aslında canım aynı durumdayız.Allah ikimize de ev almak isteyen herkese de nasip etsin.ben de k.pederin evindeyim.bu evi hiç sevmedim,3.5 yıldan beri oturuyoruz.kira vermiyoruz ve düğün borçları var diye oturdum bunca zaman ama artık bir önce kurtulmak istiyorum.ev eski ve küçük bir daire.ben ankara da oturduğum için evler ist'e göre ucuz tabi öyle bir avantajımız var.10-20 arası peşinat verip gerisini kredi çekip 50-55 bin kadar.o şekilde ev almak istiyoruz.aylık da 500-700 kredi ödeyeceğiz.o şekilde 3+1 yapılı ferah bir ev alınıyor burada.ben çalışmıyorum ama eşim devlette geliri düzenli,e pek öyle harcamamızda yok üstesinden geliriz Allah'In izniyle.ama ben bu arada boş durmadım bebeğimi de yaptım.biz eskiden bardı tatildi pek severdik bebek bizi eve bağladı,masraflar artacağına azaldı bizde.:44:
Kredi faizleri bu aralar daha da arttı deniyor. Biraz beklemek lazım, belki sonra gene düşer. Tek maaşla zor olmaz mı yalnız?
anladığım kadarıyla oturduğunuz eve kira vermiyormuşunuz.ben sizin yerinizde olsam her ay kira veriyormuşuz gibi bankaya yatırırım yada altın filan alırım.gerçekten göze görünür yada kimseden borç almamıza gerek kalmadığında krediye girerim evet borca girmeden birşey alınmıyor ama dünya hali bir aylık taksiti aksatmanız neler mal olur bilinmez.
aslında canım aynı durumdayız.Allah ikimize de ev almak isteyen herkese de nasip etsin.ben de k.pederin evindeyim.bu evi hiç sevmedim,3.5 yıldan beri oturuyoruz.kira vermiyoruz ve düğün borçları var diye oturdum bunca zaman ama artık bir önce kurtulmak istiyorum.ev eski ve küçük bir daire.ben ankara da oturduğum için evler ist'e göre ucuz tabi öyle bir avantajımız var.10-20 arası peşinat verip gerisini kredi çekip 50-55 bin kadar.o şekilde ev almak istiyoruz.aylık da 500-700 kredi ödeyeceğiz.o şekilde 3+1 yapılı ferah bir ev alınıyor burada.ben çalışmıyorum ama eşim devlette geliri düzenli,e pek öyle harcamamızda yok üstesinden geliriz Allah'In izniyle.ama ben bu arada boş durmadım bebeğimi de yaptım.biz eskiden bardı tatildi pek severdik bebek bizi eve bağladı,masraflar artacağına azaldı bizde.:44:
Ankara'dan 60 ytl civarı ev nasıl buldunuz? Ben de Ankara'da oturuyorum ama bu kadar ucuz ev var mı?
Arkadaşlar son yazılan mesajların hepsini okudum değerlendirdim çok teşekkür ederim hepinize!Fakat bir örnekte 10 15 sene bir yere bağlı kalmak beni biraz sıktı ve korkuttu=)Yılmak yok ne yapalım herşeyin bir zorluğu var.Altın olayı bana pek cazip gelmiyor açıkçası..Bozdur yatır altın yap bozdur...En iyisi banka hesabı.Meblanın yüksekliğine göre üç kuruş standart faiz işliyor..Stressiz yani..Benim gibi bütün ev isteyenlere Allah nasip etsin inşallah..(Bu arada ben Aksaray ilindeyim.İstanbul Aksaray ilçesi değil.Nerden ev alağımıza karar vermedik.
Arkadaşlar son yazılan mesajların hepsini okudum değerlendirdim çok teşekkür ederim hepinize!Fakat bir örnekte 10 15 sene bir yere bağlı kalmak beni biraz sıktı ve korkuttu=)Yılmak yok ne yapalım herşeyin bir zorluğu var.Altın olayı bana pek cazip gelmiyor açıkçası..Bozdur yatır altın yap bozdur...En iyisi banka hesabı.Meblanın yüksekliğine göre üç kuruş standart faiz işliyor..Stressiz yani..Benim gibi bütün ev isteyenlere Allah nasip etsin inşallah..(Bu arada ben Aksaray ilindeyim.İstanbul Aksaray ilçesi değil.Nerden ev alağımıza karar vermedik.
hiç öyle düşünme canım ben bi ara elimde biraz para vardı.yeri belliydi.beklerken altın yaptırmıştım.dalgalanmalarda 600 gibi bir rakam eklenmişti üstüne .bu altın hesabını internet üzerinden kontrol ediyorsun.iki tıkla alıp satıyorsun.inan yılda iki kere 5 dk ını ayırmak çok zor olmasa gerek.ben düşündüm mantıklı geldi.
bir de atlattığımız kriz ve benzerleri dönemlerinde hep altında artış olurmuş.altında ciddi artışlar bekleniyor.ki eskiyi şöyle bir karıştırırsanız yıl içinde inip çıksada yılın sonunda yılın başına göre hep artmış oluyor.yani alsan evde dursa bile hep değer kaznıyor.
hayırlısı olsun hazır bebek yokken kira vermiyorken kenara atabildiğin kadar birikim yap bence para olarak koydunmu harcaması kolay oluyor ama gram altın alıp attınmı ev almak için kalktığında iyi bir peşinat bulursun bu dönemde kimseden borç istenmiyor malesef bankalar faizler mecbur
bizde yeni ev aldık müthait ten aldık ev 12 ayda teslim birikmişlerimi peşinat verdim gerisini ev teslim edilince kredi çekerek vercem ama diğer kat sahiplerinle anlaşması aylık belli meblağlarda taksit ödüyorsun senet yapıyorsun tabiki peşinatta var değişik şartlar sunuluyor sana en uygun olanı bulabilirsin
hayırlısı olsun tkrar
bu altınla ilgili de forum açılmış.ordan okuyabilirsiniz.yatırımlarını nasıl değerlendirdiklerini anlatmış kk lılar.çok faydalı bir paylaşım olmuş.zaten para kazanmak zor.100 binlik eve faiziyle 160 bin ödemek haksızlık.hem de çok zorlanıyor insanlar öderken.kooperatif te daha ucuza mal oluyor.ben iki kardeşim mesela hepimize ev lazım.eş dosta bakınca herkes kendine aldıktan sonra çocuğunu düşünmeye başlıyor.eğer babam kredi alarak ev almaya kalksaydı ailece çok zorlanırdık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?