Ev almak istiyoruz nerden başlasak?

Anladım canım altın konusunu düşüneceğim.Şu anda az bir miktar nakitim var acaba altın mı alsam?:97:

forumların birinde ilkbaharda altın fiyatı düşüyor yazmıştı biri.ben birkaç ay içinde altın hesabı açıcam.kuyumcuya git gel zor gelir bana.bence çok mantıklı.kendi yaşadığım tecrübede öyleydi.kimse ( banka faizleri de dahil)kimseye oturduğu yerde 600 tl vermez.ama altın bir anda artıyor işte.

forumların birinde ilkbaharda altın fiyatı düşüyor yazmıştı biri.ben birkaç ay içinde altın hesabı açıcam.kuyumcuya git gel zor gelir bana.bence çok mantıklı.kendi yaşadığım tecrübede öyleydi.kimse ( banka faizleri de dahil)kimseye oturduğu yerde 600 tl vermez.ama altın bir anda artıyor işte.

evet haklısınız...bende para biriktiremezdim.ama bu altın hesabını denediğimde senelerce uğraşıp birşey yapamamıştım,ama o hesap sayesinde iyi kötü,eski de olsa araba aldım...şiddetle tavsiye ederim..

Çok doğru..Düşünmek ve uygulamak gerekli bir an önce.Nakit durduğu yerde değer kazanmıyor ki.Biraz araştırayım bakalım hayırlısı.

Hımm.Arkadaşım böyle konuları nette halletmek pek güvenli gelmiyor bana..Şunu belirtmeliyim ki hiç netten böyle bir işlem yapmadım bilmediğim içinde fazla bir yorum yapmak istemiyorum belki çok güvenlidir böyle birşey aslında yorumsuz kalsam daha iyi sanki.Elbette yılda iki defa sadece 5 dakika çok kolay olsa gerek fakat banka daha cazip sanki.Sizede iyi yatırımlar dilerim.Teşekkürler yorumunuz için.

canım ben internet üzerinden derken zaten bankayı kastediyorum.garanti olur yapıkredi olur.ben kuveyt türkü seçicem çünkü yıllık ücret almıyormuş.40-45 tl de paradır.aynı şeyi söylüyoruz aslında.sen bankanı seç.onlar internet bankacılığı hakkında bilgi verirler.bankaya sürekli gitmektense hesabımı internetten görmek bana kolay geldiği için tavsiye de bulunmak istedim.kk da okuduğum forumlarda heveslendirdi.

tabi borsadan dövizden uzak dururum o kesin.riske girmemeli kimse.altın garanti diye kendim adına iyi bir birikim aracı olarak düşündüm.ve okuduklarımı paylaşayım dedim.

Olympias anladım canım teşekkür ederim gerçekten verdiğin bilgiler düşünmeye değer.Çok güzel fikirler geliyor çok iyi oldu bnm açımdan.

ben İstanbul'da yaşıyorum İstanbul'da en dandik ev nerdesye 100.000 o da çok iyi olmayan bir semtte ya da küçük evler . Düzgün br ev almak için burda en az 150.000-200.000 arası bir fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor bunun için de tamamı çok yüksek oluyor biraz peşinat için para biriktirmek gerekir diye düşünüyorum ama diğer illerde fiyatlar nasıl onları bilmiyorum pek. Ama yine de iki kişi çalışıyorsa heleki İstanbul'da 600-700 lira en az kira vermektense aylık 1000 tl en az bu krediye verilebilir gibi geliyor yine de. Çünkü şöyle bir durumda var mesela aylık 1500 tl ödüyorsunuz diyelim sonuçta ilk bir kaç yıl belki zorlanırsınız ama 5-6. yılda hala bu 1500 lira olarak kalıyor haliyle sizin de maaşınız artıyor paranın değeri düşüyor. Ya da bir kaç yıl geçtikten sonra yapılandırma filan da yapılarak faizler daha düşükse yeniden bir hesap planı çıkarılabiliyor.

