• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak istiyoruz nerden başlasak?

anladığım kadarıyla oturduğunuz eve kira vermiyormuşunuz.ben sizin yerinizde olsam her ay kira veriyormuşuz gibi bankaya yatırırım yada altın filan alırım.gerçekten göze görünür yada kimseden borç almamıza gerek kalmadığında krediye girerim evet borca girmeden birşey alınmıyor ama dünya hali bir aylık taksiti aksatmanız neler mal olur bilinmez.

Evet canım kira derdimiz yok çok şükür.Çok doğru söylüyorsun en son çare dediğin gibi olacak sanırım.Biraz birikim sonra kredi!Fakat yeni bir evin bana ve eşime iyi geleceğini düşünüyorum.Çünkü oturduğum yer istediğim bir ev değil.Ya kredi faizleri seçip yeni bir eve çıkacağız yada oturup zamana bırakacağız.Para biriktirene kadar zaman geçiyor sanırım birazda sabırsızım bu konuda.

ben de 6.5 aydır evliyim...başka bir şehirde yaşamamız gerekiyordu eşimin işlerinden dolayı ve ev kiralamak için ben düğünden önce yaşayacağımız şehire gidemedim evi eşim tek başına kiraladı.eşyalar falan düğünden sonra getirildi eve ama hepsi hazırdı. sonra eve geldik düğünden sonra ama büyük bir hayal kırıkılığı hiç beğenmedim çok eski bir evdi bakımsız eşim de kısa bir sürede bulmak zorundaydı bu evi ve tutmuş.kirası da eve göre çok fazlaydı 550 tl.o sıralar çok tartışmalarımız oldu ve ev almaya karar verdik.eşim pek istekli değildi ödeyemeyiz falan dedi ben çok ısrar ettim. ve kredi çekip evimizi aldık 4 aydır yeni evimizdeyiz.. ben şuan çalışmıyorum öğretmenim ama henüz atamam olmadı. sadece eşim çalışıyor ama geçerli bir maaşı var her ay 900 tl ev kredisi ödüyoruz. yarı yarıya kredi çektik. altınlarımı bozdurduk birazda paramız vardı üstüne birde krediyle üstesinden geldik çok şükür herkes bize gıptayla bakıyor evlenir evlenmez kendi imkanlarımızla ev aldık çünkü. arabamız yok ama inş ben atanınca onu da alırız:) biz sürekli bu şehirde kalamıycaz tayin durumlarımız oluyor ama olsun yine de bir yatırım oldu bizim için ev aldığımız şehir de imkanları olan bir yer oyüzden içimiz rahat. eğer imkanınız varsa bence herşeyden önce ev alın..

Son düzenleme:
Monarosa_22...Allah güle güle oturmak nasip etsin inşallah!Yazdıkların umut verici.İnsana güç veriyor..Bizde ayda bin ytl ödeyerek bu işe girmeyi düşünüyoruz..Hayırlısı.Umarım güle güle oturursun yeni evinde.Atandığın vakitte kiraya verirsiniz her iki seçenekte hayrını görürsünüz yatırımınız...

evet canım kira derdimiz yok çok şükür.çok doğru söylüyorsun en son çare dediğin gibi olacak sanırım.biraz birikim sonra kredi!fakat yeni bir evin bana ve eşime iyi geleceğini düşünüyorum.çünkü oturduğum yer istediğim bir ev değil.ya kredi faizleri seçip yeni bir eve çıkacağız yada oturup zamana bırakacağız.para biriktirene kadar zaman geçiyor sanırım birazda sabırsızım bu konuda.

valla ben sanırım biraz borçtan korktuğum için borca girmek son çare geliyor insan çöküyor resmen borç öderken

valla ben sanırım biraz borçtan korktuğum için borca girmek son çare geliyor insan çöküyor resmen borç öderken

Evet ama risk almadan hayatta hiç birşey elde edemeyiz ki..İmkan varsa mantıklı bir şekilde yatırım yapmak gerekli..Sırf risk alırım sonunda malım olur mantığıda çokta akıllıca değil tabiki..Kendimizi garantiye aldıktan sonra tüm borçların altından kalkarız hayırlısıyla:34:

