- 25 Eylül 2011
- 7.567
- 11.484
- 498
en duygu boslugu ıcınde değilim ki benım gercekten cok guzel bır ılskım var ılk gunkı heyecanları hala yasıyoruz bız bırden aynı eve cıkmaya karar vermedık yıllarca yurtdısındaydı erkek arkadasım 5 Dakıka gorup sarılabılmek ıcın bıle aglayarak dualar ederdık kı yasadıklarınızın cogunu o yurtdısına gıtmeden once yasadık kı suan da hayatımız rutıne baglamıs evlı cftler gbı değil arada mektuplar yazarız bırbırımıze ozel oldugumuzu hıssetırırız uyumumuz gercekten hayret verıcıdır ınsanlar yıllardır brlıkte oldugumuza asla ınanmazlar o yuzden ılskımlw ılgılı bır bosluk bır hıs kaybı yok ıcımde gızlı bırsey yapmanın huzursuzlugunu yasıyorum ben sanırımBen esimle sevgiliyken ayni sehirde ogrenciydik.
Ben yurtta kaldim o ailesiyle.ayni evde kalmak bizim icin evlendikten sonraki baslangicti.
O heyecan en guzel en tatli heyecanlardi..beni okula birakir okuldan alirdi..gezerdik yurt saatim dolana kadar.
Onun icin hergun heyecanla hazirlanirdim..gece uyumadan onceki konusmalarimiz cok farkliydi..hergun gorusurduk ama ertesi gunu iple cekerdik.
Bikac defa gecenin bi yarasi yurdumun onune gelip camdan bakmami istemisti.sadece uzaktan gormek o kisin ayazinda sadece bununla yetinmek icin evinden cikip gelirdi baska hicbi beklentisi olmadan..her ozel gunde bana unutamayacagim suprizler hazirlardi.cunku birbirmizi gormedgimiz ve ozledigimiz zamanlarimiz vardi.
Her gece ikimizde bigun birlikte uyuyup kalkacagimiz zamanlarin hasretiyle uyurduk...bazen mektu bile yazardik birbirimize..boyle guzel bisey sevgili olmak.
Simdi ise o gunleri yasadgimiz icin evlilik ikimiz icinde cok kutsal.
Ayni evin icinde is guc yemek temizlik derken rutine bagliyoruz.nede olsa hep ayni evdeyiz rahatligi var.
Sevgililikte olan ozlem buyu olmaz..
Tabikide sevgi ask var ama anlatmaya calistigim sizin simdi en tatli heyecanlarnizi yukarda yazdgim sekilde yasamaniz gerekiyordu.
Yarinin ne getirecegi belli degil..kaderinizdeki kidide olmayada bilir oladabilir.
Hicbiseyin kiymeti olmaz.biz disimizi tirnagimiza taktik yuva kurmak icin ve bu yuzden kiymet biliyoruz ama siz o heyecani simdiden bitirmissiniz.duygu boslugunuzda bu yuzden
cok dogru arkadaslar benı yanlıs anlıyor ben yasam tarzıma onay vermesını ıstemıyorum kımseden kı bu yınede benım ıcım rahat degılse ıcımı sogutacak bırsey degıl ben ozel hayatımda kımsenın bılmedıgı kucuk dunyamda yanımdakı ınsanla mutluyum ama dedıgın gbı gerek aıle gerek toplum normları gerek dını acıdan bır huzursuzluk ıcınde olabılırımBenim de keşke sevgilimle aynı evde yaşama fırsatım olsaydı.
Ne kadar şanslısın.
Ailenin haberi olmamalı zaten.
Bunda da bir sıkıntı göremedim ben.
Vicdan yapıyorsun sanırım sen.
Toplum normları geliyor aklına ve kendini sorguluyorsun.
neden kullanıldıgımı dusuneyım kı ?? bız herseyı ortak ve kendı ıstegımızle yasıyoruz ben neden onu suclayıp kendımı kullanılmıs hıssedeyım o zaman onun da oyle hıssetmesı gerekır hayır yenı kazanmadık ıkıncı unıversıtemızı okuyoruz yanı 20 yasın bıraz uzerındeyızHuzursuzluk yasadigina göre yasadiklarinda yanlis birseyler görüyorsun. Erkek arkadasinla evlenmedin diyelim o zaman kullanildim diye mi düsünüceksin yoksa yasadiklarinin arkasında mi durucaksin?
