ev arkadasi yada hayat arkadasi ne dersen de...

Benimde yakında 3. yıla gireceğim çok güzel bir ilişkim var, Allah nazarlardan saklasın.. İkimizde hem aynı memleketteniz, hem de aynı şehirde öğrenciyiz. Son senemiz ikimizinde. 2 yıldır da aynı öğrenci evini paylaşıyoruz. Ama şöyle bir farkımız var ikimizin de çok rahat, bize güvenen ve ilişkimizi ciddiyetini bilen ailelerimiz var. Ailelerimizin aynı evde kaldığımızdan haberi var. Onaylı bir şekilde aynı evini paylaşıyoruz. Hatta ev kirasını ailelerimizin yardımı ile ödüyoruz. Ben bu durumdan çok mutluyum. Onunla aynı evi paylaştığım için kendimi çok mutlu ve şanslı hissediyorum. Türk örf ve adetlerini bir kenara bırakırsan da bu olması gereken bir durum. Sen 10 yılda çıksan bir insanı aynı evde yaşamadan tanıyamazsın. Aynı eve çıkıp anlaşamayıp ayrılan çok çift de biliyorum çevremde. Evlilik öncesi çok önemli bir provadır bu. O yüzden bu olaya dini ya da örf ve adetlerimize uygun şekilde bakmıyor, onaylıyorum. Aileme de evlilik öncesi böyle bir şansı bana tanıdığı, sevgilimi iyice tanımamı sağladığı için minnettarım :)

Basitmiş gibi nitelendirmeyin o zaman şuan size hava hoş üni öğrencisinin durumu farklı
Arkadasim basitmis gibi degerlendirmedim. Tekrar belirtiyorum bende her yil dini nikah yapmiyorm Bir kez yaptim evlendim yapacak olsam suan ciktigim insanla yapardim (bosandim bunuda farkli yone cekmeyelim kocasini aldatan kadin mesela) hava bana neden hos anlamadim..

abi bırakın insanlar kimle yaşarsa nasıl yaşarsa yaşasın yahu ,
özgürlüğün dibine dibine vursunlar
zira evlenince attıkları o imzanın etkisidnen biri orgazm olamayacak öbürsü erken boşalacak
sal kendini patates cuvalı gibi

Dini nikahı siz önermediniz mi ?

Dini nikahı siz önermediniz mi ?
AILEden habersiz olmaz diye belirtmisim .

Aynı evde karı koca gibi yaşayıp nikahsız olmak hem dini açıdan hem ülkemizdeki ahlak kuralları açısından ters bir durum. Öğrenciyken benim de arkadaşlarım erkek arkadaşlarıyla yaşıyorlardı ama en azından aileleri haberdardı. İnançsızsan ya da günah haram helal kavramlarının senin için önemi yoksa böyle bir şey yapar insan. Düğün olmadan resmi nikahı eğer erkek arkadaşın sana güveniyorsa yaptırır. Yoksa mutualizm ortak yaşama devam edersiniz. İçindeki sıkıntı da günaha girdiğin için oluyor. Ya hamile kalırsan ya da bir şekilde ailenin kulağına giderse diye. Bizim toplumumuzda olan kadınlara oluyor senin adın çıkar. Erkeklerin daha önce birliktelikleri şu anki seninle aynı evi paylaşmasının ona bir zararı olmaz kendini kullandırma bence ben de kullanıyorum diyorsundur ama her durumda kadınlar zararlı çıkıyor bu paylaşımdan.

Tatlım insanların yada ailenin ne istediği ya da düşündüğü önemli değil!!
Hayat senin,aldığın nefes senin,tamam onların üzerinde emeği büyük ama saygı duymalılar bence ufaktan aç konuyu..
Ben 3 yıldır erkek arkadaşımla yaşıyorum artık evli gibiyiz ki benim evlilik fobim var benim için cennet gibi
Mutluluklar dilerim

Gecede yorum yapmıştım,yorumları okuyunca tutamadım kendimi :) için rahat değil açık ve net belli.Yine söylüyorum onları en iyi sen tanırsın çok iyi olduklarını söylemiştin akşam :)
Onlara aç konuyu açıkça söyle,gizlemek daha hoş olmayan birşey olur.Arkasında durup söyle hem sen onlardan birşey gizlememiş olursun,hem için rahat eder.Dini boyuta girenleride anlamıyorum,elbet biliyordur konu sahibi o boyutunu.Onu sormamışki ailesinden gizlediği için içi rahat değilmiş sadece..