Monarosa_22...Allah güle güle oturmak nasip etsin inşallah!Yazdıkların umut verici.İnsana güç veriyor..Bizde ayda bin ytl ödeyerek bu işe girmeyi düşünüyoruz..Hayırlısı.Umarım güle güle oturursun yeni evinde.Atandığın vakitte kiraya verirsiniz her iki seçenekte hayrını görürsünüz yatırımınız...
teşekkürlerr... inan yapılabilir sabit bir gelir olduktan sonra..bize de hayal gibi geliyordu ama çok şükür üstesinden geldik. korkularımız vardı acaba kredi taksitlerini verdikten sonra kalan maaşla geçinebilirmiyiz nasıl olur ne yaparız diye çok hesap yaptık ama 4 aydır ödüyoruz hiç zorlanmadık canm biraz tutumlu olmak gerekiyor tabi. şimdilik çocuğumuz da yok kredimiz bitmesine yakın düşünüyoruz inş:) bazı şeyleri iyi hesaplamak gerekiyor herşeyi önceden planlamak lazım..kredi fazilerini iyi araştırın canm çok değişiyor bankadan bankaya. umarım sen de dileğine ulaşırsın alırsınız evinizi...

Son düzenleme:
teşekkürlerr... inan yapılabilir sabit bir gelir olduktan sonra..bize de hayal gibi geliyordu ama çok şükür üstesinden geldik. korkularımız vardı acaba kredi taksitlerini verdikten sonra kalan maaşla geçinebilirmiyiz nasıl olur ne yaparız diye çok hesap yaptık ama 4 aydır ödüyoruz hiç zorlanmadık canm biraz tutumlu olmak gerekiyor tabi. şimdilik çocuğumuz da yok kredimiz bitmesine yakın düşünüyoruz inş:) bazı şeyleri iyi hesaplamak gerekiyor herşeyi önceden planlamak lazım..kredi fazilerini iyi araştırın canm çok değişiyor bankadan bankaya. umarım sen de dileğine ulaşırsın alırsınız evinizi...

Aynen öyle önemli olan sabit gelir.Umarım bizde zorlanmayız..Güzel bir plan krediyi bitirip çocuk sahibi olmak..Teşekkürler..

Canım çok sevindim böyle bir karar almanıza..
Bi yerden başlamazsak yol almamız zor gerçekten de..
Eğer sen de çalışıyorsan zaten öyle çok da zorlanmazsınız.
Biraz tutumla idare edilebilir.
Ama bor konusunda benim de şahsi fikrim banka kredisi..
Evet faizler fazla falan ama insanın aklı rahat olur bu şekilde..

Canım çok sevindim böyle bir karar almanıza..
Bi yerden başlamazsak yol almamız zor gerçekten de..
Eğer sen de çalışıyorsan zaten öyle çok da zorlanmazsınız.
Biraz tutumla idare edilebilir.
Ama bor konusunda benim de şahsi fikrim banka kredisi..
Evet faizler fazla falan ama insanın aklı rahat olur bu şekilde..

Teşekkürler canım:71:Selam bu arada=)Şu anda çalışmıyorum daha doğrusu bir senedir.Fakat durumumuz el veriyor bin tllik sabit bir gelire.Evet birazda tutumluluk ile baş edilebilir sanırım ama hep takıldığım nokta yüksek faiz..Bilmiyoruz şuanda malesef:(

kız kardeşim yeni aldı ev.eşide kendiside devlet memuru.birinin maaşı krediye gidiyor.çok söyledik biraz para biriktirin ondan sonra alın diye ama dinletemedik.borçlarını ödeyebiliyorlar ama pişman.bi defa alışmış olduğu hayat standartını kaybettiler.onu kıs bunu kıs.bence kredi ile ev alacak kişi iki temel konuya bakacak.
1-alacağı evin en az yarısını cebinde nakit olarak bulunduracak.
2-ödeyeceği taksitler aylık gelirin %30 unu geçmeyecek.
ev sahibi olacağım diye hayatı sıkıntılı yaşamanın bir anlamı yok bence.

kız kardeşim yeni aldı ev.eşide kendiside devlet memuru.birinin maaşı krediye gidiyor.çok söyledik biraz para biriktirin ondan sonra alın diye ama dinletemedik.borçlarını ödeyebiliyorlar ama pişman.bi defa alışmış olduğu hayat standartını kaybettiler.onu kıs bunu kıs.bence kredi ile ev alacak kişi iki temel konuya bakacak.
1-alacağı evin en az yarısını cebinde nakit olarak bulunduracak.
2-ödeyeceği taksitler aylık gelirin %30 unu geçmeyecek.
ev sahibi olacağım diye hayatı sıkıntılı yaşamanın bir anlamı yok bence.

