Ev arkadaşı almalı mıyım?

Tam olarak elime ne geçecek bilmiyorum yani kiralar da fazla
Fatura vs ne kadar tutar
Biraz da tasarruf bilgileri edinsem çok iyi olur
küçük bir ev tut mümkün olduğunca ve kesinlikle tek kal tanımadığın insanla ev arkadaşı olmak çok zor ben tek kalıyorum iyiki tek kalıyorum burda yakın arkadaş olduğum biri var sürekli birbirimize gidip geliyoruz ama bazen kafa dinlemek iyi oluyor arıyor bugün çok yorgunum diyorum çekiliyorum onun için de aynı şekilde iki ay bende kalmıştı atanınca çok zor oldu ya ailem gelemiyor başka arkadaşlarım gelemiyor onun sürekli bir arkadaşı geliyor dinlenmek istiyorsun hep gürültü inan tek kalmak gibisi yok masraf listesi kira 800 olsa elektrik 60 su 20 tl internet 50 cep tel 50 olsa eve de aylık 500 tl yiyecek parası ayırsan 1500 herşeyiyle geçiniyorsun kışın ve sonbahar 5 ay doğalgaz parası versen yüksekte bile yaksan en fazla 500 dü erzurumda o da 3 ay oluyor 500 sonra azalıyor geri kalanı biriktirirsin az biriktirisin ama kafan rahat olur ayrıca bu rakamları maksimumdan yazdım
 
Tesekkürler :)
 
Aa atandin mi cok sevindim hayirli ugurlu olsun canim neresi oldu :) apart tut ufak bir sey ev arkadasi alma canim. Dezavantaj bence rv arakadasi cunku disaridaki gibi olmaz kimse evde. O arkadastan da olmak var. Apart tutarsan zaten sagin solun sen gibi memur olur ordan bir komsu bile edinsen iyi kotu ziyaret edersiniz birbirinjzi. Kafan rahat olur bosver ev arkadasini :)
 
Tek kalırım, kafa rahat oh mis. Takilirim rahatima, keyfime göre. Gündüz görusursunuz arkadaşlarınızla ..
 


Öğretmenim. İlk atandığımda 2 kişi kaldık ertesi sene anında tek başıma eve çıktım, çok rahat ettim. Ev arkadaşım kafa dengiydi hala görüşürüz.. gezdik tozduk ama tekken daha iyiydim. Ortamın oldu tek kişiye bağlı kalmadım. Evime annem, babam, kardeşlerim, arkadaşlarım istekleri gibi geldi kaldılar..

Öğrencilikte arkadaşlarla kaldıysanız öğretmenken kalırkenkine hiç benzemiyor. 250 tl kar edeceksiniz diye rahatınıZdan olmayın. Ayrıca atandığınız yerde apart tarzı yerler varsa ilk yıl orda kalın çevreyi tanıyın. Ona göre ev ve eşya bakın. Ayrıca aynı okuldan biriyle çıkarsanız ilerde kavga ederseniz okulda da sıkıntı yaşarsınız. İş ortamı okul ortamından çok farklı oluyor başınız çok ağrır.
 
Bir yastan sonra herkesin karakteri oturuyor kimse kendine laf soylettirmiyor.Yani sunu soyle yapma bunu boyle yapma diyemezsin.Rahatsiz olsan da belirtemezsin.Hadi ogrenciyken evde kurallar koyuyorsunuz vs ama siz basiniza dert almayin derim.
 
Ben yalnız yaşıyorum. Değil 500 tl fazladan tasarruf imkanı, dünyaları verseler ev arkadaşı istemem.
İstediğimde gecenin 2'sinde eve arkadaş çağıyorum. İster yatılı ister yatısız.
Üşenirsem evi 2 hafta temizlemiyorum. Bulaşığı yarına bırakıyorum.
Eve yorgun stresli geldiğimde nezaketen konuşmak zorunda olduğum kimse yok.
Piza söyleyip kutusunu sehpada bırakabiliyorum. Fosur fosur sigara içiyorum. İstediğim kadar içki içiyorum. İstersem yere sızarım.
Sadece bir oda değil, mutfağın tüm raf ve dolapları, buzdolabının tamamı, banyonun tamamı, salonun tamamı bana ait.
Belli bir yaşa gelmiş meslek edinmiş insan kendi kendine yetebilmeli, canı sıkılmamalı. Kitaplar var, filmler var. Ben anlamıyorum bile vaktin evde nasıl geçtiğini.
Tek başına hiç kaldıramayacak durumda değilseniz ev arkadaşı işine hiç bulaşmayın.
 
