Sözleşmede ikimizin de ismi yazıyor ve ben bu kiranın yarısından sorumluyum. Kalan yarısını diğer kızın vermesi gerekmez mi? İster çıksın ister kalsın o benim sorunum değil ki, zorla ben çıkarmıyorum onu.bu arkadaşınızla aranızda çözmeniz gereken bir durum ev sahibi alacağı paraya bakar kiranın tamamını ister tabiki
Ev sahibinin suçu ne?Sözleşmede onunda adı yaziyorsa ortak sorumluluğu o da almali. Ya beraber taşınma sürecine gitmelisiniz ya kalma. Sözleşmede ne sekilde yazıyor onu siz bilirsiniz. Yalnizca kendi payınizdan yarisindan sorumlu olduğunuz belirli bir sekilde ifade edildi ise sizi bağlamamali kalan kısım.
Arayın ev sahibini söyleyin yalnızca sozlesmede yazan kendi payımı öderim diye. Yasal olarak başınız ağrımamasi için de dekont vs saklayın
Oturmayacağı evin kirasını neden versin ki?Sözleşmede ikimizin de ismi yazıyor ve ben bu kiranın yarısından sorumluyum. Kalan yarısını diğer kızın vermesi gerekmez mi? İster çıksın ister kalsın o benim sorunum değil ki, zorla ben çıkarmıyorum onu.
E kendi yerine birini de bulmak istemiş.
Daha ne yapması gerekiyor?
Oturmayacağı ayların kirasını neden versin?
Ev sahibi tabi ki tamamını isteyecek.
Sözleşmede onunda adı yaziyorsa ortak sorumluluğu o da almali. Ya beraber taşınma sürecine gitmelisiniz ya kalma. Sözleşmede ne sekilde yazıyor onu siz bilirsiniz. Yalnizca kendi payınizdan yarisindan sorumlu olduğunuz belirli bir sekilde ifade edildi ise sizi bağlamamali kalan kısım.
Arayın ev sahibini söyleyin yalnızca sozlesmede yazan kendi payımı öderim diye. Yasal olarak başınız ağrımamasi için de dekont vs saklayın
Yani çıkacağı eve kira vereceğini düşünmüyorsunuz herhalde? Ev sahibide neyse ya yarısını ver otur demeyeceğine göre! Ya tamamını siz ödeyeceksiniz yada yanınıza başka ev arkadaşı alacaksınız. Başka çözüm ne olabilir?
Ev sahibinin suçu ne?
Neden yarı kiraya razı gelsin.
Karı-koca boşanıyor sözleşmede ikisinin ismi yaziyor, hiç duydunuzmu ev sahibi kiranın yarısını kestiğini böyle bir durumda. Ben duymadım.
Ev sahibinin suçu ne?
Neden yarı kiraya razı gelsin.
Karı-koca boşanıyor sözleşmede ikisinin ismi yaziyor, hiç duydunuzmu ev sahibi kiranın yarısını kestiğini böyle bir durumda. Ben duymadım.
Adım sözleşmede yazıyorsa ve ben taşınıyorsam, diğer kız da yanına yabancı birini almak istemiyorsa taşınmayıp paşa paşa orda otururdum tabi zorla yerime birini gecırecek değilim yaOturmayacağı evin kirasını neden versin ki?
Yerine birini de koymak istemil kabul etmemişsiniz.
Ne yapmasını bekliyorsunuz anlamadım ki
Ben yokum ama al oturmadığım evin parası mı desin?
Siz çıksaydınız ödeyecek miydiniz kalan kısmı? Hiç sanmıyorum nedense
Ben de bunu açıklamaya çalışmıştım. İki kişinin adının yazdığı sözleşmede bir kişi zamanından önce çıkıyorsa bu durum neden beni mağdur ediyor kiEv sahibi yarı alsin mustehak mi dedim de suçu ne diyorsunuz?
Ev sahibi iki kisiyle sözleşme yapmış birisi bozmuş. Sözleşmeyi ya ayni anda ikisi içinde fesh edip ikisinin cikmasi lazim ya kalması. Adının yazdığı bir sözleşme varken kız tek başına fesh etme kararını alabilir mi? Ortak alınması gerekiyor kararin.