Ben yanlis buluyorum herseyi simdiden tüketiyorsunuz (sordugun icin söylüyorum). Bir de aileden gizli, yeni univ. kazandiniz sanirim yaslar en fazla 20yse bu yasta 'hata'lara meyilli olur insan sonra pişman olacaginin yollara girme ve son olarak hata'nin neresinden dönsen kardir.
Evlenmeme ihtimalinizi iyi bir düsün derim.
sorumlulugu karsılıklı alıyoruz bır adım onde olabılırım evle ılgılı ısler konusunda oda cogunlukla bana her konuda yardımcı olmaya calısıyor cunkuEvlenmeden bu kadar sorumluluk alıyorsun sana yazık değil mi?
hayır cok kucuk degılız 24 yasındayım ben oda 26Tahminim ikinizin de yaşları küçük..
ogrencıyız bız elımız ekmek tutamıyor malesef ogrencı olunca aılelerımız fazlasyla karsılıyor hayatı gıderlerımızı ılerde elbette bu boyle olmayacak ıyı bolumlerde okuyoruz suan calısmak ıstesem bıle aılem musade etmezberaber yaşamaya karşı değilim. ancak,her iki tarafta kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsa. çalışıyorsa,eli ekmek tutuyorsa.
evin giderlerini aile karşılıyorsa,kirayı aile veriyorsa,sorumluluk denen şey yoksa,nereye kadar.
önce eliniz ekmek tutsun
çalışın sonra yaşayın. hem karnım doysun hemde pastan dursun bu resmen.
tesekkur ederım yorumunuz ıcın aklı basında davranmaya calısıyoruz tercıhlerımız dogrultusunda mantıklı hareket etmeye calısıyoruz bız uzun yıllar ayrı kaldıgımız ıcın boyle bır hayat sectık aynı shırde aynı evde yasamayı gectım aynı ulkede olmak bıle bızım ıcın cok buyuk lukstu sımdı bu ımkanımız varken bunu masumca yasamak ıstedık o kadar suan ıcın bır problemımız yok ılıskımızle ılgılı ılerde ne olur elbette bılemeyız ama evlenmeden once bırlıkte yasamak evlılık ıcın ıyı bırsey dıye dusunuyorum sıZce de oyle mı ılıskı acısından?Aslında kötü birşey yapmıyorsun sadece bizim ülkemizde etik sayılmayan bir durum ..
Ama tabiki de ailen böyle birşeyi kaldıramaz anlayamaz ... Açık konuşayım benim kardeşim de böyle bir şeye kalkışsın
istemezdim tepki verirdim ... Ama sadece onu korumak için sonra kırılmasından, ya da başına boyundan büyük işler
açabileceğinden korktuğum için yapardım bunu ..
Yoksa benim kanımca iki insan birbirlerini sever ve sevgi paylaşımlarını istediklerini gibi yaşayabilirler ..
Evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim, eğer oturmuş bir ilişki ve güven varsa yaşanabilir tabikide ..
Ama eğer cinsel anlamda da bir birliktelik var ise korun kardeşim ...
Erkek arkadaşın aklı başında zararsız bir insan belli ki umarım aşkınız böyle devam eder ..
oncelıkle tesekkurler tabıkı avrupalı kadar rahat degıller bu ulkede bu aekılde yasamayı yuzde 99 hos karsılamıyor toplum cok yakın olmadıgı muddetce arkadaslarıma bıle soylemedım bu durumu yarın ayrılırız belkı bılınmesın dıye degıl aılem aılmeın cevresındekıler ogrenıp mutsuz olmasıNlar dıye yarın bırgun elbette ayrılanılrız asla asla ıstemem bunu hayatta basıma gelmesını ıateyecegım son aeylerden bırıdır ama bırgun boyle bırsey yasanırsa da herkes bırsekılde hayatına devam eder ama mutlu ama mutsuzBu kararı verdiysen mutlu olmaya bak artık bence.
İlerde evlenirsiniz ayrılırsınız orası belli olmaz. Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok sonuçta. Ama bu durumu eş dost akraba da pek duymasın bilmesin bence. Ailen de bilmiyormuş zaten. Belliki avrupalı kadar rahat değiller.
Hayat bu, ayrılırsanız yeni bir yaşam kurman daha zor olur millet bilirse. Başka biriyle evlenecek olsan bu durum karşına çıkmasın yani. Yüzde 98 türk ailesi hoş karşılamaz çünkü.
