• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak istiyoruz nerden başlasak?

aslında canım aynı durumdayız.Allah ikimize de ev almak isteyen herkese de nasip etsin.ben de k.pederin evindeyim.bu evi hiç sevmedim,3.5 yıldan beri oturuyoruz.kira vermiyoruz ve düğün borçları var diye oturdum bunca zaman ama artık bir önce kurtulmak istiyorum.ev eski ve küçük bir daire.ben ankara da oturduğum için evler ist'e göre ucuz tabi öyle bir avantajımız var.10-20 arası peşinat verip gerisini kredi çekip 50-55 bin kadar.o şekilde ev almak istiyoruz.aylık da 500-700 kredi ödeyeceğiz.o şekilde 3+1 yapılı ferah bir ev alınıyor burada.ben çalışmıyorum ama eşim devlette geliri düzenli,e pek öyle harcamamızda yok üstesinden geliriz Allah'In izniyle.ama ben bu arada boş durmadım bebeğimi de yaptım.:1::emir_bebek:biz eskiden bardı tatildi pek severdik bebek bizi eve bağladı,masraflar artacağına azaldı bizde.:44:

aslında canım aynı durumdayız.Allah ikimize de ev almak isteyen herkese de nasip etsin.ben de k.pederin evindeyim.bu evi hiç sevmedim,3.5 yıldan beri oturuyoruz.kira vermiyoruz ve düğün borçları var diye oturdum bunca zaman ama artık bir önce kurtulmak istiyorum.ev eski ve küçük bir daire.ben ankara da oturduğum için evler ist'e göre ucuz tabi öyle bir avantajımız var.10-20 arası peşinat verip gerisini kredi çekip 50-55 bin kadar.o şekilde ev almak istiyoruz.aylık da 500-700 kredi ödeyeceğiz.o şekilde 3+1 yapılı ferah bir ev alınıyor burada.ben çalışmıyorum ama eşim devlette geliri düzenli,e pek öyle harcamamızda yok üstesinden geliriz Allah'In izniyle.ama ben bu arada boş durmadım bebeğimi de yaptım.:1::emir_bebek:biz eskiden bardı tatildi pek severdik bebek bizi eve bağladı,masraflar artacağına azaldı bizde.:44:

Evet aynı durumdaymışısız.Bende hiç alışamadım bu eve:(Ne güzel sizin oralarda uygun fiyata büyük ev almak:nazar:Bizde peşinatı en fazla 20 bin tl kadar uygun görüyoruz..Bakalım inşallah sende bende burda sevine sevine paylaşırız ev müjdemizi:38:

İnsanın kendi evi olması 'benim evim' diyebileceği tapusu üstüne olduğu kimsenin sesini dahi çıkartamayacağı helede geniş ferah bir evi olursa ne mutlu insanlara..

Kredi faizleri bu aralar daha da arttı deniyor. Biraz beklemek lazım, belki sonra gene düşer. Tek maaşla zor olmaz mı yalnız?

Canım öncelikle günaydın, çok özel değilse, İstanbul'da mı yaşayacaksınız yoksa Ankarada mı?
İstanbul'da yaşayacaksan çok hoş bir önerim var ama orası da yangın yeri gibi, evler ateş pahası....Hani Öyle bir geçer zamanki de de var ya ''Ananın nikah parası dedikleri bu heralde'' diyordu ya Nöriman, o işte...Ataşehir ve civarı diyorum ben.
BU 10 bin peşin daireler konusuna da ben çok soğuk bakıyorum, hayatının nereden baksan en az 15 yılını bu firmaya çalışarak geçirmek çok zor olsa gerek. Ben 10-12 yıllığına bağlanamazdım heralde.
Para meselesine gelince, banka da insanın kemiğinde bir damla ilik bırakmıyor be canım ya, ben de çok istiyorum, ama ev almak da önemli. Biz de 4 yıllığına bankaya bağlandık, araba aldık. şimdi bile ne yapsam da 2014 te bitecek taksitleri 2013 te bitirsem diye bakınıyorum. Nereden kısacan, ne yapıcan, ama ev önemli, kayınpederin evi ev değildir, senin geçici konutundur. Üstelik ev alınacaksa da kendi üstüne yap bence...Allah yardımcın olsun.

bizde eşimle ikimiz devlet memuruyuz maaşımız 1350 tl. artı 150 tl mesai alıyoruz. yani 3000 tl felan gelirimiz var.bizde ev almak istiyoruz fakat eşim şuan askerde malesef 91 günümüz kaldı gelince söz alacaz felan diyor.bulunduğum ehir yeni kurulan evleri süper olan bir yer ev fiyatlarıda 100000-150000 arasında gidip geliyor tabi ben 100.000 tl lik ancak alabilirm.hesapladım 10 yıllığına 100,000 tl çekersen ayda 1400 ödüyoruz geriye 1600 kalıyor 1 kızımız var oda bakıcıda 300 de bakıcıya gidiyor geriye 1300 kalıyor.öderiz diye düşünüyoruz bakalım hayırlısı ama 2. çocugu düşünmem imkansız gibi 5 yıl felan.tab bu 1400 sabit olduğu için bizim maaş artar borç sabir zamanla düzeliriz diye düşünüyorum bakalım hayırlısı.şuan en büyük hayalim ev almak :)

anladığım kadarıyla oturduğunuz eve kira vermiyormuşunuz.ben sizin yerinizde olsam her ay kira veriyormuşuz gibi bankaya yatırırım yada altın filan alırım.gerçekten göze görünür yada kimseden borç almamıza gerek kalmadığında krediye girerim evet borca girmeden birşey alınmıyor ama dünya hali bir aylık taksiti aksatmanız neler mal olur bilinmez.