Kimsenin kimseyi bir yerde zorla tutmaya hakkı olduğunu düşünmüyorumAdım sözleşmede yazıyorsa ve ben taşınıyorsam, diğer kız da yanına yabancı birini almak istemiyorsa taşınmayıp paşa paşa orda otururdum tabi zorla yerime birini gecırecek değilim ya
Ama sizde cikmayarak onu mağdur ediyorsunuz belki. İkiniz içinde ortak bir yol bulunmalı.Ben de bunu açıklamaya çalışmıştım. İki kişinin adının yazdığı sözleşmede bir kişi zamanından önce çıkıyorsa bu durum neden beni mağdur ediyor ki
Daha önceden "tamam gelsin" dediği arkadaşımı ödev yapmaya getirdiğim için kıyamet koptu tartışmanın sürecini anlatsam kesinlikle gülersiniz. Kime anlattıysam bunun için evden çıkılır mı diye yorumladı.Kimsenin kimseyi bir yerde zorla tutmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum
Kaldı ki keyfi olsa en azından önümüzdeki 3 ay için payını ödemesi mantıklı derdim ama tartıştık demişsiniz
Ama biz bilemeyiz kim haklı kim haksız
O yüzden ben de bu sekilde yorum yapıyorum
Belki kızı siz zor durumda bıraktınız bize söylemiyorsunuz nerden bilelim
Benden dönem ortasında onunla birlikte evden çıkmamı beklemeyecek heralde ne münasebet, arıza çıkaran kendisi. Ben sözleşmem varken neden onun yüzünden evden erken çıkıp başka ev aramak zorunda kalıyorum, veya o evden vaktinden önce çıkıyor diye neden bütün kiradan ben sorumlu tutuluyorum. Yerine birini bulmak istemiş olabilir ama bulduğu kişiyle ben aynı evde yaşayacağım ve bunu istemiyorum hırlı mı hırsız mı? hakkım değil miAma sizde cikmayarak onu mağdur ediyorsunuz belki. İkiniz içinde ortak bir yol bulunmalı.
Ama sözleşme başkalarına karşı da sorumluluk getirdiği için o bir tık daha dezavantajlı bu durumda.
Ev sahibi ile konuşup kira kontratınızın kendi adınıza olan bölümünü iptal edemezmisiniz ..siz de kendi bütçenize göre yalnız yaşayabileceğiniz bir eve geçersinizBen de bunu açıklamaya çalışmıştım. İki kişinin adının yazdığı sözleşmede bir kişi zamanından önce çıkıyorsa bu durum neden beni mağdur ediyor ki
Vallah alırmısınız almazmısınız orayı bilemem. Ev sahibi kirasını ister, bütünü ister. Yarısını değil. Sizin anlaşamanız ev sahibini çok ilgilendirmez.Ben neden yanıma tanımadığım yabancı birini alayım kalmış son 3 ayımız inada bindirdiği için çıkıyor çıkmasını ben istemedim veya ben kovmadım. Vaktinden önce çıkıp kirayı vermiyorsa bu durum benim başımı ağrıtır mı yoksa ev sahibiyle onun bileceği iş mi bunu öğrenmek istedim.
Dönem ortasında gerçekten çok zor bu zaten evden hiç memnun olmadığımız halde yeniden bir maddi yükün altına girmemek için kalmaya devam ettik. Ama şuanda yeni bir ev bakıp oraya yeniden depozito komisyon verecek durumda değilim. Yaşadığım yerde kiralar zaten en az 6 ay peşin ödemeli. Bu ev 3 aylık olduğu için zor bulduk.Ev sahibi ile konuşup kira kontratınızın kendi adınıza olan bölümünü iptal edemezmisiniz ..siz de kendi bütçenize göre yalnız yaşayabileceğiniz bir eve geçersiniz
Sözleşmemiz temmuza kadar ve ikimizin de adı yazıyorken ev sahibinin kendi kendine sözleşmeyi feshetmeye hakkı var mı? Sözleşme bütün taraflar okeyse fesh edilebilir kendi kendine birini nasıl sokabilir yanımaVallah alırmısınız almazmısınız orayı bilemem. Ev sahibi kirasını ister, bütünü ister. Yarısını değil. Sizin anlaşamanız ev sahibini çok ilgilendirmez.
Ev sahibi biriniz çıktı nasılsa diye tutupda evin yarısını bu durumda başka birine kiralıcam da diyebilir ben yanıma tanımadığım birini istemem diyemesiniz. Ozaman öde kiranın hepsini otur der.
Ya arkadaşınızla anlaşın çözün yada ev sahibiyle görüşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?