İyi de bu dediğiniz apart/yurt olsaydı geçerliydi.Sözleşmede ikimizin de ismi yazıyor ve ben bu kiranın yarısından sorumluyum. Kalan yarısını diğer kızın vermesi gerekmez mi? İster çıksın ister kalsın o benim sorunum değil ki, zorla ben çıkarmıyorum onu.
Olmaz mıİyi de bu dediğiniz apart/yurt olsaydı geçerliydi.
Siz ev kiralamışsınız
Kontratta hem benim hem eşimin adı yazıyor. Biz boşansak eşim taşınsa ben kiranın yarısını mı ödemeliyim?
Arkadaşım sadece kira sözleşmesi o, Magna Carta değil...sözleşmede ikinizin adınızın olması , evsahibinin giren çıkan belli olsun, birini icraya veremezsem diğerini veririm tedbirinden öteye geçmiyor. Yurt mu orası herkes kendi odasının parasını odesin?. Adam tabii ki kirayı tam ister. 5 kişilik sözleşme yapsaydiniz 4 ü gidince 1/5 kira mı ödeyecektiniz yani, öyle bir hak olsa herkes aynı şeyi yapardı.kiralar 100 lirayı geçmezdi, Bir akıllı ben miyim demediniz mi hiç?Öyle bir saçmalık olacaksa neyi neden imzalıyoruz ki? O sözleşme ne için var, isimlerimiz sözleşmede ne için yazıyor boşuna mı? Kafasına göre evden çıkıp yerine başkasını sokmak istemek, kirayı ödememek neden beni mağdur ediyor ben yabancı biriyle yaşamak istemiyorum neden kabul etmek zorundayım
Evet gerçekten kaçan kız yüzde bin haklı gibi geldi bana da....evsahibinin yerinde olsam kıllı döşlü bı herif bulup , sözleşmeye adını ekleyip, koyarım giden kızın yerine, nasılsa konu sahibine göre böyle bı hak var, sesini çıkarmaz benceAy ne sacma dusunceniz var. Arkadasiniz hakli kabul edin. Ne bencilsiniz siz. Arkadasiniza yapacaginiz hicbirsey yok eşyalarini alip kacsın sizin yaninizdan.
Evet ya niye daha önce kimsenin aklına gelmemiş bu fikir...3000 lik eve 4 kişilik sözleşme yap, diğer üç kişi kolpa tabii, 750 lira kira öde sözleşme boyunca... süper fikir değil mi?İyi de bu dediğiniz apart/yurt olsaydı geçerliydi.
Siz ev kiralamışsınız
Kontratta hem benim hem eşimin adı yazıyor. Biz boşansak eşim taşınsa ben kiranın yarısını mı ödemeliyim?
Ben bu yüzden 1+1 ev ol olmadığı sürece kolay kolay öğrenciye evimi kiralamam sanırım..boş dursa en azından yıpranmaz.Evet ya niye daha önce kimsenin aklına gelmemiş bu fikir...3000 lik eve 4 kişilik sözleşme yap, diğer üç kişi kolpa tabii, 750 lira kira öde sözleşme boyunca... süper fikir değil mi?
Çok iyi mantıkmış. O zaman sen yıllarca o evde oturmaya devam et. Kız oturmadığı halde sözleşmede ikinizinde adı yazıyor diye kirayı vermeye devam etsin. Olur mu öyle şey ya?Sözleşmede ikimizin de ismi yazıyor ve ben bu kiranın yarısından sorumluyum. Kalan yarısını diğer kızın vermesi gerekmez mi? İster çıksın ister kalsın o benim sorunum değil ki, zorla ben çıkarmıyorum onu.
Erken çıkılmıyo ki evde hala oturan biri varKonu sahibine yüklenilmiş ama normalde kontrat gününden erken çıkıldığı taktirde ev sahibinin kirayı isteme hakkı var .
Ev sahibiyle görüştünüz mü hiç ne diyor ?
Siz sözleşmenize bakın bakalım , bir kişi ayrıldığında yapılacakla ilgili madde ne ?
Kontratında ne yazıyor acaba , sonuçta ev , apart değil ev sahibi tamamını ister .Erken çıkılmıyo ki evde hala oturan biri var
Benim bildiğim kontratta 1 kişinin adı yazar. Diğeri de kefil olur ama. Çok detaylı bi kontrat olduğunu sanmıyorum. Bu durumlarla ilgili bir madde yoktur bile muhtemelen. Sonuç olarak o evde oturmaya devam eden biri varsa ev sahibi kirasının tamamını ister. Bende daha önce ev arkadaşımla kavga ettim,evden gitti. Ev sahibi bana sen tek kaldın yarısını öde demedi. Birini bulana kadar ödedim kira neyse. Normalide bu zaten. Apart değil çünkü orası ev.Kontratında ne yazıyor acaba , sonuçta ev , apart değil ev sahibi tamamını ister .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?