamak için paranıza de diye öyle dedim :) ama sen nişanlından boşuna soğuma kötü biri olduğunu sanmıyorum belki de seni tamamen çileden kurtardığını sanıyordur evi kendi seçerek parayı babasına verdirterek ama işte tapu meselesinde demek ki sesini çıkaramıyor o da o yüzden aileler ortak konuşsun bu konuyu.böyle şeyler nasıl olur ben de bilmem ama belki de durum o kadar kötü değildir ailesi de iyi niyetlilerdir.inşallah halledersin her şeyi

Son düzenleme:

Peki, sen babana hiç bir şey anlatmayacak mısın? Bence baban onları aramadan önce her şeyi etraflıca anlatmalısın ki hazırlıklı olsun, ona göre cevaplar hazırlasın.
Eğer ilk kayınpederinden duyarsa, o an şaşırabilir ve aklına doğru cümleler gelmeyebilir. Ya da "bir tepki verirsem kızım üzülebilir" diye düşünüp, kendini frenleyebilir.

Aslında onların hakkından annen gelir bence. Çünkü kayınpederin olay çıkaracaktır, "size de yaranılmıyor" diyecektir, baban da beyefendi bir adamsa alttan almak zorunda kalmasın.

Nişanlın babasının baskıları neticesinde iyice sersemlemiş, ne dediğinin farkında bile değil artık.
Şu senin iki ayrı mesajındaki koyu yaptığım yerlere ve tutarsızlığa bir bakar mısın?
Babası sizin paranızla size mi ev alıyor? Yoksa sizin paranızla kendi çocuklarına mı ev alıyor?

Ortada sadece tek gerçek var, bu ev sizin paranızla alınacak ama nedense kayınpeder almış oluyor!
Babanın konuşması bence de çok uygun, " ev almayı erteleyin, çocuklar kirada otursun" deyip kestirip atsın.
Bu adam, sizi senin içine sinecek şekilde mal sahibi yapmayacak, belli olmuş. O evde ne kulisler dönüyor baksana,
nişanlın bir öyle bir böyle konuşuyor. Tek gündemleri bu, ama sen paragöz oluyorsun.

Kirada ol, kendi yağınla kavrul huzurlu ol.
Eviniz olur hiç dert etme, ikiniz de çalışıyorsunuz.
Bir evde kadın parayı tutarsa, o evde her şey oluyor.

Benim bir arkadaşım yeni evlendi evlenirken ev istiyorlardı.
Kredi çekip birlikte ödeyeceklerdi, niyetlendiler tabi ama pahalı istediği evler..
Kpi arsasını sattı 60bin verdi peşinat olarak üstelik geri istemeyecek.
Kalanı kredi çekip birlikte ödeyecekler.

Bir gün birlikteyiz, ben evliliğimde yaşayabileceğim en büyük hayal kırıklığını
yaşadığımı düşünüyorum, ağladım sızladım bir sürü, hayat benim için öyle boştu ki..
Tam bunları konuşurken, o beni teselli ederken teli çaldı nişanlısı aradı.
Bankaya kredi için görüşmeye gitmiş.
Diyor ki bu banka tapunun ikimiz üzerine ortak olmayacağını söylüyor.

Benim arkadaşım hiç çekinmeden ne dedi biliyor musunuz?
Nasıl ortak olmuyor ya hiç duymadım öyle şey.
Dur sen ben bir arkadaşıma sorayım bankada çalışan..
Kapadı teli hem o arkadaşını aradı, hem annesini aradı bilgi aldı.
Sonra nişanlısını aradı.
Oluyormuş dedi. Nişanlısı da tamam oluyormuş evet dedi sonra.
Kapayınca teli dedi ki bana o krediyi ben de çalışıp ödüycem
niye ev tek onun üstüne olsun ki?
Sevgi sevgi de bir yere kadar valla.
Tapusu ortak olacak ben de ödeyeceksem dedi.

Kızlar ben hayatta o tel konuşmasında nasıl olmuyor ya dur ben arkadaşımı
arayayım öğreneyim bile diyemezdim. Sırf güvensiz gibi görüncem diye..
Öyle bir saf salaktım işte!

Ne oldu?
Kız el üstünde tutuluyor.
Kendi üstüne olan ev için ödeme yapıyor.
Ve kp nin verdiği 60 bin için tabiki vermeli zaten diyor!

