Ev alma ve altın meselesi

Mutluluk61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2017
355
110
33
Direk konuya geçiyorum arkadaşlar.
Ben iki üç yıl önce 190 gr altını Kendi babama verdim borç olarak bir sene önce eşim bitcoin almak için babamdan 10 bin TL kadar altını istedi ve babam verdi. Zarar ettik bitcoin işi battı ve on bin havaya uçtu boşyere

şu an kaynatam bize ev alacak ve ev yaklaşık 650bin TL

eşim dedi ki babana söyle altınları versin babama yardım edeceğim hiç olmazsa emlakçı parasını öder eve de kalan parayla tadilat yaparız dedi. Bende tamam dedim ve babamda şuna 120 gr altınımız var babam zaten borcu hazırlamış kuyumcuda duruyordu

İstedim parayı babam da kızdı niye her seferinde senin altınlarına güveniyor evi tamir için altın mı bozulur bitcoin için de istedi sonra boşa gitti para falan diye bi ton laf söyledi bana ben de tabi biraz gaza gelip eşime işte iyi düşündün mü boşa gitmesin para falan diye laflar söyledim ve eşimde alındı ben sizin paranıza kalmadım diye laflar söyledi ve biraz dargın ve sinirli arada kaldım tamam yarın parayı hesabına yatıracak dedim istemiyorum dedi kullanmayacağım o parayı ihtiyacım yok deyip duruyor ne yapmamı önerirsiniz

Altın olarak kuyumcu da kalsın mı yoksa nakite çevirip alıp eşime mi vereyim çok arada kaldımbi fikir verin lütfen

650 bin yerine 300 e ev alsınlar kalanına tadilat yapın altınlar dursun
Şöyle ki şu an kirada oturduğumuz ev satılığa çıktı O yüzden bu evi almak istiyoruz maddi açıdan bi sıkıntımız yok tadilatlar da keyfe tadilat olcak Onları kendi cebimizden yapalım diye eşim öyle istiyor. Bu arada baba oğul ortak iş yürütüyorlar o yüzden yük olmak istemiyorum diyor

Altınlar sizinmiş babanız neden karışıyor ki sizde gidip eşinize kızıyorsunuz hem keyfi tadilat yapılcak sizde istiyorsunuz demek ki boşa gidicek birşey yok tadilat olucak sonuçta ama 650 binlik eve tadilat gerekir mi gerekmez israf olur bence ama tabii durumunuz güzelsede canınız öyle diyorsa yapabilirsiniz eşinizle sizin biliceğiniz iş söz hakkı kimseye düşmez .

Son düzenleyen: Moderatör:
Babanizin karışması saçma olmus ama parayı batirmis diye kızmıştır. Sonucta var olan parayı hic etmiş kocanız. E evi kp alıyor. Bunlar kendi başına bir is yapamayacak mi diyordur.
Altını altin olarak alin bence babnizdan esinizde agzini kapar en azindan

Senin altınına niye güveniyor diyen babanın dolduruşuna geleceğine, düşünseydin bir kayınbabana mı güvendin ev alabilmek için? Kocanın yerinde olsam o evi de aldırmam net. Baban ayıp etmiş. Sen de tüy dikmişsin bence.

Babanin sizin islerinize karismaya hakki yokki aldigi borcu geri versin sen babanla degil esinle ortak karar ve maddiyat icinde olmalisin. Esinin babasi size ev aliyor tabiki altin seninse sende katkida bulun cocuk gibi bbamin gazina gelip esime laf ettim ne demek? Evin kimin uzerine oldugu onemli degil sonucta evlndikten sonra alinmis bukadar hesapci olmayin

Babanız niye sizin altınları tutuyor ki? Hadi tutuyor beden karışıyor? Eşinizle boşanmayı filan düşünmüyorsanız kullanın altınları, zaten koca ev alıyorsunuz işte..

Canınız nasıl istiyorsa onu yaparsınız. Sizin malınız üzerinizde babanızın hükmü olmamalı.

Kaynatan 650 binlik ev aliyor

Eşinin maddi durumu bayaa iyi anladığım kadarıyla

120 binlik altına bakacak değil adam

300 olsa altının gramı 120 çarpı 300 36 bin para yapar

Ben senin yerinde olsam bize 650 binlik ev alan kp ye kendim teklif ederim. Ya baba 363bin para değil ama olsun bunu da al tapu masrafı emlakçı vs vs buradan ödersin derim

Kuyumcu kimki gücenip altın bırakıyorsunuz bu devirde. Yarın dükkanı kapasa gitse piyuuuuu uçtu altınlar.
Babanızın size doğruyu söylediğine eminmisiniz

İyide altınlar sizin. İstesem hepsini tatilde sağda solda yerim. Babanızı ilgilendiren Bi durum yok. Ki evin tadilatı için kullanacak. Böyle böyle açılıyor eşlerin arası iste.

Back
X