Ev arkadaşım evden çıkıp kirayı ödemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yarisini verin. Diger yarisini aam ondan istesin arayıp. Madem haber vermis kiz istesin yani

Adım sözleşmede yazıyorsa ve ben taşınıyorsam, diğer kız da yanına yabancı birini almak istemiyorsa taşınmayıp paşa paşa orda otururdum tabi zorla yerime birini gecırecek değilim ya
Arkadaşınız sözleşmede kendine ait olan kısmı başkasına devredebilir. Buna karşı çıkan siz olduğunuza göre ya kiranın tamamını ödersiniz, yada başka birini siz bulursunuz. Yada ev sahibine söyler başka isteyen biri varsa o bir ev arkadaşına kiraya verir.

O sözleşmede kira bedelide yaziyor dimi?
Maddeleri iyi okuyun, birininden biri çıkınca ile ilgili madde vardır, bu durumda kira sözleşmesi devam eder kalan taraf kirayı öder.
Dediğim gibi boşanan karı-kocalar oluyor, ev sahiblerini ilgilendirmiyor. Kirasını evde kim kalıyorsa ondan almaya devam ediyor.

Öyle bir saçmalık olacaksa neyi neden imzalıyoruz ki? O sözleşme ne için var, isimlerimiz sözleşmede ne için yazıyor boşuna mı? Kafasına göre evden çıkıp yerine başkasını sokmak istemek, kirayı ödememek neden beni mağdur ediyor ben yabancı biriyle yaşamak istemiyorum neden kabul etmek zorundayım

Zorunda değilsiniz.
Evden çıkabilirsiniz sizde
Ev sahibi alacağı kiraya bakar sizin keyfiniz onu ilgilendirmez kiminle yaşayıp yaşamak istemediğiniz neden ev sahibinin derdi olsun.
Arkadaşınızla çözmeniz gerekir bunu.

Ev sahibinin suçu ne?
Neden yarı kiraya razı gelsin.
Karı-koca boşanıyor sözleşmede ikisinin ismi yaziyor, hiç duydunuzmu ev sahibi kiranın yarısını kestiğini böyle bir durumda. Ben duymadım.
dünkü konuda evsahibi evden çıkarıp da kendi oturmazsa başkasına kiralarsa kiracı dava açabilir ceza aldırabilir dedim diye bana beğenmedim atmış bu konu sahibi.kendi konusuyla ne alaka çözemedim

Bunu avukat arkadaşlara sormanız daha iyi olur bence.. eski ev arkadaşınız bu durumda ev sahibi ile anlaşıp sözleşmenin kendi bölümünü fes edebilir mi diye

Ay ne sacma dusunceniz var. Arkadasiniz hakli kabul edin. Ne bencilsiniz siz. Arkadasiniza yapacaginiz hicbirsey yok eşyalarini alip kacsın sizin yaninizdan.
Öyle yapacak zaten, kendide biliyor.
Ev sahibide kiranın hepsini isteyecek onuda biliyor.
İstiyorki biri desin yasal olarak kiranin yarısını ver gerisini ev sahibi arkadaşından tahsil etsin bir şekilde. Ama ev sahibi tek kişiyle uğraşmaz, elinde sözleşme var biri gittiyse diğerinden ister kirayı.

Ay ne sacma dusunceniz var. Arkadasiniz hakli kabul edin. Ne bencilsiniz siz. Arkadasiniza yapacaginiz hicbirsey yok eşyalarini alip kacsın sizin yaninizdan.
Ne münasebet bencil olan ben miyim
Temmuza kadar imza atmış kendi kafasına göre evden çıkıyor bütün kira bana kalıyor ya bütün kirayı ben ödeyeceğim ya da ben de evden çıkacağım ve bencil olan benim öyle mi? Lütfen siz daha fazla konuma yorum yazmayın teşekkürler

Hayır bencil değilsiniz elbetde
Haklısınız, hata mağdur
Ama işte her hakkı olana hakkı verilmiyor
Ev sahibiyle görüşün madem temmuzda çıkacaksınız ortak bi yol bulun, ben kiranın yarısından sorumluyum diye kenara çekilmezsiniz bu durumda. Ozaman başınız ağrır çünkü.

Kusura bakmayın ama ev arkadaşınız çözüm bulmuş. Gayet makul bir çözüm üstelik. Siz uzlaşmayan tarafsanız ödeyeceksiniz tamamını elbette. Bizim arkadaşların evinde benzer bir problem oldu. Biri anlaşamadı çıktı, yerine kimseyi de bulmadı onlar aradı buldu. O süreçte de fazla ödediler.
Zorla sizinle kalmasını sağlayamazsınız. Artık kalmak istemiyorsa kalmaz. Yara para öde ya kal demek basbaya zorbalık

o kız evde kalmak zorunda kirayı da ödemek zorunda yaz .yoksa beğenilmiyoruz.

Konu sahibine yüklenilmiş ama normalde kontrat gününden erken çıkıldığı taktirde ev sahibinin kirayı isteme hakkı var .
Ev sahibiyle görüştünüz mü hiç ne diyor ?

Siz sözleşmenize bakın bakalım , bir kişi ayrıldığında yapılacakla ilgili madde ne ?

Adım sözleşmede yazıyorsa ve ben taşınıyorsam, diğer kız da yanına yabancı birini almak istemiyorsa taşınmayıp paşa paşa orda otururdum tabi zorla yerime birini gecırecek değilim ya
Diğer kız (yani siz) yanıma baska bırını almıyorum dıyorsa butun parayı öder bildiğim kadarıyla...Anlaşma yoluna gitmek lazım...Yoksa sorumluluk tek basına kendisine kalır...

Böyle konulara yazmayı sevmiyorum aslında. Çünkü hukuki bilgi istiyorlar. Objektif hukuki bilgi veriyorsun beğenmiyolar atarlanıyorlar. Sanki yasaları ben koymuşum gibi ama dayanamadım yazcam

Sözleşmeyi okumadım ama muhtemelen siz yarısından sorumlu değilsiniz kiranın. İkiniz müteselsilen sorumlusunuzdur. Ev sahipleri yarısından sorumlu gibi ibare koymaz kolay kolay. Yani ikiniz de tamamından sorumlusunuzdur.

Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir. Yerine birini bulduysa daha ödeme yapması gerekmez. Yerine biri bulunamadıysa başka biri bulunabilecek makul bir süre için (o da bir aylık kira bedeli olur genelde) ödeme yapar gerisinden sorumlu olmaz. Başka birini evde istememeniz diğer kiracının problemi değil maalesef.

Hayır kiracı erken evden çıkarsa ev sahibinin kirayı isteme hakkı bulunmuyor. En fazla yeni kiracı bulabileceği makul bir sürenin kirasını isteyebilir. Yeni kiracı bulduysa onu da isteyemez

2 ortak dükkan açmış gibi düşünsek biri ortaklığını başka birine devredebilir.diğer taraf hiç bir şey yapamaz.bu 2 3 kişilik kiraya tutulan evler de böyle.yerine birini bulabilir çıkan kız haklısın.

İkiniz de kiranın tamamından müşterek sorumlusunuz. Diğeri çıktığına göre ev sahibi sizi muhatap alıp sizden tamamını ister ve hakkıdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…