- 5 Aralık 2011
- 2.442
- 31
- 113
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
kızlar biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum bu evde yaşadığım her sıkıntıya nasıl çare bulmalıyım size danışmak için üye oldum çünkü çok büyükbi çaresizlik ve çıkmaz içindeyim...lütfen bu konularda konu açınca kimse beni yadırgamasın öncelikle bunu belirteyim çünkügerçekten çıkmazdayım eşim beni anlamıo biliosunuz...birtek siz varsınız...güzel akıllarınızla bana yol gösterirseniz belki eşinin ailesiyle yaşayıpta sıkıntı çeken birini kurtarmaya vesile olursunuzki ben burda derman bulacağıma inanıyorum rabbimden sonra...eşime biranönce ev aldırma peşine düştüm..kiraya asla çıkmıyor .....şimdi ben diyorum ki 23 bin altınlar var...50 bin eşimçekse ki eşime o krediyi verirlermi bilmiyorum bunu da size soruyorum...eşim vermezler diyor birara verirler ipotek ettirince diyodu şimdi kredi çekmekten vazgeçti ailelerin verdiği gazla para biriktirmeye karar verdi...neyse 50 bin çekse 73 bin falan oluyor 10 da aileler yardım etse 83 milyara bulunduğumuz şehirde süper lüks daireler var burda evler ucuz...eşim 1100 alıyor bende girsem bir 600 -700 lük işe girsem olmadı 500 e 400 e de razıyım ...eşimin aldığı maaşla 650 falan kredi ödesek kalıyo eşimden 450 ...600 de ben alıyorum desek 1050 tl bize kalıyor .....kikendimizi toparlayana kadar kaynanamlarla yeme içme bir olur yatmaya gideriz bitekk böylece masrafları en aza indirmiş oluruz...ayağımızıda yorganımıza göre uzatsak bütçeye göre yaşasaksöyleyin bana geçim olmazmı ...çocukda yapmasak toparlayana kadar...benimde psikolojim düzelse....sizce mantıklı değilmi benim düşüncem bu ama eşime anlatamıyorum....bana kredi vermezlerdiyor ...birara aynen bu dediğimi yapacaktı karar almıştık aileler duydu ve vazgeçirdiler onu lanet olsun ki..lütfen bişeyler deyin akıl akıldan üstündür.....ben kurtulma yolları arıyorum...düzenimi kurmak istiyorum....psikolojikmen çöktüm beden olarak da ayrıca ..hergören noldu sana yaa diyor....lütfen biakıl
kara kara iş arıom canım geçen tek başıma çıktım aradım satış elemanı olarak çok var işilaı eşimistemio onları geççıkıoz die...
eşyayı babam diyor işte evini ben düzcem diye ama bilmiorum baştan sona düzemezheralde o da zor geçinio
şimdi sende mi biriktirin diyosun canım
herkezz öle diyo yaaa babamdaeşimeeillede biriktir diyor
bende para birikmeyip borcun daha iyiödeneceği kanaatindeyim
tabikide biriktirmek daha iiama birikmio yaa nebilim
eşim bazen dioki eşyaları beraber oturuyoken alalım ödeyelim diyor
ama ozamanda para nasıl biriktircez
canım ben düşünüyorumki bitek yatmaya gideriz zamanla onuda bırakırız üzerimize düşne vazifeyi yaparız sacee benimde ayrı düzenm olsun..doğal gazelektirk suyu düşünmüyorumçünkü bitek yatmayagideceğimizdenbizi zorlayacak bişe gelmez...ben iş bulamassam bile şöle düşünüyorum yine bir dururuz o evi de kiraya veririz oşekilde öderiz biraz olurmu sence mantıklımı canımTamamını biriktiremezsiniz tabi ama ne kadar nakitiniz olursa o kadar iyi
Birde her zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor, örneğin bu ay doğalgaz faturası fazla geldi hesap şaşar, acil bir masraf oldu hesap şaşar. Yani öyle ucu ucuna da olmaz. Biraz elinizi rahatlatmanız lazım. İş bulmadan zaten hiç kalkışmayın böyle şeylere, borcu olup çaresiz olmak çok daha zor
müşteri temsilcisi çok mantıklı kesinlikle bunu yaptırmam lazım...karar versekde hemen çekmicez canım bu yaz işte...burayı okutmak zorunda değilsen nette araştırdım dersin.ya da en güzeli irgün beraber bankaya gidin....enine boyuna müşteri temsilcisi ile konusun....ayrıntısı ile herseyı anlatıyor,hesaplıyor zaten...illa hemen kredi çekmek zorunda değilsiniz ki sormak da bedava zaten:) bence eşin en güzel o zaman ikna olur....
