ev almanın en kolay yolu nedir kızlar

canım felaket tellalı gibi olcak ama herşeyi düşünmen lazım işe girerim demek kolay ya işten çıkarılırsan bence sen önce işe gir evdende uzaklaşmış olursun ev geçindirmek zor yakıt elektirik su bide bu masraflar çıkacak eger şimdi biriktiremiyorsanız ozaman hem kredi hem ev çok zorlanırsınız 10 sene kredi iyi düşünmek lazım yangından kaçarken doluya tutulmayasınız

canım yaş gençken çoluk çocuk yokken aldın aldın
biz 1 senelik evliyiz 30 bin kadar altınlar ediyodu bizde aynı aldığımız evi ipotekledik 90 değer biçildi 75 aldık etti 105 kalanıylada evi yenilettik
şimdi her ay 700 tl ilk 3 yada 4 sene 6 ayda 1, 6 bin ödüyoruz
eşim yaz dönemi 3000 e yakın kesintilerle ,kış dönemi 1500 alıyo(düğünüde eşim yaptı onun borçlarıda vardı bizde)
ilk 3 ay evin bitmesini bekledik ayda 100 lirayla geçindik faturalar falan çıkınca
bişeyleri elde etmek istiyosan biraz sıkıntıyı göze alıcaksın baştan kendi ailem karşı çıktı ama şimdi afferim damada diyolar
bana gelinde açık öğretim okuyorum çalışmıyorum 4 aylık kızım var

Canım ev almak istiyorsun ama en azından süper lüx almana gerek yok..Madem yaşadığın yerde güzel evler var 50 60 da evler vardır..1+1 olur..herkes evlendiğinde çok güzel evlerde oturmuyor..Benim eşim 2 bin lira maaş alıyor..elimize kira dışında 1500 lira kalıyor inanki kıt kanaat geçiniyoruz..Ben kaynanamla oturdum 3 ay ama ev bakarken lüx olmasın 1 odaya bile razıyım dedim.bende dedimki ev olsun kaynanamlarla yerim içerim..ama evi tuttum bidaha gitmek istemedim..bi yumurta kırar yerim dedim..geçim olur..ama eğerki sen tutumluysan geçim olur..evde doğru düzgün ışık yakmıyorum gelen elektirik faturası 80 lira..illaki eve bişeyler alıyosun mutfak masrafın en azını söylüyorum 400 lira oda en azı...doğalgaz var 100 lira desen oda 1 de yak pek ısınamazsın..suda 50 desen..toplasan 600 lira yaptı..650 lira kredi veren varsa banada haber ver bizde ev almak istiyoruz ama 1200 den aşağı ödeme konusunda yardımcı olmuyorlar..hadi 60 de kredi verdiler de ama sunu unutma 50 lirayı 650 le nerden baksan 100 lira ödersin..yaptı sana 1250 yaptı..dışarı çıkma gibi bi lüksün olmaz..bence çok çok iyi düşünün..ama sende çalışsan kiraya çıksanız orda ucuz kiralık daireler vardır 80 liraya lüks satılık oluyorsa...en azından bankalar gibi olmaz..bi süre kirada oturursunuz..herkes ev almıyo başlarda..bazı insanlar 40 50 yaşında ancaa ev sahibi oluyor..ben biliyor annemle babam 1 sene içinde 4 kere ev taşıdılar..kiraya hemde evde almadılar..şu zamanda 1100 ev alamazsınız...bana şu an kiraya çıkman daha mantıklı geliyor...oda sen çalışırsan.bu sefer bişey olur krediyi ödeyezsiniz sana eşin yüklenr durur..ama 400 500 liaralık bir kirada ev bulursanız aileler daha kolay yardımcı olur.ben böyle düşünüyorum.

Canım lütfen beni yalnış anlama..Herkes başta yardım ederim diyor...Ama şu anki durumda herkes kendi geçimine düşmüş...Fazlada yardım bekleme..Benimkilerde yardım edicez dediler sağolsunlar evimin eşyasını ailem aldı..Ama nakit paraya gelince herkesin ihtiyacı oluyor..Umarım ev alırsın eşini ikna edersin..Ama kimseye güvenipte bi işe başlama..Sekreterlik felan bakabilirsin 6 da çıakrsın öğlende 1 felan olur cumartesi günnleri..Başka türlü ev felan alamazsınız.

