EV ALMAK BU KADAR ÖNEMLİ Mİ

Yorumları okumadım ilk mesajınıza ve başlığa istinaden yazacağım fikrimi.
Evet bence ev almak önemli, 10-15 sene önce ye, iç, gez diyebilirdim.
Şimdi ise emekliliği yaşlılığı düşününce başını sokacak bir evin, emekli maaşın varsa kimseye minnetin olmaz kafasındayım.
Üstelik bekar bir annesiniz, kendinizden başka tutunacağınız dalınız yok.
Ben ileride evlatlarıma da yük olmak istemem. Evlenecekler kendileri problem etmese de eşleri problem eder.
Bir yere kadar hak veririm de, gençlikte kendimi sıkmayıp yapmadığım planlamalar yüzünden onları zorda bırakmak istemem.
Krediyle ev aldığınız zaman bir kaç seneye ödediğiniz kira kadar oluyor bedeli.
Atıyorum beş sene önce alsaydınız şimdi ödediğiniz kiraya denk olacaktı belkide krediniz.

İdareci misiniz bilmiyorum
Ama değilseniz yazın ek ders olmayacağını da göz önüne almanız lazım
Diğer yandan hem ev alayım hem standartlarım hep aynı kalsın diye bir hayat maaşıyla geçinen memurlar için mümkün değil
İlla ki bi şeylerden kısmanız gerekecek yani

Bir de kızınıza çok paranız olsa da her istediğini almayın zaten

Dediklerinizin çoğuna katılıyorum
Maaştaki artış giderlerimize olan zamın yanında hiç orantılı olmuyor ama
Kredinin yanında maaş artıyot evet
Ama zaten diğer zamlara verdiğimiz paradan o artışın fazlası gidiyor ne yazık ki

O sistemler de kaç kişi dolandırıldı biliyor musunuz? Lütfen reklam yapmayın
Farkettiyseniz isim bile vermedim ben. Ayrıca bu tarz kurumların birkaçı devlet güvencesi aldı arastırabilirsiniz. Hepsi için demiyorum birkaçı. Benim girdiğimde de devlet güvencesi almıştı güvenip girdim evimide aldım. Bu dolandırma olayları sevebiyle devlet el attı zaten bu kurumlara.

Aileden size kalacak eviniz vs yoksa ev almak onemli yani bunun yaşliligi da var kiralarda ömür boyu olmaz bence. Araba satmamak icin omur boyu kirada durayim diyemezdim ben, kiralarda her gecen gun oldukca yukseliyor zaten bilmiyorum hangi sehirdesiniz ama.

Son bi bakış açısı daha yazayım
Şimdi aktif çalışırken maaşlar iyi, kiradayken rahat yaşanıyor
Ama emekli olunca belki yarı yarıya düşecek geliriniz
O zaman hem standardınız yine düşecek hem kirada olacaksınız hem de emekli maaşıyla asla ev alamayacaksınız

Faizsiz ev araba diyen kurumlara ben de guvenemiyorum. Ayrica hic de ekonomik degil yani. Faiz yok diyor dosya masrafi adi altinda veya başka kelime kalabaligiyla alıyor alacağını.

BDDK o kurumların %99unu kapattı zaten, halen o kurumlara güvenin diyenleri anlamak mümkün değil

Bilemiyorum hayatını yaşa kirada kal diyenler var farklı fikirlere saygılıyım; ama ben garanticiyim, ev her şeyden önemli. Kafanızı sokacak yeriniz olsun da isterse kümes olsun. Sanmayın ki bu ülkede bir şeyler düzelir, her geçen gün kötüye gidiyoruz.

Genelde ilk zamanlar krediler zoluyor insanı, açıkcası 10 yıllık kredi çkseniz, kesin bi 3-4 yıl zorlar, ama sonra size kira gibi gelecektir. Çinkü ozmana kadar hem kiralar yükseliyor hemde maaşlar onu düşünerek bence ev almanız sizin için daha iyi .
Bende zamanında ev aldım. 1250 tl kredi, ozman maaşda 1400 dü. İlk başlarda zorlandım ama şuan etrafdaki kiralardan bile ucuz..
Hakkında hayırlısı olsun, tek başına çalışıp bunu düşünmen çok güzel en güzeli neyse senin için o olsın

Kesinlikle ev almaya çalışın. Hayat standardım düşmesin diye kiracı olarak kalmak bizim ülkemiz şartlarında yapılacak en büyük hata olur.
Gerçekten anlayamıyorum bu kafayı. Yer içer gezerim mantığı bir yere kadar doğru olabilir ama maaşlar yerinde sayarken yiyip içip gezmek için ayrılan bütçe her gün artıyor.

Yanlış hesap yapmışsınız
10 yılda ödediğiniz kredinin bedeli değer kaybına uğrayacak.
Maaşınızda belli bir oranda artacak.
Bir kaç seneye ödenen kredi belkide kira bedelinizden daha düşük olacak.

