EV ALMAK BU KADAR ÖNEMLİ Mİ

Öğretmen maaşıyla ev almak çok zor. heleki büyük şehirde. Çocuğunuz varsa arabasızda çok zor.

Aileden maddi manevi destek yoksa bence hic girismeyin.

Toki ye girmeye çalışın. Kızkardeşim başvuru yaptı, kurada çıktı.
Şimdi haber bekliyorlar, yapımı başlanmadığı için.

Eskiden böyle konularda ev onemli alin derdim ama artik diyemiyorum nasıl diyeyim. emlak fiyatları astronomik uctu maaslara kuş kadar zam geldi.

2015 yılinda aldigim ev 4 e katladı. benim maasim 2015 e gore daha yeni 2 ye katlamistir belkide tam iki katta degil.

Ben su an ev almaya cesaret edemezdim.

Ha ailenizin yanina tasınirsıniz ailenizle yer icer sadece evi öderseniz belki o zaman olabilir ama kendi duzenine alışmış bir kadınında ailesiyle oturması çok zor.

Krediyi uzun tutabilirsiniz.

Ev alın tabiki ama ek ders olmadan ham maasiniza göre hareket edin ayrıca çıkabilecek extra ödemeleri de hasaba katarsak ilk etapta elinizdeki peşinatı verip makul semtlerden alın daha sonra yapabilyorsaniz bu sırada birikim yapar eskisinin satar yenisini alırsınız. En azından kira derdinden kurtulun

Ev almayı tercih ederdim. Evet faizler yüksek ama bir kaç sene sonra ev kiraları ile eşit seviyeye gelecek ödediğiniz kredi miktarı ve borç bitince ev sahibi olacaksınız.

Küçükte olsa bir ev almanızı öneririm. Elinizdeki peşinat ne kadar bilmiyorum ama TOKİ'den alabilirsiniz. Nette tokiden ev alıp, bir süre sonra satan çok kişi var. Bu şekilde alırsanız başvuru, kura, ön ödeme, cephe, bulunduğu kat, evin bitmesi vs. beklemenizede gerek yok. Evin büyüklüğüne göre 50bin, 70bin vs. peşinat verip kalan taksitleri siz zorlanmadan, kredi çekmeden ve en önemlisi yaşam kalitenizi düşürmeden ev sahibi olabilirsiniz.

Ankara'da yaşıyormuşsunuz, TOKİ'den Sincan, Pursaklar gibi yerlerden uygun fiyatlı bir ev bulunabilir. Yada siz nerede yaşıyorsanız oradaki tokiye bakın.

Bence almayın çok borca girecekseniz gerçekten her şey o kadar pahalıki hayat şartları aşırı zorlaştı Allah hepimizin yardımcısı olsun

Dertsiz basiniza dert acmayin ! kredi, heleki faiz icine batarsaniz cikamazsiniz.. benim icin dini kismida onemli..

Eger elinizde toki'ye yazilacak sekilde para varsa, toki'ye yazilin.. size cikar diye biliyorum..

Benden size tavsiye

Toki ye girmeye çalışın. Kızkardeşim başvuru yaptı, kurada çıktı.
Şimdi haber bekliyorlar, yapımı başlanmadığı için.
Toki yerlerı o kadar uzakkı .Daha yakın bır yerde olsa onuda dusundum .Çokda guzel olur

Vallahi şu zamanda şart ev. Gelecek garantisi gibi. Şahsen yerinizde olsam arabayı satar altına yatırırdım. Bazen krediler düşüyor. O zaman hemen krediye girer ev alırdım. Arabayı neden satardım. Hem durduğu yerde araba masrafdir. Hemde altında değerlenir olduğu yerde saymaz. Hemde oldu ki krediler düştü arabayı sattım satacam derken şansı kaybetmemiş olursunuz. Birde 3 yıl zor olur ama sonra maaş artıp kredi sabit kalıyor ve ödenen kredi de kolaylaşıyor. Mesela biz kredi çektik asgari ücret 1600 du. Kredi 1600 du. 5 yıl oldu asgari ücret 3000 ama kredi hala 1600 demek istediğim başlarda zor sonra kolay olacak

Şu faiz olayı ile üyeleri darlamaya son verseniz artık.
Diyanet bile faizden para aldı, siz kime neyin kısıtlamasını yapıyorsunuz?
Bankadan kredi çekince faiz yemiş olmuyorsunuz zaten.
Yazdığıma inanmayacak olanlar illa çıkacaktır, linki veriyorum, sayıştayın TBMM'ye gönderdiği raporda belirtilmiş bu.

Sayıştay

Konu sahibi, arabaya alıştıktan sonra arabasızlık zor gelir. Öte yandan her geçen gün ev ve kira fiyatları alıp başını gidiyor. 1+1 bile olsa bir yer bakın, eşyam çok sığamam diyorsanız da fark etmez, basamak görevi görür o ev. Sonra onu satar daha büyük için basamak yapmış olursunuz.

Ayrıca eminevim gibi yerlere lütfen bulaşmayın, Twitter'da düzenli olarak gündem oluyorlar, insanlar mağdur olmuş, tapularını alamamış vs. "Benim ablamlar oradan aldı, sıkıntı yaşamadı" yazmasın kimse lütfen, senin ablan şanslıymış, ama şanslı olmayanlar da var işte.

Arabanızı satmayın araba çok kolaylık oluyor. Kızınız da var. Kredi çekip alsanız ömür boyu kredi ödeyeceksiniz. E diğer türlü ev sahibini zengin ediyorsunuz. İşiniz iyiyse kredi çekip ev alabilirsiniz şehirden birazcık uzak olsa da olur. Araba var sonuçta. Gerçekten halimiz çok kötü.

1 yılda 2 katı iyi artmış . Her yerde öyle olmuyor . Hangi şehir ve ilçe

Yalnızım ben de 2020 Aralık ayında site içerisinde bir cesaretle ev aldim 2 çocuğum var. Bekar bir anneyim. 100 bin yaklaşık piyasasından uygundu. 500 bin liraydı ev o zaman üstüne kredi çektim.. 3750 lira ödeme vardi. Ilk Bir yıl atlattıktan sonra her şey daha kolay. Şimdi evimi alamam aldığım yanımı kâr ev oldu 1.200.000. Ne alınırsa kâr. Ev alın.

Kredi işine hiç ama hiic girmezdim. İlla evim olsun istiyorsam arabami satar elimdekiyle birleştirir kredisiz alirdim.
Dediğine göre güzel de ev değilmiş alabileceğin evler. Gençlikte güzel evde yaşa heves ettiğin hoşuna giden evde.

İnsanlar ev almak için canları gidiyor. Ödeme stresi vs . İnsan ömrü o kadar kısa ki dünyada mekan sahibi olmak için.

Arabayı satıp alabilirim belki ama araba da büyükşehirde çok ihtiyaç oluyor.Bilmiyorum ne yapacagimi
Modelini düşünseniz olur mu acaba. 1+1 ev size yeter aslında şu aşamada. Ben kendim için, ev sahibi olabileceğimizi hayal edemiyorum. Ama sizin için bir imkan varsa mutlaka değerlendirin :)

Kiralar sürekli artıyor ev almak daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…