Yumurta fiyatına evlenen ben para için değil ama hakkı mı aradığım başka bir
sebeple kötü gelin oldum zaten. Kötü olacaksan bir sebeple olursun emin ol.
Lütfen hakkını yedirme kimseye. Evlenene kadar ne yaptırdıysan odur.
Sonrasında hiç bir istediğin olmaz.

Normalde bizim nisanlimla ve nisanlimin ailesiyle konusup,ew alma islerine giristigimizde babasi sadece pesinati vericekti cuzi bi miktar,en azindan altinlarla hemen odeyebilecegimiz cuzi bi miktar. Kalani biz nisanlimla kredi cekicektik. Ancak bu alinan evin daha iskani alinmamis mi yeni mi alinmis anlamadgm bazi nedenlerden oturu yarisi kadarini ev sahibi pesinat istedi, yoksa kendisine buyuk vergi borcu cikcakmis vs. Vs.

Yani simdi kayinpeder evin yarisini odeyince, evde benim de payim olmasina razi gelmedi hemen boyle bi cozum urettiler. Belki tapunun pesinati kadar uzerine olacagini bilemedi vs. Cunku cuzi miktarda pesinat verecegi durumlarda hep krediyi biz cekicektik oyle konusulmustu..

Evin yarisini kendi nakit verince, kendi almis oldu iste. Zaten o aldi, yada onun sayesinde aldik, saolsun lafim yok ama o pesinatini korumayi akil edioda, benim aylik odemelerimi de korumak isteyecegimi nasil akil edemiyolar anlamis degilim..

Nisanlimsa babasina karsi duydugu sukran duygusunun altinda saolsun hic savunamadi benim kredi ve tapu yontemlerimi onlara hic iletmedi. Onlar ne derse tamam dedi. Lafi sozu bi bana yetti..

Oysaki cogunuzun da yazdigi gibi turkiyede bir cok kiz-erkek karisik artik, ailesinin ewinde oturur. Degil evin bedelini, kira bile vermz. Bizde 20yil dedemin evinde oturduk, degil kira odemek dedemin dukkanindan kira bile aldik..

Nisanlim, babasinin parasiyla alindigi icin o parada kardeslerinin de hakki olacagini, o yuzden evi ustune istemeyecegini soyluyor.. Ben yillarca odeme yaparken de Allah korusun kotu bi ihtimal de kardesleri bizim evimizde hak sahibi olacaklar ama..

Bakalim bugun babami arayacagim, konusturacagim..

Hayatimda ilk defa burnum kanadi. Gece burnum kanamis

Zaten tum gece ruyamda nisanlima kendimi savundum durdum..

Uc kurus para yuzunden sevdigimden ayrilmak istemiyorum hakkimi savunursam yada babami olaya dahil edersem bizi anlamamalarindan korkuyorum. Offff

Ileride daha cok sorun cikar . Birak inceldigi yerden kopsun.

Sen üç kuruş para için ayrılmış olmayacaksın şu durumda
Sana haksızlık edildiği için, nişanlın ailesine karşı gerekeni söylemeyip
seni üzmeyi seçtiği için ayrılmış olacaksın..
Ayrılırsan tabi:26:

Sevdiğim adam diyorsun ama sevdiğin adam seni düşünmüyor

Yıllarca çalışıp borç ödeyeceksin, eşine bir şey olsa öküz öldü ortaklık bitti olacak

Ev onların üzerine olduğu için hep tehdit altında yaşayacaksın, istemediğin şeylere ses çıkartamayacaksın

Aşk geçici bir duygu ve o geçtiğinde geriye güven kalmalı, saygı kalmalı, emeğinin değeri olmalı

Ben nişanlında ve ailesinde sana verilen böyle bir değer görmedim anlattıklarından

Bizlere fikir sordun madem kendi fikrimi söyleyeyim, evli çoluk çocuk sahibi değilsin, yerinde olsam arkama bakmadan kaçardım. Yıllarca borç ödeyip eşime ve ailesine ev almak yerine, kendi başıma çalışır, biriktirir kendi evimin sahibi olurdum. Evlilik de kısmet olacağı varsa olur zaten. Ama bu şartlarda bir evlilik yapmazdım.

Hakkında hayırlısı olsun...