Zaten yılların ilişkisi, ayrı yaşasanız bile aynı evde sürekli buluşup birbirinizde kalacaktınız. Aileler de aynı şehirde olmayınca kaçınılmaz son olmuş sizin için birlikte yaşamak:) olan olmuş artık. Bu saatten sonra evi ayırsan ne olur. Ama gizli olması beni çok mutsuz ediyor dersen ayır tabiki evini.
bende bu dusuncedeyım burada okuyorum goruyorum hıc aynı havayı yalnız solumamıs ama cok asık olduklarını soyleyıp evlenen ınsanların uyusmazlıgını huzursuzluklarını sıkayetlerını sıkca goruyorum bence suankı durumum boyle ılıskı yasamıs ve sonu busekılde hayal kırklıgı olan ınsanlardan cok cok ıyı dıye dusunuyorumBen evlenmeden önce birlikte yaşamayı gayet normal buluyorum.İnsanlar birbirlerini tanımadan hop diye aynı evin içinde yaşamaya başlıyorlar sonra kavgalar ortada kalan çocuklar...En güzeli birbirinizi tanıyın aşkınız gerçekten güçlüyse zaten evlenirsiniz olmazsa da olmaz evlenip olaylı ayrılmaktan daha iyidir
cogu dusuncenıze hak verdım bızımkı sartların olgunlasmadıgı geubuna gırıyor suan okulumuz olmasaydı ve kendı paramızı kazansaydık elbette evlenmıstık coktan bızım kı pastam dursun laylaylom dost hayatı yasamak degıl aynı hayatı mantıklı kurallar cercesınde yasamaya calısmakBirlikte yaşamaya karşıyım sebebi de tutuculuk değil. İki sevgili neden birlikte yaşar bence ya erkek ya da kadın kendini evliliğe yakın hissetmez yani hem pastam dursun hem karnım doysuncudur ki bu ikiyüzlülüktür bana göre. Ya da şartlar olgunlaşmamıştır mesela sizin gibi öğrencidirler henüz kendi ayakları üzerinde duran bireyler olamamışlardır ama ailelerinin parasıyla ailelerinin onaylamayacağı hayat yaşarlar. Bu da taraflarda vicdan azabına neden olabilir bu sıkıntı ilişkiye yansır ve zamanla ilişki yıpranır.özetle iyi deildir efenim yapmayın.
Aynen canım sırf tabular ve toplum normlarına göre hayatını şekillendirirsen sonunda mutlaka mutsuz oluyorsun bunun örneklerini okadar çok gördüm ki... umarım çok mutlu olursunuz :)bende bu dusuncedeyım burada okuyorum goruyorum hıc aynı havayı yalnız solumamıs ama cok asık olduklarını soyleyıp evlenen ınsanların uyusmazlıgını huzursuzluklarını sıkayetlerını sıkca goruyorum bence suankı durumum boyle ılıskı yasamıs ve sonu busekılde hayal kırklıgı olan ınsanlardan cok cok ıyı dıye dusunuyorum
hayır gayet guzel anlatmıssınız bır arkadas demıs kı ayrılınca kendını kullanılmıs hıssetmeyecek mısın sızde tam bunun uzerıne bastınız neden hıssedeyım bunu ? duygusal olarak da dıger baska tum konularda da bız bunu ortak yasıyoruz kımse bna zorla bırsey yasatmıyor bız rahatca cınsellık yasamak ıcın bırlıkte yasamıyoruz bı hayatı bırlıkte yasamak ıcın bırlıkteyız sartlar bızı bu hayatın ıcıne aldı ve bızım bu hayalını dahı kuramayacagımız bırseydı sukredıyoruz dıger yandan aılem onların uUlmelerıne dayanamam arada bır aılem duyar da kahrolursa dıye endıselenıyorum fakat bırgun bu yasanırsa da ah vah edıp pısmanım deyıp kenara cekılmem yasadıgımın arkadasında durur mantıklı tum sebeplerımı onlarla paylasırım benı reddetmezler elbette rahat oldukları ıcın degıl ben onların kızı oldugum ıcın canı oldugum ıcın bır ınsanı sadece dogruları ıcın sevmezsın sahıp cıkmazsın aevıyorsan dogru ve yanlıslarıyla kabul edersın aılemde benı elının tersyle ıtmezler ama buyuk hayal kırıklıgı yasayıp zor zamanlar yasayacaklarını cok ıyı bılıyorum ve onlara onca fedakarlıklarından sonra bunu yasatmaya hakkım olmadıgını dusuyorum ama bu benım tercıhım cehaletten degıl bu yasam tarzım bana boylesı mantıklı geldıgı ıcın boyle mutlu oldugum ıcın aecımım bu yondeBu ulkede kadinin da isteklerinin begenilerinin oldugunu, cinselligin sadece erkege ozgu bir sey olmadigini, birlikteliklerde kadnin kullanilmasi gibi bir mantigin varliginin kadinlarin toplum icindeki yerine dinamit attigini anlatmak zor hem de cok zor..