Almor bizde istanbuldan ev almayı düşünüyoruz aslında!Eşim iş için geçici olarak yaşadığımız yerde.Ailem istanbulda.Söylediğin gibi 100bin tlye çok çok ferah bir ev bulamıyorsun istanbulda malesef.Netteki ilanlara baktığımda bunu görüyorum.Fakat en iyisi kesemize göre sıfıf daire küçükte olsa yüz bin tlyi geçirmek bizi aşar diye düşünüyorum.Temiz olsun sıfır olsun ne yapalım biraz küçük olsun yapacak birşey yok ki..

canım şöyle anlatayım

babamlar arkadaşlarıyla 20 kişi biraraya gelip arsa aldılar.genelde evler mesela 60 bin e mal edildi diyelim.müteahhit.%30 kar ekler.yada satılıyorsa 60 bine mal edilen ev 120 -150 -250 bin e satılır.

babamlar kooperatif kurdu.arsa aldık kendimize ev yapıcaz diye.herşeyi kendileri takip ettiler.babam yönetim kurulu başkanı oldu.aidatları,alınanı verileni,işçileri takip etti.tabi günümüzde müteahhit zorunlu.müteahhitle de anlaşılır ona göre.kar yüzdesi konuşulur.

bizim ev yapılalı 20 sene oldu.ben de 5 yıldır mezun oldum mimarım.şimdi babamla arsa alma hayali kuruyoruz.anlattığım gibi eş dost 10 kişi oluruz ya yatırım amaçlı yada çocukları için herkes ev düşünüyor.

tabi bu benim tercihim.herkes farklı.arsa seçmek işlerin takibi size zor gelebilir.ama küçücük evleri bahçesini süsleyip,tenis kortu,kafe spor salonu koyup 300-400 e satıyorlar.müteahhit nerden kazanırım diye bakıyor.şirketler allayıp pullayıp faiş fiyatlara satıyor.ben bir mimar olarak böyle düşünüyorum.kimseyi yanıltmak da istemem tabi.

ama altın hesabı açmak şu anki kesin kararım.başka nasıl biriktirebilirim ki.eve giren her kuruşa yer bulunuyor.bankada altına dönüşse biraz da iradeyle birikir gider.takip edilirse değerde kazanır.daha hızlı birikir.

Allah güle güle ağız tadıyla oturmak nasip etsin inşallah!Dediğiniz gibi evde nakit durunca malesef bir eksik çıkıyor ve hemen o paradan harcama oluyor malesef!Birşey sorabilir miyim..Müthaitten aldığınızı söylemişsiniz.Ne gibi avantajları oldu size azıcık anlatabilir misiniz?

müthaitten almamın avantajlarından biri evin eksper değeri ile bankalarla çıkan anlaşmazlık şöyle anlatayım daha önce müstakil bir ev baktım sahibi sıkışmış satıyor muhit olarak ve evin durumu olarak bedeli çok daha fazlasını hakediyordu fakat çatısı ve sıvası yoktu onları biz yaptırcaktık evin içi süper düzülmüş ev sahibi kendi oturacak diye birde iskanı çıkmış fakat sahibinin maddi durumu el vermediği için alamamış onuda biz alacaktık bankaya başvurduk eksper geldi gelen bayan arabadan dahi inmeden rapor düzenledi krediye uygun değildir yatırdığımız eksper ücreti de havaya uçtu evde havaya uçtu olumsuz olunca evin sahibi başkasına satmış peşin parayle ikinci sahibi ise iki katı fiyatla tekrar satışa çıkarmıştı

yani bu tür sorunları çok yaşadım hazır bitmiş evlerde bir çok eve baktım ama sıra krediye gelince evin bedelini senin aldığından düşük gösteriyorlar hepsini değilde yüzde yetmişbeşini veriyorlar filan bunlar gibi çok sorun

olympias tüm yazdıklarını okudum canım fakat çok uzun bu anlattığın iş.Fakat bir o kadar karlı bir iş.Aynen allayıp pullayıp değerinin iki katına çıkartıyorlar evleri.Uğraşmaya ben varım diyen birisi için anlattıkların mantıklı.Fakat bir o kadarda bu iş için çevre ve katılımcılar olsa gerek.Çevre olup katılım olmadıktan sonra bu iş malesef yürümez ki.Bakalım güzel fikirler geliyor herkesten.

