- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.066
- 683
- 33
- Konu Sahibi Winnethepooh
-
Ahaha orası öyle. Aileme tabi ki anlatamıyorum hepsini ama bunlar tek olayları değil. Eskiden gündüz hi adamla internette tanısırdı gecesine adam hoop bizim evde. Sabah ev arkadaşım işe giderdi ben öylece kalırdım adamla evde. Bunları aileme asla anlatmadım mesela
Ailemin burda olanlardan haberi yok. Sadece ev işlerinde sorun yaşadığımızı biliyorlar o kadar. Anlatmadım onlarda 38 yaşında olunca aklı selim biri sanıyorlar ister istemez..Nereden denk geldiniz bu koskaca kadina?
38 yasina kadar hayatini oturtamamis kadinin derdi size mi kalmis
Ayrica gece yarisindan sabah 5lerr kadar acil servislerdr surunmek daha mi guvenli ailenize gore?
Ev sizinse derhal gondermenizi tavsiye ederin
Eski evlerime göre kötünün iyisi aslında. Başima bir iş gelmeden şu Istanbuldan kurtulabilseydim bi..Boyle bir insanla ayni evi paylasmaya korkardim.
Ama son senede tekrar ev arayıp bulmak, yerleşmek onca zahmet masraf çok gereksiz geliyor gözüme..Bu ne be goren kac yillik sevgili sanacak?hic sevmem boyle tipleri yok kriz gecirmek yok sac kesmek millet bosaniyor bu kadar tepki gostermiyor.uygun bi dille konusun ve ayirin yollari
Ailemin burda olanlardan haberi yok. Sadece ev işlerinde sorun yaşadığımızı biliyorlar o kadar. Anlatmadım onlarda 38 yaşında olunca aklı selim biri sanıyorlar ister istemez..
Buldum maalsef onlarla daha buyuk sorunlar yaşadım. Aile baskısından kurtulup burda rahatlayan daha fazla açılıp saçılıyor ne yapacağımı bilemedim..Yoo ben bilakis 20 yasindaki kizimin 38 yasindaki bir kadinla ev arkadasi olmasina musaade etmezdim, kendi duzenini kuramamis koskocaman kadinin benim kizima ne faydasi olabilir allah askina
Anadoludan okumak icin gelen yurt cikmayip madur olan bir suru ogrenci var
Keske oyle birini bulsaydiniz
Çok tehlikeli vallahi tek kal bişey olmaz.. siz nasıl müsade ettiniz? Ev tutarken ortak kural belirlemediniz mi ?Ahaha orası öyle. Aileme tabi ki anlatamıyorum hepsini ama bunlar tek olayları değil. Eskiden gündüz hi adamla internette tanısırdı gecesine adam hoop bizim evde. Sabah ev arkadaşım işe giderdi ben öylece kalırdım adamla evde. Bunları aileme asla anlatmadım mesela
İlla bir sorun çıkıyor çünkü bir değil. Ben musade etmedim aslında adam ben uyurken geliyor eve uyandıgımda da tek başima adamla oluyorum. Benim iznimi alan ya da soran olmuyordu pek. Sonradan konuşunca da dinlemiyorduÇok tehlikeli vallahi tek kal bişey olmaz.. siz nasıl müsade ettiniz? Ev tutarken ortak kural belirlemediniz mi ?
Ben 2,5 yıl tek yaşadım hiçbirşey olmadı şükür.. kafam rahattı vallahi.. size de tavsiye ederim.. ev arkadaşıyla kalan arkadaşlar hep şikayetçiydi..
Yok tanımıyordum sadece yasından oturu boyle dusundum. Birde o dönem zaten evsiz kalmıstım diğer evimden sorunlu ve apartopar ayrıldığım için. Hemen buraya geçtim çokta sorgulamadımAkıl yaşta değil, başta lafı çok doğru. Bu şahsı tanıyor muydunuz daha önceden? Size yol gösterici, gerekirse hatalarınızı engelleyici olacak bir rolü ona neden biçtiniz anlamadım zira. Yerinizde olsam başka eve çıkar, başka ev arkadaşı arardım. 40'ına merdiven dayamış bir çocuğa bakıcılık etmek değil, derslerinize, geleceğinize adapte olmak sizin sorumluluğunuz. Ev arkadaşınızda biraz kafa ve vicdan olsa, sizi hastanede başına nöbetçi dikeceğine, git dersine çalış, okulun var derdi.
Yurtlar evime çok uzak. Buralarda apartta yok maalesef çikarsam ancak kendim tek eve çikabilirim. Ama zaten ozel okulda okuyorum ev kiraları en düşük 1000 liradan başlıyor birde faturaları falan derken aileme çok fazla yük olurumEv sizinse eğer o kadını gönderin evden.
Yoksa o ev için harcanan parayı(kira,doğalgaz,elektrik,su vs.) bir aparta ya da tek kişilik bir yurt odasına verin.
