Ev arkadaşı

minerva1988

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2014
14.414
40.939
598
Ne kadar dert bilmiyorum ama bugün karar vermem gerekiyor.
26 yaşında öğretmenim bir bayan arkadaşımla (28 yaş) eynı eve çıkma ihtimalimiz var bugün karar vermem gerekiyor. Aynı eve çıkmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir? Daha önce kimseyle kalmadım ünide de ailemleydim. İkimizde öğretmeniz üniversiteden tanışıyoruz orta şeker arkadaşlığımız genelde birlikte vakit geçiyoruz.

İnsan evladıysa baştan verdiği sözleri tutar ,temizlik ,evin ortak borçları ,misafir ,özel alan ihlali etmemeyi falan ..Pasaklıysa verdiği sözler hiç olur ,fesatsa sizi çekemeyebilir ,iyi bir insansa gül gibi geçinebilirsiniz

Dışarda vakit geçirmekle, aynı evde yaşamak aynı şey değil..Bence çok iyi düşünmelisiniz..

düşünüyorum ve işin içinden çıkamıyorum ailesini az çok tanıyorum tarzlarımız uzak değil ama can dostumda değil her şeyiyle kabulüm diyemem aynı ev maddi manevi faydalı olacak. yalnız kalmakta can sıkıcı püff
maddi açıdan sıkıntı olmaz temizlik yemekte en azından öyle düşünüyorum. ama arkadaşlığımızın bozulmasını da istemiyorum

Imkanınız varsa sakın derim. Ünv de öyle bir hata Yaptım en sonunda kovmak durumunda kalmıştım.
Çünkü saçlarını banyodan toplamaktan ve çamaşırlarını katlamaktan bıkmıştım kendisi koltuğun üzerinde ekmek kesen bir cinsti. Düşünün
Diğer taraftan cokta uyumlu olabilirsiniz, kumar işi bu ev Arkadaşı olayı . Boş şans

çok korkuyorum iyi olan bir şeyi de bozmak istemiyorum. ben ona göre daha düzenli ve temizlik seven bi insanım

Çok fazla sıkı fıkı olmayın ilk etapta ..Çok töleranslı da olmayın kurallarınız net olsun .Taviz tavizi doğurur ..Ama iyi biridir inşallah Biriyle eve çıkmak genelde sıkıntı oluyor ama mecburiyet işte ..

Canm bende ögretmenım 3. senem ve her sene farklı ev arkadaslarım oldu hepsıyle de cok ıyı ayrıldık .. ( kimi evlendi kımı baska yere atandı o sekılde ayrıldık ) Bu senenın basında tek kalıyordum ve su an kı ev arkadasımı netten buldum . Cok da memnunuz. Basta herseyı konusursunuz zaten .. Evde sureklı tek olmak sıkıyor kı ben cok evde olmadgm halde bırını arıyorum. ben 3 sene boyunca dezavantajını gormedm pek.

4 yıllık lıse arkadasımla hatta aynı sınıf aynı sıra arkadasım ıle unuv.de eve cıktık o sessız sakın hanım kızdan eser kalmadı 1 yılda allah bıldıgı gıbı yapsın velhasıl ayrıldık 2. yıl arkadaslık dahı kalmadı.. ama aradakı mesafe cok onemlı yuz goz olunmadıgı surece bence sıkıntı olmaz

iyi birisi ama aynı ev bilemiyorum

Para yoksa katlan..

Para varsa dertsiz basına dert alma..

Bırde su var;

Yalnız kalmaktan hoslanmıyorsan her haliyle kabul et..

