cnm selam:) sadece esin mi calisiyor yoksa sen de mi calisiyosun? sen de calisiyosan bankadan kredi cekmeniz ve odemeniz daha rahat olur bence. sonucta yakinlardan aldiginda ondan bundan falan derken cok fazla kisiye borclanacaksiniz. bence bankalara sorun..
Hem eşin hem de sen çalışıyorsan kredi çekip almak en mantıklısı canım. Çok zorlanmazsınız. Dediğin gibi bir yerden başlamak lazım. Borçsuz harçsız hiçbir şey olmuyor maalesef. Biz hem kira hem ev kredisi hem araba kredisi ödüyoruz. Eşimin maaşı bu ödemeler ile faturalara gidiyor. Benim maaşımla da geçiniyoruz. Sadece eşin çalışıyorsa ve iyi bir maaşı varsa da kredi çekince ödemeleri sizi zorlamaz. Şu açıdan düşün. Kira vermek yerine kendi evinizin parasını ödeyeceksiniz.
Aynen cnm..Eşimi uyarıyorum..Zaman su gibi akıp geçiyor.Tamam şu anki evimizde kayınpederimin kira derdimiz yok.Fakat insanın kendi evi gibi olmaz..Yıllar sonra kira gibi ödeyerek bir bakmışız borçlarımız bitmiş elimizde avucumuzda evimiz olmuş.Borçsuz hiç birşey olmuyor çok haklısın.Burdan örnekler veriyorum eşime.Herkes borç harç içinde birşeyler yapıyor gibi..Bakalım Allah büyük..Sizde kredi ödüyormuşsunuz evinizi yeni mi aldınız cnm?
Evet kesinlikle size ait bir ev olmalı canım. Bence en kısa zamanda arayışlara başlayın. Bebeğiniz var mı bilmiyorum yoksa olmadan kendi evinize geçmeniz çok daha güzel olur. Evi bir kaç ay önce aldık. Biz aslında onu oturmak için değil de yatırım amaçlı aldık. Düşüncemiz borcu bitince onu satıp kafamıza uygun bir ev almak. Allah büyük, inşallah o günleri de görürüz hayırlısıyla. Allah size de hayırlısı ile bir ev nasip etsin canım.
Amin inci tanesi çok teşekkür ederim ilgine ve yorumunaŞu anda bebeğimiz yok..Evet yokken herşey daha çabuk ve kolay olur.Biz oturmak için istiyoruz.Allah sizede kolaylık versin hiç kolay değil bir sürü borca girmek..
bizde kredi çekerek ev aldık.bence eşinin işi devlete bağlıysa banka işine girin.çünkü özel sektöre güven olmaz.ev kredileride uzun süre çekiliyor zor durumda kalmayın.ben çalışmıyorum.ilk evimizi kredi çekerk aldık.arabımızı ve altınlarımı sattık .kredi çektik aldık.daha sonra bu evimizin borcu bitince bu evi satıp yeni bir ev aldık.sana tavsiyem altın yapmaya çalışın.altından zarar edilmiyor.birkaç sene sonra ev alacaksanız..yakınlardan para almak bilmiyorum ne kadar doğru.size şu koşullarda para verecek tanıdıklarınız olur mu.biz kredi çektik.hiç sıkıntıda çekmedik.allah yardım ediyor.ama ödeyebileceğiniz tutarı iyi ayarlayın.tabiki bankadan ne kadar az para çekilirse o kadar iyi oluyor.uzun vadede faizler çok tutuyor.size tavsiyem ödeyebileceğiniz tutarı iyi ayarlarsanız hiç sıkıntı olmazz.kredi çekilmeden de ev alınmıyor.biz para biriktiremedik açıkcası.ne zaman biriktirsek birşey çıktı.ama bankadan kredi çekince çok güzel ödeniyor.ona göre harcama yapılıyor.allah sizede ev almaya nasip eder inşallah.
