Merhaba,
Arkadaşım ne söyleyeceğimi bilemedim inan ki. Olay tamamen saçmalık. Nişanlın seni itham edeceğine önce biraz düşünsün. Sen aylık para ödeyeceksin sıkıntı yaşayacaksın öbür taraftan eline resmi olarak hiç bir şey geçmeyecek. Oldu olacak maaşını da
onlara ver.
Ben de nişanlıyım ve biz daha nişanlanmadan kayınpederim bize ev aldı. Ama tamamını kendisi ödedi, tapuyu bizim sormamıza bile gerek kalmadan nişanlımın üzerine yaptı. Eve bakma aşamasında ise resmi bir nişan olmamasına rağmen kayınvalidem hep beni arardı. Gidin bakın , nasıl, oğlum anlamaz sen bilirsin , sen yaşayacaksın diye. Biz bakıp beğendik onlar son aşamada gelip onayladılar o kadar.
Benim fikrimi sorarsan kesinlikle ailenle konuş, fikirlerini al. Naçizane tavsiyem ya eve hiç taşınma kiraya çık, ya da karşı taraf ile görüş aylık ödeyeceğiniz parayı biriktirip toplu halde evi kayınpederinden satın alın. Bu şekilde bir ödeme planına (gayriresmi) girersen allah göstermesin boşanma halinde ellerin bomboş kalır.
güzelim şimdi önemli diil ama o sevidğin adam evlendikten sonra öyle bişeye dönüşüoki sen bile şaşırıp kalıosun naptım ben diye...
ailen snei yetiştirmiş eline ekmğinivermiş sende kayınpederinin ev sahibi olmasını sağlıcaksın senin karında ev kirası vermemen olcak adam yarın bi gün kafası bozuldugunda benim evim dicek belki 7-8 sene sonna eşinde
''hımmmmm x haklıymışsın dicek ama iş işten geçmiş olcak''QUOTE]
bizde de aynen öyle oldu. bir gün konu komşu var, bir teyzemiz geliniyle sıkıntısını anlatıyor. kayınvalidemin yaptığı yorum şöyle: ben senin yerinde olsam hiç kendimi daraltmam, çıkın derim evden, gitsinler kiraya onlar da rahat etsinler bizde edelim. bana gözdağı veriyor, benim sözümde dur, uslu ol.
dediğin gibi eşim şimdi herşeyin farkında ama iş işten geçti.
daha duvarları bile yoktu evi yaparken, aile ikna etti ama, o da ne olabilir ki dedi.
neler olmadı ki..
şimdi babasının üzerine olan evi, ver üstüme yada satalım diyemiyor. babasının üzerine olan eve kiracı da sokmayı kestiremiyor.
ev bakıyoruz aylardır, ama kenarda birikimimiz yok, anlayacağınız yine bir sürü borca girip ev sahibi olacağız.
Bende nişanlıma benzer teklif getirdim. Evin kredi çekilecek kısmı senin üzerine olsun madem biz öderken, ama kardeşlerim var benim, babamın aldığı evi kendi üzerime mi isteyeyim dedi. kardeşlerinin hakkını koruyan adam benim hakkımı korumama 'paragözlük' olarak baktı..
Toplu ödemeye yanaşacaklarını sanmıyorum. biz parayı biriktirene kadar, 4-5 sene hiç 'hesaplaşma' yapılmayacak. zaten "hesap kitap" derdine bu olay bu kadar çirkinleştirildi.
Allah sonumuzu hayır etsin, ne diyeyim.
Annem biraz fevridir :) o direk kıyameti koparır.
Yarın babamdan kayınpederi arayıp hem evi göstermesini, hemde nasıl yapacasınız diye sormasını isteyeceğim. olayı ben iletmeyim, kayınpederimden öğrensin ve uygun olmadığını anlatsın. Sizlerinde dediği gibi olay benden çıksın. büyükler çözsün..
evet, hem erkek olması, hem kendi babasının parası olması olaya oblektif bakmasını sağlamıyo malesef. eminim kendi kızkardeşinin başına gelse en az benim kadar karşı çıkar. ama ben ona erkek olduğu için işin inceliklerini anlatmaya çalışırken beni dinlemek, anlamak yerine, babam bize ev alıyo, keyfini yaşatmadın laflarıyla canımı yakması hoş değil.
teşekkür ederim. inşalah.
