- 23 Ağustos 2012
- 51.185
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.240
- 898
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Kesinlikle ev almaya çalışın. Hayat standardım düşmesin diye kiracı olarak kalmak bizim ülkemiz şartlarında yapılacak en büyük hata olur.
Gerçekten anlayamıyorum bu kafayı. Yer içer gezerim mantığı bir yere kadar doğru olabilir ama maaşlar yerinde sayarken yiyip içip gezmek için ayrılan bütçe her gün artıyor.
Tabi ki enflasyonuda düşünmek lazım.O her zaman öyle olmuyor maalesef,yukarda bir arkadaşta yazmış. Maaşa zam gelecek ama herşeye daha fazla zam gelecek.Çocuk büyüdükçe masrafları daha da artacak. Servisi, dershanesi,özel dersi v.s.
Ev almak önemli evet başta da söyledim,iki maaşlı ev olsa hemen alsin derim.Ama bu şekilde çok riskli ve sıkıntılı bir yükün altına girmiş olur düşüncesindeyim.Araba da büyük şehirde,çocuklu biri için ekmek gibi su gibi ihtiyaç.
Tercih meselesi tabi,ben girişmezdim.Ama bir başkası,yemem,içmem,gezmem yeterki evim olsun diyebilir.
4500 tl kredi ödeyince geriye 4000 kalıyor toplam 8500 tl maaş ha.İdareci misiniz bilmiyorum
Ama değilseniz yazın ek ders olmayacağını da göz önüne almanız lazım
Diğer yandan hem ev alayım hem standartlarım hep aynı kalsın diye bir hayat maaşıyla geçinen memurlar için mümkün değil
İlla ki bi şeylerden kısmanız gerekecek yani
Bir de kızınıza çok paranız olsa da her istediğini almayın zaten
Her ay bir de ek ders alıyoruz.Onu da hesapladigimda elime 4000 civarı para kalıyor.Ama insanın hayat kalitesi de düşüyor ister istemez ev alırken.Kizimin her istediğini alıp yapabilir miyim bilmiyorum.En çok ondan korkuyorum.
Aynen kiraya verilen para ile çocuğu ile aktivite yapar omurboyu ilçede kalmazAraba kalmalı ve 1+1 de ev alınmalı bence de gelişecek bir yerden
evetKirada misiniz ?
Kiralar çok artti ve artıyor kesinlikle ama şu da var ki konu sahibi her yıl yeni eve kiraya çıkmayacak.Şimdi 3 iken seneye 6 olmayacak kirası. Zaten hali hazırda bir evde oturuyor.Ev sahibi de kafasına göre yüzde yüz zam yapıyorum diyemez kiracısina.Haa ev sahibi çık der , o zaman düşünülebilir, ben biraz daha para biriktirmesi taraftarıyım. Ne kadar az kredi o kadar az faiz.Tabi ki enflasyonuda düşünmek lazım.
İktisatçı değilim, normal bir vatandaş olarak düşünsek bile kira artışları enflasyonu katlar durumda şu zamanda.
Özellikle yabancılar ülkemizde çoğalmaya başladıkça korkunç rakamlara ulaştı.
Arkadaş yalnız bir kadın, ben direkt emeklilik sürecini ve 5-10 sene sonrasını düşünerek yazdım.
İnanın bahsettiğiniz sıkıntıyı bir kaç sene çeker, sonrasında kira diye ödediği meblağdan daha düşük olur kredisi.
Ama 10 sene sonra kira bedeli yine maaşının büyük bölümü kadar olur.
Hele emekli maaşını düşünürseniz maaşın tamamına yakını kiraya gider.
Emek ve sabır olmadan daha büyük adım atılmaz malesef. Hayatın her alanında durum bu.
