ev almanın en kolay yolu nedir kızlar

kaderiminoyunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
2.017
30
46
Diğer
kızlar biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum bu evde yaşadığım her sıkıntıya nasıl çare bulmalıyım size danışmak için üye oldum çünkü çok büyükbi çaresizlik ve çıkmaz içindeyim...lütfen bu konularda konu açınca kimse beni yadırgamasın öncelikle bunu belirteyim çünkügerçekten çıkmazdayım eşim beni anlamıo biliosunuz...birtek siz varsınız...güzel akıllarınızla bana yol gösterirseniz belki eşinin ailesiyle yaşayıpta sıkıntı çeken birini kurtarmaya vesile olursunuzki ben burda derman bulacağıma inanıyorum rabbimden sonra...eşime biranönce ev aldırma peşine düştüm..kiraya asla çıkmıyor .....şimdi ben diyorum ki 23 bin altınlar var...50 bin eşimçekse ki eşime o krediyi verirlermi bilmiyorum bunu da size soruyorum...eşim vermezler diyor birara verirler ipotek ettirince diyodu şimdi kredi çekmekten vazgeçti ailelerin verdiği gazla para biriktirmeye karar verdi...neyse 50 bin çekse 73 bin falan oluyor 10 da aileler yardım etse 83 milyara bulunduğumuz şehirde süper lüks daireler var burda evler ucuz...eşim 1100 alıyor bende girsem bir 600 -700 lük işe girsem olmadı 500 e 400 e de razıyım ...eşimin aldığı maaşla 650 falan kredi ödesek kalıyo eşimden 450 ...600 de ben alıyorum desek 1050 tl bize kalıyor .....kikendimizi toparlayana kadar kaynanamlarla yeme içme bir olur yatmaya gideriz bitekk böylece masrafları en aza indirmiş oluruz...ayağımızıda yorganımıza göre uzatsak bütçeye göre yaşasaksöyleyin bana geçim olmazmı ...çocukda yapmasak toparlayana kadar...benimde psikolojim düzelse....sizce mantıklı değilmi benim düşüncem bu ama eşime anlatamıyorum....bana kredi vermezlerdiyor ...birara aynen bu dediğimi yapacaktı karar almıştık aileler duydu ve vazgeçirdiler onu lanet olsun ki..lütfen bişeyler deyin akıl akıldan üstündür.....ben kurtulma yolları arıyorum...düzenimi kurmak istiyorum....psikolojikmen çöktüm beden olarak da ayrıca ..hergören noldu sana yaa diyor....lütfen biakıl

kayınvelidenler ayrı eve çıkıpta yeme içme bir kısmını kabul edeceklermi, eşin madem yeme içme bir sadece yatma için ev mi alınır der gibi geliyo bana, rahata alışmış, valla canım bu denklemde bi dolu bilinmeyen var sadece senin düşüncenle olmuyoki, eşin ne dicek senin kurduğun bu mantığı kv kp kabul edecek mi vs, bi dolu sıkıntı, ama olmaz diye bişey yok tabi

cnm ev almak keşke kolay olsa ama maalesef....bu ekmek almaya benzemıyor ki..hadı 83 mılayar ev buldun dıyelım parayı al abi bu ev bızım dıyemıyorsun ki..bundan sonra bırton masraf var...yanı yaklasık 5-10 mılyar arası tapu-banka -emlak vs masrafı oluyor ..bzde alalı çok olmadı ordan bılıyorum...
sana diyecegım şu;sen işe gırmeden sakın bu işe girişme,sonra ödeyemezsen kuyrugunu kıstırarak döndü derler ,onlara karşı daha çok boynun bükülür.o yüzden önce iş bul.
iş bulduktan sonra kredi işlerini araştırırsın...ayrıca eşin neden bana vermezler diyor? neyi ipotek ettireceksiniz..yanı anasının babasının malını mı? sakın böyle birşeye girme...Allah korusun ödeyemezseniz banka 100 lıralık malı 50 liraya satar...

Son düzenleme:

maaşa göre kredi veriyolarmış heralde ondan vermezler dio cnm 50...alacağımız evi ipotek edersek veriyolarmış heralde öle duyduk...

yeme içme bir olayına eşim mantıklı baktı cnm bilmiyorum hayatımı kurtarmaya çalışıyorum işte hiçbişe bilmiyorum
kabul etmeyecek bişe yok kinebilim bensadece bizi yollamak istemedikleri için üzülmesinlerdie bunu teklif ederdim ya onların derdi oğullarından ayrı kalmamak

güzelim anlıyorum çok zordasın,bunaldığın çok belli, ev ev üstüneyken evliliğini nasıl anlar ki insan, ama ev almak sıkıntı kredi işlemleri nasıl oluyo hiç bilmiyorum günün birinde hepimiz o yoldan geçicez sanırım paşa torunu değiliz neticede, sorun çıkarır gibi geliyo kp falan, araba bile vermiyo adam baksana

ya babam dioki siz para biriktirin kayınpederin sorun çıkarırsa karşısında benibulur diyor ama bu benim yöntemide babam kabul etmior herkafadan bi ses çıkıyr bende arada kaldım böle nefes alamıorum

ne dedi canım eşin 1100 e en fazla ne verirlermiş 50 yada 60 verirlermiymiş
dayının maaşı neydine çekti sorun çıktımı

cnm benım dayımın maaşı da bu civardaydı... ama 30 mılyar kredi çekip üstune de bıraz koyup ev almıştı...gercı o zamanın 30 u şimdi 50 eder heralde çunku 4-5 yıl oldu...faiz oranları da çok düşük şuan aslında tam ev alma zamanı...eşime sordum;
expertizin biçtiği evin değerinin yüzde 75 ne kadar kredi verirler....aylık ödemesi de belgelediği maaşın %75 ni gecemezmiş.......yani misal 80 bin tl lik ev için en fazla 60 tl kredi çekilebilirmiş...1000 tl maaşınız varsa aylık ödemesi en fazla 750 tl olurmuş...