Son düzenleme:
Ev sahipleriyle uğraşmamak için önemli. Ufacık bir tadilatı yaptırmak için yalvarmadığımız kalıyor başımızın gözümüzün sadakası olsun diye kendimiz yaptırıyoruz. Kiracı insan olmadığından döküntü kırık dökük evde yaşayabilir neticede adamlar aldıkları kiraya bakıyor. Böyle böyle kendi evim olsunda nasıl olursa olsun diyorsun.Aldık çok şükür bir ev içinde kiracıda var ne istediyse yaptırıyoruz zorlamıyoruz kira içinde istekleri içinde. Sizde küçük büyük demeyip bütçenizi zorlayıp alın bence içinde oturmasanız bile canınızı sıkan ev sahipleri olursa evim var dersiniz. Ben bundan muzdarip olduğum için buraya değinmek istedim. Bu arada arabanızı sakın satmayın araba fiyatları çok yüksek sattığınızı da alamazsınız.

Ben sizin yerinizde olsam gücüm var ise arabayı satar yetmezse kredi çeker ufak bi ev alırdım kızım ve bana yeticek kadar sonra toparlayınca borcu bitince isterseniz değiştirirsiniz sonuçta eviniz olmuş olucak bi süre sonra hazır para biter ama böyle eviniz olmuş olur krediler ev fiyatları hiç düşmez

Sıkıntısız bir şey alınmıyor, gerekirse hayat kalitesi biraz düşsede ev almak önemli. Çünkü şu an kiralar astronimik rakamlarda, bence maaşlı çalışan insanlar, çok yaşlılığa bırakmadan, gençken evini almalı.

Bir kaç yoruma baktım sanırım devlet memurusunuz.
Emekli olunca alacağınız ikramiyeyi şu anda aldığınız evi satıp üzerine koyup yeni bir ev alabilirsiniz.
Hatta belki kızınız büyüyüp evlenince yada hayata atılınca küçük bir sahil kasabasında büyükşehirde ki evinizi satıp ekleme yapmadan ev bile alabilirsiniz.
Sonrada emekliliğin tadını çıkarırsınız.

4500 kredi diyor birkaç seneye nasıl kiradan düşük olabilir? En az 5 senesi olur. Maaş artacak, ekmek artacak,su artacak,faturalar artacak onla beraber. Hatta biri %6 artarken diğeri belki %50 artacak. 4500u ödemek her zaman zor olacak. Belki 7 sene sonra kolay olur bilemem.

O her zaman öyle olmuyor maalesef,yukarda bir arkadaşta yazmış. Maaşa zam gelecek ama herşeye daha fazla zam gelecek.Çocuk büyüdükçe masrafları daha da artacak. Servisi, dershanesi,özel dersi v.s.

Ev almak önemli evet başta da söyledim,iki maaşlı ev olsa hemen alsin derim.Ama bu şekilde çok riskli ve sıkıntılı bir yükün altına girmiş olur düşüncesindeyim.Araba da büyük şehirde,çocuklu biri için ekmek gibi su gibi ihtiyaç.

Tercih meselesi tabi,ben girişmezdim.Ama bir başkası,yemem,içmem,gezmem yeterki evim olsun diyebilir.

Bende ankaradayım.pursaklara bakin derim.Kesinlikle zorda kalinca oturulabilecek ve kolayca kiraya verilebilecek uygun ev bulursunuz.Orya anadolu insanı ve işci kesim yaşar fazla asayiş olayı yoktur temiz bir semt.çarşısi pazarı hastanesi herseyi var.Hatta saray mahallesinden bile olabilir.Oturmazsınız kiraya verirsiniz.

Allah yardımcınız olsun, gönlünüze göre bir yer bulabilirsiniz inşallah. Ev almak şart bence kendimizi zor sığdırdığımız eve 1600 ödüyoruz. Çıksan her yer aynı

Emin olun 5 sene sonra büyükşehirde şu anda 2.000 TL olan kiralar 5.000 civarına kesin ulaşır.
İddia ediyorum geçebilir bile, size minimum bir rakam söyledim.
Zaten büyükşehirde eli yüzü düzgün diye tabir edilen bir evi 2.000 TL ye kiralayamazsınız.

Ben 2019 Haziran'da 2.500 TL kirayla bir ev tuttum, geçtiğimiz mayıs ayında kendi evime çıktım.
Boşalttığım ev 5.500 TL ye bir hafta sonra kiraya verildi. 2 senede ki zam oranına bakar mısınız?

Şimdi siz yazınca 3-4 sene önce oturduğum sitenin kiralık ilanlarına dönüp baktım.
Benim çıktığım daire ayarında kiralık ilanı yoktu.
Komşum 2+1 daireye 1.800/2.000 civarı kira ödüyordu. Şimdi ona denk bir daireye 6.000 TL ile ilan verilmiş.
Şaka gibi ama durum bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…