Kadinla erkek birlikte olurken mesela kadin sadece gorev yerine getirmiyor.. kimimiz bundan zevk aliyoruz bir cogu bunu bilmyor olsa bile var boyle bir gercek.
Konunu cinsellige getirmemin nedeni konu sahibi, birlikte yasamanin da tipki cinsellik gibi tabu olmasi. Her ne yasiyorsan yasa ama istedigini yasa.
Benden once yasayan insanlarin (atalarimizin, yuzyillar oncesinden bahsediyorm) beni bu kadar kisitlamasina, toplum icerisinde kadini bir esya gibi gormelerine, toplum kurallari diye dayattiklari aslinda kadinin kole(erkege cinsel tatmin) ve hizmetci gibi aileden alinip kocaya verilmesine ve bana yukledikleri tum namus dayatmalarina sonuna kadar karsi cikan biriyim.
Ailende namusunu korursun kocaya veilirsin.. yok artik oyle bir dunya.
Bak ne kadar kararli ve eminim farkindaysan, eger sen sirf ask icin beraber kaliyorsan ve ailen icin uzuluyorsan, cevreden cekiniyorsan bu isi sonlandir.
Bize gore iyi ya da kotu, yadirgariz, ayiplariz, her halta burnunu sokan bir toplum olarak yapariz yani bunlari..
Sen kendinden emin ol. Her seye ragmen ben yaptigimdan eminim diyebiliyorsan yasa ne yasiyorsan.
(Telefondan yazd sacmalamis olabilirim cumleler kaydi sanrim ))
tesekkur ederım ınsallahAynen canım sırf tabular ve toplum normlarına göre hayatını şekillendirirsen sonunda mutlaka mutsuz oluyorsun bunun örneklerini okadar çok gördüm ki... umarım çok mutlu olursunuz :)
seneye son senemız kı bızde okullar bıtınce ıse hayatına baslar baslamaz evlenmeyı planlıyoruzHayat senın hayatın ıstedıgın gıbı yasamak hakkın..ama iç huzursuzlugun varsa da suan aılenle paylasma sansın varsa annenle paylas en azından ama sanmam olumlu karsılayacagını...Kacıncı yılındasınız okulun son yılı nişanlanın bıtınce de evlenırsınız...Sizin aranızda kopmayan bı bag var anladıgım kadarıyla,üniversıte hayatı da super bır dönemdır asla evlılıktekı monotonlukla bagdasmaz ...Benım de ılk sevdıgım ve bırlıkte oldugum kısıyle evlerımız aynı sokaktaydı ve hep bende kalırdı ..yanında bıle ozlersın hıcbır heyecan kaybolmuyor bence kafana takma bu durumu...
durumu kabullendım artık daha rahat ıdare edebılıyorum elım ayagıma dolasır gecelerı kabuslar gorur aglar dururdum baslarda ama sımdı hayatın benım hayatım oldugunu aılemın her yonuyle herseyı bılmesı gerekmedıgını dusunuyorum elbette onlara karsı sorumluluklarım var ama bu tum hayatımı onların ıstegı uZerıne yasamamıs gerektırmez kı ayrıca cok katılıyorum bır sene oldu smdı dıyoruz ne cok sey bılmıyormusuz herseyden onca yanınızdakı ınsandan daha emın oluyorsunuz sıze verdıgı degerı daha net gorebılıyorusuNz ılıskılerde ınsanlar oynayabılıyorlar ama aynı evde yasayınca bu asla mumkun degıl onu tum yalınlıgıyla tanıyıp ona gore hayatınıza yon verıyorsunuzBiz de birlikte yasamistik mecburi olarak ve simdi herkese tavsiye ederim. Evlilik bir sans oyunu degil tabiki de bilimelisin hayatini paylasacagin insanin temiz mi pis mi yasadigini, parayi nasil idare ettigini, ev islerindeki tutumunu, hasta oldugunda sana bakmasni, stres altindaki davranislarini, sinirli hallerini vs vs liste uzar gider.
Aile konusunda kendini hic bir zaman iyi hissetmeyeceksin.Sadece durumu kabullenmeye calis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?