- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
şimdi bi arkadaş da onu önerdi canım
ama hemen veriliyormu bu evler en erken nezaman
arayıpta bilgi almak lazım eşime bahsedicem hemen
tamam canım bi bakayım1 - 2 ay önce hatta nickini vereyim ona mesaj at yardım eder ne yaptığı konusunda
nicki akıllıbıdık yeni aldı 10 ay sonra alcak yanlış hatırlamıyorsam
biz araştırmıstık bunu...hatta gıttık konustuk..bize bır hesap cıkardılar.ailelerimizle konustuk kabul etmedıler..riskli falan dedıler....zamanında ihlas mı ne varmıs o batınca butun ınsaların parası gume gıtmıs ...
merhaba canım, öncelikle Allah sabır versin sana, kendi düzenini kuramamak çok zor bende 3 sene peşinat biriktirmek için bekledim, eşim sıcak bakmamasına rağmen kredi çektirip ev aldırdım çok zorluk çektik, ama evimize geçeli 2 seneyi geçti ve bütün sıkıntılara değdi inanki çok mutluyum dediğin gibi psikolojim bozulmustu birde ben öğrenciyim çok zorlanmıstım o sebeple rahat edememiştim annesinin evinde :) şimdi seni maddi konularda aydınlatmak için yazayım, birincisi eşim kredi çektiğimizde eşinden 350lira fazla alıyordu suan daha iyi bir işi var ama o zaman az oldugundan kefil istediler ve ipotek olarak da satın aldığınız evi ipotek edecekler zaten başka birşeyi ipotek etmezler ama maaşı azsa kefil isteyebiliyorlar birde ne kadar kredi çekeceğinize bağlı ve kaç ayda ödeme planı yapacağınıza bağlı, mesela 50bin diyorsun çok fazla değil bence ödeyebilirsiniz biz 80bine 7yıl 1400 taksitle çektik ama sen 50bine 10yıl çektirebilirsen 900 taksit yada daha az olabilir şuan tam hesaplayamam ama bankaların internet sitelerinden girip hesaplayabiliyorsun hesap makineleri var konut kredisi için, psikolojinin düzelmesi açısından iş aramanı ve çalışmanı tavsiye edebilirim hem daha çok para biriktirip daha az kredi çekersiniz hemde taksitleri ödeme konusunda eşine yardımcı olursun iş arama konusundada kariyer net gibi siteler var ordan bakabilirsin ama bankalara güvenme sakın birsürü masraf çıkarabilirler onlarıda sorup öğrenmek gerek eşini bence biraz daha peşinat biriktirdikten sonra ikna et bankaya götür ama biraz daha birikim yapmanızda fayda var cnm :)
tamam canım bi bakayım
ay anaaam eminevimde batarsa
biraz temkinli yaklaşırım bu konulara. çünkü ödeme zorluğumuz olursa, para bulabileceğimiz kimse yok, genelde biz alacaklıyız.
yazacaklarım moralini bozmasın ama sakin kafayla düşün lütfen.
öncelikle işe gir, çalışırken kv nin evini otel gibi kullanırsın. kendi işini yaparsın yine odanda. sanki tek odalı bir evin var gibi düşün. yorgun olacağın için, kimseyle uğraşmak bile istemezsin. hem para biriktirmiş olursunuz. bir süredir beraber yaşıyorsunuz zaten, birkaç ay daha sabretmeni tavsiye ederim. çalışırken pek problem yaşayacağını düşünmüyorum.
ev alıp yemekleri beraber yerseniz, daha çok sorun yaşarsınız şu yazdığım durumdan... bir problem çıktı, küslük oldu, yemeğe gidemezseniz ne olacak, kredi kartına yüklensen borçlar artar.
birden o kadar borcun altına girmek ile, tüm hayatınızı taksit ödemeye odaklamış olacaksınız. ekonomik sıkıntı başlarsa, hayallerle girdiğin evde huzurun kaçabilir.
kv nin evinde kalırken, gereksiz masrafları kısın. kira kredi yok, o parayı kenara koyun...
evi alınca, eşyası da var. dünyanın parası tutar onlar da. şu da, bu da derken, bir sürü taksit daha çıkar. babanın da durumu yokmuş pek, neden onları zora sokacaksınız ki? belki istediğin eşyayı alamayacak, 2-3 sene sonra eşya yenilemeye kalkar mısın böyle bir durumda?
işlerinizin garantisi olacak mı? birden işten çıksanız, kim nasıl kapatacak o açığı?
