Ev almak istiyoruz nerden başlasak?

bak buldum aynen kopyalyorum

bizde duyduk çok ararştırdık ve bu yöntemle ev almaya karar verdik..kredi çekmekten çok daha mantıklı.bankaların sitelerinden kredi hesaplama yaptım.tam hatırlamıyorum kaç para için baktığıma ama 4 yılda ödemesi bile 17-20 milyar arası daha fazlaydı
yani 50 bin çeksem 4 yılda 70 bin taksitle geri ödeyeceğim..mortgage a bakmıştım...

eminevimde ise sistem şöyle çalışıyor.ne kadarlık ev almak istiyorsunuz.atıyorum 150 binlik.bunun %5.6 kadarını ortaklık olarak görüp alıyorlar senin yerinede diğer müşteriler sayesinde para biriktiriyorlar.yani 8.4 bin alıyorlar.158.4 bin ödüyorsunuz..kredi gibi 20 bin değil..2-3 yılda para hazır oluyor ve istediğinzi yerden evi seçip alıyorsunuz tapunuzu size veriyorlar.

mesela peşinat 30 unuz var.geriye 128.4 kaldı
maaşınız ne kadar
ne kadar ödeyebilirsiniz 72-84 ay arasında ödüyorsunuz.zorlanmadan..bazı aylar elinizde fazla olur verirsiniz düşüyorlar..yada az veriyorsunuz ona göre hesap yapıp bölüyorlar..
bize çok mantıklı geldi açıkçası
4 yılda 20 bin geri ödemek var,8 yılda 8.4 ödemek var..
tayinciyiz ama uzun yıl kalabileceğimiz bir yere geçmeden 2 yıl önce başvuracağızki tayin çıktığında ev alıp geçelim.kendi evimizde oturalım

Çok faiz geliyor yazık günah bu kadar meblayaYapacak birşeyde yok malesef.Faizleri ödemeyi kabul eden arkadaşlar üzülerek temin ettiniz değil mi gelen faizlerinizi?Morele ihtiyacım var

Ohcanımadeğsin maddelerini okuduğum kadarıyla eminevim gayet mantıklı gibi görünüyor.Çok daha fazla umut edindim sayende..Çok teşekkür ederim

Hekese merhaba,çok guzel bır konu acmıssınız.kira ver ver nereye kadar...bizde 2 yıllık evlıyız 2 aylıkta bır bebegımız var. evlendıgımızden berı ev alma hesapları yapıp durduk ama kredıye cesaret edemedık cok bı bırıkmıs paramızda yok.bn özel sektorde esımde kendı isyerlerınde calısıyor (serbest meslek ) yanı net ve kesın bır gelırımız yok. aylık 500tl kıra verıyorduk. 2 ay önce Tokıden ev alan arkadaslarımıza ziyarete gıttık. Ve o hafta bızde ev aldık :)) ben pek sıcak bakmıyrdum tokı evlerıne,bırde gölbaşında.(ben ankarada yasıyorum gölbaşı ankaranın merkezıne yakın bır ilçe)ama evlerını görünce arastırdık eşimle. Mart ayında tasınacaz ınsallah. Allah pişman etmesın ve herkesı ev sahıbı yapsınn.

esımle hesap yaptık 2 yılda 15bın TL kıra ödemısız.sabah cıkıp akşam eve gelıyoruz.TOkıde banka kredısı yok,yanı var ama kredı faızı yok.aylık 700TL ödeyecez yılda 2 kez memeur zammı kadar artacak.12bın TL peşinat verdık .

daha tasınmadık dedıgım gıbı tokı nasıl bılemıyorum ama bu ödeme sıstemı ıle ev sahıbı olmak bıraz daha rısksız haberınız olsun boyle bır sıstemden

ElmaSekeri o kadar çok sevindim ki anlatam!Öncelikle bebeğinizi Allah bağaşlasın.Yeni evinizdede güzel günlerde oturun inşAllah!Haftasında ev almak risk almak ama sonunda harika bir iş çıkartmış kiradan kurtulmuşsunuz.Tokiden almışsınız cnm..Ödeme seçeneklerinizde faiz var mıydı?Yada yüzde sıfır faizle mi işliyor sistem!Toki hakkındada malesef bilgim yok eşim istemediği için.