Maddi olarak ihtiyacınız yoksa almayın bence.heleki yeni tanıştığınız biriyle çok zor.hadi çok yakın iyi anlaştığınız biri olur belki iyi olur ama diğer türlü zor
 
Ev arkadaşıyla da kaldım, tek olarak da. Tek yaşamak en iyisi ve en rahat olanı.
 
Bekleyin derim, insanları bilemezsiniz. En azından kendinize göre bir düzeniniz olur. Hep atanıp tek yaşamayı hayal etmişimdir. Kendime yemekler yapmayı da severim. Bencillik bazen çok güzel.
 
Bekleyin derim, insanları bilemezsiniz. En azından kendinize göre bir düzeniniz olur. Hep atanıp tek yaşamayı hayal etmişimdir. Kendime yemekler yapmayı da severim. Bencillik bazen çok güzel.

Haklısınız :)
 
Tam olarak elime ne geçecek bilmiyorum yani kiralar da fazla
Fatura vs ne kadar tutar
Biraz da tasarruf bilgileri edinsem çok iyi olur
masraf bölüşmesi falan deniyor da ne değişecek ki? olsa olsa sadece kirayı yüzde elli daha az ödersiniz. diğer harcamalar aynı kalır hemen hemen. çünkü düşünsenize, mantıken siz şu an tek yaşıyorsunuz, tek kişilik alışveriş, yemek vs yaptığınız için mutfak masrafınız tek kişiye göre olacak. atıyorum 250 tl olsa misal, ev arkadaşı gelince yiyecek masrafı 2 katına çıkmayacak mı? 1 kişinin 250 TL masrafı oluyorsa 2 kişinin 500 tl yemek masrafı olur, örneğin.

fatura da aynı hesap... tek bir kişinin harcadığı elektrik, su, ısınma faturası tek kişiye göre gelir, iki kişinin harcadığı iki kişiye göre gelir. 500 gelen fatura 1000 gelse iki kişi için, yarı yarıya bölüşseniz yine 500 ödemiş olacaksınız. internet faturası için de geçerli değil mi aynı şey, 1 kişi de olsa ayda 100 tl ödeyecek, 2 kişi de olsa, o zaman onu yarı yarıya bölüşebilirsiniz aynı kira gibi. rakamlar sallama. bunun dışındaki "kullandığın kadar gelen" faturalar için hesap değişmeyecek, benzer olacak.

bunlar örnek sadece, rakamlar sallama. sadece kiraya, aidata falan katkısı olur, kira 1000 tl ise 1 kişi için de 1000 tl, 2 kişi için de, 10 kişi için de. bilmiyorum sadece sabit miktarda gelen masraflar için yabancı birine katlanmak size uyar mı?
 
Aslında çok haklısınız
 
Maddi olarak sikinti yasamayacaksaniz hic ugrasmayin ev arkadasiyla. Insan anasi babasiyla yasayamiyor ev arkadasi hic cekilmiyor. Ayrica sikilirsaniz disari cikarsiniz, eve davet edersiniz. Ki insan tek yasayinca kendinden keyif almayı öğreniyor.
 
Aslında çok haklısınız
ben 4 sene yurtta kaldım üniversitede okurken, samimi, iyi arkadaşlar birbiriyle aynı odaya çıkmazdı mesela, kasten. arkadaşlıkları bozulmasın diye. ki düşünün, yurt ortamında temizliği sen yaptın, yemeği ben yaptım, neden faturayı ödemedin, kirayı geciktirdin dertleri bile yok. herkes kendi bireysel ücretini ödeyip yurttan faydalanır. ama öyle bir ortamda bile arkadaşların arası bozuluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…