• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Derdim...

Geçen gün ev değiştiren bir arkadaşıma ilk defa gidebildim. Evde bana sıkıntı geldi ve o evde nasıl temizlik yapılabileceğini düşündüm. Çünkü her şey dışarda. Salonda tepe tepe eşyalar, mutfak tezgahının üstü dolu, tezgahın dibinde hemen mutfak masası, yatak odasında şifonyer var üstü dolu… küçük evde temizlik kokay demişler ama bence tam tersine sürekli eşya çekip itmen gerekeceğinden daha zor. Hele geniş evden küçüğe çıkıyorsan bir süre sonra sıkıntı verir.
Maalesef en azından bir süre ben de aynen böyle yasiycam taşinirsam...Eşyayi yavaş yavaş yenilerim bı sure sonra ferahlarim inşallah diye umuyorum

Son düzenleme:
Pirayekuşum araba kullanıyor musun? Eğer kullanıyorsan kötü semti dert etme. Senin semtle işin olmaz ki? Atlar arabaya kaçarsın. Küçük ev iyi değil,insanın üstüne üstüne gelir,boşver hiç kıpraşma otur büyük evde diyorum ben
Dostum, yarama tuz bastın.... Araba benim göbek adım, yaşam biçimim, arabada yaşiyo gibiyim ben :-) evim işim ve çocuğun okulu arasında 10 yıldır her gün şehir ici trafikte 2-2bucuk saat direksiyon sallıyorum, kamyon soförune döndüm yeminle:KK14:Zaten biraz da bu yüzden en azından çocuğun okuluna ve toplu taşimaya yakın bir yere gitmek nefes aldıracak bana diye dusunmüştüm ama evet duvarların üstüme gelecegi konusunda endişeliyim ben de...

Attan inip eşeğe binmek gibi olmaz mı acaba?
Konumu neye göre iyi?
Eğer uzun yıllar çalışacağınız sabit bir işiniz var ve ev oraya yakınsa, eşyalarınız da sığacaksa, mantıklıdır çünkü trafik sıkıntısı gerçekten ömrü yoruyor.
Ama sırf güzel bölge, elit yer gibi bir anlayış ise, düzeninizi bozmayın. Taşınmak çok zor.
Evet bu ev mesafe ve trafik sıkıntımı baya azaltacak, yaşadığım ilin en elit semti diyemem ama şu anda kirasını odeyemeyecegim kadar nezih ve merkezi bir bölge diyeyim:KK48:Uzuuun süredir taşinmadigim için benim de gözümde buyudukçe büyüyor bu iş, sormayın...

Küçük bir ev,kötü bir mühitte yaşayan biri olarak söylüyorum iyi bir mühit herşeyi halledebilir.
Ama büyük ev güzel mühit bulana kadar bekleyebilirsiniz

Dostum, yarama tuz bastın.... Araba benim göbek adım, yaşam biçimim, arabada yaşiyo gibiyim ben :-) evim işim ve çocuğun okulu arasında 10 yıldır her gün şehir ici trafikte 2-2bucuk saat direksiyon sallıyorum, kamyon soförune döndüm yeminle:KK14:Zaten biraz da bu yüzden en azından çocuğun okuluna ve toplu taşimaya yakın bir yere gitmek nefes aldıracak bana diye dusunmüştüm ama evet duvarların üstüme gelecegi konusunda endişeliyim ben de...
😃benim gibiymişsin desene. Benim de eşim hep büyük ev diye dellenir,senede 1-2 ayağa kalkar ama ben oturturum 😊taşınmak hiç kolay değil,maddi manevi dert bence. Zaten araba var giderim istediğim yere diyorum. Okul çok yakın bizde de. Semt varoşla lüks arasındaki cadde üzerinde. Eşimin işi çok uzak,yakına gitme ihtimalimiz yok çünkü o da ayrı bir varoşta çalışıyor. Benim iş yakın ama sürekli yollardayım zaten. Anneme gidiyorum,fasonları geziyorum derken. Ama evim küçük. Tadilat yaptık geçen sene,balkon kapattık,salon 45 metrekareye çıktı ama iki odam var küçük. İstediğin gibi hareket imkanı yok. Ama vazgeçemiyorum alt katım boş üst katım boş istediğim gibi yaşıyorum.