Evet ölüm var kalım var,dahası kötü niyetli insanlar çok var. Bir şey olsa ev siz evlenmeden alındığından hak da talep edemezsiniz.

Ayrıca "bana güvenmiyor musun?" diye trip atana asla güvenmem ki ben kendime bile güvenmiyorum, kimin yarını belli?. Kim neye nasıl garanti verebilir, nasıl bu kadar emin konuşabilir anlamıyorum.

O evden hisse almazsanız ilerde ev babasında eşinize kaldı olacak, yani miras niteliğinde.

Nişanlımın ailesi biraz geleneksel ve aşırı korumacı, çocuklarını kanatlarını altından çıkarmayan, beni de tanıştığımız günden beri bu kanatlar altına alındığımı hisettiren bi aile. Annesiyle özellikle çok özel bi ilişkimiz oldu nişanlım haricinde. Beni nişanlımdan daha çok arar sorar, gittinmi kızım, geldin mi, nasılsın vs. O yüzden bu yaşananların kötüniyetli bir tezgah olduğuna inanmak istemiyorum..

Kayınpederim kızlarına dahi borç verirken, bu çok cüzi rakamlar dahi olsa, hepsini defterine yazan bir insan. Alışık olduğumuz tazda bi yapıları yok. Ben hiç bi evladıma diğerinden daha çok hakkımı geçirmem. Oğlumu kızlarımdan üstün tutmam, hepsi benim için birdir diyen ve çocuklarının tümüne az çok borç para vererek onların gerek okumalarına, gerek işe girmelerine, gerekse mal sahibi olmalarına vesile olan bir insan. Yani zamanında damatlarına bile borç para verip araba aldırmış bi insan. Bizim hakkımızı yedireceğine asla inanmıyorum. Ama bunun ölümü var, iyi günü var, kötü günü var.

Tüm gece düşündüm. Sabah babamla görüştüm. Olayı az çok anlattım. Neymiş bi öğren baba, niye böyle yapma ihtiycaı hissetmişler, niyetleri iyimi kötü mü çöz. Ona göre karar verelim dedim.

Bir yerde iyi yapiyor, bir yerde de tefeci mantiginda calisiyor. Ilginc bir babaymis.

Dedim ya hakkında hayırlısı olsun, evlatlarına sahip çıkan bir aile çok güzel bir duygudur ama fazla korumacılık yeri gelir can yakar. Sürekli bağımlılık yaratan bir durumun içine girmek zamanla seni yıpratabilir. Bu benim kendi fikrim belki fazlaca bağımsız yaşadığım için, yapacağım hiç bir işe müdahale sevmiyorum, kendi kararlarımı alıp, uygularım en yakınlarımı bile karıştırmam. Ama ben hiç bir zaman tam bir aile içinde yaşamadım, belki anlattığın duruma iyi niyetle bakamamam bunun yüzündendir. Umarım üzülmeden bu durumu atlatıp, yuvanı kurarsın. Mutluluklar dilerim

Takılarla araba alıcaktım kendime. Kalanı tabiki peşinata karşılık babasına vericektim. Altın falan gözümde değil ki, sevdiğim adamla olacaktım..

Takılarına dokundurtayım deme, onlar senin hakkın. Milletin hakkını gaspetmiyorsun. Evini de zaten çalışıp kazandığın helal paranla alacaksın. Bu insanların derdi ne Allah aşkına?

Yanlışın var, eğer olur da ayrılırsanız 3 kuruş para yüzünden seni buna mecbur bırakan nişanlın olacak.

Sevgi öpüşüp koklaşmak değil. Seni düşünmeyen, hakkını düşünmeyen, hele de maddi konularda hiç bir üstünlük talep etmediğin, ailesinin parasına göz dikmediğin, yalnızca kendi hakkın için konuştuğun halde seni umursamayan, sana güvenmeyen adam sana zannettiğin gibi bir sevgi besliyor olamaz.

Ayrıca bu mesele "nişanlının ailesi senin ödemelerinin üzerine yatacak" meselesi değil, niyetleri çok çok da iyi olsa senin hakkını korumaları şart. O tapunun 3 e bölünmesinde hiç bir mani yokken neden böyle davranıp seni hiçe sayıyorlar? Mesele bu.

