Ev almak için cesaret

Faizler yüksekken bile 1 ayda eve zam gelmiş, faizler düşünce daha çok artar fiyatı.
Biz aldık 2 3 ay önce, biz aldiktan hemen sonra sitedeki dairelerin fiyatlarini artirdilar.
Neden 4 yıl? Sorun giderken evi satmaksa o halde de satabilirsiniz bir sıkıntı olmaz.
Bence şuan almakta yarar var, biz Iyiki almışız diyoruz daha 2 ayda aldığımız ev üstüne 20 30 bin koydu

Almak istediğimiz evin yüzde yirmi beşini topladık sayılır. Ev bir aydan fazladır ilanda ve bu sürede 10 bin zamlandı. Kredi ile alma niyetindeyiz. 200 220 bin çekmek gerekiyor. Tayin süremiz biteceği için 4 senelik çekebiliriz en fazla bu da aylık 6 7 bin ödeme ediyor. Toplam gelir 12 bin çocuk kreşe gidebilir ve 2 bine yakın onun masrafı olacak. Bu durumda ev almak için faiz oranların düşmesini mi beklemeliyiz ya da farklı bir önerisi olan var mı? Ev alanlar aylık ne kadar ödeme yaptılar?
Yaklaşık 1.5 sene önce krediler 0.99 da iken 200.000₺ kredi çekip aldık aylık ödemesi 2.850₺ . Çoluk çoçuk yok bir kişinin çalıştığı maaş nerdeyse gidiyor..

yok beni tanıyan tanır asla hakaret etmemm:KK53:konumuza dönelim .ev alıp kiraya vermek mantıklı mı acaba?içi harabeye dönüyor 3 senede bir de o var
Bence yerleşik olmadgm bir yerse ev almam.ordan bu şartlarda ama hanımefendi cidden hayran olacağım şekilde çok az harcıyor merakla bekliyrm nasıl yapiyor diye

Bence yerleşik olmadgm bir yerse ev almam.ordan bu şartlarda ama hanımefendi cidden hayran olacağım şekilde çok az harcıyor merakla bekliyrm nasıl yapiyor diye
küçük bir ilçede olabilir ucuz kira ucuz yiyecek aileden yiyecek yardımı bahçe ekim dikimi falan.büyük şehirde mümkünn değil çünkü

Faizler düşse bu sefer ev fiyatalri birden artıyor aslinda bu mantıkla odeyebldcgmizi dusundgmz an faiz oranlarına çok da bakmadan en uygun bankada. Almak mantıklı değil mi sizce bankacı oldgnuz için sordum merak ettim 😊
Doğru evet piyasa o şekilde işliyor ne yazıkki. Kendi bankam adına konuşursam 200000 kredi çektikten sonra 5 sene için 1.89 oran ile 340bin TL civarı bir ödeme yapmış olurum şu an kredi çeksem. Ev fiyatlarının oranlar düştükten sonra 140bin TL zamlandığını düşünmüyorum. Evet zamlanıyor ancak zam genelde 30-60bin TL arası oluyor.

Screenshot_20210522_224715_com.android.chrome.webp
M MrsDelfino belki o dönemlik bir şeydir bilemiyorum tabi ama krediler 0,69 a falan cekildiginde yapilandirma olmamış

Daha onceden cekilmis kredilere yapilandirma izni vermiyorlar sanirim artik.
Kuzenime oyle oldu.
Önceki sayfada bankacı bir hanım da aynı öneriyi vermiş, daha önce ben de bu forumda okumuştum geçen yıl mart gibi benzer bir konuda aynı yorumu. Şu an için geçerli mi bilmiyorum, işin içinde değilim. Bizim kredi için farklı bankalar aradı bizi sıkça, kredinizi bize taşıyın yapılandıralım diye. Belki bir zaman kısıtlaması vardır, ya da kuzeninizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Benim hatırladığım yeni çekilecek krediler kadar düşük değil daha yüksek bir faiz oranından yapılandırıyorlardı.

Önceki sayfada bankacı bir hanım da aynı öneriyi vermiş, daha önce ben de bu forumda okumuştum geçen yıl mart gibi benzer bir konuda aynı yorumu. Şu an için geçerli mi bilmiyorum, işin içinde değilim. Bizim kredi için farklı bankalar aradı bizi sıkça, kredinizi bize taşıyın yapılandıralım diye. Belki bir zaman kısıtlaması vardır, ya da kuzeninizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Benim hatırladığım yeni çekilecek krediler kadar düşük değil daha yüksek bir faiz oranından yapılandırıyorlardı.
Benim bahsettigim şey belkide o oranlar icin yapilmis bir uygulama olabilir.
Normalde annem de ev kredisi cektiginde bir donem yapilandirmisti ama dedigim gibi sadece o oranlar icin gecerli bir engellemede olabilir.
O kadar detay bilemiyorum ama yapilandirma isini arastirmak gerekir eger boyle olacaksa.

Doğru evet piyasa o şekilde işliyor ne yazıkki. Kendi bankam adına konuşursam 200000 kredi çektikten sonra 5 sene için 1.89 oran ile 340bin TL civarı bir ödeme yapmış olurum şu an kredi çeksem. Ev fiyatlarının oranlar düştükten sonra 140bin TL zamlandığını düşünmüyorum. Evet zamlanıyor ancak zam genelde 30-60bin TL arası oluyor.
Ama paranın zaman degerini hesaba katttnz mi? 5 seneki 140 bintl şimdiki 60 bintlye eşdeğer degl midir?

Devlet bankaları 0 evlere piyasayı canlandırmak sebebinden ötürü 0.69dan kredi vermişti. O kredilerin yapılandırılmadığı kredi çekenlere söylendi. Zaten o faizden düşük bir faiz piyasada olmayacağı için yapılandırma gibi bir durum da söz konusu olamazdı. Yapılandırma yasal bir prosedürdür, özel bir sebep olmadığı sürece kişi krediyi çektiği seneye bağlı olarak kredisini birkaç kez yapılandırabilir.

Ama paranın zaman degerini hesaba katttnz mi? 5 seneki 140 bintl şimdiki 60 bintlye eşdeğer degl midir?
Enflasyona bağlı olarak paramız her zaman değer kaybediyor ne yazıkki bunu kastediyorsanız. Bu durum tamamen kişinin maddi durumuna bağlı tabiki yazdığınız doğru. Kredi çeken kişi bu orandan kredi çekerim diyorsa tercihtir tabi. Yoksa ne yazık ki paramız her zaman değer kaybedecektir böyle bir yönetimle. Ve de oranlar uzun bir süre düşmeyecektir kura bağlı olarak.

Devlet bankaları 0 evlere piyasayı canlandırmak sebebinden ötürü 0.69dan kredi vermişti. O kredilerin yapılandırılmadığı kredi çekenlere söylendi. Zaten o faizden düşük bir faiz piyasada olmayacağı için yapılandırma gibi bir durum da söz konusu olamazdı. Yapılandırma yasal bir prosedürdür, özel bir sebep olmadığı sürece kişi krediyi çektiği seneye bağlı olarak kredisini birkaç kez yapılandırabilir.

Bu gozler bi daha 0.69 ya da daha altini gorur mu acaba

Keske ama sanmam ya

Back
X