EV ALMAK BU KADAR ÖNEMLİ Mİ

Burda gezmek söz konusu değil bence, konu sahibesi ev alırsa kuru ekmeğe kalacak sanki çok zorlanacak

Çocuk büyüdükçe masrafları da büyüyecek, bir yanda kredi de yürüyecek konu sahibesi nasıl yetişsin ... konu sahibesinin geliri hem yaşamaya hem kredi ödemeye yeterli değil bence.

Son düzenleme:
Tabi ki enflasyonuda düşünmek lazım.
İktisatçı değilim, normal bir vatandaş olarak düşünsek bile kira artışları enflasyonu katlar durumda şu zamanda.
Özellikle yabancılar ülkemizde çoğalmaya başladıkça korkunç rakamlara ulaştı.
Arkadaş yalnız bir kadın, ben direkt emeklilik sürecini ve 5-10 sene sonrasını düşünerek yazdım.
İnanın bahsettiğiniz sıkıntıyı bir kaç sene çeker, sonrasında kira diye ödediği meblağdan daha düşük olur kredisi.
Ama 10 sene sonra kira bedeli yine maaşının büyük bölümü kadar olur.
Hele emekli maaşını düşünürseniz maaşın tamamına yakını kiraya gider.
Emek ve sabır olmadan daha büyük adım atılmaz malesef. Hayatın her alanında durum bu.

Ben bu durumda ev almazdım. Düzenli altın, dolar vs yatırımı yapardım. Param artınca daha az kredi çekerek ev alırdım ya da ev standardını yükseltip aynı kredi tutarını göze alırdım.

Ev fiyatları da krediler de gereksiz yüksek. Ha ev sahibiniz çık der, bir şey olur o zaman ev almak mantıklı.

Arabayı da satmazdım. Araba bir kadın için ekstra önemli ve güvenli.

Ev diyorum, ev diyorum, ev diyorum baska da birsey demiyorum.
Bir ay dediginiz sadece 4 hafta.
Calisan biri olarak evi zaten otel gibi kullaniyorum.
Ama hayat bu birimiz isini kaybederse, saglik vs hersey olabilir. Insanin kendi evinde oturmak gibisi varmi ?
Bir oda olsun kutu gibi olsun benim olsun mantigindayim.
O dediginiz bahce kati evler istanbulda 2.500 lira kirasi
Aldigim maas ne ki 2500 versem bana ne kalacak .
Ayrica o 2500 lira çöp oluyor. Nerdeyse 4 haftanin 2 haftasi barinmak icin calismak gerekiyor
Ve sifir elde sifir. Bu dusunce ile bakin olaya

Bende aynı düşüncelere sahip, çocuklu yalnız bir anne olarak yazayım.

Ev alınca yalnızca ev miktarını ödemiyoruz, tapu masrafı, emlakçı komisyonu falan da olunca sırf 20-30 bin hatta daha fazlası bunlara gidiyor, hepsi ev alana yükleniyor, o yüzden elindeki nakitim tamamını peşinat yapamıyorsun, kredi miktarı artıyor.

Ev alınca hiç tadilat yapmayım deseniz bile, taşınma, perde, elektrik, doğalgaz ıvır zıvır bile en az 10bin. Buna da nakit ayırmak gerekiyor

Arabaya alışan bir insanın arabadan vazgeçmedi çok zor, ben model düşürmeye bile yanaşamıyorum, eski araba alıp uğraşamam çünkü anlamıyorum.

Yatırımlık ev al diyenleri ise hiç anlamıyorum. Ev 2-3 ay boş kalsa, 2/3 ay kira gelmese, hem kredi hem kirayı nasıl ödeyelim? Bu riski göze almak için 5-6 ay en az idare edebilecek birikim olması lazım diye düşünüyorum. Hele arsa al diyenler, öğretmen maaşıyla hem kira ödeyip, hem arsa kredisi nasıl ödensin?

Ben almamayı tercih ediyorum şimdilik, birikim yapana kadar

4500 tl kredi ödeyince geriye 4000 kalıyor toplam 8500 tl maaş ha. eşim elektronik mühendisi bizim maaşta o kadar . Bu hesapta bir yanlışlık olmasın

nazlıcan hanım sizi forumun ekonomi büyük düşün yatırım bizden sorulur başlıklarına alalım
hemen ev sahibi yapalım bence.