senın tek sıkıntın ailesının yanında olmanız ,sonucta kira ödemiyorsunuz,elektrık,su,mutfak masrafı yok...
kira da olsanız farklı olurdu tabii...
aynen canım gerçekten birikmiyor kaçkere buayda biriktiremedik bidakiaya artık diyoz ben borç ödeme taraftarıyım biriktirmketenseşu zamanda risk almadan hiç bir şeyin sahibi olunmaz.bence iş bulmalısın önce baktın iş iyi gidiyor çalışabilirsin sonra eşini ikna edip bir bankaya gidip bilgi alırsınız(faiz oranı en düşük hangisiyse) zamanla eşinde bu fikre sıcak bakar çekersiniz kredinizi missss gibi eviniz olur.hem çalışınca sosyalleştiğin için seninde kafan dağılır.para biriktirmek kolay değil sıkışınca harcanıyor.ama kredi öyle değil ödemek zorundasın bu mecburiyetten ötürü krediyle daha kolay..Allah yardımcınız olsun...
olsun canım 10 sene olsun huzur olsunda haps hayatımdan kurtulimda kendi çapımda öderim huzur olunca 10 sene çokkolay geçer...çünkü ben bu evde 1 saati geçiremiyorumsenin psikolojini çok iyi anlıyorum yalnız ev bark saihibi olmak gerçekten çok zor. Ama evdeki hesap maalesef çarşıdakine uymuyor ben senin oluşturğun ödeme profiline göre açıklamaya çalışacağım.
50.000 tl krediyi ayda 650 şer taksitle öderim diyorsanız 120 aylık bir kredi çekmeniz gerekiyorki bu eşinin maaşının neredeyse yarısı ediyor. hadi sende iş buldun deyelim ikiniz bu şekilde ödeyebilirsiniz ama çok yıpranırsınız. 10 yıl gerçekten çok uzun bir süreç. işsiz kalma durumu ise ap ayrı bir zorluk olur. Hadi herşeyi göze alıp evi aldınız bunun tapu masrafları verileri harçları vs var ve yeni aldığın eve de hemen geçemezsin eve illaki masraf edersin.
Kiraya çıkarsanız neredeyse ödeyeceğiniz krediyi her ay kiraya verirsiniz. 40-50.000 tl gibi birikiminiz olsaydı çok kolay olurdu sizin için ama bu şartlarda gerçeken zor gibi duruyor.
En azından asgari ücretle yada eşinin aldığı maaşa yakın bir ücret alman şart belki o şartlarda olabilir. Ama kredi ödemeleri önermli ve 10 sene çooook uzun bir zaman.
cnm derdin ayrı ev ise çok lükse bakmadan alcaksın evi 2+1 giriş daha uygun olur fiyatları onun borcuda bitince büyütürsünüz.eşine 50 bin vermeyebilirler ama yinede sormak lazım tabi.aldığı maaşa göre veriyorlar çünkü zaten kredi çekince ev ipotekli oluyor borcu bitene kadar.ayrıva evini ayırıyorsan k.vdede yemeyi düşünmeyeceksin.ayrıva eşya sıkıntınızda olacak bunlarıda düşün.