bir de ille ev almak istiyorsan, en iyisini değil, şirin ve küçük bir evi hedefle. bu borçlar ile hemen çocuk yapmayacaksınız galiba, büyük eve de gerek kalmaz. çalıştığın için gelen gidenin de fazla olmaz... ikinize yetsin...
hevesini kırmak istemem. ama ekonomik sıkıntı olursa, inan o evin hiçbir duvarı, eşyası mutluluk vermeyecek sana. hesap kitap işine döneceksin...
biz de 850 tl kira veriyoruz şu an, herkes o kira yerine üstüne ekleyip ev taksidi ödeyin diyor, ama evler de çok pahalı burada. o kadar büyük bir borcun altına girmeyi göze alamıyoruz.
risk almak gerekir hayatta ama bu risk bana fazla geliyor açıkçası.
ya batmaz bence ama işte ınsanın aklındakı o ufacık soru işareti insanı bankaya yöneltıyor...bankada batabilir ama o daha zor bır ihtimal...sonucta az para değil...emin evimi ben sana bıraz anlatayım...
kadınların katıldıgı altın gunü gibi düşün....mesela 10 kişi var...bugun sana gelecekler....gelirken herkes altınını getırıyor sana verıyor ve sen o altınla (örnegın) buzdolabı alıyorsun...sonra dıger ay da dıger kişi ile derken böyle sırayla devam edıyor....ancak tabı emın evım de 10 kişi yok....
senın katılacagın havuzda 100 kişi olabılır....kura cekılıyor zaten....kım cıkarsa sıra ıle ev alınıyor...başta verecegın peşinat ne kadar fazla olursa evı hemen alma olasılıgın yuksek...tabı sana ev cıkana kadar sen parayı ödemek zorundasın...
nebilim yaa gözüm korktu canım nedense
ya geri vermezlerse evimizi paralar yanarsa toki sanki daha güwenli gelio bana
Eminevime güvenebilirsiniz batarmış dolandırıcıymış sözlerine inanma derim kardeşim aldı çok şükür yoksa ev sahibi olamazdık hem onların ne kadar taşınmaz gayrimenkulü var kaçmaları nasıl söz konusu olur ayrıca ödemeyi bankasya ya yapıyorsun emievime değil ve de parana teminat senedi veriliyor batsada paran garanti altında ki birçok ev sahibi var olmayada devam eder inş bankadan farkı faiz ödemeyip dosya masrafı ödüyorsun 6 7 lira onların kazancı bu para birde ev kurada hangi ay çıkarsa mesela benim kardeşime 9 ay sonra çıktı senin kesene göre aylık taksitler belli oluyor.
öylemi canım hımm bak bunları bilmiodum çok açıklayıcı oldu teşekkürler..
ya insan yinede korkuo işte
para bankaya yatıyosa dolandırılma gibi bişe olmaz sanırım
kardeşinin ödemelerinasıldı canım
ev çıkana kadar 650 tl idi ev çıktıktan sonr 1300e yükselttik sabit... kira vermeden iyidir bankadan 50 lira çekip 80 90 geri ödeyeceğine böyle yapın 6 7 lira veriyosunuz eve girip kurada sıranızı bekliyorsunuz bu kadar..10 sene de sabit ödüyorsunuz
öylemi canım hımm bak bunları bilmiodum çok açıklayıcı oldu teşekkürler..
ya insan yinede korkuo işte
para bankaya yatıyosa dolandırılma gibi bişe olmaz sanırım
kardeşinin ödemelerinasıldı canım
konuyla alakasız biraz ama evlenirken eşinize;
yeterki yanında olayım ayrı bi evim olmasada olur dediniz mi?
şimdi bi arkadaş da onu önerdi canım
ama hemen veriliyormu bu evler en erken nezaman
arayıpta bilgi almak lazım eşime bahsedicem hemen
demi$ maalesef
konu sahibi bence ev aldırmayı ayrı eve çıkmayı o zaman istemediğin için bence eşini biraz zor ikna edersin çünkü adam başta kabul ettin der.
umarım herşey gönlünce olur.
yeni ev almayı bilmem ama acaba kayınvalidenizin üst katına ev çıkma ihtimaliniz varmı ?
konuyla alakasız biraz ama evlenirken eşinize;
yeterki yanında olayım ayrı bi evim olmasada olur dediniz mi?
nebilim yaa gözüm korktu canım nedense
ya geri vermezlerse evimizi paralar yanarsa toki sanki daha güwenli gelio bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?