ev almanın en kolay yolu nedir kızlar

şimdi bi arkadaş da onu önerdi canım
ama hemen veriliyormu bu evler en erken nezaman
arayıpta bilgi almak lazım eşime bahsedicem hemen

biz araştırmıstık bunu...hatta gıttık konustuk..bize bır hesap cıkardılar.ailelerimizle konustuk kabul etmedıler..riskli falan dedıler....zamanında ihlas mı ne varmıs o batınca butun ınsaların parası gume gıtmıs ...

1 - 2 ay önce hatta nickini vereyim ona mesaj at yardım eder ne yaptığı konusunda
nicki akıllıbıdık yeni aldı 10 ay sonra alcak yanlış hatırlamıyorsam
tamam canım bi bakayım

ay anaaam eminevimde batarsa

canım 3 yılnekadar biriktirdiniz peki
birikiyormu para sende çalışıyomudyun eşinin maaşı neydi
kefilide ayarlarız yaa babalardan birini artık kefilinde maaşına bakılıyormu
50 binieşimle hesapladık 650 ödenio canım 10 yıl..
iş işişallahım inşallah bulurum o dediğin siteye bakıcam cnm
biraz daha peşinat tabiki çok iyi ama ben dayanamıyorum ölüyorummmm başkada bişey yok cnm

tamam canım bi bakayım

ay anaaam eminevimde batarsa

ya batmaz bence ama işte ınsanın aklındakı o ufacık soru işareti insanı bankaya yöneltıyor...bankada batabilir ama o daha zor bır ihtimal...sonucta az para değil...emin evimi ben sana bıraz anlatayım...
kadınların katıldıgı altın gunü gibi düşün....mesela 10 kişi var...bugun sana gelecekler....gelirken herkes altınını getırıyor sana verıyor ve sen o altınla (örnegın) buzdolabı alıyorsun...sonra dıger ay da dıger kişi ile derken böyle sırayla devam edıyor....ancak tabı emın evım de 10 kişi yok....
senın katılacagın havuzda 100 kişi olabılır....kura cekılıyor zaten....kım cıkarsa sıra ıle ev alınıyor...başta verecegın peşinat ne kadar fazla olursa evı hemen alma olasılıgın yuksek...tabı sana ev cıkana kadar sen parayı ödemek zorundasın...

biraz temkinli yaklaşırım bu konulara. çünkü ödeme zorluğumuz olursa, para bulabileceğimiz kimse yok, genelde biz alacaklıyız.
yazacaklarım moralini bozmasın ama sakin kafayla düşün lütfen.

öncelikle işe gir, çalışırken kv nin evini otel gibi kullanırsın. kendi işini yaparsın yine odanda. sanki tek odalı bir evin var gibi düşün. yorgun olacağın için, kimseyle uğraşmak bile istemezsin. hem para biriktirmiş olursunuz. bir süredir beraber yaşıyorsunuz zaten, birkaç ay daha sabretmeni tavsiye ederim. çalışırken pek problem yaşayacağını düşünmüyorum.
ev alıp yemekleri beraber yerseniz, daha çok sorun yaşarsınız şu yazdığım durumdan... bir problem çıktı, küslük oldu, yemeğe gidemezseniz ne olacak, kredi kartına yüklensen borçlar artar.
birden o kadar borcun altına girmek ile, tüm hayatınızı taksit ödemeye odaklamış olacaksınız. ekonomik sıkıntı başlarsa, hayallerle girdiğin evde huzurun kaçabilir.
kv nin evinde kalırken, gereksiz masrafları kısın. kira kredi yok, o parayı kenara koyun...
evi alınca, eşyası da var. dünyanın parası tutar onlar da. şu da, bu da derken, bir sürü taksit daha çıkar. babanın da durumu yokmuş pek, neden onları zora sokacaksınız ki? belki istediğin eşyayı alamayacak, 2-3 sene sonra eşya yenilemeye kalkar mısın böyle bir durumda?
işlerinizin garantisi olacak mı? birden işten çıksanız, kim nasıl kapatacak o açığı?
bir de ille ev almak istiyorsan, en iyisini değil, şirin ve küçük bir evi hedefle. bu borçlar ile hemen çocuk yapmayacaksınız galiba, büyük eve de gerek kalmaz. çalıştığın için gelen gidenin de fazla olmaz... ikinize yetsin...