Son düzenleme:

ah güzelim benim ya benim 2-3 sene önceki halme o kadar benziosunki anlatamam:)
nişanlıydım bende ilk başta herşey o kadar güzeldiki şimdi kötümü hayır ama 1.5 yıl nişanlılıkta beni öyle bi hale getirdilerdiki , çok ağladım mücadele ettim ama şu an herşey çok iyi
sen bu insanalrı yeni tanıosun ne anlatıolarsa onu biliosun:)
tamam belki gerçekten dedikleri gibidir bunu bilemeyiz ama ilk başlardaki o canım cicim çıkarlarına ters geldikelrinde canın çıksın diolar sana
öyle bi yüz çeviriolarki bende Allahım melek gibi bi aile diodum:))))
tamam çok kötü insanlar hala diiler en azından bize bi zaraları yok ama tavrını baştan koy yaklaşamasınlar yanına kötü desinler önce kötü derler sonra iyi olursun ama önce iyi diyip sonra kötü olmak inan bana daha çok koyyo
benim yaşadıklarım seninki gibi ev olayı diildi
ama az buçuk anlatim:) o melek kaynanamın gizli niyetlerini:)

biz yeni nişanlandık eşimle konuştuk 2 bilezik nişanda takılmıştı zaten babası sadece 4 bilezik.1 set yapcak,düğünün yapılca otelin parasının yarısını vercek vede gelinlik alcktı ve bunları 1.5 yıl içinde yapcaktı:)))) gayet rahat yapılır şeyler

sonna annem tutturdu ben o kadar çeyiz hazırladım beyaz eşyalarıda alsınlar
ama eşimde bende çalışıoruz eşyaları alabilcek güçteyiz tamam dedim onlar alcak eşime dedimki böle böle biz alalım annemler siz aldınız bilsin:)))
kaynanaya gün dogdu açığımı yakaldı orda burda beyaz eşyalarını aldık mobilyalarını aldık falan diye dolandı

sonna biz bununla düğünden 15 gün önce kavga ettik
ben dedimki bunca zman yediniz nişanlımı rahat bırakın artık naptın şimdiye kadar oğluna evlencekti neyi vardı
bana demezmi''bütün eşyalarını biz aldık''
dedim bana deme bari be adamın ödediği paranın üstüne nasıl konuşabiliosun sen'' düşün bizim aldıgımız şeyi bana kendi almış gibi söledi:)))))

ama sonna aldı ağzının payını oturdular yerlerine
şimdiye kadar para için kardeşi aradı 3 bin borç ver abi araba alcam dedi hayır dedim!!!!!!!
kim gelirse gelsin hastalık şu bu hariç hayır!!!!!!!

banada paragöz diyolar arkamdan biliorum:) desinler çokda k.çımda
arada laf sokular
hatta sorular kaç para kaznıosun diye paramın hesabını yaptırmam kimseye ben çalışıorum ben kazanıorum eşim çalışıo eşim kazanıo
Allah zor durumda bırakmasın her zman yanlarında olurum ama öle ver borç yok bilemem ne
annem beni binbir zorlukla okutmuş etmiş ben kaymanı onamı yedircem avuçlarını yalarla!!!!!!!!!!!
bunun için bana paragöz dererse desinler paragözüm paramı kimseye yedirtmiorum eşimin parasınıda yedirtmiorum
bu konuda eşimde çok anlayışlı bana sormadan hiççççççççbişey yapmaz beni para konusnda asla kırmaz .......ailesine karşı bile.........yok dediysem yok der:)
ama baştan oda öle diildi......
SANA TEK DİYCEM AYRILMAKTAN KORKMA NİŞANLIN SENİN BU ZAAFINI BİLİO OLMALI ONA GÖRE DAVRANIO KARART GÖZÜNÜ OLMICAKSADA BAŞTAN OLMASIN O KENDİNDEN ÖDÜN VERSİN SEN VERME!!!!!
DAYANIMICAKSA O DAYANAMASIN SEN DİİL ÖLE DAHA ÇOK KIYMETLİ OLURSUN:)
TECRÜBEYLE SABİTTİR:)

Bir yerde iyi yapiyor, bir yerde de tefeci mantiginda calisiyor. Ilginc bir babaymis.

İlk duyduğumda bende şaşırmıştım ama sonra kendi kızının evlendikten sonraki eğitimi için kurs masrafını bile borç olarak verdiğini öğrenince, adamın bana bi tavrı yok genel tavrı böyle diye umursamamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…