Annemin fikiride sizin yönde..Biriktirin gibi şeyler..Biriktirene kadarda çok zaman geçiyor malesef..Diyeceksiniz ki aceleniz ne?Oturduğum ev istediğim bir ev değil belirtmiştim..Bir kaç sene sonra borçları yarılamış olurduk diye düşünüyorum.Ev sahibi olmak bnm için bazı şeyleri kısmaya değer gibi geliyor şu anda..Bakalım..

haklısınız tabi,insanın istediği gibi kendine ait bir evi olması çok güzel.en son kararı verecek olan sizsiniz tabi.fakat faizler ne kadar düşük gibi görünsede çok yüksek.100 bin tl krediye 10 yılda 60 bin faiz ödeniyor.

haklısınız tabi,insanın istediği gibi kendine ait bir evi olması çok güzel.en son kararı verecek olan sizsiniz tabi.fakat faizler ne kadar düşük gibi görünsede çok yüksek.100 bin tl krediye 10 yılda 60 bin faiz ödeniyor.

Çok doğru..En iyisi en az krediyi çekmeye çalışmak.Çok teşekkür ederim bilgilerinize:71:

Öncelikle Allah alacağınız evde ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.. umarım mutlu ve huzurlu olursunuz
Akrabalardan borç almak bana ters geliyor neden diyecek olursanız belki ben çevremde öyle görüyorum bu yüzden ama kimin ne olacağı hiç belli olmuyor yarın birgün para aldığınız kişiyle sorun yaşarsınız ve karşınıza çıkıp şunu derse ‘’benim sayemde ev sahibi oldun yaptığına bak’’ derse o zaman siz üzülürsünüz…
Banka kredisi en mantıklısı ama sizi kasmayacak şekilde ödemek koşuluyla.. hayat standartlarınız ister istemez düşecek… ister istemez alacağınız şeylerden kısacak ödün vereceksiniz ama kolay elde edilen hiçbirşeyin tadı olmaz zorluk yaşacaksınız ki oturduğunuz evin kıymetini bilesiniz… eğer sıkılmadan ev alırsanız o ev havadan gelmiş gibi olur ama insanın emek verdiği şey bambaşkadır

canım hangi şehirdesin ve almayı istediğin ev ne kadardır?e bu da önemli

Benim isteğime kalsa yüz bin tllik bir ev..Şartları zorlamadan en fazla bu rakama kadar daha ferah daha geniş bir ev almak.aksarayda oturuyorum ama burda oturmak istemiyorum daha fazla..Geçici olarak aksaraydayız şu anda ama buradan almayı düşünmüyoruz..

Öncelikle Allah alacağınız evde ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.. umarım mutlu ve huzurlu olursunuz
Akrabalardan borç almak bana ters geliyor neden diyecek olursanız belki ben çevremde öyle görüyorum bu yüzden ama kimin ne olacağı hiç belli olmuyor yarın birgün para aldığınız kişiyle sorun yaşarsınız ve karşınıza çıkıp şunu derse ‘’benim sayemde ev sahibi oldun yaptığına bak’’ derse o zaman siz üzülürsünüz…
Banka kredisi en mantıklısı ama sizi kasmayacak şekilde ödemek koşuluyla.. hayat standartlarınız ister istemez düşecek… ister istemez alacağınız şeylerden kısacak ödün vereceksiniz ama kolay elde edilen hiçbirşeyin tadı olmaz zorluk yaşacaksınız ki oturduğunuz evin kıymetini bilesiniz… eğer sıkılmadan ev alırsanız o ev havadan gelmiş gibi olur ama insanın emek verdiği şey bambaşkadır

Düşüncelerinize o kadar katılıyorum ki..Zor olduğunu bildikçe daha bi heyecan heves geliyor içimize ve kıymetini çok iyi bileceğimizde kesin.Fakat elden borç almak yüklü bir miktarda değil.Sadece on bin ytl kadar hepsi bu..Diyeceksiniz ki bu küçük bir rakam biriktirebilirsiniz.Fakat şu şartlarda bir sene beklememiz gerekli..Belki daha fazla.Çünkü oturduğum evin eksikleri çıkıyor ve sürekli bir harcama içerisindeyiz belki iki seneyi bulur bu şekilde biriktirmek..Bir an önce şimdiki evden çıkmak ne güzel bir hayal geliyor anlatamam.

Yenibirumut Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Allah sizinde gönlünüze göre versin inşallah:71:

Back
X