hevesini kırmak istemem. ama ekonomik sıkıntı olursa, inan o evin hiçbir duvarı, eşyası mutluluk vermeyecek sana. hesap kitap işine döneceksin...

biz de 850 tl kira veriyoruz şu an, herkes o kira yerine üstüne ekleyip ev taksidi ödeyin diyor, ama evler de çok pahalı burada. o kadar büyük bir borcun altına girmeyi göze alamıyoruz.
risk almak gerekir hayatta ama bu risk bana fazla geliyor açıkçası.

canım ben bu fakirlikle yinede riski göze alıyorum nedenmi?
burda yaşamak beni bu hale getirdi gözüm kaardı isterse hergün makatna yiyim ya belki yanlış ama o duruma geldim
banyo wc yemek uyku herşey sorun allahım kendimi atayım daha iyi
küçük şirin ev herzaman hayalim canım hem daha ii ısınır:) ama eşim işte

nebilim yaa gözüm korktu canım nedense
ya geri vermezlerse evimizi paralar yanarsa toki sanki daha güwenli gelio bana

nebilim yaa gözüm korktu canım nedense
ya geri vermezlerse evimizi paralar yanarsa toki sanki daha güwenli gelio bana

Eminevime güvenebilirsiniz batarmış dolandırıcıymış sözlerine inanma derim kardeşim aldı çok şükür yoksa ev sahibi olamazdık hem onların ne kadar taşınmaz gayrimenkulü var kaçmaları nasıl söz konusu olur ayrıca ödemeyi bankasya ya yapıyorsun emievime değil ve de parana teminat senedi veriliyor batsada paran garanti altında ki birçok ev sahibi var olmayada devam eder inş bankadan farkı faiz ödemeyip dosya masrafı ödüyorsun 6 7 lira onların kazancı bu para birde ev kurada hangi ay çıkarsa mesela benim kardeşime 9 ay sonra çıktı senin kesene göre aylık taksitler belli oluyor.

öylemi canım hımm bak bunları bilmiodum çok açıklayıcı oldu teşekkürler..
ya insan yinede korkuo işte
para bankaya yatıyosa dolandırılma gibi bişe olmaz sanırım
kardeşinin ödemelerinasıldı canım

ev çıkana kadar 650 tl idi ev çıktıktan sonr 1300e yükselttik sabit... kira vermeden iyidir bankadan 50 lira çekip 80 90 geri ödeyeceğine böyle yapın 6 7 lira veriyosunuz eve girip kurada sıranızı bekliyorsunuz bu kadar..10 sene de sabit ödüyorsunuz

hem samanyolunda reklamlarını izlemiyormusun? ya da metro istasyonlarında reklamlarını görmedn mi hiç? eminevim sandığınız gibi küçük bir şirket değil dolandırıp kaçacak 20 yıldır bu piyasada.. Emin otomotiv olarak başlamışlardı

parayı bankaya öduyorsun evet ama sana senetten baska bırsey vermıyorlar.elındekı tek garantın o....bankdakı gıbı faiz ödemıyorsun....bız de çok ıstedık ama ailelerımız eger bırsey olursa sonra ah vah etmeyın dedi...biz de vazgecmıstık...yanı senın tercıhın tamamen ....sözlerımı de tersınden okuyanlar var sanırım ben dolandırıcı falan demedım...bu sayede cok ev,araba sahıbi olanlar var ama biz garantıyı severız,eşegımızı sağlam kazıga baglamak varken risk almadık.hepsi bu kişisel tercıhımız yanı...ayrıca bu emın evımın bu işten karı olmasa bu işi yapar mı ? kaç kişi çalıstırıyorlar.neyse ben lafı uzatmayyım daha fazla....sen iice düşün tasın hakkında hayırlısı olsun...

