küçük bir ev tut mümkün olduğunca ve kesinlikle tek kal tanımadığın insanla ev arkadaşı olmak çok zor ben tek kalıyorum iyiki tek kalıyorum burda yakın arkadaş olduğum biri var sürekli birbirimize gidip geliyoruz ama bazen kafa dinlemek iyi oluyor arıyor bugün çok yorgunum diyorum çekiliyorum onun için de aynı şekilde iki ay bende kalmıştı atanınca çok zor oldu ya ailem gelemiyor başka arkadaşlarım gelemiyor onun sürekli bir arkadaşı geliyor dinlenmek istiyorsun hep gürültü inan tek kalmak gibisi yokTam olarak elime ne geçecek bilmiyorum yani kiralar da fazla
Fatura vs ne kadar tutar
Biraz da tasarruf bilgileri edinsem çok iyi olur
Tesekkürler :)küçük bir ev tut mümkün olduğunca ve kesinlikle tek kal tanımadığın insanla ev arkadaşı olmak çok zor ben tek kalıyorum iyiki tek kalıyorum burda yakın arkadaş olduğum biri var sürekli birbirimize gidip geliyoruz ama bazen kafa dinlemek iyi oluyor arıyor bugün çok yorgunum diyorum çekiliyorum onun için de aynı şekilde iki ay bende kalmıştı atanınca çok zor oldu ya ailem gelemiyor başka arkadaşlarım gelemiyor onun sürekli bir arkadaşı geliyor dinlenmek istiyorsun hep gürültü inan tek kalmak gibisi yokmasraf listesi kira 800 olsa elektrik 60 su 20 tl internet 50 cep tel 50 olsa eve de aylık 500 tl yiyecek parası ayırsan 1500 herşeyiyle geçiniyorsun kışın ve sonbahar 5 ay doğalgaz parası versen yüksekte bile yaksan en fazla 500 dü erzurumda o da 3 ay oluyor 500 sonra azalıyor geri kalanı biriktirirsin az biriktirisin ama kafan rahat olur ayrıca bu rakamları maksimumdan yazdım
Hayırlı akşamlar herkese :)
Öğretmen olarak atandım ve evimden epey uzak bir yere gideceğim.
Sizce ev arkadaşı bulmak mı mantıklı yoksa tek kalmak mı?
Yalnız kalırsam sıkılırım diye tedirginim sadece.
Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum
maddi durumun yeterliyse yeterince tanımadığın biriyle eve çıkmanı önermem. evde tek kalmak konusunaysa bir haftada alışırsın
o zaman düşünme bile tek başına çık. yarın bir gün problem çıktığında ev ayırması da büyük sıkıntı. risk alma benceYeterli olur diye düşünüyorum
Bekleyin derim, insanları bilemezsiniz. En azından kendinize göre bir düzeniniz olur. Hep atanıp tek yaşamayı hayal etmişimdir. Kendime yemekler yapmayı da severim. Bencillik bazen çok güzel.
masraf bölüşmesi falan deniyor da ne değişecek ki? olsa olsa sadece kirayı yüzde elli daha az ödersiniz. diğer harcamalar aynı kalır hemen hemen. çünkü düşünsenize, mantıken siz şu an tek yaşıyorsunuz, tek kişilik alışveriş, yemek vs yaptığınız için mutfak masrafınız tek kişiye göre olacak. atıyorum 250 tl olsa misal, ev arkadaşı gelince yiyecek masrafı 2 katına çıkmayacak mı? 1 kişinin 250 TL masrafı oluyorsa 2 kişinin 500 tl yemek masrafı olur, örneğin.Tam olarak elime ne geçecek bilmiyorum yani kiralar da fazla
Fatura vs ne kadar tutar
Biraz da tasarruf bilgileri edinsem çok iyi olur
Aslında çok haklısınızmasraf bölüşmesi falan deniyor da ne değişecek ki? olsa olsa sadece kirayı yüzde elli daha az ödersiniz. diğer harcamalar aynı kalır hemen hemen. çünkü düşünsenize, mantıken siz şu an tek yaşıyorsunuz, tek kişilik alışveriş, yemek vs yaptığınız için mutfak masrafınız tek kişiye göre olacak. atıyorum 250 tl olsa misal, ev arkadaşı gelince yiyecek masrafı 2 katına çıkmayacak mı? 1 kişinin 250 TL masrafı oluyorsa 2 kişinin 500 tl yemek masrafı olur, örneğin.
fatura da aynı hesap... tek bir kişinin harcadığı elektrik, su, ısınma faturası tek kişiye göre gelir, iki kişinin harcadığı iki kişiye göre gelir. 500 gelen fatura 1000 gelse iki kişi için, yarı yarıya bölüşseniz yine 500 ödemiş olacaksınız. internet faturası için de geçerli değil mi aynı şey, 1 kişi de olsa ayda 100 tl ödeyecek, 2 kişi de olsa, o zaman onu yarı yarıya bölüşebilirsiniz aynı kira gibi. rakamlar sallama. bunun dışındaki "kullandığın kadar gelen" faturalar için hesap değişmeyecek, benzer olacak.
bunlar örnek sadece, rakamlar sallama. sadece kiraya, aidata falan katkısı olur, kira 1000 tl ise 1 kişi için de 1000 tl, 2 kişi için de, 10 kişi için de. bilmiyorum sadece sabit miktarda gelen masraflar için yabancı birine katlanmak size uyar mı?
ben 4 sene yurtta kaldım üniversitede okurken, samimi, iyi arkadaşlar birbiriyle aynı odaya çıkmazdı mesela, kasten. arkadaşlıkları bozulmasın diye. ki düşünün, yurt ortamında temizliği sen yaptın, yemeği ben yaptım, neden faturayı ödemedin, kirayı geciktirdin dertleri bile yok. herkes kendi bireysel ücretini ödeyip yurttan faydalanır. ama öyle bir ortamda bile arkadaşların arası bozuluyor.Aslında çok haklısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?