Yalnız kalmaktan hoşlanıyorsa dertsiz başına dert alma..
şu anda kzandığım tamamen bitiyor. hayatımda ilk kez 2 aydır yalnızım erkek arkadaşım vardı uzak mesafeydi ama her gün telde olunca yalnızlığımı hissetmedim. ilk ayrıldığım 15 gün evde öldüm. şu anda iyi gibiyim . kafam çok karılık

benim hiç ev arkadaşım olmadı ilk kez deneyeceğim. yalnızlık sıkıcı geliyor zaman zaman ve maddi olarak daha kolay olacak gibi

Eğer öyle ise düzeninizi bozmayın derim. Tabiki maddi Açıdan zorlamayacaksa sizi.
maddi olarak elimde bir şey kalmıyor sıkılıyorum bazen

Yalnız kalmaktan iyidir tabi iki laf edecek insan önemli bazen ,bende geberiyorum şu anda yalnızlıktan ..Ama sınırları bildikten sonra çokta sorun olacağını düşünüyorum ,,İkinizde işi gücü olan insanlarsınız sonuçta ..Bol şans

Bence maddi gücün yetiyorsa yalnız yaşa derim ben..Belki biraz zorlanırsın maddi olarak ama inan ki kafan rahat olur..Çünkü insanların huyunu suyunu bilemezsin..Örnek vereyim temizlik yapmayı sevmez,yemek yapmayı sevmez.Zorluk çekersin..Sana kalır hersey yapmasan afedersin evi b.k götürür ,yapsan zoruna gider o yapmıyor diye sinirlerin bozulur..Sen kafanı dinlemek istersin kalkar eve misafir çağırır senin hoşlanmadığın bir insan olur rahatsız olursun..Parasal açıdanda ilk anlaşırsınız herşey ortak olcak diye sonradan yan çizer sömürmeye kalkar seni..Bazen kafa yapınız uymaz tartışabilirsiniz,sevmediğin huyları çıkar..Tabi şimdi ben hep kötü örnekler verdim ama asıl bunları düşün derim..Ha olumlu olur onu bilemem ama herzaman olabilecek olumsuzlukları düşünerek doğru karar vermekte fayda var canım...

Hangi sorunlar sizi rahatsız eder.yani ev içinde olmasından rahatsız olduğunuz şeyleri onunla konuşman en doğrusu.oda ona göre çıkar eve ikiniz için de en doğrusu karşılıklı konuŞmanz

Bu kararı vermek gerçekten zor arkadaşım umarım doğru kararı verirsin. Mantıklı düşünmek lazım. Avantajlarına bakarsak bence maddi olarak masrafların yarıya bölünmesi ve yalnız kalamam diyorsan evde bir ses nefes olmasından başka bir avantajı yok. Dezavantajlarına gelirsek temizlik çok mühim bir konu bence, sosyal hayatın farklı olması da önemli ( mesela biri çok sosyaldir sürekli arkadaşlarıyla vakit geçirmek ister evinde, diğeri daha sakindir bu gibi farklılıklar önemli bence. Bir de aklıma geldi üniversitede yurtta bi senemizi gecirmisiz yakın arkadaşım( ayni zamanda ranza arkadaşım) sınıf arkadaşlarının eve çıkma teklifinde bulundugunu , ikisinin de çok iyi kızlar olduğunu söyledi. Benden fikir istedi hatta senle çıkalım dedi. Ciddi ciddi düşündük kızlarla toplandık bir gün konuyu konuşuyoruz edemezler mi tuvalet banyo yıkamaya ne gerek var, zaten ogrenciyiz aksam yemeklerini atıstırırız geçer sıraya falan gerek yok

Denemeden bilemezsin malesef. Aynı evde yaşayınca anlaşamayan çok insan var. Bir yaz en yakın arkadaşım yazlığımıza kalmaya gelmişti 1 ay sonunda birbirimizi gırtlaklayacaktık

Hala en yakın arkadaşım ama aynı evde yaşayamayız anladık :)

Universitede bir yil ev arkadaşıyla, 3 yil da yurtta yasadim.
kimseyle bir sorunum olmadi ama kalabaliktan oyle bir bunalmisim ki ise baslayinca tum kapilarimi kapattim.
2 sene kucucuk bir ilcede yalnız yasadim.
elektrik de gitti sular da gitti, deprem de oldu.
tek bir gun şikayet etmedim.
hayatimin en huzurlu yillariydi.
sonra evlilik , çocuk vs.
bunaldigimda esime keske o evimi dagitmasaydim, arada gider kafami dinlerdim diyorum :)
yalnizliktan keyif almiyorsaniz dusunun ev arkadasini ama idare ediyorsanız hic bulasmayin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…