Allah yardımcın olsun ne diyim.konuya söyle bir giriş yapmak istiyorum.malesefki bende kv ile aynı apartmanda oturuyorum ve bundan çok rahatsızım
Allahıma şükürler olsun ki eşim çok anlayışlı ve beni anlıyor pek ezdirmiyor ama yinede bende taşınmak istiyorum aynen ev almak gitmek istiyorum
bana kızanlar olabilir ama inanın kv anlayışlı deilse hep sizden iş bekliyorsa ve başkalarının gelinlerini sürekli size övüyorsa hayat çekilmez oluyor
bende sana hak veriyorum ama ne gibi akıl vereyim bilemiyorum çünkü aynı durumda sayılırız senin ne gibi sıkıntıların var birde aynı evin içindemisiniz yoksa
altlı üstlümü oturuyorsunuz bizim gibi

konuyla alakasız biraz ama evlenirken eşinize;
yeterki yanında olayım ayrı bi evim olmasada olur dediniz mi?

toki binalari yokmu sizin orda
bence luks ev 80 000 se luks olmayani 50 000 bulabilirsin
luks ev fikrinden caysan iyi olur
ben fransayim, burda kimse pe$in para ev almaz
onunden verilir tabide
20-25 sene kredi çekilir:)
TR den ev almak daha kolay galiba :)

şimdi bi arkadaş da onu önerdi canım
ama hemen veriliyormu bu evler en erken nezaman
arayıpta bilgi almak lazım eşime bahsedicem hemen

tatlım, benim bi yakınım buraya müşteri. şöyle ki kendisi ist.da oturuyor ve ist.da ev fiyatları malum yine de 3 aşağı 5 yukarı düşünüp 150bin lira için konuştular şuan kiracılar ve 600 küsür kira veriyorlar, düğün takılarını (biraz da üstüne birikim ekleyebilmişler) peşinat olarak verdiler
istedikleri miktarın 100de 30unu peşinat vermişler yani 45bin
girilen ilk ay çekiliş olmuştu noter huzurunda yapılıyor ve isimleri çıkmadı hemen çıkma ihtimali de var ki öyle olunca hemen para teslim ediliyor ve istediğin yerden evini kendin beğenerek alıyorsun
yüzde otuzla girince 18 ay geri ödeme garantili (bu süre içinde çekilişte daha erken de çıkabilir yada en geç 18. ay paranı alcan demek)
istediğin paraya göre yüzdesini daha fazla ödersen daha erken geri ödemeli oluyor
biraz karışık gibi gelebilir ama ben baya bi araştırmıştım ve iyice kavradım sonunda
karışık gibi gelmesinin sebebi de kişiye özel ödeme planı çıkarmaları yani herkeste farklı rakamlar duyunca kafan karışıyo doğal olarak
şuan kira da ödedikleri için taksitleri 900 gibi bişey ama ev alıp girince kiradan kurtulduklarından ödeme yükseliyo yanii şuan kira yardımı yapılıyor ödeme konusunda
neyse çok kafanı karıştırmak istemem bu arada o kadar anlattım ki reklamını yapıyom sancaklar
mutlaka bi arayın konuşun derim tel. da yaklaşık bi ödeme planı da sunuyorlar
bi sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım canım
hakkınızda hayırlısı olsun

konu sahibi bence ev aldırmayı ayrı eve çıkmayı o zaman istemediğin için bence eşini biraz zor ikna edersin çünkü adam başta kabul ettin der.
umarım herşey gönlünce olur.
yeni ev almayı bilmem ama acaba kayınvalidenizin üst katına ev çıkma ihtimaliniz varmı ?

konuyla alakasız biraz ama evlenirken eşinize;
yeterki yanında olayım ayrı bi evim olmasada olur dediniz mi?

canım şöyle dedim
tamam hemen evlenelim kavuşalım para biriktirip ev alıp öle ayrılırız dedim
yoksa ömür boyu otururz demedim asla hatta 2yada en fazla 3 sene dedim bunları konuştum yani
cahillikten kavuşmak isteğinden bunları dedim ama pişmanım işte naparsın rahat değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…