aynen canım bende ondan dolayı çırpınıyorum işte bu evde boşa geçio günlercanım yaş gençken çoluk çocuk yokken aldın aldın
biz 1 senelik evliyiz 30 bin kadar altınlar ediyodu bizde aynı aldığımız evi ipotekledik 90 değer biçildi 75 aldık etti 105 kalanıylada evi yenilettik
şimdi her ay 700 tl ilk 3 yada 4 sene 6 ayda 1, 6 bin ödüyoruz
eşim yaz dönemi 3000 e yakın kesintilerle ,kış dönemi 1500 alıyo(düğünüde eşim yaptı onun borçlarıda vardı bizde)
ilk 3 ay evin bitmesini bekledik ayda 100 lirayla geçindik faturalar falan çıkınca
bişeyleri elde etmek istiyosan biraz sıkıntıyı göze alıcaksın baştan kendi ailem karşı çıktı ama şimdi afferim damada diyolar
bana gelinde açık öğretim okuyorum çalışmıyorum 4 aylık kızım var
orası doğru ama canım bişeyleri risk etmek lazım bilmiyorum yaa bu evde bulaşıkçamaşır yıkayarak nereye kadar of ölüyorum allahım yardım etcanım felaket tellalı gibi olcak ama herşeyi düşünmen lazım işe girerim demek kolay ya işten çıkarılırsan bence sen önce işe gir evdende uzaklaşmış olursun ev geçindirmek zor yakıt elektirik su bide bu masraflar çıkacak eger şimdi biriktiremiyorsanız ozaman hem kredi hem ev çok zorlanırsınız 10 sene kredi iyi düşünmek lazım yangından kaçarken doluya tutulmayasınız
var anım 50 ye 60 da var amaeşim işte güzel ev istio almışken 1 art 1 alsak alırız şimdiama o biraz rahat düşkünü işte uyuz..yoksa ben ona zemin kat bile teklif ettim hep netten bakıorum sahibinden den..kiraya çıkmıo canım aslaaa diyorCanım ev almak istiyorsun ama en azından süper lüx almana gerek yok..Madem yaşadığın yerde güzel evler var 50 60 da evler vardır..1+1 olur..herkes evlendiğinde çok güzel evlerde oturmuyor..Benim eşim 2 bin lira maaş alıyor..elimize kira dışında 1500 lira kalıyor inanki kıt kanaat geçiniyoruz..Ben kaynanamla oturdum 3 ay ama ev bakarken lüx olmasın 1 odaya bile razıyım dedim.bende dedimki ev olsun kaynanamlarla yerim içerim..ama evi tuttum bidaha gitmek istemedim..bi yumurta kırar yerim dedim..geçim olur..ama eğerki sen tutumluysan geçim olur..evde doğru düzgün ışık yakmıyorum gelen elektirik faturası 80 lira..illaki eve bişeyler alıyosun mutfak masrafın en azını söylüyorum 400 lira oda en azı...doğalgaz var 100 lira desen oda 1 de yak pek ısınamazsın..suda 50 desen..toplasan 600 lira yaptı..650 lira kredi veren varsa banada haber ver bizde ev almak istiyoruz ama 1200 den aşağı ödeme konusunda yardımcı olmuyorlar..hadi 60 de kredi verdiler de ama sunu unutma 50 lirayı 650 le nerden baksan 100 lira ödersin..yaptı sana 1250 yaptı..dışarı çıkma gibi bi lüksün olmaz..bence çok çok iyi düşünün..ama sende çalışsan kiraya çıksanız orda ucuz kiralık daireler vardır 80 liraya lüks satılık oluyorsa...en azından bankalar gibi olmaz..bi süre kirada oturursunuz..herkes ev almıyo başlarda..bazı insanlar 40 50 yaşında ancaa ev sahibi oluyor..ben biliyor annemle babam 1 sene içinde 4 kere ev taşıdılar..kiraya hemde evde almadılar..şu zamanda 1100 ev alamazsınız...bana şu an kiraya çıkman daha mantıklı geliyor...oda sen çalışırsan.bu sefer bişey olur krediyi ödeyezsiniz sana eşin yüklenr durur..ama 400 500 liaralık bir kirada ev bulursanız aileler daha kolay yardımcı olur.ben böyle düşünüyorum.
