- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
En başından ev kuralları belirleseydiniz keşke. Eve erkek arkadaş getirmemek gibi. Ama olan olmuş. Söyleyin rahatsız olduğunuzu . Yakın arkadaşınızsa kırılmaz anlayışla karşılar. Anlayışla karşılamıyosa yakın arkadaşınız değildir. Bu durumda kırılmasında sorun yoktur.
Polis kizlara nasil bir koruma saglayacak cagirilmadan? Tanimadiklari adami eve alirlarsa sonuc ortada polisler de uyarmis ki hakli da cikmislar zaten. Bu devirde millet kocasina guvenemiyor 4 yillik sevili ne ki? Sabikasini bilmeseler bile alkollu kufurbaz herifi bicaklanana kadar evde barindirmalari onlarin kabahati gerekirse aileye, polise basvuracaklardi. O kadar azari haketmisler hadi hirsizligi gec adamin cinsel istismar sicili varmis. Ya baslarina bir sey gelseydi? Kavgada gumburtuye de gidebilirlerdi. Ahlak bekciliginden sikayet eden bir zahmet eve aldigi kisilere dikkat etsin once. Bir de komsularin hakki var tabi. Kimse sokaginda bicaklanma, kavga, gurultu istemez.Geçen sene ki ev arkadaşım çocukluk arkadaşımdı. Hala daha öyle. Onun için bu şehri yazdım geldim okuyorum filan sevgilisiyle sorunum da yoktu. Neyse cocukla tartıştılar aralarında hoş olmayan bi durum gerçekleşmiş bunu öğrendikten sonra bir daha eve gelmemesi gerektiğini söyledim geldi. Bende kaldığı zaman yüzünü dahi görmek istemiyorum odadan çıkmasn dedim. Benim evde olduğum saatlerde odadan çıkmıyor mutfakta yemek yemiyordu. Zaten 1 ay sonra da tek başıma eve çıktım. Sonıçta 3 senelik sevgilisi fakat bu da benim keyfim yani elin oğlanı için keyfimden olamam. Ayrıca 1 ay bile olmadı alt katımda 4 kız birlikte yaşıyordu. Kızların birinin sevgilisi sürekli eve geliyordu. Diğerleri gelmesini istemediklerini çok defa belirttiler.Üniversiteyi okuduğumuz şehirden çocuk kızla da yüzük takmışlar aileler biliyor filan. Ama çocuk küfürbaz bi tip alkol tüketiyor neyse yine kendi arkadaş grubundan bir kaç kişiyle telefonda baya bi küfürlü konuşuyor yiyorsa gelin lan diyip kızın evinde olduğunu söylüyor karşı tarafta yemiş demek ki geldiler. Gecenin 3'ü çığlıklar o bu şu derken çocuğu bıçakladılar. Bizde indik tabi filan Polis diğer 3 kızı koruyacağı yere eve erkek alırsanız bu olur bilmem ne ahlak bekçiliği yapıyor kızların hiçbişeyle alakası olmamasına rağmen. Üstüne bir de or*spuymuş gibi muamele etmişler resmen. Ayrıca düşünün kızla cocuğun 4.senesi polis kızları ifadeye götürdüğünde kızlara bıçaklanan çocuğun 'Cinsel İstismar', Hırsızlık yüzünden sicili bulunduğunu söylüyor. Böyle bir insanı evinize nasıl aldınız diye de kızlara kızıyor. Kimin ne olduğu belli değil. Seninle bu yüzden arkadaşlığını bitirecekse varsın bitirsin. Şuan tüm mahallece suçu olmamasına rağmen kızlar fişlendiğine mi yansınlar o gördükleri muameleye mi evlerine saldırılmasına mı ?