bu çok mantıklı.ben de bu aralar altın hesabı düşünüyorum.yıl içerisinde bakınca altın fiyatları belli dönemler düşüyor,belli dönemler artıyormuş.çok düşünce altın alıp,yükselince satmayı düşünüyorum.yani iki hesap olacak.bozdurunca diğer nakit hesaba geçiyormuşsun.internet üzerinden alım satım yapılabiliyormuş.birde kuyumcuya satarken 15 20 lira fark ediyor ya banka da alış ve satış fiyatı arasında 50-60 kuruş oynuyormuş.hiç zarar yok satışta nerdeyse.

eşimle konuştum.bu sene başlamak istiyorum bu uygulamaya.elimden geldiğince bankaya para yatırıp ucuz zamanlarda altın alacağım.yükselince satıp nakit olarak bekleyeceğim.düşünce aynı parayla birkaç altın fazla almış olacağım.yani hem kenara para ayırmış olacağım.hemde takip ederek kendini katlamaını sağlayacağım.

ama bu sistem döviz de borsa da güvenli değil.ama altın yılların yatırımıdr.her kadın yapar.

bir de .ben kooperatif düşünüyorum.aileyi şöyle bir gözden geçirince 10 kişi toplarız.ki babam kendi evini de o şekilde 6 yıla bitirmişti.benim fikrim bu yönde.hem kendi istediğim gibi bir arsa olur.bir de dataylarıyla iyi tasarlanmış bir ev istiyorum.elimde biraz birikim olursa kooperatife onu veririm.sonra aylık 500 700 gene öderim.taksit taksit.Allah inşallah hepimizin gönlüne göre versin.benimkiler hep plan aşamasında.eşimin işleri çalkantılı olduğu için yapamadık ama.bu sene başlamak istiyoruz Allah ın izniyle.

Arkadaşlar son yazılan mesajların hepsini okudum değerlendirdim çok teşekkür ederim hepinize!Fakat bir örnekte 10 15 sene bir yere bağlı kalmak beni biraz sıktı ve korkuttu=)Yılmak yok ne yapalım herşeyin bir zorluğu var.Altın olayı bana pek cazip gelmiyor açıkçası..Bozdur yatır altın yap bozdur...En iyisi banka hesabı.Meblanın yüksekliğine göre üç kuruş standart faiz işliyor..Stressiz yani..Benim gibi bütün ev isteyenlere Allah nasip etsin inşallah..(Bu arada ben Aksaray ilindeyim.İstanbul Aksaray ilçesi değil.Nerden ev alağımıza karar vermedik.

Ankara'dan 60 ytl civarı ev nasıl buldunuz? Ben de Ankara'da oturuyorum ama bu kadar ucuz ev var mı?

Arkadaşlar son yazılan mesajların hepsini okudum değerlendirdim çok teşekkür ederim hepinize!Fakat bir örnekte 10 15 sene bir yere bağlı kalmak beni biraz sıktı ve korkuttu=)Yılmak yok ne yapalım herşeyin bir zorluğu var.Altın olayı bana pek cazip gelmiyor açıkçası..Bozdur yatır altın yap bozdur...En iyisi banka hesabı.Meblanın yüksekliğine göre üç kuruş standart faiz işliyor..Stressiz yani..Benim gibi bütün ev isteyenlere Allah nasip etsin inşallah..(Bu arada ben Aksaray ilindeyim.İstanbul Aksaray ilçesi değil.Nerden ev alağımıza karar vermedik.

bende aksaray ilindeyim.adesenin oralardan al derim ama oralar pahalı.ben fatih mahallesinden yeni yapılan evlerden düşünüyorum 90.000-100.000 arası süper evler var eşimin iş yerineden yakın.suan hangi mahallede oturuyorsun.

hiç öyle düşünme canım ben bi ara elimde biraz para vardı.yeri belliydi.beklerken altın yaptırmıştım.dalgalanmalarda 600 gibi bir rakam eklenmişti üstüne .bu altın hesabını internet üzerinden kontrol ediyorsun.iki tıkla alıp satıyorsun.inan yılda iki kere 5 dk ını ayırmak çok zor olmasa gerek.ben düşündüm mantıklı geldi.

bir de atlattığımız kriz ve benzerleri dönemlerinde hep altında artış olurmuş.altında ciddi artışlar bekleniyor.ki eskiyi şöyle bir karıştırırsanız yıl içinde inip çıksada yılın sonunda yılın başına göre hep artmış oluyor.yani alsan evde dursa bile hep değer kaznıyor.

hiç öyle düşünme canım ben bi ara elimde biraz para vardı.yeri belliydi.beklerken altın yaptırmıştım.dalgalanmalarda 600 gibi bir rakam eklenmişti üstüne .bu altın hesabını internet üzerinden kontrol ediyorsun.iki tıkla alıp satıyorsun.inan yılda iki kere 5 dk ını ayırmak çok zor olmasa gerek.ben düşündüm mantıklı geldi.