sekreterlik bulsam süper de nasıl bulcamki nerelere başvurmam lazımCanım lütfen beni yalnış anlama..Herkes başta yardım ederim diyor...Ama şu anki durumda herkes kendi geçimine düşmüş...Fazlada yardım bekleme..Benimkilerde yardım edicez dediler sağolsunlar evimin eşyasını ailem aldı..Ama nakit paraya gelince herkesin ihtiyacı oluyor..Umarım ev alırsın eşini ikna edersin..Ama kimseye güvenipte bi işe başlama..Sekreterlik felan bakabilirsin 6 da çıakrsın öğlende 1 felan olur cumartesi günnleri..Başka türlü ev felan alamazsınız.
çok açıklayıcı anatmısşın canım teşekkürlerYeni aldığım için biliyorum, alacağın evi ipotek göstererek banka sana mortgage kredisi verir. Eve bir eksper gönderirler, o kişi eve bir değer biçer, banka sana ipotek karşılığı bu değerin dörtte üçüne kadar kredi verir. Ödeyemezsen zaten evini satıyor, ödediğin para yanıyor. Sen 80000 liraya diyorsun, bankadan 80000 liralık ev için 60000 lira kredi çekebilirsin. Kalanı da ihtiyaç kredisi olur. Evi ipotekleyecekleri için sadece kefil isterler, kalan 20000 lirayı ise ihtiyaç kredisi olarak çekebilir eşin. 80000 liralık evin yaklaşık 3000 lira kadar tapu masrafı, 2000 lira kadar da ekspertiz, konut ve deprem sigortası masrafları olur. Bence ödeyebilecekseniz kesinlikle ev alın derim =)
Canım benim yaaa..Tanımıyorum seni ama o kadar içten yazmışsınki yüreğime dokundu resmen..İinşallah en kısa zamanda evinize çıkarsınız..
cnm sanırm sen işin içinden çıkamadın...o evde de çok bunalmıssın anladıgım kadarıyla.sen iş bulmaya çalıs ...akşam eve gelırsın zaten yorgun argın yemek yer bıraz oturur yatarsın..çalıştıgın için kımse sana bısey dıyemez.hem kafan da dagılır....bu sırada da kazandıgınız paraları bırguzel bırırktırmeye devam edersınız....bıraz daha sık dişini....
kızlar biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum bu evde yaşadığım her sıkıntıya nasıl çare bulmalıyım size danışmak için üye oldum çünkü çok büyükbi çaresizlik ve çıkmaz içindeyim...lütfen bu konularda konu açınca kimse beni yadırgamasın öncelikle bunu belirteyim çünkügerçekten çıkmazdayım eşim beni anlamıo biliosunuz...birtek siz varsınız...güzel akıllarınızla bana yol gösterirseniz belki eşinin ailesiyle yaşayıpta sıkıntı çeken birini kurtarmaya vesile olursunuzki ben burda derman bulacağıma inanıyorum rabbimden sonra...eşime biranönce ev aldırma peşine düştüm..kiraya asla çıkmıyor .....şimdi ben diyorum ki 23 bin altınlar var...50 bin eşimçekse ki eşime o krediyi verirlermi bilmiyorum bunu da size soruyorum...eşim vermezler diyor birara verirler ipotek ettirince diyodu şimdi kredi çekmekten vazgeçti ailelerin verdiği gazla para biriktirmeye karar verdi...neyse 50 bin çekse 73 bin falan oluyor 10 da aileler yardım etse 83 milyara bulunduğumuz şehirde süper lüks daireler var burda evler ucuz...eşim 1100 alıyor bende girsem bir 600 -700 lük işe girsem olmadı 500 e 400 e de razıyım ...eşimin aldığı maaşla 650 falan kredi ödesek kalıyo eşimden 450 ...600 de ben alıyorum desek 1050 tl bize kalıyor .....kikendimizi toparlayana kadar kaynanamlarla yeme içme bir olur yatmaya gideriz bitekk böylece masrafları en aza indirmiş oluruz...ayağımızıda yorganımıza göre uzatsak bütçeye göre yaşasaksöyleyin bana geçim olmazmı ...