canım şöyle anlatayım
babamlar arkadaşlarıyla 20 kişi biraraya gelip arsa aldılar.genelde evler mesela 60 bin e mal edildi diyelim.müteahhit.%30 kar ekler.yada satılıyorsa 60 bine mal edilen ev 120 -150 -250 bin e satılır.
babamlar kooperatif kurdu.arsa aldık kendimize ev yapıcaz diye.herşeyi kendileri takip ettiler.babam yönetim kurulu başkanı oldu.aidatları,alınanı verileni,işçileri takip etti.tabi günümüzde müteahhit zorunlu.müteahhitle de anlaşılır ona göre.kar yüzdesi konuşulur.
bizim ev yapılalı 20 sene oldu.ben de 5 yıldır mezun oldum mimarım.şimdi babamla arsa alma hayali kuruyoruz.anlattığım gibi eş dost 10 kişi oluruz ya yatırım amaçlı yada çocukları için herkes ev düşünüyor.
tabi bu benim tercihim.herkes farklı.arsa seçmek işlerin takibi size zor gelebilir.ama küçücük evleri bahçesini süsleyip,tenis kortu,kafe spor salonu koyup 300-400 e satıyorlar.müteahhit nerden kazanırım diye bakıyor.şirketler allayıp pullayıp faiş fiyatlara satıyor.ben bir mimar olarak böyle düşünüyorum.kimseyi yanıltmak da istemem tabi.
ama altın hesabı açmak şu anki kesin kararım.başka nasıl biriktirebilirim ki.eve giren her kuruşa yer bulunuyor.bankada altına dönüşse biraz da iradeyle birikir gider.takip edilirse değerde kazanır.daha hızlı birikir.