Hımm.Arkadaşım böyle konuları nette halletmek pek güvenli gelmiyor bana..Şunu belirtmeliyim ki hiç netten böyle bir işlem yapmadım bilmediğim içinde fazla bir yorum yapmak istemiyorum belki çok güvenlidir böyle birşey aslında yorumsuz kalsam daha iyi sanki.Elbette yılda iki defa sadece 5 dakika çok kolay olsa gerek fakat banka daha cazip sanki.Sizede iyi yatırımlar dilerim.Teşekkürler yorumunuz için.

bir de atlattığımız kriz ve benzerleri dönemlerinde hep altında artış olurmuş.altında ciddi artışlar bekleniyor.ki eskiyi şöyle bir karıştırırsanız yıl içinde inip çıksada yılın sonunda yılın başına göre hep artmış oluyor.yani alsan evde dursa bile hep değer kaznıyor.

Anladım canım altın konusunu düşüneceğim.Şu anda az bir miktar nakitim var acaba altın mı alsam?:97:

hayırlısı olsun hazır bebek yokken kira vermiyorken kenara atabildiğin kadar birikim yap bence para olarak koydunmu harcaması kolay oluyor ama gram altın alıp attınmı ev almak için kalktığında iyi bir peşinat bulursun bu dönemde kimseden borç istenmiyor malesef bankalar faizler mecbur

bizde yeni ev aldık müthait ten aldık ev 12 ayda teslim birikmişlerimi peşinat verdim gerisini ev teslim edilince kredi çekerek vercem ama diğer kat sahiplerinle anlaşması aylık belli meblağlarda taksit ödüyorsun senet yapıyorsun tabiki peşinatta var değişik şartlar sunuluyor sana en uygun olanı bulabilirsin

hayırlısı olsun tkrar

bu altınla ilgili de forum açılmış.ordan okuyabilirsiniz.yatırımlarını nasıl değerlendirdiklerini anlatmış kk lılar.çok faydalı bir paylaşım olmuş.zaten para kazanmak zor.100 binlik eve faiziyle 160 bin ödemek haksızlık.hem de çok zorlanıyor insanlar öderken.kooperatif te daha ucuza mal oluyor.ben iki kardeşim mesela hepimize ev lazım.eş dosta bakınca herkes kendine aldıktan sonra çocuğunu düşünmeye başlıyor.eğer babam kredi alarak ev almaya kalksaydı ailece çok zorlanırdık.

hayırlısı olsun hazır bebek yokken kira vermiyorken kenara atabildiğin kadar birikim yap bence para olarak koydunmu harcaması kolay oluyor ama gram altın alıp attınmı ev almak için kalktığında iyi bir peşinat bulursun bu dönemde kimseden borç istenmiyor malesef bankalar faizler mecbur

bizde yeni ev aldık müthait ten aldık ev 12 ayda teslim birikmişlerimi peşinat verdim gerisini ev teslim edilince kredi çekerek vercem ama diğer kat sahiplerinle anlaşması aylık belli meblağlarda taksit ödüyorsun senet yapıyorsun tabiki peşinatta var değişik şartlar sunuluyor sana en uygun olanı bulabilirsin

hayırlısı olsun tkrar

Allah güle güle ağız tadıyla oturmak nasip etsin inşallah!Dediğiniz gibi evde nakit durunca malesef bir eksik çıkıyor ve hemen o paradan harcama oluyor malesef!Birşey sorabilir miyim..Müthaitten aldığınızı söylemişsiniz.Ne gibi avantajları oldu size azıcık anlatabilir misiniz?

bu altınla ilgili de forum açılmış.ordan okuyabilirsiniz.yatırımlarını nasıl değerlendirdiklerini anlatmış kk lılar.çok faydalı bir paylaşım olmuş.zaten para kazanmak zor.100 binlik eve faiziyle 160 bin ödemek haksızlık.hem de çok zorlanıyor insanlar öderken.kooperatif te daha ucuza mal oluyor.ben iki kardeşim mesela hepimize ev lazım.eş dosta bakınca herkes kendine aldıktan sonra çocuğunu düşünmeye başlıyor.eğer babam kredi alarak ev almaya kalksaydı ailece çok zorlanırdık.

Kooperatifi eşimle konuştum..Fakat fazla birşey değişmeyeceğini söyledi ödeme konusunda!Benim kooperatif konusunda pek bilgim yok ne gibi avantajları oluyor acaba?Nettende araşırabilirim kişisel bir tavsiye görürsem..Zaten daha uygun olduğunuda söylemişsiniz biraz daha açar mısınız lütfen?

Back
X