çocukda yapmasak toparlayana kadar...benimde psikolojim düzelse....sizce mantıklı değilmi benim düşüncem bu ama eşime anlatamıyorum....bana kredi vermezlerdiyor ...birara aynen bu dediğimi yapacaktı karar almıştık aileler duydu ve vazgeçirdiler onu lanet olsun ki..lütfen bişeyler deyin akıl akıldan üstündür.....ben kurtulma yolları arıyorum...düzenimi kurmak istiyorum....psikolojikmen çöktüm beden olarak da ayrıca ..hergören noldu sana yaa diyor....lütfen biakıl
canım mesajların tamamını okumadım belki de söylenmiştir eminevim diye bir sistem var,
peşinat ne kadar verebilirsen toplam istediğin rakama göre sana en uygun ödeme planı çıkarıyorlar ve banka kredisinden az bir farkla daha da hesaplı oluyor. bu sistemde benim bildiğim tek handikap para eline hemen teslim edilmiyor gün usulü. çekilişleri oluyor ama güvenilir bi müessese
bi araştır isterssen tel açıp bilgi alabilirsin...
canım eşini ikna etmekten başka çaren yok...okadar iyi anlıyorumki seni şu yaşadıklarım geldi aklıma...ne kadar zor günlerdi...inanırmısın geçenlerde rüyamda gördüm kaynanamın evine geri taşınmışız...kalktığımda eşyalarımı öpesim geldi o duruma gelmşim artık...gazete ilanlarına bak nerde oturuyorsun bilsem yardımcı olurdum...bazı iş siteleri var oralara başvur..yada şöyle yap bazı marketlerde yada mağzalar part time eleman arıyorlar..oralara bak.400 500 alırsın ama 4 5 saat çalışırsın en fazla...o belki eşinin aklına yatabilir.
kara kara iş arıom canım geçen tek başıma çıktım aradım satış elemanı olarak çok var işilaı eşimistemio onları geççıkıoz die...
eşyayı babam diyor işte evini ben düzcem diye ama bilmiorum baştan sona düzemezheralde o da zor geçinio
şimdi sende mi biriktirin diyosun canım
herkezz öle diyo yaaa babamdaeşimeeillede biriktir diyor
bende para birikmeyip borcun daha iyiödeneceği kanaatindeyim
tabikide biriktirmek daha iiama birikmio yaa nebilim
eşim bazen dioki eşyaları beraber oturuyoken alalım ödeyelim diyor
ama ozamanda para nasıl biriktircez
umarım alırsın canıım ya biz de riske girdik bir araba paramız vardı başka bişeyimiz yoktu ya allah deyip girdik devlet memuruyuz ikimizde elimizde sadece 300lira kalıyor eşime bana aidata 100 100 ama rahatlıyoruz çok dikkat ediyoruz birikimle olmuyor bu ay olmazsa gelecek ay biriktiririz diyorsun ama yok olmuyor ama hesabınızdan fazla çekin ki masraflar çıksın çok çıkıyor biz de geçen yıl aldık nerdeyse tamamın krediyle ama içimize sinen keyifle toruduğum bir evim var çok ş,k,r darısı tez zamanda hayırlısıyla sana
eminevimi çok duydum hatta bir arkadaşım aldı ordan sırasını bekliyor evi için gün gibi oluyor çünkü
çok iyi yapmışısınız canım ama sizin durmunuz farklı ikinizde devlet memunuru ama herkez parasına göre ev alır biz en fazla 80lik.....
eminevim kaç senede veriyor evi cnm arkadaşın nezaman yazıldı
tokide iyi aslında da eşim pahallı diyor tokiye
90 milyar 2artı 1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?