Merhaba bizde 1,5 yıllık evliyiz 2 ay önce evimizi aldık . çok fazla işlerimize yakın bir semt olmasada kira ödemekten daha iyiydi yol çekmek . . .Bir kısmnı bileziklerimle birkısmını çevreden 40 milyarda bankadan kredi çektik.Vadeyi düşürdüğünüz taktirde faiz oranıda ona göre dşüyor .İkinizin çalışması iyi tabi.Biriniz işten çkarsa diğeriniz öder. Kesinlikle bütün olumsuzlukları düşünerek bu yola çıkın .Eğerki siz iştn çıkarsanız eşinz tek başına ödeyebilirmi .Veya o çıksa siz ödermisiniz .Birinizin maaşı kadar olsun aylık ödemeleriniz . Zaten elinizie toplu para geçerse veririsiniz yine bankaya .Bir miktarda elinizde ne olur ne olmaz diye para bulundurmanız lazım .En azında bi kaç aylık kredi parası kadar köşede birikiminiz olsa iyi olur.İnşallah en yakın zamnda kendi evinizin sahibi olursunuz

<font color="red"><i><b>Vazgeçilmezim <font color="black">Allah güzelliklerle oturmayı nasip etsin yeni evinizde!Krediyi mümkün olduğunca en aza indirip öyle çekmişsiniz..Bizim fikrimizde bu yönde.Birikimimiz var şu anda kendimize göre..Eminevim sistemini araştırmaya başladık.Kent plusuda keşfettim=)Bakalım belkide sıfır faizle birşeyler yaparız..Yorumun için teşekkürler..

Hanımlar aranızda yatırım amaçlı aldığı evi kiraya veren var mı?Sonrasında kirasıyla geçinen yada o kira ile başka ev alan?

slm konuya ben de katılmak istedim:)

4buçuk yıllık evliyiz bebeğimizde yok ama bir arpa boyu yol gidemedik...

hiç birikim yapamadık sadece düğünümde takılan takılarla bi araba almıştık o kadar .....

bugün eminevime başvurumuzu yaptık....

10 bin peşin verdik .. 60 aylık kuralı sisteme girdik, ayda 1buçuk vericez ve kurada çıkmasak bile en kötü 31. ayda evimizi almamız için 100 bin tl vericekler.....

inşallah en hayırlı şekilde kurada erken bi vakitte çıkarda bian önce evimize geçer kiradan kurtuluruz:)

Tatlıcık senin adına çok sevindim.Ne kadar güzel bir ev sahibi olacaksınızGenelde yeni evliler birikim yapamıyor.Henüz kendi hayatını düzene oturtmaya çalıştıkları için ve eksiklerini tamamladıkları için bi kaç sene malesef harcama yapıyorlar bu yüzden birikimde sıfır tabiki..İnşallah bizde sizin gibi eminevime baş vururuz ve bende mutlu haberi paylaşırım burada.Güle güle oturun yeni evinizde

çok çok teşekkürler .. umarım hepimiz hayırlısıyla kavuşalığım sağlam:119: ve huzurlu evlerimize:)

arkadaslar 50,000 banka kredıısi cekmek ııcin 10.000 tl peşinat yeterlı olurmu acaba??

merhaba.Yazınız yeni gördüm bende eminevim araştırması içindeyim.Nasıl gidiyor ödemeler sistemden memnunmusunuz?Herhangi olumsuz bi şeyle karşılaştınız mı?teşekkürler şimdiden

kızlar ne guzel bir konu bu.Önce kendımı mis gibi ebeveyn banyolu,ankastre mutfaklı,vestiyerli ,hilton lavaabolu bir evde hayal edıyorum.O mutfakta yemekler yaptıgımı felan dusunuyorum kafamda tüm sınırlarımı zorlayarak alırız ya nolcak dıyorum.Alınmış alınmıştır bi şekilde öderim en kötü satarım diyorum.Sonra kendıme gelıyorum 10 yıl bu!!! 120.000 eihtıyacım var 1800 tl ödemeli ve 35000tl gelir var ankara gibi bi şehirde.Aman boşver dıyorum gençlik var araba yok para yok oturcam evde sonra dıyorum
böyle dıyorum dıyorumlarla bir gıdıyorum bır donuyorum derken bı ev buldum resmen dibim düştü::)emlakçıyla sözleşme yaptık 2000 kaporada verdık ama banka sagolsun ıhtıyacım olan kredıyı onaylamadı ekspertis yüzünden.Şimdi evi bıraktım emınım ıkı gune kalmz gıder o ev.Kendi evimden vazgeçmiş gibi üzgünüm ama yok olmayınca oldurulmuyor.Ama bende riski göze alıp ev alınması taraftarı olanlardanım tabi peşinat şart.

Biz de bikaç ay önce bu ev işine merak sardık ve krediyle ev aldık aylık 1500 ödüyoruz ancak şöyle bir gelişme oldu eşimin işi sebebiyl şehir değiştiriyoruz ve aldığımız evi kiraya vermeye kıyamıyoruz içine çok masraf yaptık sürekli oturucaz diye düşünerek tabi.. mecburen satışa çıkardık inş en kısa zamanda satılır yoksa hem kirada oturup hem de ev kredisni ödemek çokzor olacak..Diyeceğim o ki ev alma ve satma işleri zor çok iyi düşünün.Şuan çok sıkılıyorum ya kısa zamanda satılmazsa nasıl ödeyeceğiz hem kirayı hem de krediyi off dua ediyorum inş hemen satılır..Zaten satılsın birsüre ev alma işine girişmicem..Alırken kırk kere düşünün şuan çok ciddi faiz ödüyoruz

Peki hergün gölbaşından işe nasıl gelip gideceksiniz zor olmayacakmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…