• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Derdim...

Tabiki maliyet artıyor
Aylık 400€ cıvarı ödüyoruz ısınmaya.
Türkiyedeki evim 230 metre kareydi en son 2 sene önce 1500 lira doğal gaz faturası geliyordu, şuan ne olmuştur o rakam Allah bilir
Elektrik dahil mi, sadece isinma mi 400 euroya?

Tabiki maliyet artıyor
Aylık 400€ cıvarı ödüyoruz ısınmaya.
Türkiyedeki evim 230 metre kareydi en son 2 sene önce 1500 lira doğal gaz faturası geliyordu, şuan ne olmuştur o rakam Allah bilir
Geçen yıl 130 metrekareye 1000 in üstünü gördük... Bu yıl merakla bekliyorum

Of felaket, dogalgazla mi isiniyosunuz? Su an oturdugumuz evden aska bi eve gecicez ay sonunda, burasi elektrikle, orasi dogalgazla ısınıyor. Sasirdim sadece isinmaya 400 €
Evet doğalgaz
Son küresel krizlerden sonra çok zamlandı enerji türleri malesef
2 ye katladı diyebilirim
Çokta soğuk bir bölgede yaşiyoruz, hani 400€ ya şort atlet gezmiyoruz evde
Türkiyede fatura yüksekti ama çocuklar ayağına çorap bile giymez cıbıl cıbıl dolanılardı evde

Evet doğalgaz
Son küresel krizlerden sonra çok zamlandı enerji türleri malesef
2 ye katladı diyebilirim
Çokta soğuk bir bölgede yaşiyoruz, hani 400€ ya şort atlet gezmiyoruz evde
Türkiyede fatura yüksekti ama çocuklar ayağına çorap bile giymez cıbıl cıbıl dolanılardı evde
Burda Fransa'da gecen haftaya kadar yaz gibiydi, hava cok guzeldi. Belki ondan bizim faturalar daha cosmadi.

Burda Fransa'da gecen haftaya kadar yaz gibiydi, hava cok guzeldi. Belki ondan bizim faturalar daha cosmadi.
Aa evet geçen hafta burda okul tatili vardı, bizde Fransadaydık bikaç gün, yeni döndük, havalar çok güzeldi. Gerçi burasıda iyimiş öyle dediler ama ordaki kadar sanmam. Şuan mesela buz gibi, yakındır kar yağması

Of felaket, dogalgazla mi isiniyosunuz? Su an oturdugumuz evden baska bi eve gecicez ay sonunda, burasi elektrikle, orasi dogalgazla ısınıyor. Sasirdim sadece isinmaya 400 €
Enerji krizi bu yıl hepimizi yakacak gibi...Senin de yeni evin hayırlı olsun bu arada hemşire...Doğalgaz her türlü elektrikten avantajlıdır bence, tam zamanında taşiniyor olabiliriz yani :-)

Enerji krizi bu yıl hepimizi yakacak gibi...Senin de yeni evin hayırlı olsun bu arada hemşire...Doğalgaz her türlü elektrikten avantajlıdır bence, tam zamanında taşiniyor olabiliriz yani :-)
Sagol guzum 🥰🙏 valla evet enerji krizi ve Putin'in Avrupayi surundurme karari, benim Fransa'ya tasindigim sene olacağğdi tabii ki, başka türlüsü olamazdi çünkü gsgsgz, bu sene d.tum donacak burda hemsire 😐

Aa evet geçen hafta burda okul tatili vardı, bizde Fransadaydık bikaç gün, yeni döndük, havalar çok güzeldi. Gerçi burasıda iyimiş öyle dediler ama ordaki kadar sanmam. Şuan mesela buz gibi, yakındır kar yağması
Su an burasi da düştü sicakliklar 😔annemle konustum, İzmir 25 derece didi, nispet mi yapiyo nedir anlamadim ki 😐

Sagol guzum 🥰🙏 valla evet enerji krizi ve Putin'in Avrupayi surundurme karari, benim Fransa'ya tasindigim sene olacağğdi tabii ki, başka türlüsü olamazdi çünkü gsgsgz, bu sene d.tum donacak burda hemsire 😐
Korkma yav, macron bakar çaresine, olmadı borne var sizde, üşütmez onlar sizi...Elinizden bı tutan illa olur yani...Bizimkiler de sağolsun hep IBAN atıyorlar :-) Bu yıl ibanla da ısınamazsak yavaş yavaş tezeğe dönecez gibi geliyor bana

