- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
cnm ev almak keşke kolay olsa ama maalesef....bu ekmek almaya benzemıyor ki..hadı 83 mılayar ev buldun dıyelım parayı al abi bu ev bızım dıyemıyorsun ki..bundan sonra bırton masraf var...yanı yaklasık 5-10 mılyar arası tapu-banka -emlak vs masrafı oluyor ..bzde alalı çok olmadı ordan bılıyorum...
sana diyecegım şu;sen işe gırmeden sakın bu işe girişme,sonra ödeyemezsen kuyrugunu kıstırarak döndü derler ,onlara karşı daha çok boynun bükülür.o yüzden önce iş bul.
iş bulduktan sonra kredi işlerini araştırırsın...ayrıca eşin neden bana vermezler diyor? neyi ipotek ettireceksiniz..yanı anasının babasının malını mı? sakın böyle birşeye girme...Allah korusun ödeyemezseniz banka 100 lıralık malı 50 liraya satar...
kayınvelidenler ayrı eve çıkıpta yeme içme bir kısmını kabul edeceklermi, eşin madem yeme içme bir sadece yatma için ev mi alınır der gibi geliyo bana, rahata alışmış, valla canım bu denklemde bi dolu bilinmeyen var sadece senin düşüncenle olmuyoki, eşin ne dicek senin kurduğun bu mantığı kv kp kabul edecek mi vs, bi dolu sıkıntı, ama olmaz diye bişey yok tabi
maaşa göre kredi veriyolarmış heralde ondan vermezler dio cnm 50...alacağımız evi ipotek edersek veriyolarmış heralde öle duyduk...
yeme içme bir olayına eşim mantıklı baktı cnm bilmiyorum hayatımı kurtarmaya çalışıyorum işte hiçbişe bilmiyorum
kabul etmeyecek bişe yok kinebilim bensadece bizi yollamak istemedikleri için üzülmesinlerdie bunu teklif ederdim ya onların derdi oğullarından ayrı kalmamak
evet cnm öyleymiş..şimdi eşime sordum ...maaşı çok düşük değil benim dayıma vermişti banka...
güzelim anlıyorum çok zordasın,bunaldığın çok belli, ev ev üstüneyken evliliğini nasıl anlar ki insan, ama ev almak sıkıntı kredi işlemleri nasıl oluyo hiç bilmiyorum günün birinde hepimiz o yoldan geçicez sanırım paşa torunu değiliz neticede, sorun çıkarır gibi geliyo kp falan, araba bile vermiyo adam baksana
ne dedi canım eşin 1100 e en fazla ne verirlermiş 50 yada 60 verirlermiymiş
dayının maaşı neydine çekti sorun çıktımı
cnm benım dayımın maaşı da bu civardaydı... ama 30 mılyar kredi çekip üstune de bıraz koyup ev almıştı...gercı o zamanın 30 u şimdi 50 eder heralde çunku 4-5 yıl oldu...faiz oranları da çok düşük şuan aslında tam ev alma zamanı...eşime sordum;
expertizin biçtiği evin değerinin yüzde 75 ne kadar kredi verirler....aylık ödemesi de belgelediği maaşın %75 ni gecemezmiş.......yani misal 80 bin tl lik ev için en fazla 60 tl kredi çekilebilirmiş...1000 tl maaşınız varsa aylık ödemesi en fazla 750 tl olurmuş...
Öncelikle bir işe girmeye bakın, işiniz olursa ikna etmek daha kolay olur
Ev almak sadece kredi ile bitmiyor, banka masrafları var, evin geçimi var,eşyalar var. En azından başlangıç için biraz birikim yapın, eve yerleşmek için gerekli şeyleri peşin halledip borca girmezseniz, sonrasında zorlansanız da bir müddet kemerleri sıkıp, idare edersiniz. Çok aceleye getirmeyin, ödeyemeyip mahçup olmak da var işin ucunda.