Yeni aldığım için biliyorum, alacağın evi ipotek göstererek banka sana mortgage kredisi verir. Eve bir eksper gönderirler, o kişi eve bir değer biçer, banka sana ipotek karşılığı bu değerin dörtte üçüne kadar kredi verir. Ödeyemezsen zaten evini satıyor, ödediğin para yanıyor. Sen 80000 liraya diyorsun, bankadan 80000 liralık ev için 60000 lira kredi çekebilirsin. Kalanı da ihtiyaç kredisi olur. Evi ipotekleyecekleri için sadece kefil isterler, kalan 20000 lirayı ise ihtiyaç kredisi olarak çekebilir eşin. 80000 liralık evin yaklaşık 3000 lira kadar tapu masrafı, 2000 lira kadar da ekspertiz, konut ve deprem sigortası masrafları olur. Bence ödeyebilecekseniz kesinlikle ev alın derim =)

Canım benim yaaa..Tanımıyorum seni ama o kadar içten yazmışsınki yüreğime dokundu resmen..İinşallah en kısa zamanda evinize çıkarsınız..

canım ben düşünüyorumki bitek yatmaya gideriz zamanla onuda bırakırız üzerimize düşne vazifeyi yaparız sacee benimde ayrı düzenm olsun..doğal gazelektirk suyu düşünmüyorumçünkü bitek yatmayagideceğimizdenbizi zorlayacak bişe gelmez...ben iş bulamassam bile şöle düşünüyorum yine bir dururuz o evi de kiraya veririz oşekilde öderiz biraz olurmu sence mantıklımı canım
müşteri temsilcisi çok mantıklı kesinlikle bunu yaptırmam lazım...karar versekde hemen çekmicez canım bu yaz işte...
aynen canım gerçekten birikmiyor kaçkere buayda biriktiremedik bidakiaya artık diyoz ben borç ödeme taraftarıyım biriktirmketense
olsun canım 10 sene olsun huzur olsunda haps hayatımdan kurtulimda kendi çapımda öderim huzur olunca 10 sene çokkolay geçer...çünkü ben bu evde 1 saati geçiremiyorum

canım ben giriş kata kücük evlerede razıyım amaeşim alınca bikere alıcamömür boyu orda dururuz diyor...oyüzden biraz dahagösterişli ev peşinde
eşya sıkıntısını bişekilde çözeriz yaa ev olsunda canım bitane kötü koltuğada razıyım

cnm sanırm sen işin içinden çıkamadın...o evde de çok bunalmıssın anladıgım kadarıyla.sen iş bulmaya çalıs ...akşam eve gelırsın zaten yorgun argın yemek yer bıraz oturur yatarsın..çalıştıgın için kımse sana bısey dıyemez.hem kafan da dagılır....bu sırada da kazandıgınız paraları bırguzel bırırktırmeye devam edersınız....bıraz daha sık dişini....

aynen canım bende ondan dolayı çırpınıyorum işte bu evde boşa geçio günler
6 ayda bir 6 bin ödemek olayı isteğe bağlımı biz öle ödeyemeyizde.
sıkıntıyı göze almadan bişe olmuyor ama eşim almıyor allah kahretsin yaa
orası doğru ama canım bişeyleri risk etmek lazım bilmiyorum yaa bu evde bulaşıkçamaşır yıkayarak nereye kadar of ölüyorum allahım yardım et
var anım 50 ye 60 da var amaeşim işte güzel ev istio almışken 1 art 1 alsak alırız şimdiama o biraz rahat düşkünü işte uyuz..yoksa ben ona zemin kat bile teklif ettim hep netten bakıorum sahibinden den..kiraya çıkmıo canım aslaaa diyor
sekreterlik bulsam süper de nasıl bulcamki nerelere başvurmam lazım
çok açıklayıcı anatmısşın canım teşekkürler
eşim cesaret etse öder de cesareti yok bu işlere girmeye ama ana baba yanında da hiçbişeolmuo boşboş beklioz birikimde olmuo
Canım benim yaaa..Tanımıyorum seni ama o kadar içten yazmışsınki yüreğime dokundu resmen..İinşallah en kısa zamanda evinize çıkarsınız..

canım yaa duygulandım şimdi
senin kadar kimseiçten anlamamıştı beni eşim bile
allah razı olsun
sesimikimseye duyuramıyorum herkez ayrı evi unutdiyor çırpınıyorum bbu hapistençıkmakiçin gün sayıyorumresmen

çıkamadım canım
çare arıyorum resmen
işe bi girsem dediğin gibi bukadar bunalmam

canım mesajların tamamını okumadım belki de söylenmiştir eminevim diye bir sistem var,
peşinat ne kadar verebilirsen toplam istediğin rakama göre sana en uygun ödeme planı çıkarıyorlar ve banka kredisinden az bir farkla daha da hesaplı oluyor. bu sistemde benim bildiğim tek handikap para eline hemen teslim edilmiyor gün usulü. çekilişleri oluyor ama güvenilir bi müessese
bi araştır isterssen tel açıp bilgi alabilirsin...

canım eşini ikna etmekten başka çaren yok...okadar iyi anlıyorumki seni şu yaşadıklarım geldi aklıma...ne kadar zor günlerdi...inanırmısın geçenlerde rüyamda gördüm kaynanamın evine geri taşınmışız...kalktığımda eşyalarımı öpesim geldi o duruma gelmşim artık...gazete ilanlarına bak nerde oturuyorsun bilsem yardımcı olurdum...bazı iş siteleri var oralara başvur..yada şöyle yap bazı marketlerde yada mağzalar part time eleman arıyorlar..oralara bak.400 500 alırsın ama 4 5 saat çalışırsın en fazla...o belki eşinin aklına yatabilir.