Biz de sevdiceğimle aynı evi, aynı hayatı paylaşıyoruz. Her şey o kadar güzel ki... İş güç sahibi olmadan böyle güzel zamanlar yaşamak çok önemli bence. Zaten okul bitince iş güçten zar zor beraber olacağız neden şimdi yaşamayalım? Bence olması gereken bir şey, hem tanımak hem de paylaşım açısından. Amaa aile konusunda asla öyle düşünmüyorum. Babam benim her şeyimdir tepkisi ne olursa olsun söyledim. Çünkü yalan söylemem onu daha çok hayal kırıklığına uğratırdı. Hele bir de evde başına bir iş geldiğini düşünsene? Bunu sonradan öğrendiklerini? Aylarca kandırıldıklarını? Bence yapma. İnanki bildikleri zaman o ev sana daha huzurlu gelecek. Her şey harika olacak. :)

İlerde herhangi bir aksilik yaşadığınızda; çok pişmanım, bir de aynı evde yaşadım vs vs demeyecekseniz, sizi kendi görüşünüz bağlar, sizin için sakınca yoksa yoktur.
Hayatınızı başkalarının değerlerine göre yönelendirmeyeceğinize göre kendi değerlerinize göre 'ev arkadaşınızı' ölçüp tartın, ona göre yolunuza devam edin.

Bence yaptiginiz seyin arkasinda durun ve bedeli ne olursa olsun ailelerinize bir sekilde birlikte yasadiginizi soyleyin. Bazen umdugunuzdan cok daha farkli tepkiler alabilirsiniz.
kendimden ornek vereyim, universitede 4 yil sevgilimle karsilikli dairelerde oturduk, onun ev arkadasiyla benim ev arkadasim da sevgiliydi haliyle birlikte yasiyor gibiydik, ben bu surecte sık sık anneme ev arkadasim bu gece gelmeyecek x yalniz kalmamam icin bende kaliyor vs soylemlerle durumu anlattim. Ki benim ailem de kucuk bir sehirde kapali toplumda yasayan, ne kadar aydin gorunseler de tabulari olan bir ailedir. Mezuniyetimize geldiklerinde ikimiz de ailelerimiza artik ev arkadaslarimizdan ayri eve cikacagimizi ve birlikte yasayacagimizi soyledik, babam once cok tepki verdi, zaten gece gunduz birliktesiniz ne geregi var falan filan ama sonra aileler oturup o zaman is resmiyete dokulsun bi yuzuk takalim dediler, kep toreninden 1 gun once isteme ve nisan oldu sonra biz evimizi kurup 1 yil birlikte yasadiktan sonra evlendik. 9.5 yildir da evliyiz (10 olacak az kaldi :))
Yani yaptiginiz sey ne olursa olsun ailenizden gizli is cevirmeyin. Onlarla durumu paylastiginizda yasayacaklariniz onlar bir sekilde ogrenirse yasayacaklarinizin yaninda cok cok hafif kalacak emin olun.

Birlikte yaşamaya ben de karşıyım. Evlilikten önce her şeyi tüketmemek gerek. Birlikte aynı evr girmenin ne bileyim bir gezmeden dönerken farklı değil de aynı eve gitmenin bi heyecanı olmalı.
O değil de yine yeni neslin ve hatta ondan sonraki neslin kızlarının hala bi zar parçası olarak görülmeye devam edeceğini şaşırarak okudum. Kızlarımız yine vajinismus olacak yine biçoğu zevk nedir bilmeyecek sürekli baskı altında hissedecek.ola ki duygularına arzusuna yenik düştü bu sefer daha büyük bi baskı hissedecek. Baksanıza anneler ve anne adayları hala aman kızım zarına dikkat evlenince yaşarsın diyo. He belki okur otuzunda falan evlenirsin ama olsun yine de yapma diyo. Demek ki erkekler de hala zarlı kız arayacak çünkğ bu anne ve annr adayları bana böyle kız getir diye başlar
He dersinki günah ama herkese günah oğluna da dersin kızına da anlarım
O da düşünür günahı bana der yapar ya da yağmaz. Ama diğer türlü ne ya