Kiralar çok artti ve artıyor kesinlikle ama şu da var ki konu sahibi her yıl yeni eve kiraya çıkmayacak.Şimdi 3 iken seneye 6 olmayacak kirası. Zaten hali hazırda bir evde oturuyor.Ev sahibi de kafasına göre yüzde yüz zam yapıyorum diyemez kiracısina.Haa ev sahibi çık der , o zaman düşünülebilir, ben biraz daha para biriktirmesi taraftarıyım. Ne kadar az kredi o kadar az faiz.

valla şöyle, ev için ödenecek kredi temel masrafları karşılama konusunda bile sizi zor durumda bırakacaksa alamazsınız zaten, yaşam sürdüremezsiniz o şekilde. şu an arabasını satmayan ama ev de alamayan biri için en mantıklısı para biriktirmek olacaktır. parayı da döviz ya da altına yatırın tl'de kalmasın. ay içinde ne kadar arttırabilirseniz kenara para atın. çünkü damlaya damlaya göl olur yarın öbür gün bir şekilde ev almak isterseniz elinizde paranız olur. uygun fiyatlı ev alıp kiraya vermek de bir seçenek ama kiracıyla uğraşmak da öyle kolay değil. ev yıpranıyor, tadilat masrafı çıkıyor vs. kiracı kirayı takabiliyor, borçlarla kaçabiliyor. baktığınız zaman kiralarda da anormal bir yükseliş var ve her sene artmaya da devam edecek. araba çok çok ihtiyaç değilse satın derdim ama o da lazım. fakat ben de arabayı yatırım olarak görenlerden değilim, yatırım olması için trafiğe çıkmaması bir kenarda yatması lazım. yolda bi kaza yapsanız anında çöp çünkü o araba.

Arkadaşlar bu ülkede para biriktirerek, dolara, dövize, altına yatırarak ev alamazsınız. Çünkü biri arttı mı hepsi artıyor. Evimi alırken altının gramı 297 liraydı, evi de 380 bine aldım. 660 gr altın bozdurdum o zaman. O zaman 200 bin yapıyordu, şu an 330 bin yapıyor ama aldığım ev şu anda 650 bin lira. Yani altın arttı ama ben şu an o evi alamıyorum. O yüzden para biriktirerek ev alamazsınız. Zaten doların, altının yükseldiği bir ekonomide ne enflasyon ne kredi faizleri düşer, İthalatı yüksek olan bir ülkenin bu döngüden çıkması zor.

Sizin dediginiz evden çıkıp yeni ev kiralayınca olur evet. Ben nasıl ev alınca hep orda oturacaksa kiralikta da aynı evde oturduğunu düşünerek yorum yaptım. Eski çıktığımız evlere göre değil. Mesela gittigim bir kuaförün kirada oturduğu evi satılmış yıllardır oturuyormuş kirası 1500mis şu ab. Ama şu an ev arıyor ve aynı semtte i3bine bile bulamıyor. Benim karşı geldiğim 4500 ödeyeceğim diyen ve bir çocuğu plan öğretmene birkaç seneye kolaylaşır demek. Öyle bit şey yok. 3bin ödeyecek olsaydı belki. Bu durumda koni sahibine evet 4500 kredi ödeyebilirsin demek akıl karı değil

Başka semtten bakabilir bence. Kredi miktarını düşürebilir.
Ama inanın kredi çekip bütçe programlamak bir evde uzun süre oturabilir miyim, çıkmak zorunda kalırsam yeni evi kaça tutabilirim endişesinden daha garantili olur.

O zaman da istediği gibi bir evde oturamayabilir ya da istediği semtte oturamayabilir o da kötü. Semt özellikle çok çok önemli. Umarım gönlüne göre daha uygun bir yer bulur.

Ev alın da illa siz oturmak zorunda değilsiniz. Ev bizim ülkede yatırımdır. Ben ankarada yaşıyordum bi arkadaşımdan aldığım fikirle ev aldım az birikmişle. Şu an kirada kiramı da ödüyor gayet. Ayrıca 1, 5 sene oldu satsam iki katı şu an. Böyle bi şey yapabilirsiniz.

Kesinlikle ev almalısın.Kredi harici elinde kalan maaş çok iyi. Sadece 4500 lira ile kira ödeyip ev geçindiren insanlar var. 2 3 yıl evet zorlanırsın ama sonra iyi ki almışın dersin. Arabayı sat herşekilde araba alabilirsin ucuzdan başlayıp model yükseltebilirsin, ama ev alamazsın. Tek başına bir kadın olarak gençken evini al zaten memursun işin garanti biraz bunalıcaksın ama iyi ki diyeceksin sakın unutma.

Giriş kattakı evler ıcın kredı cekme sonra daha cok borca gırmek ıstıceksın .Tabıkı bu eve baglıda degısıo .Gencken bıseyler yapılsa çok ıyı olur.Bende çok ıstedım ev ama tek basıma alamıyorum .Bende boşandım destekcım yok allah buyuk .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…