Öncelikle bir işe girmeye bakın, işiniz olursa ikna etmek daha kolay olur

Ev almak sadece kredi ile bitmiyor, banka masrafları var, evin geçimi var,eşyalar var. En azından başlangıç için biraz birikim yapın, eve yerleşmek için gerekli şeyleri peşin halledip borca girmezseniz, sonrasında zorlansanız da bir müddet kemerleri sıkıp, idare edersiniz. Çok aceleye getirmeyin, ödeyemeyip mahçup olmak da var işin ucunda.

bayağa olmuş canım dayın çekeli ama dediğin gibi şimdinin 50 sidir o 30...
demek eşin öle diyor
hımm iyiymiş yaa aslında
60 tl çekebiliosa iyi yaa biz en fazla 55 çekeriz dioduk tapu dosya masrafı için falan 5 -10 fazla çekerizdioduk
ay umuıtlandım şimdi yaaa eşim senin eşinin şu dediklerini duysa belki değişir fikirleri ama okutamam kibilmio üyeliğimi...aylık ödeme de yeme içme bir olursa ve bende çalışırsam bizi etkilemez bence

aynısını düşünüyorum bende.....

kara kara iş arıom canım geçen tek başıma çıktım aradım satış elemanı olarak çok var işilaı eşimistemio onları geççıkıoz die...
eşyayı babam diyor işte evini ben düzcem diye ama bilmiorum baştan sona düzemezheralde o da zor geçinio
şimdi sende mi biriktirin diyosun canım
herkezz öle diyo yaaa babamdaeşimeeillede biriktir diyor
bende para birikmeyip borcun daha iyiödeneceği kanaatindeyim
tabikide biriktirmek daha iiama birikmio yaa nebilim
eşim bazen dioki eşyaları beraber oturuyoken alalım ödeyelim diyor
ama ozamanda para nasıl biriktircez

Tamamını biriktiremezsiniz tabi ama ne kadar nakitiniz olursa o kadar iyi

Birde her zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor, örneğin bu ay doğalgaz faturası fazla geldi hesap şaşar, acil bir masraf oldu hesap şaşar. Yani öyle ucu ucuna da olmaz. Biraz elinizi rahatlatmanız lazım. İş bulmadan zaten hiç kalkışmayın böyle şeylere, borcu olup çaresiz olmak çok daha zor

burayı okutmak zorunda değilsen nette araştırdım dersin.ya da en güzeli irgün beraber bankaya gidin....enine boyuna müşteri temsilcisi ile konusun....ayrıntısı ile herseyı anlatıyor,hesaplıyor zaten...illa hemen kredi çekmek zorunda değilsiniz ki sormak da bedava zaten:) bence eşin en güzel o zaman ikna olur....
senın tek sıkıntın ailesının yanında olmanız ,sonucta kira ödemiyorsunuz,elektrık,su,mutfak masrafı yok...
kira da olsanız farklı olurdu tabii...

şu zamanda risk almadan hiç bir şeyin sahibi olunmaz.bence iş bulmalısın önce baktın iş iyi gidiyor çalışabilirsin sonra eşini ikna edip bir bankaya gidip bilgi alırsınız(faiz oranı en düşük hangisiyse) zamanla eşinde bu fikre sıcak bakar çekersiniz kredinizi missss gibi eviniz olur.hem çalışınca sosyalleştiğin için seninde kafan dağılır.para biriktirmek kolay değil sıkışınca harcanıyor.ama kredi öyle değil ödemek zorundasın bu mecburiyetten ötürü krediyle daha kolay..Allah yardımcınız olsun...

senin psikolojini çok iyi anlıyorum yalnız ev bark saihibi olmak gerçekten çok zor. Ama evdeki hesap maalesef çarşıdakine uymuyor ben senin oluşturğun ödeme profiline göre açıklamaya çalışacağım.
50.000 tl krediyi ayda 650 şer taksitle öderim diyorsanız 120 aylık bir kredi çekmeniz gerekiyorki bu eşinin maaşının neredeyse yarısı ediyor. hadi sende iş buldun deyelim ikiniz bu şekilde ödeyebilirsiniz ama çok yıpranırsınız. 10 yıl gerçekten çok uzun bir süreç. işsiz kalma durumu ise ap ayrı bir zorluk olur. Hadi herşeyi göze alıp evi aldınız bunun tapu masrafları verileri harçları vs var ve yeni aldığın eve de hemen geçemezsin eve illaki masraf edersin.

Kiraya çıkarsanız neredeyse ödeyeceğiniz krediyi her ay kiraya verirsiniz. 40-50.000 tl gibi birikiminiz olsaydı çok kolay olurdu sizin için ama bu şartlarda gerçeken zor gibi duruyor.

En azından asgari ücretle yada eşinin aldığı maaşa yakın bir ücret alman şart belki o şartlarda olabilir. Ama kredi ödemeleri önermli ve 10 sene çooook uzun bir zaman.

cnm derdin ayrı ev ise çok lükse bakmadan alcaksın evi 2+1 giriş daha uygun olur fiyatları onun borcuda bitince büyütürsünüz.eşine 50 bin vermeyebilirler ama yinede sormak lazım tabi.aldığı maaşa göre veriyorlar çünkü zaten kredi çekince ev ipotekli oluyor borcu bitene kadar.ayrıva evini ayırıyorsan k.vdede yemeyi düşünmeyeceksin.ayrıva eşya sıkıntınızda olacak bunlarıda düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…