Yurtlar daha güvenli olur hem.
madem son senen gir odana cikma. ne hali varsa gorsun.Kızlar biliyorsunuz ben öğrenciyim ve bir çok olaydan sonra 2 yıldır bi evde 38 yaşında bir ev arkadaşıyla yaşıyorum. Başlarda hani yaşı benden büyük olacağı için hem bana yol gösterir hem büyük şehir kendimi kaybedip hatalar yaparsam beni durabilir diye düşünmüştüm. Ama resmen ben ablalık yapıyorum. Muazzam yoruldum. 1.5 aylık erkek arkadasından ayrıldı ve 1 haftadır ağır depresyonda. Sürekli kriz geçiriyor geceyi hastanede bitiyoruz ya da sürekli ağlıyor. Nazlanıyor nedense benden sürekli bir ilgi bekliyor ve ben asla o yapıda bir insan değilim. Benden ilgi görmezse eve birilerini çagırıyor zaten evde sürekli misafir var ve asla bitmiyor. İlgi gösterince tepene çıkıyor yapacağı naz 1 se 5 oluyor. Hiçbir şeyi olmadığı halde sabahlara kadar hastanede duruyoruz mesela. Ben ilgilenirsem. Gecesinde hemen rahatsızlanıyor beni hastaneye götürür müsün diyor ve sabaha kadar hastanede duruyoruz. Sonuç: Doktor hiç bir şeyin yok diyip bi sakinlestirici yapıp eve yolluyor ve ben o halde okula gitmek zorunda kalıyorum. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Az önce eve geldi saçlarını kestirmiş. Hungür hungur ağlıyor yine. Biraz abartmıyor musun 1.5 aylık adam için bu kadarı biraz fazla dedim. Bu seferde bana trip attı eve yine misafir çağırdı.. Kesinlikle laftan anlamıyor napıcam ben
Böyle bir insanı 1 dakika bile çekemem, çokça zarar...Kızlar biliyorsunuz ben öğrenciyim ve bir çok olaydan sonra 2 yıldır bi evde 38 yaşında bir ev arkadaşıyla yaşıyorum. Başlarda hani yaşı benden büyük olacağı için hem bana yol gösterir hem büyük şehir kendimi kaybedip hatalar yaparsam beni durabilir diye düşünmüştüm. Ama resmen ben ablalık yapıyorum. Muazzam yoruldum. 1.5 aylık erkek arkadasından ayrıldı ve 1 haftadır ağır depresyonda. Sürekli kriz geçiriyor geceyi hastanede bitiyoruz ya da sürekli ağlıyor. Nazlanıyor nedense benden sürekli bir ilgi bekliyor ve ben asla o yapıda bir insan değilim. Benden ilgi görmezse eve birilerini çagırıyor zaten evde sürekli misafir var ve asla bitmiyor. İlgi gösterince tepene çıkıyor yapacağı naz 1 se 5 oluyor. Hiçbir şeyi olmadığı halde sabahlara kadar hastanede duruyoruz mesela. Ben ilgilenirsem. Gecesinde hemen rahatsızlanıyor beni hastaneye götürür müsün diyor ve sabaha kadar hastanede duruyoruz. Sonuç: Doktor hiç bir şeyin yok diyip bi sakinlestirici yapıp eve yolluyor ve ben o halde okula gitmek zorunda kalıyorum. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Az önce eve geldi saçlarını kestirmiş. Hungür hungur ağlıyor yine. Biraz abartmıyor musun 1.5 aylık adam için bu kadarı biraz fazla dedim. Bu seferde bana trip attı eve yine misafir çağırdı.. Kesinlikle laftan anlamıyor napıcam ben
Söylüyorum aslında ama pek oralı olmuyor. Gezip tozmayı vakit harcamayı denedim. Ama hayatimın çok garip bir dönemi erkek arkadaşimla sorunlarım var, derslerim çok agır gezmeye zaten vaktim yok. Evde olduğum sürede de bunlarla uğrasmak çok yorucuOkulun bitmesine 8 ay var. 1 ay ara tatilde ailenin yanına gittiğini düşünürsek 7 ay :)
Öncelikle ev arkadaşının sana zarar verebilitesi var mı? Eve erkek arkadaş alıp işe gitme konusunda rahatsız ve güvensiz hissettiğini ve kesinlikle istemediğini söyleyebilirsin.
Bende düşünce olarak uyuşmadığım kişilerle maddi sebeplerden ev arkadaşı oldum.
Evlerinde kalabileceğin yada eve davet edebileceğim yakınlıkta arkadaşın varsa ara ara sen git yada davet et :)
Eğitiminle ilgili bir kursa gidebilirsin
Kütüphanelerde takılabilirsin
Kpss çalışman gerekiyorsa tek başına çok iyi olur
Dil ögrenebilirsin
Arkadaşlarınla faaliyet düzenleyebilirsin
Part time çalışıp kazandığın parayla 1 2günlük tatiller yapabilirsin.
İstanbulda görmediğin yerlere tek yada arkadaşlarla günlük geziler düzenleyebilirsin.
İstanbul sehir tiyatrolarına gidebilirsin.
Bu ve benzeri seçenekler seni evden dolayısıyla ondan uzaklaştırır.. Hem sosyalleşip olursun hemde taşınmadan daha az maliyetli olur senin için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?