ev arkadasi yada hayat arkadasi ne dersen de...

Farklı bir konuda bir anne , kızının yaptıkları yüzünden ne kadar üzülmüştü herkez ona yardımcı olmaya çalıştı hiç kimse o kızının hayatı seni ilgilendirmez demedi. bu konuda da -- hayat senin ,istediğin gibi yaşa mutlu olmaya bak diyemeyeceğim açıkçası.. belki tutucuyum geri kafalıyım ama biz büyüklerimizden böyle gördük. 50 yaşınada gelsek ailemize karşı sorumluluklarımız var.
sende içten içe aynı şeyleri söylüyorsun da kabullenmek istemiyorsun bence.. huzursuzluğunun tek nedeni yanlış yaptığını düşünmenden kaynaklanıyor..

Ailem bilse hayal kirikligi yasar diyorsunuz, bilmemeleri bunu degistirmiyor bence... Sonucta ailenize danismadan onlarin, kendi tahmininizce ,kabul etmiycekleri biseyi yapmissiniz... Yani bilsinler bilmesinler, siz hayatinizda yasadiginiz önemli biseyi onlardan sakliyarak hayal kirikligi yaratmisiniz zaten... Ufak tefek yalanlara diyecegim yok, pembe yalanlar oldugu sürece, hepimiz genc olduk... Sevgilinizle birlikte yasamakta sizin karariniz, bize zaten söz düsmez ama arkasinda duramiyacaginiz seyleri yapiyorsunuz sonrada vicdan yapiyorsunuz... Aileniz tabii ki aferin kizim demiycektir ama keske kararinizin arkasinda durup söyleseymisiniz adim atmadan önce, böyle gizli sakli nereye kadar... Hem düsünün onlar size güvenip sizi okumak icin yolluyorlar siz onlara yalanlar söylüyorsunuz... Klise bi laf ama evladiniz oldumu anlarsiniz, ki o zaman maalesef gec olacak... Evet sizin hayatiniz ama onlarda Hayatinizin önemli bi parcasi, bugünlere gelmenize büyük katkilari var, aranizda cok iyi anladigim kadariyla... Böyle anne babaya yalan söylemek hic hos degil...

Zaten nedense hep kızlar gözü yaşlı oluyor bu toplumda. Biraz da erkek anneleri konuşsun bakalım, onlar 'korkuyorlar'mıymış? Ayrıca verdiğin Münevver Karabulut örneği kel alaka. O zaten Cem Garipoğlu'yla aynı evde yaşamıyordu. Ama sadece babasından gizlemişti ilişkisini. Kız dershaneye diye evden çıkar, gider erkek arkadaşıyla buluşur. Bilemezsin. Ömrün boyunca da pamuklara saramazsın. Gerçi bazı aileler kocaya verince 'Nasılsa bizden çıktı' diye rahatlıyor.

Onaylanmama ile ilgili bi endişen mi var acaba?
Yani ailen onaylamıyor çünkü henüz bilmiyorlar. Eger destekleyeceklerini bilsen zaten söylerdin diye düsünüyorum.
Yaşadıgın ve yetiştigin çevre de bu iliskinin onaylanmasına uygun bi cevre degilse buradan da bi onay alamazsın.
Ve toplumdan takdir görme, anlaşılma, onaylanma cok bilinen psikolojik ihtiyaclar.
Büyük ihtimalle su anda yetisme sekline aykırı bi hayat yasıyosun bu da bilincaltındaki cocukken ögrendigin dogruları yenisiyle degistirmek anlamına geliyo.
Yani iliskin seni mutlu ediyo, aranızda sevgililigin yanında bi dostluk bagı da var. Bence her sey senin adına cok dogal ve güzel gelismis. Ama gel gör ki cevreden etkilenmemen mümkün degil. Bu da senin adı konmayan huzursuzlugunun sebebi bence. Yurtdısında yasama planınız gerceklesse mesela bu kaygıyı daha az hissedecektin. Hatta belki dr hic hissetmeyecektin.

Evdeki yaşantınız nasıl ? İşbölümü var mı aranızda ? sanki aynı cinsten bir arkadaşınla yaşıyormuş gibi ? Eğer yoksa bu yaşta henüz üniversite okurken bir ev sorumluluğunu alman, bir evli kadın gibi evi çekip çevirmen ağır gelmiştir sana

Tabii bunun yanısıra ailenden gizli olduğu için tedirginsin bu da gayet normal eğer çok ağır geliyorsa evlerinizi ayırın