Yani demem o ki,evinin artılarını yaz,bir de eksilerini. Vazgeçebilirsen ne ala. Ama işte,küçüğe gitmek zordur bak sana küçük evden bildirdim taze taze 😊

Maalesef en azından bir süre ben de aynen böyle yasiycam taşinirsam...Eşyayi yavaş yavaş yenilerim bı sure sonra ferahlarim inşallah diye umuyorum
Yazdan kışlık salça, konserve , turşu falan seversen bunları koymaya da yerin olmaz. Arkadaşın mutfak balkonu var güya o da bir metrekare ancadır, kapaksız raflı bir şey koymuş oraya. Raflarda sepetler sepetler… kendi evimden sonra çok döklümlü geldi. Yürüme bandın falan varsa elden çıkar onu açmaya bile yeri yoktu

Attan inip eşeğe binmek gibi olmaz mı acaba?
Konumu neye göre iyi?
Eğer uzun yıllar çalışacağınız sabit bir işiniz var ve ev oraya yakınsa, eşyalarınız da sığacaksa, mantıklıdır çünkü trafik sıkıntısı gerçekten ömrü yoruyor.
Ama sırf güzel bölge, elit yer gibi bir anlayış ise, düzeninizi bozmayın. Taşınmak çok zor.
Konumdan kasıt ne onu ben de merak ettim köyde büyük evde yaşayan biri olarak 😂

Yazdan kışlık salça, konserve , turşu falan seversen bunları koymaya da yerin olmaz. Arkadaşın mutfak balkonu var güya o da bir metrekare ancadır, kapaksız raflı bir şey koymuş oraya. Raflarda sepetler sepetler… kendi evimden sonra çok döklümlü geldi. Yürüme bandın falan varsa elden çıkar onu açmaya bile yeri yoktu
Bu evin balkonları çok geniş Allah'tan, ben de balkonlardan birini kapattiricam şu anda fiyat bakıyoruz işte...Hatta balkon salondan büyük olacak kapanırsa :-) Birkaç dolap masa filan koyarım diye düşünüyorum ne kadar işlevsel olur? Ama hiçbir fikrim yok henuz

Bu evin balkonları çok geniş Allah'tan, ben de balkonlardan birini kapattiricam şu anda fiyat bakıyoruz işte...Hatta balkon salondan büyük olacak kapanırsa :-) Birkaç dolap masa filan koyarım diye düşünüyorum ne kadar işlevsel olur? Ama hiçbir fikrim yok henuz
O artı bir özellikmiş bak

Aynen...Dün ölçup bicerken yemek takımına küfür ettim, niye bu kadar büyüksün diye :-) Berjerin tekiyle sandalyelerin bir kısmi da anneme gidecek, mutfak masasini nereme napıcam henüz bilmiyorum...
Siz izmirde mi yasiyordunuz? Acilip kapanabilen masa almistim, cok kullanisli, kesinlikle tavsiye ederim. Kapali hali 6 kişilik acik hali 12 kisilik oluyor. Izmirdeyseniz size aldigim yeri soyleyeyim. Fiyatlar mobilya magazalarina gore daha uygundu, kalitesi de fena degil. Tabi agir bir masa degil ama is gordu

Çocuğun okuluna yakın mı yeni ev? Şu an nasıl gidiyor okula? Apartmanda mı sitede mi oturuyorsun? Kapıda güvenlik otopark yok galiba
Evet yeni ev çocuğun okuluna çok yakın, ben götürüp getiriyorum, çalıştığım ve uzak olduğu için yillardir büyük sıkıntı benim icin, oturduğum evde park problemi çok büyük, yeni evde bu sorun yok, ikisi de site değil, ama küçuk evin bulunduğu bölge kesinlikle çok daha guvenli...

