Ev almak, kredi, altın ve matematik

Google hesaplamalarda mi yaptınız. Bankaya başvurun daha yüksek çıkabilir oran. 1.24 kredi notu en yüksek müşteriler için
Evet malesef bazen oyle oluyor. Ben de ing bankasindan kredi cekmistim. Google kredi hesaplarinda verdigi faize gore bankaya gittim. Daha yuksek faizle kredi kullanmistim.

Biz yakın zamanda altın hesabımizi bozdurduk ev aldık..altın yüksek değil düşükten bozdurduk. Krediler yüksek ama bikac yıl zorluk yaşarız sonra daha iyi olur diyip para çektik. Normalde kiradaydık evden cikmamiz gerekti. Kiraya çıkmayalım diye öyle yaptık. Bilmiyorum borç olunca ödeniyor bir şekilde diye düşündük. Alacağınız ev fiyat olarak cokniyiymis o fiyata sıradan apartman dairesi ancak oluyor. Sizinki müstakil hem

4 katlı eve kiracı bulabilecek misiniz? İnsanlar genelde pahalli evlere kira ödemek yerine 'kiraya bunca ödeyene kadar daha küçük eve krediye girerim' diye düşünüyorlar. Benim çevremde de (özellikle memlekette) müstakil evde oturan çok . Ama hiçbiri kiralık değil, hepsinin kendi evi

Kiraya vermeyi düşünmüyorum

krediler düserse de evin fiyati yukselecek altindan kar edeyim derken aslinda aynı şeye gelecek gibi.
evi kiraya verirseniz en azindan kredinize yardimi olur cokda bir sey kaybetmemis olursunuz yani.
evden de bir ek gelir olacak sonuçta kaybinizi karsiliyor her türlü.
pardon kiraya vermeyi dusunmuyorum yazmissiniz

Müstakil evde oturan birisi olarak söyleyeyim 1 ısınma maliyetleri çok yüksek 2 bahçe varsa su faturası çok yüksek 3 çocuk varsa merdiven tehlikeli 4 güvenlik sorunu oluyor (bize 2 kez hırsız girdi) 5 ev işlerinden anlamıyorsunuz usta getirmek çok maliyetli, hidrofordu kazandi her sene bir şeyler oluyor hiç biri mi olmadı boru patlıyor. Özetle apartman dairesine göre daha keyifli evet ama daha masraflı ve konforsuz. Giriş katta yatak odası yoksa eğer yaş ilerleyince üst kata çıkmak inmek zulüm geliyor

Kiraya vermeyi düşünmüyorum

Alip kiraya vermeyi düşünmüyorum. Belki ilerde biz bile yaşayabiliriz içinde.
böyle demişsiniz,ben de "alıp kiraya vermeyi düşünüyorum, belki ileride yaşarım" olarak anlamışım
Anlaşılan ileride emeklilik evi, simide de memlekete gittikce kalacak bir ev istiyorsunuz. Benim de memleketim havası tertemiz, yeşili,denizi olan,çok güzel bir yer. İnsanlar İstanbul'da yaşasa da yasliliginda müstakil ev alıp memlekete taşınıyorlar, hatta annemlerin de yıllardır böyle bir planı var. Bence bu plan kırk,elli yaşını aşmış -komple taşınacak günlerine az kalmış insanlar için mantıklı ama uzuuun yıllar boyunca oturulmayacak ,kiraya da verilmeyecek, bir köşede belki bir gün yerlesilmesini bekleyecek bir eve yıllar yılı kendini sıkarak 6bin lira ödemek ne kadar mantıkli? Üstelik evler içinde oturan olmadıkça daha kolay eskiyip çüruyorlar, yıllar sonra taşındığınizda esaslı bir tamirattan geçirilmesi gerekecek...
Yani bilmiyorum, eğer yasiniz gencse (ve tahminde bulunduğum gibi yaşlanınca oturmak için ev arıyorsanız) şehirden - kiraya verilecek bir ev almak daha mantıklı. Hem kirasi krediyi ödemenize /yeniden birikim yapmaniza yardım eder, hem de şehirde daha hızlı değerlenir. Taşınma zamanı yaklaştığında da ev arama işine girisirsiniz, güzelini bulunca şehirdekini satar,onu alırsınız, belki cuzi bir kredi cekersiniz.
Yani bence sanki dhaa mantıklı gibi ama 'bu paraya böyle evi kaciramam' derseniz de sonuçta sizin hayatınız

Yaa çok sağolun, cesaret verdiniz.

Bir de altının yükselmesini beklesem, hem evi başkası alır, hem de altın yükselince ev fiyatlarını da şişiriyorlar
Geçen sene mart ayında aldığım 350 binlik 3 +1 daireye şu an 550 600 diyorlar ayrıca şu an 350 bin TL ye 2+1 ev bile kalmadı yani al bence

Konut kredisi faiz yüksekken çekilir zaten olurda düşerse yapılandırma yapma hakkınız var
Ayrıca konut faizi kişinin kkb puanına göre değişmez sabittir dosya masrafıda öyle kredinin binde beşidir tüm bankalarda aynıdır kafanız karışmasın diye bilgi veriyim istedim hayırlısı olsun :)

bence çok mantıklı bir hareket. yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi alınmış alınmıştır. kesinliikle alın. altının değeri artsa bile liranın değeri düşüyor. şu an aldığınız ileride yanınıza kar kalır.

Ben olsam Amerikan mutfak ev almam çok zor olduğunu düşünüyorum

Kafanizi karistirmak istemiyorum ama bu yaz kredi faizleri yine dusecek diye bir bilgi gelmisti bankaci arkadasimdan, altin su an baya dusuk, pazartesiden itibaren yukselmeye gececek diye bir beklenti var. Faizler dusunce biliyorsunuz ev fiyatlarini yukseltiyorlar hepsini ayni anda yakalamak mumkun degil. Biz gecen sene faizler dusunce bir ev aldik ancak evin fiyati nereden baksaniz 70 bin artmisti, altinin gram fiyati da o donemde 385 tl idi, hem altini dusukten bozdurduk hem evi dusuk faizli krediyle ama asil fiyatindan pahaliya almis olduk. Ancak ayni evi bugun cok daha pahaliya alirdik. Isin sonunda altindan zarar edip evi pahaliya almis bile olsak kardayiz, ev de gunden gune degerlenen bir sey, parayi bagladik bitti gitti diye dusunmeyin derim.

Bence karşılayabilecekseniz mutlaka alın. İnsanın kendi başını sokacak bir çatısı olması, Hele ki kendine ait arazisi olması çok çok mantıklı sizin için hayırlısı olur umarım.

Altının değer kazanacağını nasıl biliyorsunuz? Gümüş 2 ay önce 3 TL idi şimdi 6 TL. Tam 2 kat arttı. Ama kimsenin haberi yok.
Benim takıldığım nokta burasıydı. Konu hakkında bir fikrim yok

Ev ile altın eşit oranda değer kazanmıypr kesinlkle. Faizler yüksekken ev aldım hiçpişman değilim ev 2 yılda kendi fiyatının yarısı kadar değer kazandı ama taksitlerim sabit.. bir şekilde ödenip gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…