evet haklısınız...bende para biriktiremezdim.ama bu altın hesabını denediğimde senelerce uğraşıp birşey yapamamıştım,ama o hesap sayesinde iyi kötü,eski de olsa araba aldım...şiddetle tavsiye ederim..

bende bu altın hesabını yeni kafaya taktım.siz peki alıp satıp takip ettiniz mi?yoksa oşekilde biriksin nasıl olsa değer kazanıyor diyerek mi biriktirdiniz.ben arabadan çok 2-3 yıl ev için birikim yapmak hevesindeyim.sonrası Allah kerim.ogünün şartlarına göre düşünücem.ama elimde birikim olursa daha kolay altından kalkarım gibi geliyor.

Mandalina01 anladım..Ben sıfır daire istiyorum inşallah..İkinci el olup 100ytlye 120 metre kare almak mümkün..Gel gör ki içime sinmiyor ikinci el malesef.

yazdıklarınızı az çok okudum fikrimi söylemek istiyorum bende,
70 bin lira kredi çekmeniz demek ortalama diyelim fazla yada az olabilir 1000 1500 lira aylık ödeme yapmanız demek bunu ödeyebilecek durumdamısınız 5- yada 10 yıl.
bebeğiniz yok birkaç yıl içince bebeğiniz de olduğunda hala o rakamı ödemeyebilecekmisiniz onu düşünün;?bebek diyoruz ama 300-500 lira masrafı oluyor aylık.
benim tavsiyem birikiminiz yoksa şuan sıfırdaysanız bu işe girmeyin,birkaç yıl altın hesabı açın aylık yine ödeme yapıyormuş gibi durumunuza göre ,mesela 800 lira altın alın hesapta dursun böyle böyle biraz birikim yapıp tekrar ekonominize göre plan yapabilirsiniz..
herşeyi ucucuna değil de aksiliklerin harcamaların plansız ödemelerinde çıkabileceğini düşünerek birşeyler yapmaya çalışın..

Ecrin1001 ayda en fazla bin tl ödeyebiliriz!Çocuğumuz içinde belli bir miktar ayırabiliriz bunları hesaplayarak böyle birşeyi düşündük zaten.Evet bin ytlden fazla ödeyemeyiz sınırları bilmek gerekli elbette.Bu arada çoğu arkadaş altın yatırımını öneriyor bende böyle birşey yapağım sanırım..Bilgileriniz mantıklı teşekkür ederim!

Evi aldıktan sonra birde içini döşemek var bunu bile yapmadan sadece evimiz olsun mantığındayım.İnşallah..

yazılanların hepsini okumadım ama kredi çekmek yerine eminevim le alabilirsiniz..hemen oturmayacaksanız bence bu yöntemi deneyin..krediden çok çok daha karlı bir iş.biz bu yöntemle düşünüyoruz almayı..faiz ödemek istemiyoruz

Ohcanımadeğsin çok güzel bi fikir.İlk defa duydum şimdi baktım nette..Sloganı bile sanki çok güç veriyor..=)Eşimle paylaşacağım ama öyle yerlere bi kulp buluyor illa eşim:(

burda bi konuya ayrıntılı yazmıştım..biz çok araştırdık..referans ta bulşduk alanlar çok memnun..yazdığımı bulursam kopyalayayım

Back
X