Bazıları seviyor kalabalık evi, ama ben o kişilerden olamadım hiç. En nefret ettiğim şey. Benzer durumda da kaldım. Sonuç gerginlik ve kızın evden ayrılması oldu. Bir daha da ev arkadaşı aramadım. İlk ve son olmuştu. Uyarmaktan başka çözüm yok. Dünyanın en iyi, en efendi adamı da olsa insan evinde rahat etmek istiyor ve evde sürekli bir yabancı varken edemiyor. Konuşmaktan başka çare yok. Rahatsızlığınızı dile getirin ve tahammül edebileceğiniz bir kalma süresi varsa onu söyleyin, dayatın. Benim en sonunda öyle bir tahammülüm de kalmamıştı. Tüm sabrımı tüketmişlerdi ve arkadaş gelmesin demiştim artık, kız baktı ciddiyim ve kendim huzursuz olmak yerine onu huzursuz ediyorum, ayrılmıştı evden
Valla buraya geldim, tam "erkek arkadaş konusunu eve çıkarken konuştunuz mu?" diye yazacaktım ki konuşup haftada 1-2 gün gelip kalması hakkında anlaşmışsınız, onun yazdığını gördüm. Bu durumda maalesef yapacak pek fazla birşey kalmıyor. Sizin daha eve çıkmadan önce bu sorunu çözmüş olmanız gerekirdi. Üstteki yorumda da denildiği gibi, öğrenci evlerinin ortak sorunlarından biridir bu. Sırf böyle sorunlar yüzünden bile hiç sevmediğim yurtta kaldığıma şükediyorum bazen. :) en başından kesinlikle erkek arkadaşın kalmasını istemediğinizi söylemeli, ona göre anlaşmalıydınız. Çünkü o hafada 1-2 gün muhabbeti haftada 3-4 güne kadar bazen daha fazlasına kadar çıkabiliyor ve genelde çıkıyor da. Çoğu kız bundan rahatsız oluyor haklı olarak. Yani aynı banyo, rahat giyinip gezememe gibi şeyler en başından düşünülmeliydi. Şimdi sen bu kızı alacaksın karşına, konuşacaksın. Gelmesin diyemezsin, dersen kız bu defa sana "gelebilir diye anlaşmıştık" diyecek. O yüzden güzel bir dille önce haftada 1-2 günden daha fazla kaldığında rahatsız olduğunu, ailenin de bu durumdan memnun olmadığını, bir kadın olarak rahat edemediğini anlatacaksın mecburen. Ezilip büzülmeden ama insan gibi konuşarak... Orası onun eviyse senin de evin. Masraf konusunu da söylemeyi unutma, eğer çocuk evde 4 gün kalacaksa masraflara da dahil edilmeli yani. Buradaki öğrenci kızlarımızın da kulağına küpe olsun, bu sevgilinin gelip kalma konusu daima suyu çıkan bir konudur, öyle de kalacak o yüzden eve çıkmadan arkadaşlarınızla bu konu hakkında ciddi bir anlaşmaya varın. Kesinlikle istemiyor musunuz, haftada 2 gün mü, 4 gün mü ya da gelsin ama kalmasın mı, ona göre karar verin ki sonradan bir sorun çıkarsa ona göre konuşursunuz.
O zaman bu kadar sık gelmese haftada bir gelse deseniz? Yakın arkadaşınız madem sizi anlaması gerekir. İki günde bir gelmesi... Uzun kalması.. Bundan rahatsız olduğunuzu bilmesi lazım. Konuşun mutlaka bence.Normal ev arkadasım olsa durmam hemen söylerim de bu yakın olunca düşünüyorum haliyle.
Fakat şöyle bir durum var benım eski erkek arkadasım da gelıyordu haftada bir kere kalıp gidiyordu. Onun da o zaman erkek arkadası yoktu. Ben sınırı koruyordum böyle olacagını bilemezdim. Neticede bir gün de olsa kalıyordu. Şimdi desem gelıyor sürekli seninkide gelıyordu diyecek.
Fakat şöyle bir durum var benım eski erkek arkadasım da gelıyordu haftada bir kere kalıp gidiyordu. Onun da o zaman erkek arkadası yoktu. Ben sınırı koruyordum böyle olacagını bilemezdim. Neticede bir gün de olsa kalıyordu. Şimdi desem gelıyor sürekli seninkide gelıyordu diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?