Bende nişanlıma benzer teklif getirdim. Evin kredi çekilecek kısmı senin üzerine olsun madem biz öderken, ama kardeşlerim var benim, babamın aldığı evi kendi üzerime mi isteyeyim dedi. kardeşlerinin hakkını koruyan adam benim hakkımı korumama 'paragözlük' olarak baktı..
Toplu ödemeye yanaşacaklarını sanmıyorum. biz parayı biriktirene kadar, 4-5 sene hiç 'hesaplaşma' yapılmayacak. zaten "hesap kitap" derdine bu olay bu kadar çirkinleştirildi.
Allah sonumuzu hayır etsin, ne diyeyim.
Peki, sen babana hiç bir şey anlatmayacak mısın? Bence baban onları aramadan önce her şeyi etraflıca anlatmalısın ki hazırlıklı olsun, ona göre cevaplar hazırlasın.
Eğer ilk kayınpederinden duyarsa, o an şaşırabilir ve aklına doğru cümleler gelmeyebilir. Ya da "bir tepki verirsem kızım üzülebilir" diye düşünüp, kendini frenleyebilir.
Aslında onların hakkından annen gelir bence. Çünkü kayınpederin olay çıkaracaktır, "size de yaranılmıyor" diyecektir, baban da beyefendi bir adamsa alttan almak zorunda kalmasın.
Nişanlın babasının baskıları neticesinde iyice sersemlemiş, ne dediğinin farkında bile değil artık.
Şu senin iki ayrı mesajındaki koyu yaptığım yerlere ve tutarsızlığa bir bakar mısın?
Babası sizin paranızla size mi ev alıyor? Yoksa sizin paranızla kendi çocuklarına mı ev alıyor?
Ortada sadece tek gerçek var, bu ev sizin paranızla alınacak ama nedense kayınpeder almış oluyor!
Babanın konuşması bence de çok uygun, " ev almayı erteleyin, çocuklar kirada otursun" deyip kestirip atsın.
Bu adam, sizi senin içine sinecek şekilde mal sahibi yapmayacak, belli olmuş. O evde ne kulisler dönüyor baksana,
nişanlın bir öyle bir böyle konuşuyor. Tek gündemleri bu, ama sen paragöz oluyorsun.
Kirada ol, kendi yağınla kavrul huzurlu ol.
Eviniz olur hiç dert etme, ikiniz de çalışıyorsunuz.
Bir evde kadın parayı tutarsa, o evde her şey oluyor.
Hayatimda ilk defa burnum kanadi. Gece burnum kanamis
Zaten tum gece ruyamda nisanlima kendimi savundum durdum..
Uc kurus para yuzunden sevdigimden ayrilmak istemiyorumhakkimi savunursam yada babami olaya dahil edersem bizi anlamamalarindan korkuyorum. Offff
Uc kurus para yuzunden sevdigimden ayrilmak istemiyorumhakkimi savunursam yada babami olaya dahil edersem bizi anlamamalarindan korkuyorum. Offff
Ev alindi bugun. Nisanlimla o ev alinirsa bana da araba alacagimiz seklinde konusmustuk. Evi o sekilde kabul ettim.
Ancak bugun yeni bir sorun peydah oldu. Kayinpederim evi tamamen kendi aldi. Bir kismi nakit, kalan kismi kredi cekerek odeyecekmis. Tapu da dolayisiyla kendi uzerine olacak.
Asil benim takildigim su ki, biz bankaya oder gibi her ay kayinpederime odeme yapacagiz. Elimizde kaldiginca. Ancak evin borcu tamamen bittiginde tapu yari yariya bize gececek.
İlk etapta nisanlima tepki gosterdim. %40 baban, krediyi biz cekelim ve kalan %30-30 bizim uzerimize olsun, olum var kalim var dedim. Ancak tepkiyle karsilandim. Tapu 3kisinin uzerine olunca oluscak tapu vs. masrafi ve aileme guvenmiyomusun laflari..
Simdi ben suclu paragoz ve gozu acik kiz oldum. Ailesine henuz olay yansimadi. Krediyi bizim cekmememiz ailesi tarafindan kizim siz sikinti cekmeyin, elinizden geldigince her ay bize odeyin diyerek iyiniyetli olarak yansitildi. Ancak ben korkuyorum. Normal mi?
