Ev Arkadaşı Meselesi

Winnethepooh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1.812
1.100
133
Kızlar biliyorsunuz ben öğrenciyim ve bir çok olaydan sonra 2 yıldır bi evde 38 yaşında bir ev arkadaşıyla yaşıyorum. Başlarda hani yaşı benden büyük olacağı için hem bana yol gösterir hem büyük şehir kendimi kaybedip hatalar yaparsam beni durabilir diye düşünmüştüm. Ama resmen ben ablalık yapıyorum. Muazzam yoruldum. 1.5 aylık erkek arkadasından ayrıldı ve 1 haftadır ağır depresyonda. Sürekli kriz geçiriyor geceyi hastanede bitiyoruz ya da sürekli ağlıyor. Nazlanıyor nedense benden sürekli bir ilgi bekliyor ve ben asla o yapıda bir insan değilim. Benden ilgi görmezse eve birilerini çagırıyor zaten evde sürekli misafir var ve asla bitmiyor. İlgi gösterince tepene çıkıyor yapacağı naz 1 se 5 oluyor. Hiçbir şeyi olmadığı halde sabahlara kadar hastanede duruyoruz mesela. Ben ilgilenirsem. Gecesinde hemen rahatsızlanıyor beni hastaneye götürür müsün diyor ve sabaha kadar hastanede duruyoruz. Sonuç: Doktor hiç bir şeyin yok diyip bi sakinlestirici yapıp eve yolluyor ve ben o halde okula gitmek zorunda kalıyorum. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Az önce eve geldi saçlarını kestirmiş. Hungür hungur ağlıyor yine. Biraz abartmıyor musun 1.5 aylık adam için bu kadarı biraz fazla dedim. Bu seferde bana trip attı eve yine misafir çağırdı.. Kesinlikle laftan anlamıyor napıcam ben

Ev arkadaşsız bi hayata ne dersiniz?
iyice tanımadan kimseyle aynı evi paylaşma..
Maddi durumun müsaitse tek başına apartta kal..

Offf cekilir dert degil valla. Bence kendinize yeni ev arkadasi ya da yeni bir ev bulun bu ne ya.

Ev arkadaşsız bi hayata ne dersiniz?
iyice tanımadan kimseyle aynı evi paylaşma..
Maddi durumun müsaitse tek başına apartta kal..
Artık son senem. Maddiyat sorun değil ama ailem Istanbulda tek yaşamamı istemiyor. Bir nefes olsun evde bişey olursa en azından desteği olur diyorlar. Haklılar da bir yerde o yüzden bir şey diyemiyorum

Offf cekilir dert degil valla. Bence kendinize yeni ev arkadasi ya da yeni bir ev bulun bu ne ya.
Son senem olduğu için ev değiştirmesem mi diye düsünüyorum çünkü burası 3. evim ama bununla başa çıkmadın bir yolunu bulmam lazım

Ben ev arkadaşlarından çok çekmiştim. Allah yardımcın olsun. Diğer arkadaşında söylediği gibi durumun müsaitse yalnız kalman en güzeli.

Artık son senem. Maddiyat sorun değil ama ailem Istanbulda tek yaşamamı istemiyor. Bir nefes olsun evde bişey olursa en azından desteği olur diyorlar. Haklılar da bir yerde o yüzden bir şey diyemiyorum
Vallahi siz tek yaşasanız daha iyi gibi duruyor

Tanısını psikiyatrist koyar tabii ama Borderline Kişilik Bozukluğu olabilir arkadaşınızda.

Acil servise gitmek yerine psikiyatri doktoruna gitmesi için teşvik edebilirsiniz, şayet kabul etmezse evlerinizi ayırmanız sizin ruh sağlığınız için iyi olacaktir.

Vallahi siz tek yaşasanız daha iyi gibi duruyor
Ahaha orası öyle. Aileme tabi ki anlatamıyorum hepsini ama bunlar tek olayları değil. Eskiden gündüz hi adamla internette tanısırdı gecesine adam hoop bizim evde. Sabah ev arkadaşım işe giderdi ben öylece kalırdım adamla evde. Bunları aileme asla anlatmadım mesela

Zamanında gitmiş ilaç kullanmış. Ben ilaç kullanmak istemiyorum diyor. Sadece konuşma istiyormuş. Zaten öyle sürekli konuşma halinde. Ama psikologlar oni dinlemeyip hemen ilaç yazıyorlarmış o yüzden gitmek istemiyormuş

Son senem olduğu için ev değiştirmesem mi diye düsünüyorum çünkü burası 3. evim ama bununla başa çıkmadın bir yolunu bulmam lazım

Anliyorum..o zaman gerektigi kadar ilgilenin siz annesi veya bakicisi degilsiniz ki kendine gelsin bir zahmet.
Korkarim o arkadasin size yarari degil zarari olacak.

Orta yaşına gelmiş birinin kendini 1,5 aylık sevgilisi için heder etmesi anlamsız bir davranış ,karakteri oturmamış ve vizyonsuz olduğunu gösterir.böyle arabesk,ayılıp bayılan bir tipe yüz vermezdim yerinizde olsam,gerekirse ev arkadaşlığımı bile bitiririm.
Okumak için geldiğim bir şehre kimsenin hasta bakıcısı olamam

Anliyorum..o zaman gerektigi kadar ilgilenin siz annesi veya bakicisi degilsiniz ki kendine gelsin bir zahmet.
Korkarim o arkadasin size yarari degil zarari olacak.
Umarım zararla ayrılmam. Yani ciddi anlamda yordu beni kabul ediyorum ama ailemede daha fazla zorluk çiksrtmak istemiyorum

Psikologlarin ilaç yazma yetkisi yoktur.
Terapi yaparlar.
Muhtemelen psikiyatriste gitti arkadaşınız. Farklı bir doktora gidebilir. Ama genelde kabul etmiyorlar, kendine kasti olarak zarar verme yöneliminde olabilir, dikkat edin derim.

Yani bir yandan da kıyamıyorum çok yalnız cünkü evet etrafında birileri vsr ama hepsi yüzeysel kimse gercekten uğraşmak istemiyor. Birde haddinden fazla patavatsız yani olur olmadık sorular soruyor. En özelinize kadar merak edip bunlar hakkında yorumlarda bulunabiliyor. Kesinlikle bi uzman desteği şart ama onuda kabul etmiyor

Yan
Yani bana öyle anlattı bilmiyorum açikcası ben işleyişi çok fazla. Vakti zamanında intihar girişimleri olmuş ama ben henüz görmedim sadece üzerimde iğrenç bir baskı hissediyorum. Yardımcı olmakta istiyorum ama bundan fazlasını yapamam ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…