Arkadasim basitmis gibi degerlendirmedim. Tekrar belirtiyorum bende her yil dini nikah yapmiyorm Bir kez yaptim evlendim yapacak olsam suan ciktigim insanla yapardim (bosandim bunuda farkli yone cekmeyelim kocasini aldatan kadin mesela) hava bana neden hos anlamadim..Basitmiş gibi nitelendirmeyin o zaman şuan size hava hoş üni öğrencisinin durumu farklı
Arkadasim basitmis gibi degerlendirmedim. Tekrar belirtiyorum bende her yil dini nikah yapmiyorm Bir kez yaptim evlendim yapacak olsam suan ciktigim insanla yapardim (bosandim bunuda farkli yone cekmeyelim kocasini aldatan kadin mesela) hava bana neden hos anlamadim..
Yanlis anlasildim sanirim. Benim yasadigim yerde dini nikahi kafasi esen yapamaz turkiye tamamen aklimdan cikti.
Ben ilk esimle once dini nikahlandim ama ailemin huzurunda cunku resmi isler daha uzun surecteydi,sonra dugun oldu sonra resmi nikahlandim.
Neyse dusuncem; bu kiz ayni evde yasiyormu yasiyor bu cocukla ayni yatagadi paylasiyor (afedersiniz) en azindan dini nikah yapsinlar Allah huzurunda evlensinler ama gelgelelim aileden habersiz olmaz, aileye soylicek arkadasimiz ...
AILEden habersiz olmaz diye belirtmisim .Dini nikahı siz önermediniz mi ?
haklısınızHayat senin aileni çevreni de bilen sensin istediğini yaşama özgürlüğün var ama unutma yarım ne olacağını bırak 5 dk sonra ne olacağımız belirsiz bununda bilincinde ol
aılelerımız benzer fakat benım aılem de onun aılesı de ılıskımıze karsı daha bırlıkte oldugumuzu bıle bılmıyorlar malesef bu bızım ıcın bır ıntıhardan baska bıraey olmaz ve bırlıkte oldugumuzu bılseler dahı buna asla musade etmezlerBence yaptiginiz seyin arkasinda durun ve bedeli ne olursa olsun ailelerinize bir sekilde birlikte yasadiginizi soyleyin. Bazen umdugunuzdan cok daha farkli tepkiler alabilirsiniz.
kendimden ornek vereyim, universitede 4 yil sevgilimle karsilikli dairelerde oturduk, onun ev arkadasiyla benim ev arkadasim da sevgiliydi haliyle birlikte yasiyor gibiydik, ben bu surecte sık sık anneme ev arkadasim bu gece gelmeyecek x yalniz kalmamam icin bende kaliyor vs soylemlerle durumu anlattim. Ki benim ailem de kucuk bir sehirde kapali toplumda yasayan, ne kadar aydin gorunseler de tabulari olan bir ailedir. Mezuniyetimize geldiklerinde ikimiz de ailelerimiza artik ev arkadaslarimizdan ayri eve cikacagimizi ve birlikte yasayacagimizi soyledik, babam once cok tepki verdi, zaten gece gunduz birliktesiniz ne geregi var falan filan ama sonra aileler oturup o zaman is resmiyete dokulsun bi yuzuk takalim dediler, kep toreninden 1 gun once isteme ve nisan oldu sonra biz evimizi kurup 1 yil birlikte yasadiktan sonra evlendik. 9.5 yildir da evliyiz (10 olacak az kaldi :))
Yani yaptiginiz sey ne olursa olsun ailenizden gizli is cevirmeyin. Onlarla durumu paylastiginizda yasayacaklariniz onlar bir sekilde ogrenirse yasayacaklarinizin yaninda cok cok hafif kalacak emin olun.
sureklı bu korkuyu tasımıyorum aslında en basta oyleydı ama artık alıstım oyle dusunmuyorum acaba dıyorum yanılıyo muyum oyle dısardan bakınca cok rahat gbı gorunuyor olabılırım ama deılım aslında ben herkesın bır ozel hayatı oldugu ve saygı duyulması gerektıgı dusuncesındeyımCanim biz Turkiyedr yasiyoruz ve psikolojik olarak byle seylere yatkin ve aliskin degiliz ha bana sorarsan benim icin gayet normal bu durum ama seninde psikoloji de bilinc altinda normal olmadigi kanisi oldugu icin toplum ve aile baskisindan cekindigin icin bence huzursuzsun her an ogrenecekler gibi gelir...
boyle bırseyı aıleme soylemeyem cunku aılem erkek arkadasıma onay vermıyor ben yasadıgımın arkasındayım ıc huzursuzlugumun aebebını bulmaya calısıyorumKendi fikrim ve inancım şudur ki; aileden gizli bişey yapıyorsan iyi bişey yapmıyorsundur...iyi bişey yapmış olsaydın,güzel bişeyin içinde olsaydın ailene göğsünü gere gere böyle yapıyorum diyebilirdin.
ogrenırlerse benı carmıha germezler oldurmezler yada herhangı bır sıddet so konusu olmaz kıyamazlar bana cunku ben onlar ıcın degerlıyım ben sadece onları hayal kırıklıgına ugratmak uzmek baslarını one egmek ıstemıyorum cunku benım ıcın cok kıymetlıler bende onalr ıcın oyleyımAilen bu durumu öğrenirse korkusunu yaşıyorsun,şayet haberleri olursa nasıl bir tepki vereceklerini zannediyorsun.
Yetişkin bir kız annesi olarak,verecekleri tepkiyi tahmin edebiliyorum..
Hayat senin ama,bazı şeyleride yaşıyorsan arkasında durmasını bileceksin..
Tasvip etmem böyle bir ilişkiyi ama hayat senin yinede.
İçinde hala bir korku ve tedirginlik seziyorum nedense..
ılıskımde hıcbır sorun yok hatta tum yasamıs oldugumuz sıkntılara ragmen gayet guEl umdugumu fazlasyla buluyorum orda bır problemım yok tabıkı karsı olabılırsınız saygı duyarım kı belkı bu hayatın ıcınde olmasam bende anlamayabılırdım yada karsı durabılırdım bılemem dısardan ne kadar kotu bır ızlenım oldugunun farkındayım sadece kı eger aılelerımız ılıkımıze onay vermıs olasalar bıle bırlıkte yasamamızı ıstemezlerdıBoyle bir yasam tarzina ben karsiyim.Tabi bu benim kisisel gorusum. Yazdiklarimdan sizi yargiladigimi da cikarmanizi istemem. Bunu soyluyorum cunku karsit dusuncede biri buraya yazdiginda elestiriler ona cevriliyor.
Bana gore ailenin bu durumu ogrendiginde yasayacagi durum sizi mutsuz yapiyor.ne kadar astim deseniz de icinizde kalir.akliniza gelir.
Hayat senin hayatin lafina inanan biri degilim.En azindan bu cumleyi aileme karsi kuramam. kuracaksam da aile disi insanlar icon soyleyebilirim. Sunu da gordum twcrube ettim.ki herkes gidiyor aile kaliyor insanin yaninda. Anne babanin onaylamadigi iliskiler yasayanlrin hicbirini mutlu gormedim.gerek burda gerek sosyal cevremde.
Dedigim gibi skntiniz ilerde duyduklarinda yasayacaklariniz iicin Olabilir.
Belki de umdugunuu bulamadibiz bunu kendinize itiraf edemiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?