Biz önceden konustuk onu. Benim erkek arkadasım sehir dısında ve sadece izinli oldugu zamanlar geliyordu. Bir gun kalıp gidiyordu. Daha eve çıkmadan önce bu konuda anlastık abartmamak kaydıyla 1-2 gün kalabilir erkek arkadaslar diye. İyi de benim erkek arkadasım 3-4 gun aralıksız kalmıyordu ya da banyo yapmıyordu. Kaldı ki sehir dısından geldiği halde evde de değil daha çok dısarda gecırıyorduk zamanımızı. Benimle kıyaslayacak durumda değil kendini.
O zaman bu kadar sık gelmese haftada bir gelse deseniz? Yakın arkadaşınız madem sizi anlaması gerekir. İki günde bir gelmesi... Uzun kalması.. Bundan rahatsız olduğunuzu bilmesi lazım. Konuşun mutlaka bence.
Konusacagım erkek arkadasının gitmesini beklıyorum. Az önce kapını kapatıyorum banyoya girecek dedi yine. Ben de işim var girip çıkacagım odaya dedim kapatma. Sinirlendim yani.
Fakat şöyle bir durum var benım eski erkek arkadasım da gelıyordu haftada bir kere kalıp gidiyordu. Onun da o zaman erkek arkadası yoktu. Ben sınırı koruyordum böyle olacagını bilemezdim. Neticede bir gün de olsa kalıyordu. Şimdi desem gelıyor sürekli seninkide gelıyordu diyecek.
güzel kardeşim bunun fakat'ı, ama'sı, lakin'i yok. desin, o sana neler diyecek kim bilir kendini haklı çıkarmak için. sen şimdi ilk fırsatta şu kızı karşına alıyorsun ve aynen şuna benzer şekilde konuşuyorsun:
"bu aralar beni rahatsız eden bir durum var, bir süredir rahatsızlığım devam ediyor ama sana değer verdiğim için, sen benim dostum olduğun için seni üzmekten, incitmekten korktuğum, yanlış anlamandan çekindiğim için sustum. şunu baştan söylemem lazım ki asla bu nedenle arkadaşlığımız zarar görsün istemiyorum. ben x'in 2 günde bir bizde kalması durumundan rahatsız oluyorum. en başından sevgililerimiz haftada 1-2 gün kalabilir diye anlaştık ama x haftada 1-2 gün değil 4-5 gün bizde. 1-2 gün kalmakla 4 gün kalmak aynı şey değil. evet zamanında benimki de geliyordu ama ben anlaşmaya uydum ve haftada sadece 1 gün kalırdı. seni anlamaya çalışıyorum sonuçta sevgilin, zaman geçirmekten hoşlanıyorsun, belki hep yan yana olmak istiyorsun ama bir kadın olarak beni de anlaman lazım. ben evin içinde rahat gezinemiyorum, istediğimi giyemiyorum, banyo durumundan rahatsızım yani x burada diye kendi evimde kısıtlanmak beni çok üzüyor. üstelik ailem de bu durumdan çok rahatsız. x senin sevgilin, iyi çocuk hoş çocuk ama burası 3 tane kızın evi ve bir erkeğin haftada 4 gün burada kalması uygun değil. lütfen bu sorunu birbirimizi üzmeden çözelim, tatlıya bağlayalım. x gelecekse haftada en fazla 2 gün gelsin en başından konuşup anlaştığımız gibi. seninle bir başkası yüzünden kötü olmak istemiyorum ve beni anlayacağını düşünüyorum" diyeceksin.
bu konuşmanın ardından zaten çocuğun haftada 4 gün kalmasını savunmaya kalkarsa ya da seninle tartışırsa artık böyle bir kızla arkadaş kalsan ne olur kalmasan ne olur? öyle yaparsa üslubunu değiştir, kesinlikle değiştir, gerekirse kavga et.
bu arada, şimdi, bugün konuş bekleme çocuğun gitmesini falan. al kızı odana, biraz gelir misin de ve konuş. rahatsızlığını dile getirmek için elalemin herifinin keyfini mi bekleyeceksin? seni ailen bu yüzden mi dünaya getirdi? sıkıntı çek diye? al karşına bugün konuş, bakma kimseye.
Aynı şeyi yaşamıştım , sonra arkadaşıma dedim ki , ev sahibinin haberi olmuş eve erkeğin girip çıktığından , zor durumda kalmak istemem , erkek arkadaşına söyle artık sınır koysun demiştim , çok işe yaramıştı
Aynı şeyi yaşamıştım , sonra arkadaşıma dedim ki , ev sahibinin haberi olmuş eve erkeğin girip çıktığından , zor durumda kalmak istemem , erkek arkadaşına söyle artık sınır koysun demiştim , çok işe yaramıştı
hayır ya zaten neden gerçeği varken yalanı söylensin ki? neden bu kadar çekiniyoruz böyle durumlardan ben anlamıyorum. çekine çekine kendimiz olmaktan çıkıyoruz. konuşurken üsluba dikkat etmek lazım sadece, onun dışında bir sıkıntı yok bunu konuşmakta.
sen o evde erkekle yaşayacak olsaydın kız kıza ev tutmazdın o zaman. bazıları da gelsin, kalsın iyi çocukmuş ne var, kullansın banyoyu falan filan demiş. bu evi 3 kız tuttuysa 3 kız yaşayacak, nokta. sen sebep dahi belirtmek zorunda değilsin, insanlık olsun diye söylüyorsun. böyle "gelsin kalsın, ne zararı var ayol"cular yüzünden zaten Türk insanında personal space denilen kişisel alan algısı diye birşey oluşmuyor. yolda, metroda, otobüste, vapurda kimsenin kimseye saygısı kalmıyor, herkes birbirinin içine girecek vaziyette takılıyor. sen 3 kız ev tutuyorsun, sonra o eve bilmem kimin bilmem nesi adı altında başka kişiler de dahil oluyor, e böyle olunca tabi kimsede özel alan algısı olmaz. evinde bile rahat vermiyorlar ki insana..
Konuştum hayatım. Fakat benim kendimi öne sürmeme bile gerek kalmadı. O gün çocuk banyodan çıkarken diğer kız işten erken çıkmış eve geldi çat kapı bişey demeden odasına geçti ama bana yazdı telden rahatsız oldugunu. Ben de gidip konuştum " kız eve geldi çocukla karsılastı rahatsız olmuş bu böyle olmaz evden uzaklassın biraz ev arkadasımızla kötü olmak istemiyorum zaten son zamanlarda baya abarttı gelmeyi" dedim. O da bir şey demedi tamam halledeceğim dedi. O gün bugundür rahatım valla.
Konuştum hayatım. Fakat benim kendimi öne sürmeme bile gerek kalmadı. O gün çocuk banyodan çıkarken diğer kız işten erken çıkmış eve geldi çat kapı bişey demeden odasına geçti ama bana yazdı telden rahatsız oldugunu. Ben de gidip konuştum " kız eve geldi çocukla karsılastı rahatsız olmuş bu böyle olmaz evden uzaklassın biraz ev arkadasımızla kötü olmak istemiyorum zaten son zamanlarda baya abarttı gelmeyi" dedim. O da bir şey demedi tamam halledeceğim dedi. O gün bugundür rahatım valla.