Ev almak istiyorum ama korkuyorum da

250 binlik ev en fazla 1500 kira getirir.
Şu an açık açık yaşadığım yer söylemek istemiyorum. Bu bizim ikinci yatırımlık evimiz. Normal koşullarda evet 1.500 civarı kira getirisi olur ama son 1 yıldır ekstrem bir durum var yaşadığım ilçede. Daha da en az 2-3 sene sürer bu durum.

Eşyalıysa anca o kadar olur. Ben şu an satış fiyatı 500000 olan evde 1700 tl ye oturuyorum istanbulda
Evet doğru söylüyorsunuz. İstanbul’da bir evimiz var. Yaklaşık 800 bin değerinde 2.750 tl kira getirisi var. Deniz kenarında küçücük bir ilçede yaşıyoruz. Bulunduğunuz yerde daha bir ay önce de doğalgaz bulundu. Oteller dolusu TPAO çalışanı var. Ev için haddinden fazla talep var ama ortada ev yok.

Ev sıkıntısı olan yerde evlerde çok pahalı olur, nasıl bu kadar uyguna aldınız? Karadeniz de mi burası?
Hayır Karadeniz değil. Satıcı da yine çok iyi bir yatırımın peşindeydi. Ayrıca birkaç ay önce bir bebek evlat edinmişler ve acilen evi satıp burayla bağlarını koparmak istiyorlardı. Bir de belirtmeliyim ki evde bayağı tadilata ihtiyaç var şu an.

Evet doğru söylüyorsunuz. İstanbul’da bir evimiz var. Yaklaşık 800 bin değerinde 2.750 tl kira getirisi var. Deniz kenarında küçücük bir ilçede yaşıyoruz. Bulunduğunuz yerde daha bir ay önce de doğalgaz bulundu. Oteller dolusu TPAO çalışanı var. Ev için haddinden fazla talep var ama ortada ev yok.

Anladım mersinden bahsediyorsunuz. Çok şaşırdım, bu kadar talep olan yerde bi insanın 250bine evini satması için baya zor durumda olması lazım. İyi düşmüş elinize

Eşyalıysa anca o kadar olur. Ben şu an satış fiyatı 500000 olan evde 1700 tl ye oturuyorum istanbulda
Zaten İstanbulda 250.000 lik evler de 1000 lira kiraya oturanlar var da hadi dedim en fazlasını düşüneyim. 3500 de neymiş. Sanki trilyonluk ev.

Anladım mersinden bahsediyorsunuz. Çok şaşırdım, bu kadar talep olan yerde bi insanın 250bine evini satması için baya zor durumda olması lazım. İyi düşmüş elinize
Mersin merkezde arkadasım lüks sitede yaşıyor. Kirası 1250.

Ben başımı sokacak ev alamıyorum ama millet yatırımlık ev(ler) almış:)))))
Allah daha çok versin ne diyelim.

Yani bu kadar kira getirisi olan yeri hangi akıllı 250 bine satar. İhtiyacı olsa bile bu kadar ucuza satması ilginç
Yalan söyleyecek halim yok herhalde. Bu tür durumlarda kira fiyatlarında balon artış olabilir. Zaten bunun göstergesi de ev satış ve kira bedellerinde uçurum olmasıdır. Büyük ihtimalle yabancılara uygun yaşam alanları yapılınca piyasa normale dönecektir. Bu da yaklaşık 2-3 sene alır.

Yalan söyleyecek halim yok herhalde. Bu tür durumlarda kira fiyatlarında balon artış olabilir. Zaten bunun göstergesi de ev satış ve kira bedellerinde uçurum olmasıdır. Büyük ihtimalle yabancılara uygun yaşam alanları yapılınca piyasa normale dönecektir. Bu da yaklaşık 2-3 sene alır.
Yalan söylüyorsunuz demedim. Bir an satıcı dolandırıcı mı acaba diye içimden geçirdim.