Korkma yav, macron bakar çaresine, olmadı borne var sizde, üşütmez onlar sizi...Elinizden bı tutan illa olur yani...Bizimkiler de sağolsun hep IBAN atıyorlar :-) Bu yıl ibanla da ısınamazsak yavaş yavaş tezeğe dönecez gibi geliyor bana
Hdhdhhdhdhdh sesli güldüm gece gece 🤣🤣🤣🤣

Küçük evlerde düzen oturtması her eşyanın kalıcı yerini ayarlamak biraz zaman alıyor gerçekten. Alışınca da vazgeçilmiyor ama çünkü temizlik inanılmaz pratik.
Bir diğer eksisi ise duvarların gerçekten üstünüze geliyor olma hissi :d gerçekmiş yani bu.
Konuma gelince de, eğer büyük evin konumu bana kendimi güvende hissettirmeyecekse asla yaşayamam. Kötü konum beraberinde bir sürü kuralsızlık getiriyor gerçekten ya. Komşuları, mahallesi, bitmeyen gürültüsü.

Güvenli alandan yana kullanıyorum oyumu. Seçiminiz ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun :)
Çok teşekkur ederim...

Küçük ev pratiktir ama siz eşyalarınızı büyük eve göre ayarladığınız için nasıl olur bilmem. En baştan tutup döşüyor olsaydınız yüzde yüz iyi konumlu küçük ev derdim.

Geçen gün ev değiştiren bir arkadaşıma ilk defa gidebildim. Evde bana sıkıntı geldi ve o evde nasıl temizlik yapılabileceğini düşündüm. Çünkü her şey dışarda. Salonda tepe tepe eşyalar, mutfak tezgahının üstü dolu, tezgahın dibinde hemen mutfak masası, yatak odasında şifonyer var üstü dolu… küçük evde temizlik kokay demişler ama bence tam tersine sürekli eşya çekip itmen gerekeceğinden daha zor. Hele geniş evden küçüğe çıkıyorsan bir süre sonra sıkıntı verir.

Evin ne kadar küçük olduğuna bağlı bu soru bence

Geçen gün ev değiştiren bir arkadaşıma ilk defa gidebildim. Evde bana sıkıntı geldi ve o evde nasıl temizlik yapılabileceğini düşündüm. Çünkü her şey dışarda. Salonda tepe tepe eşyalar, mutfak tezgahının üstü dolu, tezgahın dibinde hemen mutfak masası, yatak odasında şifonyer var üstü dolu… küçük evde temizlik kokay demişler ama bence tam tersine sürekli eşya çekip itmen gerekeceğinden daha zor. Hele geniş evden küçüğe çıkıyorsan bir süre sonra sıkıntı verir.
Bu konuda haklısınız bencede küçük evi temizlemek kesinlikle zor

Attan inip eşeğe binmek gibi olmaz mı acaba?
Konumu neye göre iyi?
Eğer uzun yıllar çalışacağınız sabit bir işiniz var ve ev oraya yakınsa, eşyalarınız da sığacaksa, mantıklıdır çünkü trafik sıkıntısı gerçekten ömrü yoruyor.
Ama sırf güzel bölge, elit yer gibi bir anlayış ise, düzeninizi bozmayın. Taşınmak çok zor.

Benim ilk evlenip oturduğum ev merkezi bir noktadaydı cadde üzeri binanın çevresi market bakkal börekçi vs ne ararsan vardı eşimin işine 500 metre filandı o derece . O zamanlar çok mutluyduk sanki iyiydi yani 5 sene oturdum . Bu sene ev sahibi o evi sattı bizde bir site içine taşındık eşimin işime 1.5 km uzağa gittik merkeze daha uzak fırın vs de yok yürümek gerekiyor yani . Ama o merkezi çok iyi dediğimiz evde resmen 5 sene çile doldurduğumuzu fark ettik arabamı park edecek yer bulamazdım çocuğa park yoktu vs ne kadar salakmışım dedim ya o merkezi dediğim evde oturduk çürüdük resmen . Şimdi o evin önünden geçerken daral basıyor bana kaçıyorum resmen

Pirayekuşum araba kullanıyor musun? Eğer kullanıyorsan kötü semti dert etme. Senin semtle işin olmaz ki? Atlar arabaya kaçarsın. Küçük ev iyi değil,insanın üstüne üstüne gelir,boşver hiç kıpraşma otur büyük evde diyorum ben

Son düzenleme:
Back
X