Ev arkadaşı almalı mıyım?

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.534
158
Hayırlı akşamlar herkese :)
Öğretmen olarak atandım ve evimden epey uzak bir yere gideceğim.
Sizce ev arkadaşı bulmak mı mantıklı yoksa tek kalmak mı?
Yalnız kalırsam sıkılırım diye tedirginim sadece.
Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum

Hayırlı olsun, artık öğrenci değilsiniz boş verin ev arkadaşını, yalnızlıktan sıkılırsanız arkadaşlarınızı misafir edersiniz ama ev arkadaşı ile yaşamak iyi fikir değil.

Bekli bir yastan sonra ev arkadasiyla ugrasilmiyor, deneyip de mutlu olana raslamadim, arkadas edinip sık sık ev oturmalari yapmak (disarda vakit gecirilecek bir sehir degilse) daha iyi.
Kardesimin ilk gorev yeri midyatti ve cok kucuktu atandiginda, biz cok tedirgin olup ev arkadasi bulmasini istemistik ama oyle bir apartman buldu ki butun dairelerinde disardan gelen memurlar, acayip dost oldular her haftasonu geziler yaptilar, haftaici aksam yemeklerini, sonrasinda cay kahve muhabbetlerini birlikte yaptilar, hala gorusuyorlar ve cok da ozler kardesim dogu gorevi gunlerini :)

Ev arkadaşım olsun isterdim ben de. Masraflarım hepsi size yüklenmez böylece

Ben yalnız kalmak içim başımı alıp gitmek istiyorum siz uğraşacak çile arıyorsunuz
Bütçe konusunda sıkıntım olmasın tasarruf yapmak istiyorum derseniz o zaman bişey diyemem tabi.
Ama bence eve tek başınıza çıkmalısınız. Yalnız kalmak istemediğiniz zaman da birilerini misafir edersiniz. Ama insanın kendi düzeni gibisi yok. Mutlaka anlaşmazlıklarınız olacak bir de titiz biriyseniz eğer seçeceğiniz kişiyi iyi düşünün yoksa çok başınız ağrır

Öğrenciyken insan mecbur idare ediyor ama aynı evde yaşadığın öğretmen arkadaşın duş almaktan, tuvaletten çıkıp elini yıkamaktan sifonu çekmekten aciz olabiliyor. Kafa dinleyip dinlenmek istediğiniz zamanda sürekli eve misafir çağırıp gürültü yapabiliyor. Kirayı masrafları vaktinde ödemeyip maddi olarak sıkıntıya sokabiliyor. Bunlar benim yaşadıklarım. Evi ayırana kadar canım çıktı

Bence tek olmak iyidir.
İyisine düşemezseniz ev cehenneme döner.
Ben hiç sıkılmam. Yapacak bir.şeyler bulunur ne olsa.

Aman diyim ha. Ben de geçen ekimde atandım o hataya düştüm, maddi olarak daha rahat ama ailenden o kadar uzakta saçma sapan insanlara denk gelip uğraşmaya değmez. Ben evden ayrılırken bana inanmayan can ciğer iki kız vardı onlar bile bir ay sonra evleri ayırdı.
Şuan masrafım çok çok fazla ama değiyor inan.

Tam olarak elime ne geçecek bilmiyorum yani kiralar da fazla
Fatura vs ne kadar tutar
Biraz da tasarruf bilgileri edinsem çok iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…