Ev almak

Hu
Gençken kısıtlamak daha kolay, ne kadar çabuk alırsanız evinizi o kadar kardasınız
Doğru olabilir. Ben pek evim varmış konularina onem vermiyorum aslında ondan saskinim eşim daha garanticidir ev almakda onun fikri sanırım genel çoğunluk alma taraftari

Kısmen birikim yaptık esimde hisse aldı ama al sat al sat ben bir kar göremedim o konuda biraz başarısız sanırım🙂

Biz al sat yapmaktan ziyade az getirisi olan ama garanti markalardan alip senelerce hic dokunmadan birakmak istiyoruz
digeri kumar gibi riskli oluyor
fazla da bilgim yok gerci ama bizim planlarimiz bu sekilde

Herkes kredi dustu diyip duruyor hic bankaya gidip konustunuz mu 15 yil icin 500 tl uzeri kredi alirsaniz 0.99 onun disindakiler yine 1.20 den basliyor ki bu da en azı..bunca sene borca girmeye deger mi bilmiyorum bence biraz daha birikim denenebilir

Pyasaya göre degil de kendi aile ici duruma göre plan yapin bence, iki cücük cocuk var ortada nihayetinde
Kiralar gercekten yüksek degilse idare edin derim
Cevremde ev alip pisman olan insanlar var, ben yurt disindayim gerci nasil yazsam bilemedim
Ama kiradan kurtulmak icin almayin en azindan evi, alirken iyi düsünün derim, ev sahibi olmanin getirdigi sorumluluklar da olacak ve söyle gelisiyor olayla insanlar kendi evlerine daha cok harcama yapiyorlar yani kiradayken önemi olmayan bircok sey ev kendin olunca daha iyisini yapayim nasilsa benim moduna geciliyor bu da harcama demek
Çok doğru ben bile yok cam balkon yok perdeler yok dolap derken baya çıkarttım gibi şimdiden🙂

Merhaba habimlar...biraz kafam karışık sizlerden fikir almak istedim.tayinim çıktı ve taşınmamiz gerekiyor başka bir şehire kiralar en az 1200 TL krediler yeni düştüğü icin evmi alsak diye düşündük ben ücretsiz izindeyim şu anda ilk yıl 2500 diğer yillar 5600 ödeyerek 6 yılda bitirmeyi dusunuyoruz. Zaten 6 yılda kiraya vereceğimiz parayı faiz olarak bankaya vericez o yüzden mantıklı gibi ama benim kafama takılan konu 30 yaşındayız ve tek maaşla hayatımızı yasayabilirmiyiz keyfimize göre gezip yiip icebilirmiyiz tatile gidebilir miyiz ayrıca bebegimiz 1 yaşında seneye bakıcıya vermeyi düşünüyorum en az 1200 TL bakici olacak ve ikinci bebeğide 3 yıl sonra düşünüyorum o zman nasıl yapariz falan... ilk bir yıl 3600 sonraki yıllar 6000 kalacak bize yoksa birikim yapıp bir kaç yıl keyif yaptıktan sonrami ev almak mantıklı sizce ayrıca skisirsk köşede altinimiz var destek olacak ama yinede tereddutteyim..sizin fikirlerinizide duymak isterim. Şimdiden tesekkurler.
eşinizin maaşına bağlı.. ne kadar alıyor?

Herkes kredi dustu diyip duruyor hic bankaya gidip konustunuz mu 15 yil icin 500 tl uzeri kredi alirsaniz 0.99 onun disindakiler yine 1.20 den basliyor ki bu da en azı..bunca sene borca girmeye deger mi bilmiyorum bence biraz daha birikim denenebilir
Konuştuk bankayla odeme planını istediğimiz gibi yaptılar ana paraya faiz olarak 110bin odicez oda zaten 6 yıl kirada otursak odeyecegimiz 86 bin yani 24 bin faiz ödüyoruz gibi oluyor sadece

Konuyada yazdım 6 yılda bitecek kredi 0.99 dan alicax

E siz kafada cozmussunuz zaten alın ozaman ;)) daha mantikli duruyor. Yasadiginiz sehir cok para harcatmayan bi sehirse de 6 milyarla gayet gecinilir

Yanlış.

180 aya kadar 100.000-500.000 arası sabit 0.99 faiz.

derdiniz sadece kalan parayla gezip yiyip rahat harcayabilir miyiz ise bence olabildiğince erken ev sahibi olup ilerleyen yaşta rahat etmek daha mantıklı. çünkü yaş ilerledikçe, misal tabi olmasın ama işten atılma veya iflas olsa, toparlamak zor oluyor.
gençken içinize sineni alın. zaten 6 sene sonra 36 olacaksınız. hala gençsiniz.

derdiniz sadece kalan parayla gezip yiyip rahat harcayabilir miyiz ise bence olabildiğince erken ev sahibi olup ilerleyen yaşta rahat etmek daha mantıklı. çünkü yaş ilerledikçe, misal tabi olmasın ama işten atılma veya iflas olsa, toparlamak zor oluyor.
gençken içinize sineni alın. zaten 6 sene sonra 36 olacaksınız. hala gençsiniz.
Devlwt memeuruyuz ikimizde ayrıca annemede arada el uzatiyorum kredi ödüyor onlarda Azda olsa yardım etmeye çalışıyorum onlara yardımımi kesmek istemiyorum buda beni düşündürüyor hayırlısı bakalım kismetimizdr ne varsa o olur ins

Devlwt memeuruyuz ikimizde ayrıca annemede arada el uzatiyorum kredi ödüyor onlarda Azda olsa yardım etmeye çalışıyorum onlara yardımımi kesmek istemiyorum buda beni düşündürüyor hayırlısı bakalım kismetimizdr ne varsa o olur ins
haklısınız da şöyle söyliyim, şimdilik düşen faizler bir anda gene yükselebilir. eğer ev içinize sindiyse bence kaçırmayın. alınmış alınmıştır.

Daha dün kredi başvurusu yaptık. 180.000 için 0,99’dan.

Alınan ödeniyor ve gelirinizde gayet iyiymiş
Erken yaşta almanız daha mantıklı para birikmiyor çünkü

anlaşmalı bankaların anlaşmalı müşterilerine o düşen faizler
yani vakıfbank in anlaşmalı olduğu mütahitlerinden alırsan o faizler uygulanıyor

Back
X