Sevdiğim adam diyorsun ama sevdiğin adam seni düşünmüyor
Yıllarca çalışıp borç ödeyeceksin, eşine bir şey olsa öküz öldü ortaklık bitti olacak
Ev onların üzerine olduğu için hep tehdit altında yaşayacaksın, istemediğin şeylere ses çıkartamayacaksın
Aşk geçici bir duygu ve o geçtiğinde geriye güven kalmalı, saygı kalmalı, emeğinin değeri olmalı
Ben nişanlında ve ailesinde sana verilen böyle bir değer görmedim anlattıklarından
Bizlere fikir sordun madem kendi fikrimi söyleyeyim, evli çoluk çocuk sahibi değilsin, yerinde olsam arkama bakmadan kaçardım. Yıllarca borç ödeyip eşime ve ailesine ev almak yerine, kendi başıma çalışır, biriktirir kendi evimin sahibi olurdum. Evlilik de kısmet olacağı varsa olur zaten. Ama bu şartlarda bir evlilik yapmazdım.
Hakkında hayırlısı olsun...
Nişanlımın ailesi biraz geleneksel ve aşırı korumacı, çocuklarını kanatlarını altından çıkarmayan, beni de tanıştığımız günden beri bu kanatlar altına alındığımı hisettiren bi aile. Annesiyle özellikle çok özel bi ilişkimiz oldu nişanlım haricinde. Beni nişanlımdan daha çok arar sorar, gittinmi kızım, geldin mi, nasılsın vs. O yüzden bu yaşananların kötüniyetli bir tezgah olduğuna inanmak istemiyorum..
Kayınpederim kızlarına dahi borç verirken, bu çok cüzi rakamlar dahi olsa, hepsini defterine yazan bir insan. Alışık olduğumuz tazda bi yapıları yok. Ben hiç bi evladıma diğerinden daha çok hakkımı geçirmem. Oğlumu kızlarımdan üstün tutmam, hepsi benim için birdir diyen ve çocuklarının tümüne az çok borç para vererek onların gerek okumalarına, gerek işe girmelerine, gerekse mal sahibi olmalarına vesile olan bir insan. Yani zamanında damatlarına bile borç para verip araba aldırmış bi insan. Bizim hakkımızı yedireceğine asla inanmıyorum. Ama bunun ölümü var, iyi günü var, kötü günü var.
Tüm gece düşündüm. Sabah babamla görüştüm. Olayı az çok anlattım. Neymiş bi öğren baba, niye böyle yapma ihtiycaı hissetmişler, niyetleri iyimi kötü mü çöz. Ona göre karar verelim dedim.
Nişanlımın ailesi biraz geleneksel ve aşırı korumacı, çocuklarını kanatlarını altından çıkarmayan, beni de tanıştığımız günden beri bu kanatlar altına alındığımı hisettiren bi aile. Annesiyle özellikle çok özel bi ilişkimiz oldu nişanlım haricinde. Beni nişanlımdan daha çok arar sorar, gittinmi kızım, geldin mi, nasılsın vs. O yüzden bu yaşananların kötüniyetli bir tezgah olduğuna inanmak istemiyorum..
Kayınpederim kızlarına dahi borç verirken, bu çok cüzi rakamlar dahi olsa, hepsini defterine yazan bir insan. Alışık olduğumuz tazda bi yapıları yok. Ben hiç bi evladıma diğerinden daha çok hakkımı geçirmem. Oğlumu kızlarımdan üstün tutmam, hepsi benim için birdir diyen ve çocuklarının tümüne az çok borç para vererek onların gerek okumalarına, gerek işe girmelerine, gerekse mal sahibi olmalarına vesile olan bir insan. Yani zamanında damatlarına bile borç para verip araba aldırmış bi insan. Bizim hakkımızı yedireceğine asla inanmıyorum. Ama bunun ölümü var, iyi günü var, kötü günü var.
Tüm gece düşündüm. Sabah babamla görüştüm. Olayı az çok anlattım. Neymiş bi öğren baba, niye böyle yapma ihtiycaı hissetmişler, niyetleri iyimi kötü mü çöz. Ona göre karar verelim dedim.
Takılarla araba alıcaktım kendime. Kalanı tabiki peşinata karşılık babasına vericektim. Altın falan gözümde değil ki, sevdiğim adamla olacaktım..
Bir yerde iyi yapiyor, bir yerde de tefeci mantiginda calisiyor. Ilginc bir babaymis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?