Öncelikle bir işe girmeye bakın, işiniz olursa ikna etmek daha kolay olur
Ev almak sadece kredi ile bitmiyor, banka masrafları var, evin geçimi var,eşyalar var. En azından başlangıç için biraz birikim yapın, eve yerleşmek için gerekli şeyleri peşin halledip borca girmezseniz, sonrasında zorlansanız da bir müddet kemerleri sıkıp, idare edersiniz. Çok aceleye getirmeyin, ödeyemeyip mahçup olmak da var işin ucunda.
kara kara iş arıom canım geçen tek başıma çıktım aradım satış elemanı olarak çok var işilaı eşimistemio onları geççıkıoz die...
eşyayı babam diyor işte evini ben düzcem diye ama bilmiorum baştan sona düzemezheralde o da zor geçinio
şimdi sende mi biriktirin diyosun canım
herkezz öle diyo yaaa babamdaeşimeeillede biriktir diyor
bende para birikmeyip borcun daha iyiödeneceği kanaatindeyim
tabikide biriktirmek daha iiama birikmio yaa nebilim
eşim bazen dioki eşyaları beraber oturuyoken alalım ödeyelim diyor
ama ozamanda para nasıl biriktircez
bayağa olmuş canım dayın çekeli ama dediğin gibi şimdinin 50 sidir o 30...
demek eşin öle diyor
hımm iyiymiş yaa aslında
60 tl çekebiliosa iyi yaa biz en fazla 55 çekeriz dioduk tapu dosya masrafı için falan 5 -10 fazla çekerizdioduk
ay umuıtlandım şimdi yaaa eşim senin eşinin şu dediklerini duysa belki değişir fikirleri ama okutamam kibilmio üyeliğimi...aylık ödeme de yeme içme bir olursa ve bende çalışırsam bizi etkilemez bence
kızlar biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum bu evde yaşadığım her sıkıntıya nasıl çare bulmalıyım size danışmak için üye oldum çünkü çok büyükbi çaresizlik ve çıkmaz içindeyim...lütfen bu konularda konu açınca kimse beni yadırgamasın öncelikle bunu belirteyim çünkügerçekten çıkmazdayım eşim beni anlamıo biliosunuz...birtek siz varsınız...güzel akıllarınızla bana yol gösterirseniz belki eşinin ailesiyle yaşayıpta sıkıntı çeken birini kurtarmaya vesile olursunuzki ben burda derman bulacağıma inanıyorum rabbimden sonra...eşime biranönce ev aldırma peşine düştüm..kiraya asla çıkmıyor .....şimdi ben diyorum ki 23 bin altınlar var...50 bin eşimçekse ki eşime o krediyi verirlermi bilmiyorum bunu da size soruyorum...eşim vermezler diyor birara verirler ipotek ettirince diyodu şimdi kredi çekmekten vazgeçti ailelerin verdiği gazla para biriktirmeye karar verdi...neyse 50 bin çekse 73 bin falan oluyor 10 da aileler yardım etse 83 milyara bulunduğumuz şehirde süper lüks daireler var burda evler ucuz...eşim 1100 alıyor bende girsem bir 600 -700 lük işe girsem olmadı 500 e 400 e de razıyım ...eşimin aldığı maaşla 650 falan kredi ödesek kalıyo eşimden 450 ...600 de ben alıyorum desek 1050 tl bize kalıyor .....kikendimizi toparlayana kadar kaynanamlarla yeme içme bir olur yatmaya gideriz bitekk böylece masrafları en aza indirmiş oluruz...ayağımızıda yorganımıza göre uzatsak bütçeye göre yaşasaksöyleyin bana geçim olmazmı ...çocukda yapmasak toparlayana kadar...benimde psikolojim düzelse....sizce mantıklı değilmi benim düşüncem bu ama eşime anlatamıyorum....bana kredi vermezlerdiyor ...birara aynen bu dediğimi yapacaktı karar almıştık aileler duydu ve vazgeçirdiler onu lanet olsun ki..lütfen bişeyler deyin akıl akıldan üstündür.....ben kurtulma yolları arıyorum...düzenimi kurmak istiyorum....psikolojikmen çöktüm beden olarak da ayrıca ..hergören noldu sana yaa diyor....lütfen biakıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?