- 21 Temmuz 2018
- 987
- 806
- 103
- Konu Sahibi Minimini22
-
evime birini alacaksam kesinlikle herşeyi en baştan konuşurdum ve bir sözleşme yapardım, kira aidat faturalar ortak ödenmeli. temizlik ortak yapılmalı ya da ortak alan temizliği ortak olmalı (banyo-tuvalet-mutfak ve salon),bu devirde de kimseyey güven olmaz o nedenle adli sicil kaydı kimlik fotokopisi ve kira için gerekirse senet imzalatırdım.Kirayı da peşin almalısın.Merhaba arkadaşlar
Bugün ev arkadaşlığı için bir bayanla görüşeceğim
İlk deneyim olacak deneyiminiz varsa bilgi almak isterim neye dikkat etmeli ne yapmali bir hafta da iki kere tek kalabildim sadece arkadasimdaydim hep yeni tek kalmaya başladım ilk gece ışıkları kapatmıştım dün açık yattım korkuyorum tek kalamiyorum zorunluluk oldu kira sözleşmesi yapılmalı mı depozito alınmalı mı kira başta mi sonda mı alınır nasıl olur bu işler
Çok sağol yorum içinevime birini alacaksam kesinlikle herşeyi en baştan konuşurdum ve bir sözleşme yapardım, kira aidat faturalar ortak ödenmeli. temizlik ortak yapılmalı ya da ortak alan temizliği ortak olmalı (banyo-tuvalet-mutfak ve salon),bu devirde de kimseyey güven olmaz o nedenle adli sicil kaydı kimlik fotokopisi ve kira için gerekirse senet imzalatırdım.Kirayı da peşin almalısın.
İkimizde çalışıyoruz ikimizinde iş yeri benim eve yakın o yüzden ulaşmış depozito nasıl olmalı sizceEve misafir getirme, yemek, temizlik ilk aklıma gelenler ama yaş ve düzen olarak size yakın olmasına dikkat edin derim. Siz öğrenciyseniz onunda öğrenci olması gibi.
Ev kendi evin ise gerek yok ama sen zaten kirada isen yarı depozitoyu almalısın bence.. Birde eve kimi getirecek bunu baştan konusun atıyorum sevgilisi geldi bunu kabul edermisin, sigara alkol kullanımına sıcak bakmıyorsan bunları kullanmayan birini almalısın eve, gürültü misafir sevmiyorsan bunları en başından konuşmalısın ve herşeyi yazılı olarak kayıt altına alıp karşı tarafında imzasını almalısın ki sonra be bilmiyordum demesin.Çok sağol yorum içindepozito sizce?
ev sizin mi?İkimizde çalışıyoruz ikimizinde iş yeri benim eve yakın o yüzden ulaşmış depozito nasıl olmalı sizce
Ailemin tek kalıyorum.ev sizin mi?
Ailemin evi arkadaşım al dedi bilemedimEv kendi evin ise gerek yok ama sen zaten kirada isen yarı depozitoyu almalısın bence.. Birde eve kimi getirecek bunu baştan konusun atıyorum sevgilisi geldi bunu kabul edermisin, sigara alkol kullanımına sıcak bakmıyorsan bunları kullanmayan birini almalısın eve, gürültü misafir sevmiyorsan bunları en başından konuşmalısın ve herşeyi yazılı olarak kayıt altına alıp karşı tarafında imzasını almalısın ki sonra be bilmiyordum demesin.
Maddi de ihtiyaç var ananeme de ben bakiyorumMaddi olarak ihtiyacınız yoksa, gerekirse bütün ışıkları yakın ama ev arkadaşına bulaşmayın. TV karşısında uyuyun, müzik dinleyin. Sebep maddi değilse, hepsi çözülür.
İnsan yükü ağırdır. Bambaşka travmalara sebep olabilir ev arkadaşı. Hele de şu devirde birine güvenebilmek çok riskli.
O zaman arkadaşların yazdığı öneriler çok yerinde. Onların hepsini ama istisnasız hepsini konuşun. Aman sonra konuşuruz acelesi yok demeyin. Her şeyi yazılı olarak kayıt altına alın. Depozito da alma hakkınız var sonuçta siz ev sahibisiniz. Belki kirayı ödemeden çekip gidecek? En azından bir güvenceniz olur.Maddi de ihtiyaç var ananeme de ben bakiyorum
Kağıt altına alın dediğiniz kira sözleşmesi mi ?O zaman arkadaşların yazdığı öneriler çok yerinde. Onların hepsini ama istisnasız hepsini konuşun. Aman sonra konuşuruz acelesi yok demeyin. Her şeyi yazılı olarak kayıt altına alın. Depozito da alma hakkınız var sonuçta siz ev sahibisiniz. Belki kirayı ödemeden çekip gidecek? En azından bir güvenceniz olur.
Merhametli olmak iyidir ama gerçekçi olmak daha iyidir. Gelecek kişi de hayır beklemiyor zaten o da olacakları biliyor olmalı.
Evet, açıklama kısmına her şeyi yazın ve imzalayın. Ses, gürültü, evde içki sigara tüketimi, gelecek misafirleri, siz neyi tölere edebilirsiniz bir düşünün. Ben olsam hiçbirine müsaade etmem. Ayrıca ortak kullanım alanları temizliği, yemek konusu, hepsi önemli şeyler. Kişisel alanınıza bir yabancı geliyor. Kendinizi iyi hissetmeli ve arkadaşınız olacak insanın da aynı kurallara riayet etmesini sağlamanız gerekir.Kağıt altına alın dediğiniz kira sözleşmesi mi ?
Teşekkür ederim yardımcı oldunuz sağolunEvet, açıklama kısmına her şeyi yazın ve imzalayın. Ses, gürültü, evde içki sigara tüketimi, gelecek misafirleri, siz neyi tölere edebilirsiniz bir düşünün. Ben olsam hiçbirine müsaade etmem. Ayrıca ortak kullanım alanları temizliği, yemek konusu, hepsi önemli şeyler. Kişisel alanınıza bir yabancı geliyor. Kendinizi iyi hissetmeli ve arkadaşınız olacak insanın da aynı kurallara riayet etmesini sağlamanız gerekir.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
kira sözleşmesi sizin adınıza, faturalar sizin adınıza olduğunu düşünürsek en azından bir kira + faturaların şeklinde olmalı sanırım.İkimizde çalışıyoruz ikimizinde iş yeri benim eve yakın o yüzden ulaşmış depozito nasıl olmalı sizce
3500 kira İstanbul işlek bir yer 3000 depozito dedim bu başta alınıyor ozaman degilmikira sözleşmesi sizin adınıza, faturalar sizin adınıza olduğunu düşünürsek en azından bir kira + faturaların şeklinde olmalı sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?