Birikimin varsa çok mantıklı 1+1 evlerin fiyatları uygun kiraları yüksek alacağın kirayı krediye katarsın ilerde ister oturursun istersen satar peşinat yapıp başka ev alırsın. Bu dönemde borç sahibi olmadan mal sahibi olunmuyor

Hic pesinatiniz olmaksizin krediyle eve girmek riskli. Altin ve doviz en mantikli olani. 4 sene Gayrimenkulle ugrasan biri olarak soyluyorumki en mantiklisi bu devirde.Ilerde ne olacagi belli degil.Arttirak yola ciksaniz risklere karsi da hazirlikli olursunuz.
Suan ev alma yatirim mi yap diyorsunuz

Suan ev alma yatirim mi yap diyorsunuz
Yani altin döviz oynayip duruyor..
Faiz banka işi kimseye zaten girsin demem.Haram.
Ama ev almak icin farkli sistemler katilim bankalari vs var kötü olan bu degilde.. alacaģiniz mevki vs isabetli olmali.. ev alirken cok masraflar cikiyor maliyet artadabiliyor..
Işin kalici kesinliği yok (bankalar affetmez)
Belki evlenir belki evlenmessiniz..
Daha ufak ćapli yatirimlarla sene gectikce kar edersinizsiz bilirsiniz yani

Yani altin döviz oynayip duruyor..
Faiz banka işi kimseye zaten girsin demem.Haram.
Ama ev almak icin farkli sistemler katilim bankalari vs var kötü olan bu degilde.. alacaģiniz mevki vs isabetli olmali.. ev alirken cok masraflar cikiyor maliyet artadabiliyor..
Işin kalici kesinliği yok (bankalar affetmez)
Belki evlenir belki evlenmessiniz..
Daha ufak ćapli yatirimlarla sene gectikce kar edersinizsiz bilirsiniz yani
Konu sahibi ben degilim evliyim kiradayız oturduğum yer is yerime yakin ve 1 sene de 200 e olan arakat daireler uctu 200 e bodrum kat zor yeni hastabe açıldı ve fiyatlar uctu gecen sene gozum kesmedi ama dogru yatirimdi 1.5 sene once nasilsa acilacak diye alan arkadas 2 ye katladim dedi

Konu sahibi ben degilim evliyim kiradayız oturduğum yer is yerime yakin ve 1 sene de 200 e olan arakat daireler uctu 200 e bodrum kat zor yeni hastabe açıldı ve fiyatlar uctu gecen sene gozum kesmedi ama dogru yatirimdi 1.5 sene once nasilsa acilacak diye alan arkadas 2 ye katladim dedi
Ay canim kusura bakma :)) direk yazdim oyle incelemedim.
5 yil once alinan evler istanbulda katladi kendini evet ama.. suan müteahitler bile inşaat konusunda kendini cekti.yuksek fiyata alinan arsalar pahali malzemeler size 200 e daire sahibi edip hemen 400 500 e kâr orani cikartamiyor.. cünkü şuan 500 400den basliyor metropol bi yerde alacaginiz daireler..
Sifirlarda yukseliyor fiyat..Yani otrulucaksa farkli kiraya gidecekse farkli olur.
Isabetli yerler secilmeli.. saģlam adim atilmami..
Arsa işi vs saģlam sekilde bulunursa bunlarda kendjni katliyor..

Merhaba
Uzun zamandir yatirim amacli ev almayi dusunuyorum. Ama ilerde orda oturmak gibi bir planim da var eger evlilik gibi bir durumum olmazsa. Ama korkuyorum odeyebilir miyim nasil ederim diye. Acikcasi ailem de risk almayi pek seven insanlar degil o yuzden elimden tutan kimse de yok dogru duzgun. Al diyorlar hep lafta kaliyor ben de tek basima cesaret edemiyorum. Bu arada kamudayim. Kredi cekip alicam. Ailemle yasmaya devam edecegim en azindan bir sure. Ne dersiniz bu isler nasil olur gozu karartmak mi gerekir
Eger maastan artıyorsa ev ıyı bir yatırım

Back
X