Amin canım amin. Ben de ev konusunda başta çok isteksizdim çünkü bir sürü ödememiz vardı. Eşim aradı bir gün, dedi ben ev aldımDedim nasıl, nerden Şaşkınlığımı tarif edemem sana. Sonra düşündüm de iyi ki yapmış eşim bunu. Cesaret etmeseydi ben hiç edemezdim sanırım. Şimdi üzerinden 4-5 ay geçti, yavaş yavaş ödeniyor zorlanmıyoruz da çok şükür ama çocuk olunca naparız işte onu bilmiyorum :) Borca girmek zor ama borçsuz da olmuyor ne yapalım canım ya. Allah hepimize bol, hayırlı kazançlar ve kolaylık versin...
Aminn=))Eşiniz ne kadar doğru bir şey yapmış ne kadar güzel..Keşke eşimde bana böyle bir süpriz yapsa=)Bebeğiniz olana kadar borçlar yarılanır bile cnm..Allah hayırlı işlerin rızkını veriyor biliyorum.İnşallah bebeğinizde olsun tam olsun=)
İnşallah canım ya. Evet bebek olsun tam olacak inşallah :) Allahım o günleri de göstersin (Amiiinnnn :)) Güzel haberlerini bekliyoruz
Amin teşekkür ederim..Öncelikle şunu belirtmek isterim;bir yakınımızdan borç almayı düşünüyorum ama ev için nakit istiyorlar biliyorsunuz..Daha sonra geri kalanını ödemeye başlıyorsunuz..Kendi birikimimizin üstüne yüklü bir miktar değilde iş görecek kadar borç almayı düşünüyoruz ki belli değil.Evet bu devirde kimse kimseye borç vermez fakat sıkı dostların varsa o ayrı..Dediğim gibi eşim böyle birşeyin taraftarı değil.Fakat sizde belirtmişsiniz ne kadar az kredi o kadar iyi..Yüz bin ytl değerinde bir evin 70 bin ytl kadarını bankadan çekmeyi düşünürdük böyle bir durumda..Yani eşten dosttan alacağımız on bin ytl yi geçmezdi...
Kimsenin kimseye faydası yok evet..Artık gençler kendileri birşeyler yapmalı..Kimsenin eline bakmamak gerekli anadan babadan ne kalacak acaba diye.Bende bazı riskleri göze alarak böyle birşeye kalkışmamız gerektiğimizi hissediyorum..Eğer bunu gerçekleştirmezsek hedeflerim yarım kalır.Birşekilde halletmemiz gerek Allah büyük!Zaten bor. isteyeceğim kişi ikinci dereceden olmamalıydı..Sizlerin fikirleriyle böyle birşeye kalkışmayacağım sanırım.Zaten şu an konuşması kolay geliyor fakat iş ciddiye binip borç isteme günü geldiğinde yapamazdım sanırım!Bakalım artık belli değil.Fikirleriniz için teşekkür ederim browni..1 ay oldu evimizi alalı canım
bizede kimse yardım etmedi...
1 senelik evliyiz,bu bir sene içerisinde karı koca çalıstık biriktirdik
altınlarım vs. vardı üzerine koyduk parayı toparladık
evi bulduk bankadan kredi çektik evi aldık.
Faizler yüksek ama neyapalım başka çare yok
anneden babadan gelecek birşeyde olmadıgından kendi başımıza birşeyler yapmak durumundaydık
yani sizde en iyisi krediçekin kimseye minnet etmeden başınız kulağınız rahat olur.
kredinizi ödersiniz...Allah yadım ediyor buna inan.
Rabbim isteyen herkese versin inşallah
Çok güzel bir karar almışsınız, inşalah en kısa sürede evinizi alırsınız. Bizde krediyle aldık evimizi 3. yılımızı bitirdik. Çok şükür bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Ödediğimiz miktarda az değil aslında ama ödeniyor bir şekilde . Borca girmeden bişey sahibi olunmuyor, biz buna evliliğimizin 5. yılından sonra cesaret edebildik, keşke daha önce yapsaydık şimdiye borcumuz bitmiş olurdu. Biz peşinatı biriktirmiştik, üzerini bankadan çektik. Fakat bildiğim kadarıyla expertizde evin değerini yüksek gösterip hepsini çekmeni sağlayabiliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?