Hergun ayni tarz konular bize niye soruyorsunki kaldirabilecegin biseyse yasa kaldiramiyacaksan yapma arkadasim sonra burda insanlar birbirine giriyor sizin yuzunuzden herkesin gorusu farkli biz bi yorum yaptigimizda namus bekcisi oluyoruz herkes istedigini yasamakta ozgurdur ama sonuclarina katlanabilecekmisin o var bunu sen dusuneceksn sonra buraya gelipte ay benden niye sogudu ay gunum gecti bilmemne sacma sapan konular yok ikimizinde donu vardi ama hamilemiyim diye tutusup solugu burda aliyorsunuz dun yine boyle bir konu yuzunden uykum kacti ee ne oldu biz birbiriize girdik konu kapandi soyleyecegiizi de soylemedik olan bize oldu o yuzden bseyler seni huzursuz edecekse kendi yolunu sec mutlu ol huzursuz olma..

aranızda cinsellik varsa lütfen korun. ama lütfen.
Kesinlikle. Korunmayı ihmal etmeyin. Bebek gercekten yasal bi bağ altında düsünülmesi gereken bi secenek. Zaten evlilik kurumunun özü de evlenen cifti degil dogacak neslin bakımını ve yasal haklarını korur. Bu adamdan bi bebek istiyorsan huzursuzlugunun sebebi bu da oabilir bak konu sahibesi bu acıdan düsünmemistim ben. Evlenmeden nasıl bebegimiz olacak diye düsünüyo olabilirsin.

bence huzursuzluğunun cevabı konuna verdiğin başlıkta gizli arkadaşım. ev arkadaşı ya da hayat arkadaşı... kendine koyacak bir sıfat bulamıyorsun. belki de sıfatını sorguluyorsun. durumunu henüz kafanda biryere oturtamadın. hissettiğin tuhaf hisler bu yüzden olabilir. toplum içerisinde belirli normlarda yaşadığımız için de bu hissettiklerin gayet normal bence.

Demekki size düşüncelerinize ters bir durum ki sizi rahatsiz etmiş.

Erkek annesiyim. Her ne kadar kızım olmasa da (olmasını da çok isterdim bu arada) sonuçta ister kız isterse erkek olsun, evladımın gizli şeyler yapması hiç hoşuma gitmez. En başta yalancılığa girer, ki hiç kimsenin hoşlanmadığı bir şeydir. İkincisi oğlumun evlilik öncesi böyle bir şey yaşamasını hiç istemem. Çok uzun süre flört edenlerin de, aynı eve yaşamasalar bile, evlendiklerinde çoğu şeyi çabuk tükettikleri için evliliklerinin yürümediği de görülmeyen bir şey değil.

beraber yaşamanız sizin tercihiniz ki bence bi edepsizlikte değil gerçekten birbirinizi seviyorsanız evlenmeden önce aynı evi paylaşmanın çok yararını görürsün ama birlikte kaldığınız süre boyunca pişman olacağın şeyler yapmamaya dikkat et herşeyi iyice tart düşün ve evet ben böyle istiyorum diyebiliyorsan gerisi kimseyi ilgilendirmez..

demekki ilişkinizde bazı şeyleri hala oturtamamışsınızki tereddüt ettiğin şeyler var.önce ilişkini gözden geçir derim.

Bu düşüncem sadece kızlar için degildir. Birine yasakladigimi birine serbest birakamam. Ikisi de benim evladim ve ikisinin kurallari da ayni olur, akşam eve giriş saatleri de ayni olur.
Erkekler neden magdur olmuyor biliyor musunuz? Çünkü sonradan diktirmek zorunda kaldiklari bir seyleri olmuyor.
Münevver sonucta sevgilisinin! Evine gitti değil mi? O da eminim ki çok seviyordu ve çok guveniyordu ama sonu hüsran oldu.
insan bu zamanda babasina bile guvenmiyorken elin oğluna nasil guvensin?
yarın öbür gün bu kız pismanlik dolu bir yazi yazdığında, ya da ailem öğrendi artik okula gondermiyorlar dediginde ne diyeceksiniz?
Ailenin guveni gittikten sonra gerisi boş. !!

Münevver bence çok farklı bir örnek. Onun başına gelen yolda yürürken cinayete kurban gitmekle benzer bence.
Kızın cinsiyetiyle ilgili bir cinayet değildi ki o. Namus hiç değil.. Tamamen canavar ruhlu bir adamın işi. Evde olmasaydı piknikte de aynısını yapardı.

bizde esimle ben universitede okurken 2 yil yasadik
1.5 yil ben evime dondum calistim
sonrada evlendik

bu duygulari bende zaman zaman hissederdim ama hic cok buyjk dert etmedim

benim annem
esiminde ailesi biliyorlardi...

yorum yapsam mı yapmasam mı diye düşündüm de ne yalan diyeyim kim ne derse desin. ben desteklemiyorum bu olayı.
Kızımın da böyle bir şey yapmasını istemem.
Zamanında birlikte yaşayıp da mezun olduktan yıllar sonra, hepimiz çoluk çocuğa karışınca bile anımsanabiliyor bu tür şeyler. Ayrı olunca ne olacak? Zaten muhtemelen günün büyük bölümü birliktesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…