şimdi bi arkadaş da onu önerdi canım
ama hemen veriliyormu bu evler en erken nezaman
arayıpta bilgi almak lazım eşime bahsedicem hemen

tatlım özel mesaj için 10 dk beklemem lazım nerde oturduğumu özelden yazıcam korkuyorum yaa bi tanıdığım üyediranlar falan die nebilim işte
rüyan olayına çok duygulandım ben olsam bende öperdim eşyalarımı
ben işte senin o rüyandaki halindeki hisler içindeyim o kötü hislerlerdeyim....
eşim market istemio mağza istemio çıldırcam çok kavga edioz nebkelion benden diom lise mezunuyum doktor olamam ya diorum yoksa ben dünden razıyım

ah canım ev almak çok zorr. sonra evi alınca arkadaşın biri demiş. tapusu kombisi, elektrik açtırma, su açtırma vs bitmiyor masraf. o bitse yeni eşyaya heves ediceksin hep para hep para. bizde bi topaarlayamadık kendimizi. alalı 2 yıl oldu. part time iş banada mantıklı geldi. hem lkafan dağılır aileden uzaklaşırsın kendine ayrı çevre yaparsın hemde eşine katkın olur.

parttime iş aslında güzel iyi bir iş bulana kadar 500 400 neyime yetmicek

kızlar ben yapardım bu işi yaaa okadar tutumluyumki
bulaşık suyunu atmayıp balkon yıkıyorum o suyla sırf su faturası çok gelmesin diye
eşim 1 milyon veriyo arada 500 ünü kenara koyup bikaç hafta sonra acil bişeyimi aldığımçok oldu

umarım alırsın canıım ya biz de riske girdik bir araba paramız vardı başka bişeyimiz yoktu ya allah deyip girdik devlet memuruyuz ikimizde elimizde sadece 300lira kalıyor eşime bana aidata 100 100 ama rahatlıyoruz çok dikkat ediyoruz birikimle olmuyor bu ay olmazsa gelecek ay biriktiririz diyorsun ama yok olmuyor ama hesabınızdan fazla çekin ki masraflar çıksın çok çıkıyor biz de geçen yıl aldık nerdeyse tamamın krediyle ama içimize sinen keyifle toruduğum bir evim var çok ş,k,r darısı tez zamanda hayırlısıyla sana
eminevimi çok duydum hatta bir arkadaşım aldı ordan sırasını bekliyor evi için gün gibi oluyor çünkü

çok iyi yapmışısınız canım ama sizin durmunuz farklı ikinizde devlet memunuru ama herkez parasına göre ev alır biz en fazla 80lik.....
eminevim kaç senede veriyor evi cnm arkadaşın nezaman yazıldı
tokide iyi aslında da eşim pahallı diyor tokiye
90 milyar 2artı 1

1 - 2 ay önce hatta nickini vereyim ona mesaj at yardım eder ne yaptığı konusunda
nicki akıllıbıdık yeni aldı 10 ay sonra alcak yanlış hatırlamıyorsam

merhaba canım, öncelikle Allah sabır versin sana, kendi düzenini kuramamak çok zor bende 3 sene peşinat biriktirmek için bekledim, eşim sıcak bakmamasına rağmen kredi çektirip ev aldırdım çok zorluk çektik, ama evimize geçeli 2 seneyi geçti ve bütün sıkıntılara değdi inanki çok mutluyum dediğin gibi psikolojim bozulmustu birde ben öğrenciyim çok zorlanmıstım o sebeple rahat edememiştim annesinin evinde :) şimdi seni maddi konularda aydınlatmak için yazayım, birincisi eşim kredi çektiğimizde eşinden 350lira fazla alıyordu suan daha iyi bir işi var ama o zaman az oldugundan kefil istediler ve ipotek olarak da satın aldığınız evi ipotek edecekler zaten başka birşeyi ipotek etmezler ama maaşı azsa kefil isteyebiliyorlar birde ne kadar kredi çekeceğinize bağlı ve kaç ayda ödeme planı yapacağınıza bağlı, mesela 50bin diyorsun çok fazla değil bence ödeyebilirsiniz biz 80bine 7yıl 1400 taksitle çektik ama sen 50bine 10yıl çektirebilirsen 900 taksit yada daha az olabilir şuan tam hesaplayamam ama bankaların internet sitelerinden girip hesaplayabiliyorsun hesap makineleri var konut kredisi için, psikolojinin düzelmesi açısından iş aramanı ve çalışmanı tavsiye edebilirim hem daha çok para biriktirip daha az kredi çekersiniz hemde taksitleri ödeme konusunda eşine yardımcı olursun iş arama konusundada kariyer net gibi siteler var ordan bakabilirsin ama bankalara güvenme sakın birsürü masraf çıkarabilirler onlarıda sorup öğrenmek gerek eşini bence biraz daha peşinat biriktirdikten sonra ikna et bankaya götür ama biraz daha birikim yapmanızda fayda var cnm :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…