Yok anacım4500 tl kredi ödeyince geriye 4000 kalıyor toplam 8500 tl maaş ha.eşim elektronik mühendisi bizim maaşta o kadar . Bu hesapta bir yanlışlık olmasın
Sizin dediginiz evden çıkıp yeni ev kiralayınca olur evet. Ben nasıl ev alınca hep orda oturacaksa kiralikta da aynı evde oturduğunu düşünerek yorum yaptım. Eski çıktığımız evlere göre değil. Mesela gittigim bir kuaförün kirada oturduğu evi satılmış yıllardır oturuyormuş kirası 1500mis şu ab. Ama şu an ev arıyor ve aynı semtte i3bine bile bulamıyor. Benim karşı geldiğim 4500 ödeyeceğim diyen ve bir çocuğu plan öğretmene birkaç seneye kolaylaşır demek. Öyle bit şey yok. 3bin ödeyecek olsaydı belki. Bu durumda koni sahibine evet 4500 kredi ödeyebilirsin demek akıl karı değilEmin olun 5 sene sonra büyükşehirde şu anda 2.000 TL olan kiralar 5.000 civarına kesin ulaşır.
İddia ediyorum geçebilir bile, size minimum bir rakam söyledim.
Zaten büyükşehirde eli yüzü düzgün diye tabir edilen bir evi 2.000 TL ye kiralayamazsınız.
Ben 2019 Haziran'da 2.500 TL kirayla bir ev tuttum, geçtiğimiz mayıs ayında kendi evime çıktım.
Boşalttığım ev 5.500 TL ye bir hafta sonra kiraya verildi. 2 senede ki zam oranına bakar mısınız?
Şimdi siz yazınca 3-4 sene önce oturduğum sitenin kiralık ilanlarına dönüp baktım.
Benim çıktığım daire ayarında kiralık ilanı yoktu.
Komşum 2+1 daireye 1.800/2.000 civarı kira ödüyordu. Şimdi ona denk bir daireye 6.000 TL ile ilan verilmiş.
Şaka gibi ama durum bu.
Başka semtten bakabilir bence. Kredi miktarını düşürebilir.Sizin dediginiz evden çıkıp yeni ev kiralayınca olur evet. Ben nasıl ev alınca hep orda oturacaksa kiralikta da aynı evde oturduğunu düşünerek yorum yaptım. Eski çıktığımız evlere göre değil. Mesela gittigim bir kuaförün kirada oturduğu evi satılmış yıllardır oturuyormuş kirası 1500mis şu ab. Ama şu an ev arıyor ve aynı semtte i3bine bile bulamıyor. Benim karşı geldiğim 4500 ödeyeceğim diyen ve bir çocuğu plan öğretmene birkaç seneye kolaylaşır demek. Öyle bit şey yok. 3bin ödeyecek olsaydı belki. Bu durumda koni sahibine evet 4500 kredi ödeyebilirsin demek akıl karı değil
O zaman da istediği gibi bir evde oturamayabilir ya da istediği semtte oturamayabilir o da kötü. Semt özellikle çok çok önemli. Umarım gönlüne göre daha uygun bir yer bulur.Başka semtten bakabilir bence. Kredi miktarını düşürebilir.
Ama inanın kredi çekip bütçe programlamak bir evde uzun süre oturabilir miyim, çıkmak zorunda kalırsam yeni evi kaça tutabilirim endişesinden daha garantili olur.
Şaşırdım ayol öğretmen maaşları bu kadar yükseldiyse bizim maaş niye yerinde sayıyor diyeYok anacım
Maaşı 5500 düşün
O kadar
Giriş kattakı evler ıcın kredı cekme sonra daha cok borca gırmek ıstıceksın .Tabıkı bu eve baglıda degısıo .Gencken bıseyler yapılsa çok ıyı olur.Bende çok ıstedım ev ama tek basıma alamıyorum .Bende boşandım destekcım yok allah buyuk .Ben iki yıl önce eşimden ayrıldım.Kizimla birlikte büyüksehirlerimizden birinde yaşıyorum.Esimden ayrılırken elime bir miktar para geçti ve o paranın bir kısmıyla araba aldım.Kenarda biraz daha param var.Kirada oturuyorum.Kenardaki parayla üzerine de biraz kredi çekerek ev almak istiyorum ama evler çok pahalı arabami da satmak istemiyorum.Aileden hiç bir şekilde maddi destek görmüyorum.Ev alırsam kendim alabileceğim ya da hiç o kadar borca girmeyip hep kirada mi otursam diyorum.Krediler de çok yükselmiş çünkü.Yani ne yapacagimi bilmiyorum.Ömür boyu kirada oturabilir miyim nasil yapmalıyım bilmiyorum.Kredi cekersen de ancak eski ve giriş kattaki evleri alabiliyorum.Kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?