Sanki eviniz kira ise ,hiçbir şeyi düşünmeden geçin diyorum.
Ben de küçük evden bildiriyorum çok muzdaribim ama benim iki çocuğum var ve küçük oldukları için her yer oyuncak.
Küçük evlerele ilgili video izlerseniz alternatif çok.
Mutfak masası sığmıyorum, açılır kapanır masa olur.
Zamanla çoğu şey olur

Sanki eviniz kira ise ,hiçbir şeyi düşünmeden geçin diyorum.
Ben de küçük evden bildiriyorum çok muzdaribim ama benim iki çocuğum var ve küçük oldukları için her yer oyuncak.
Küçük evlerele ilgili video izlerseniz alternatif çok.
Mutfak masası sığmıyorum, açılır kapanır masa olur.
Zamanla çoğu şey olur
İki ev de kira değil aslında, bizim çocuk tek Allah'tan, zaten onun ihtiyaçlarına göre taşınıyoruz daha çok, mobilya küçültmek tek çare gibi görünüyor....

Siz izmirde mi yasiyordunuz? Acilip kapanabilen masa almistim, cok kullanisli, kesinlikle tavsiye ederim. Kapali hali 6 kişilik acik hali 12 kisilik oluyor. Izmirdeyseniz size aldigim yeri soyleyeyim. Fiyatlar mobilya magazalarina gore daha uygundu, kalitesi de fena degil. Tabi agir bir masa degil ama is gordu
Bendeki de öyle zaten, ama dizaynı büyük, ağır....Sizinkinin hacmi küçükse yine ferahlık katar. Özelden atarsan sevinirim valla :KK36:

Küçük bir ev,kötü bir mühitte yaşayan biri olarak söylüyorum iyi bir mühit herşeyi halledebilir.
Ama büyük ev güzel mühit bulana kadar bekleyebilirsiniz
Bulunduğum şehirde fiyatlar öyle bir hale geldi ki artık bu dediğinizi beklemeye ömrüm yetmez eminim...Hatta kira verecek olsaydım bu küçük ev bile hayaldi benim için bulunduğu konumdan dolayi.... Gerçi kira vermeden bile beceremiyor gibiyim ama neyse :KK48: Sığıcaz umarim bı şekilde

😃benim gibiymişsin desene. Benim de eşim hep büyük ev diye dellenir,senede 1-2 ayağa kalkar ama ben oturturum 😊taşınmak hiç kolay değil,maddi manevi dert bence. Zaten araba var giderim istediğim yere diyorum. Okul çok yakın bizde de. Semt varoşla lüks arasındaki cadde üzerinde. Eşimin işi çok uzak,yakına gitme ihtimalimiz yok çünkü o da ayrı bir varoşta çalışıyor. Benim iş yakın ama sürekli yollardayım zaten. Anneme gidiyorum,fasonları geziyorum derken. Ama evim küçük. Tadilat yaptık geçen sene,balkon kapattık,salon 45 metrekareye çıktı ama iki odam var küçük. İstediğin gibi hareket imkanı yok. Ama vazgeçemiyorum alt katım boş üst katım boş istediğim gibi yaşıyorum.

Yani demem o ki,evinin artılarını yaz,bir de eksilerini. Vazgeçebilirsen ne ala. Ama işte,küçüğe gitmek zordur bak sana küçük evden bildirdim taze taze 😊
Balkonu salona katma imkanım da var aslında çünkü balkonlar çok buyuk ama şimdilik sadece balkonlardan birini kapatalım, salonu böyle kullanalım inşaat işi olmasın dedim...Bı de bu evin tapusu benim üstüme değil ya ne bileyim çekindim duvar yikmaktan...Oturduğum evin lokasyonu az katlanilir olsa hayatta kipirdamazdim işte ama tak etti canıma artık, o derece....

Balkonu salona katma imkanım da var aslında çünkü balkonlar çok buyuk ama şimdilik sadece balkonlardan birini kapatalım, salonu böyle kullanalım inşaat işi olmasın dedim...Bı de bu evin tapusu benim üstüme değil ya ne bileyim çekindim duvar yikmaktan...Oturduğum evin lokasyonu az katlanilir olsa hayatta kipirdamazdim işte ama tak etti canıma artık, o derece....
Peki gideceğin evde balkon kapama imkanın var mı pirayem? Eğer olabilirse belki evi büyütürsün biraz. Yani her imkanı düşünmek lazım.

Back
X