Ev Arkadaşı

bence her şeyi hesaplamak zor olabilir.
aranızda anlaşırsanız kirayı 3e bölün.

diğer faturalardır evin giderleridir karışmayın.

şimdi 2-3 gün kalıcam diyorsunuz ama illa size bir yatak ayrılacak o evde, o yatak size özel olacak falan, bir de başka özel eşyalarınızı koyacaksınız. böyle düşününce o evin bir bölümü size ayrılmış oluyor, kiraya tümden ortak olmanız bence daha doğru olur.
ama faturalara ortak olmanız zor olacaktır.

arada mutfak alışverişi yapabilirsin arkadaşlarında dediği gibi bazende faturalardan birini ödeyebilirsin

bence her şeyi hesaplamak zor olabilir.
aranızda anlaşırsanız kirayı 3e bölün.

diğer faturalardır evin giderleridir karışmayın.

şimdi 2-3 gün kalıcam diyorsunuz ama illa size bir yatak ayrılacak o evde, o yatak size özel olacak falan, bir de başka özel eşyalarınızı koyacaksınız. böyle düşününce o evin bir bölümü size ayrılmış oluyor, kiraya tümden ortak olmanız bence daha doğru olur.
ama faturalara ortak olmanız zor olacaktır.
Yatak değil aslında misafir olarak gittiğim günler kullandığım çekyat. Özel eşyalarımı da okuldaki dolabıma koyarım bi ufak torba dışında çok şeyim kalmaz orada yani. Evin düzenini bozmak istemiyorum bana yatacak yer versinler yeter düşüncesindeyim şuan için. Ama yine de en makul çözüm kiraya direkt ortak olmak galiba. Ablayla konuşmak kesin kararım şuan. Çıkamadım işin içinden.

Yorum yapan herkese teşekkürler arkadaşlar :))

Yatak değil aslında misafir olarak gittiğim günler kullandığım çekyat. Özel eşyalarımı da okuldaki dolabıma koyarım bi ufak torba dışında çok şeyim kalmaz orada yani. Evin düzenini bozmak istemiyorum bana yatacak yer versinler yeter düşüncesindeyim şuan için. Ama yine de en makul çözüm kiraya direkt ortak olmak galiba. Ablayla konuşmak kesin kararım şuan. Çıkamadım işin içinden.

Yorum yapan herkese teşekkürler arkadaşlar :))

size özel alan istemiyorsanız belki daha az bir rakam teklif edebilirsiniz.
arkadaşınız samimi ise sorun yaşamazsınız bence.

ben şöyle düşünmüştüm. size ait çekyat diyelim, siz yokken de kullanılmasın falan istersiniz.
hatta evin büyüklüğüne göre oda da isteyebilirsiniz diye.

size özel alan istemiyorsanız belki daha az bir rakam teklif edebilirsiniz.
arkadaşınız samimi ise sorun yaşamazsınız bence.

ben şöyle düşünmüştüm. size ait çekyat diyelim, siz yokken de kullanılmasın falan istersiniz.
hatta evin büyüklüğüne göre oda da isteyebilirsiniz diye.
Yok ayrı oda verilecek bir yer yok zaten. Çarşafımı vs yokken kaldırırım kullanırlar sorun olmaz. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)

Bence arkadaşının bir beklenti içine girmemesi gayet normal, haftada 3 gün gece kalmak için gideceksin.Ben yalnız yasarken de bir arkadaşım haftanın 2-3 günü kurs dolayisiyla yanımda kaldı.Hiçbirşey istemedim.Gerek yoktu yani.Zaten kiraya ortak olmana gerek yok, e yemekte yemeyeceksin düzenli. Arada bişeyler alıp gidersin için rahat eder.Bu yeterli bence.

Bence arkadaşının bir beklenti içine girmemesi gayet normal, haftada 3 gün gece kalmak için gideceksin.Ben yalnız yasarken de bir arkadaşım haftanın 2-3 günü kurs dolayisiyla yanımda kaldı.Hiçbirşey istemedim.Gerek yoktu yani.Zaten kiraya ortak olmana gerek yok, e yemekte yemeyeceksin düzenli. Arada bişeyler alıp gidersin için rahat eder.Bu yeterli bence.
Ilerde de böyle mi düşünür bilmiyorum işte. O zaman sorun yaşamak istemediğim için soruyorum. Genel kanı giderlere ortak olmak gerektiği yönünde. Öyle olacak sanırım. Teşekkür ederim :)

Haftanın iki ya da üç günü evi okula yürüme mesafesinde olan arkadaşımda kalmaya karar verdim eve gidiş geliş zor olduğu için. Arkadaşım normalde ablası ile birlikte yaşıyor ailesi başka bir ülkede. Benim sorunum bu kıza nasıl bir ödeme yapmam gerekir? Evin giderlerine ortak olayım dedim olmaz dedi. Aylık bi ücret mi versem sizce? Ne kadar olmalı? Nasıl söylenir ki böyle şeyler çok gerildim o_O
Evin mutfak masraflarını karsila bence

Back
X