aılelerımız benzer fakat benım aılem de onun aılesı de ılıskımıze karsı daha bırlıkte oldugumuzu bıle bılmıyorlar malesef bu bızım ıcın bır ıntıhardan baska bıraey olmaz ve bırlıkte oldugumuzu bılseler dahı buna asla musade etmezler

sureklı bu korkuyu tasımıyorum aslında en basta oyleydı ama artık alıstım oyle dusunmuyorum acaba dıyorum yanılıyo muyum oyle dısardan bakınca cok rahat gbı gorunuyor olabılırım ama deılım aslında ben herkesın bır ozel hayatı oldugu ve saygı duyulması gerektıgı dusuncesındeyım

boyle bırseyı aıleme soylemeyem cunku aılem erkek arkadasıma onay vermıyor ben yasadıgımın arkasındayım ıc huzursuzlugumun aebebını bulmaya calısıyorum

ogrenırlerse benı carmıha germezler oldurmezler yada herhangı bır sıddet so konusu olmaz kıyamazlar bana cunku ben onlar ıcın degerlıyım ben sadece onları hayal kırıklıgına ugratmak uzmek baslarını one egmek ıstemıyorum cunku benım ıcın cok kıymetlıler bende onalr ıcın oyleyım

Ben esimle sevgiliyken ayni sehirde ogrenciydik.
Ben yurtta kaldim o ailesiyle.ayni evde kalmak bizim icin evlendikten sonraki baslangicti.
O heyecan en guzel en tatli heyecanlardi..beni okula birakir okuldan alirdi..gezerdik yurt saatim dolana kadar.
Onun icin hergun heyecanla hazirlanirdim..gece uyumadan onceki konusmalarimiz cok farkliydi..hergun gorusurduk ama ertesi gunu iple cekerdik.
Bikac defa gecenin bi yarasi yurdumun onune gelip camdan bakmami istemisti.sadece uzaktan gormek o kisin ayazinda sadece bununla yetinmek icin evinden cikip gelirdi baska hicbi beklentisi olmadan..her ozel gunde bana unutamayacagim suprizler hazirlardi.cunku birbirmizi gormedgimiz ve ozledigimiz zamanlarimiz vardi.

Her gece ikimizde bigun birlikte uyuyup kalkacagimiz zamanlarin hasretiyle uyurduk...bazen mektu bile yazardik birbirimize..boyle guzel bisey sevgili olmak.
Simdi ise o gunleri yasadgimiz icin evlilik ikimiz icinde cok kutsal.
Ayni evin icinde is guc yemek temizlik derken rutine bagliyoruz.nede olsa hep ayni evdeyiz rahatligi var.
Sevgililikte olan ozlem buyu olmaz..
Tabikide sevgi ask var ama anlatmaya calistigim sizin simdi en tatli heyecanlarnizi yukarda yazdgim sekilde yasamaniz gerekiyordu.
Yarinin ne getirecegi belli degil..kaderinizdeki kidide olmayada bilir oladabilir.

Hicbiseyin kiymeti olmaz.biz disimizi tirnagimiza taktik yuva kurmak icin ve bu yuzden kiymet biliyoruz ama siz o heyecani simdiden bitirmissiniz.duygu boslugunuzda bu yuzden

ılıskımde hıcbır sorun yok hatta tum yasamıs oldugumuz sıkntılara ragmen gayet guEl umdugumu fazlasyla buluyorum orda bır problemım yok tabıkı karsı olabılırsınız saygı duyarım kı belkı bu hayatın ıcınde olmasam bende anlamayabılırdım yada karsı durabılırdım bılemem dısardan ne kadar kotu bır ızlenım oldugunun farkındayım sadece kı eger aılelerımız ılıkımıze onay vermıs olasalar bıle bırlıkte yasamamızı ıstemezlerdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…